-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
Heffi #137261 üzenetére
Szia,
win10? Ha igen akkor sokaknak volt már gondja a ki nem kapcsolható frissítések feltelepülése után. NFS-nél ellenőrizd le a HaneWIN és a PC beállításokat is.
És ha ESET-et használsz tűzfalra/vírusirtóra, akkor az is nagyon tud szívatni (főleg a legújabb 8, 9, 10 verziók). -
Yocee
aktív tag
válasz
Heffi #135388 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdem. 7 méterről beszélünk amúgy. A mai olvasmányom miatt gondoltam a külön kábelekre, és a pc-t akkor nem tenném azonos körre az erősítővel. De akár egyre is tehetem, ha azt mondjátok. A pcben amúgy szintén egész jó táp van, egy seasonic platinum 660 hybrid.
-
adamsfamily
tag
válasz
Heffi #135379 üzenetére
Úgy megszívtam ezt az IEC dolgot ahogy kevesen.
Az átlag hifista számára az ilyen csatlakozó egy trapéz.
DE!!!
Nagyobb amper esetén,tehát 10A felett a szabvány(magyar)C19-est ír elő.
Gyanútlanul megrendeltem a kontasettől egy 7-es osztót 16A-el,és rátettek egy c20-as csatolót,merthogy a szabvány ezt írja elő ilyen teljesítményen.
Jogos a kérdés miért kellett nagyobb teljesítmény,de ebbe most ne menjünk bele.
Gondoltam sebaj,becsattogtam pár villanyszerelési boltba ahol néztek rám mint Zoli a moziban.
SOHA nem láttak még ilyet.
Kedves levelet írtam a kontasetnek,csoda hogy nem pereltek be,és csak ketten kaptak sírógörcsöt!!(Rohadt bunkó vagyok)
Valahonnan előtúrtak egy C19-et,most öröm van és boldogság de az IEC szabvány örökre bennem él.
A lényeg,hogy papíron az általunk ismert csati hivatalosan csak 10A,ha esetleg hegeszteni szeretnél mozizás közbennagyobb csatoló kell.
Bocsi hogy hosszú lett,de muszáj volt elmesélnem. -
Patice
nagyúr
válasz
Heffi #134912 üzenetére
Mivel már nem mai vasról van szó, ezért ez - ahogy előttem is írták - szoftveres/implementációs korlátozás. De csak a koax/optikára. HDMI-n fog neki menni a 24/192 is.
Attól függően, hogy mi a forrás koax/optika esetén limitálni kell a ráküldhető hangot 24/96-ra, így az újramintavételezést elintézi a forrás eszköz, mert úgy látszik erre nem képes az Arcam.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Heffi #134912 üzenetére
Sajnos természetes dolog ez a differencia, semmilyen anomália nincs mögötte!
A DAC-ok gyártói specifikációi a hardveres maximumokat közlik, a vasak útmutatói a beépített DAC-ok képességeit a vasban, szoftveres restrikció után. Ha le van butítva, nem fogja megszólaltatni a nagyobb igényű forrást.
Példám: Marantz 7010-es csak DSD64-et olvas, a 7011-es már a DSD128-at is, miközben mindkettőben ugyanaz az AKM4458-as prémium chip figyel, PCM 768/32 és DSD256 számolási képességekkel gyárilag felvértezve... -
-
fehér_ember
addikt
válasz
Heffi #131573 üzenetére
Hát van változás; az erősítőt is lefestetted
?; és a hátterek is jobb helyen vannak.
Ha még majd unatkoznál, akkor festhetnél mindenhová a megmaradt sima falakra rönköket.(#131567) Krystal_s
Nem lehet hogy a fejeskimenet csak azért halk, mert nem tekerted fel a hangerőt? Általában a hangerőszabályzó annak a hangerejét is növeli (igaz, én a minősége miatt nem foglalkozom vele).
Persze ha van a jelenlegi tv-den külön rca hangkimenet, inkább azt használd. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Heffi #126106 üzenetére
nem, ingyen is lehet tölteni, de prémiumnál nincs annyi "megkötés"
"nagyobb képfeltöltési korlát
10 helyett 50 MB tárhely összesen
3 helyett 10 MB-os és 8 helyett 64 Mpx maximális feltölthető képméret
Full HD felbontás mellett akár 8 Mpx-es tárolt képméret
PNG formátum esetén is elérhető mindez!
JPG képeknél 90%-os tömörítési minőség" -
Heffi
őstag
válasz
Heffi #123057 üzenetére
Viszont észrevettem egy furcsaságot:
Ha az erősítő nincs rákötve a tévére HDMI-vel, akkor az OPPO képe enyhén remeg (HDMI1 direktbe megy a tévére). Ha kikapcsolom az erősítőt ez a hiba megszűnik. Ha összekötöm az AVR HDMI kimenetét a Panával, akkor már nem jelentkezik a képvibráció. Valami kóbor áram zavarhatja a rendszert?
Mára fokozódott a helyzet:
Tegnap este nem tudtam kalibrációt feltölteni az erősítőre, nem látta a számítógép (kettővel is próbáltam) a com porton az AVR-t. MA már odáig fajult a dolog, hogy nem érzékelte a hang jelet az opporól sem HDMI-n, sem coaxon, sem analógon, illetve analógon volt egy alapzaj(sistergés szerű). A tévén a kép brutálisan zajos, villódzó volt, hang nélkül.
Pár próbálkozás után kiderült, hogy a hibát a TV és az Anthem közötti HDMI kábel okozza, már félbevágva landolt a szelektív gyűjtőben.
A hibák megszűntek a fent idézett probléma kivételével, szívesen fogadok segítő szándékú ötletet, hogy mi okozhatja a zavart?
-
Heffi
őstag
válasz
Heffi #123008 üzenetére
Végeztem a Z dugók eltávolításával, illetve a kábelrendezéssel és némi center áthelyezéssel, vagy nevezhetném felszabadításnak is. Íme az eredmény, bár a képek elég gyengusra sikerültek:
Lehet csak placebo, de jobbnak tűnik a hangzás, főleg alacsonyabb hangerőn érzek több dinamikát a dugók nélkül. A nagyobb hangerőjű teszt már csak holnap.
Viszont észrevettem egy furcsaságot:
Ha az erősítő nincs rákötve a tévére HDMI-vel, akkor az OPPO képe enyhén remeg (HDMI1 direktbe megy a tévére). Ha kikapcsolom az erősítőt ez a hiba megszűnik. Ha összekötöm az AVR HDMI kimenetét a Panával, akkor már nem jelentkezik a képvibráció. Valami kóbor áram zavarhatja a rendszert?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Heffi #122993 üzenetére
Indokot én nem fogok mondani.
Emlékeim szerint neked nem egy alsó-kategóriás cuccod van. Kár ilyen apróságon eldobni a minőségből.(#122995) Nemir Ombe felesleges a dugó
A korrózió lassan alakul ki, nem veszed észre. Viszont ha egyszer hosszú használat után szétkapod, levágod a végét és meghallgatod hallhatóan más.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Heffi #122985 üzenetére
3
Több ismerősömnek (és nekem is volt) ilyen dugóm, előbb utóbb mindenki kidobta. Nem igazán minőségi darab, csak olcsó és közel sem rézből készült. Jó kábelnél/rendszernél sokat ront a hangon. (nem mellesleg egy több ezer Ft áru kábelhez egy 100Ft értékű dugó, szerinted....mit eredményez?)
-
Aurig@
őstag
válasz
Heffi #122378 üzenetére
Tudja az ARC-t, de nem tetszik maga a működése.
Ugyanis: Ha minden kikapcsolva van és TV-t nézek, akkor működik az ARC, vagyis a TV irányítójával tudok hangerőt szabályozni. Viszont, ha közben a gyerekek a médialejátszót néznek a TV-n át kell kapcsolni HDMI-re. Eddig OK. De, amikor megunják és én TV-t néznék, akkor már a TV optikai kimenetre kapcsol, inaktívvá téve az ARC funkciót. Ezért maradok inkább az optikai kábelnél, ott nincs ilyen inaktívvá teszem dolog. -
Aurig@
őstag
válasz
Heffi #122375 üzenetére
Igen, láttam 40-ért hangkártyát. Ha nem muszáj nem költenék rá annyit. Esetleg ha tudsz olyan kártyát szívesen veszem a linket.
Azért nem tudom használni az optikait, mert azt a TV foglalja az erősítőn.
(#122374) deicide
Optikán menne ki a hang a PC-ről és az erősítő koax bemenetéra kötném. Erősítőn és PC-n is van HDMI, jelenleg is így van összekötve, de akárhányszor be- illetve ki van kapcsolva, akár a TV, akár az erősítő, kettőt villan a monitor, ami baromira bosszant. Ezt szeretném megszüntetni.
Erősítő: Onkyo TX-NR636
PC alaplap: ASUS Maximus VII Hero -
csibuka85
őstag
-
rayoliviero
veterán
válasz
Heffi #116523 üzenetére
LFE-hez ugye nem kell y elosztó? Én LFE-re állítottam a ládát. Nem értek hozzá, de régen valami olyasmit írtak nekem, hogy úgy érdemes használni.
Akkor megfelelne ez az 1000 Ft-os Tech+link kábel, ha jól értem. Nem tudom a Proson subkábel mennyivel lenne jobb, de az nem helyben van és várnom kell rá, drágbb is, vagy nyolcszoros ár szállítással.
Ebayen is van ilyen kábel. Nem tűnik annyira rossznak.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Heffi #116521 üzenetére
Köszönöm, jó idáig.
Mélynyomó kábelt egyelőre nem tudom milyet vegyek egy ilyen ládához, kell legalább 5 méteres vagy több.
Ezt kb. egy ezresért meg tudnám venni. Ismerem az eladót. A kábelt viszont nem. És nem is subkábelről van szó, hanem sima RCA összekötő. Nem tudom mennyire fontos, hogy direkt subhoz gyártott RCA kábel legyen.
Te milyennel használtad?
-
-
BBéci
legenda
válasz
Heffi #114590 üzenetére
Ez még számtalan erősítőn ugyanígy van megoldva, de attól még a bikábelezés kizárólag úgy valósítható meg, ahogy leírtam.
Valamint az erősítő nem végez frekvenciaváltást, az kettős erősítés esetén is a hangdobozban lévő keresztváltó feladata."Ha viszont Bi-Wire módra van az AVR beállítva, egyszerüen ide párhuzamosítja a Main Zone Front kimeneteket, azaz ugyan az a végfok 2 pár csatlakozóval fog rendelkezni (Ez esetben a Sorrund back-re köthetők hangsugárzók)."
Ezt meglepőnek tartom, itt valami félreértés vagy tévedés lehet.
Közben tanulmányozom az általad linkelt ábrákat, amire eddig nem volt időm. És tényleg, irtó trükkös megoldás, nem is butaság. Egyszerűbb, mint ugyanabba az aljzatba (banándugóba) beleerőltetni két madzagot. -
rayoliviero
veterán
válasz
Heffi #114554 üzenetére
Néha a lámpa is "pislog". Na, ezt tuti nem fogja a tulaj fizetni, azt fogja mondani, hogy semmi baja, évek óta így van. Vagy majd azt mondja, hogy én fizessem ki, mert biztos a klímám tette tönkre, amit utólag szereltettem be a saját költségemre.
Megnéezetm a ph-ról egy sráccal, aki ért hozzá és debreceni. Villanyszerelő, ha jól tudom. -
rayoliviero
veterán
válasz
Heffi #114547 üzenetére
Az a baj, hogy albérlet, így nem akarok semmi beavatkozást csinálni.
Ha így használom túléli-e az erősítő? Az a kérdés. Egyedül a hűtő miatt csinálhatja majd, mert a klímára figyelek, hogy ne kapcsoljam be, ha megy az erősítő éppen.
A hiba annyira nem zavar, naponta párszor el tudom viselni a hűtő miatt, az zavar, hogy ez árthat-e az erősítőnek vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest