Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuto
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Ha valami médiplayered van (Dune, vagy más) azt a AVR-en keresztül küld a TV-re, úgy nem piszkál bele a képbe az AVR tud stand by pass trouth , így be tudod állítani, hogy kikapcsolt állapotban is kiteszi a HDMI kimenetére a (ami at TV DMI bemenetére van dugva) a kép és hang jelet. Ha így van összedugva a rendszer bármilyen hang formátumot játszol le a MP-el, az normálisan szól az AVR-en keresztül. Ne a TVből hajts rá ezeket a tartalmakat, mert annak a hang decoderével sok esetben gond van (és a CEC téma is (ARC, eARC) is "bezavarhat")...de ezeket próbáld ki mielőtt vissza állítod az gyári állapotára a TV-d és elveszik a sok beállítás, alkalmazás amit rágyógyítottál.
-
Dagidög
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Webáruházban alkudni már valami!

Tudtok ajánlani olyan erősítőt, ami kb. egy szinten van a Onkyo 607-tel, de tud HDMI standby passthrough-t? Az se lenne hátrány, ha a hűtése fejlett lenne, mivel van, hogy hosszú időkig járatom az erősítőt és attól félek, hogy ez a felhasználás nyáron tetőtérben nem lesz kompatibilis a fenti darabbal, kínozni meg nem akarom szegényt.
A hőproblémára az is egy megoldás, hogy beépítek ventilátort, de fogalmam sincs, hogy az erősítőbe hova kábelezhetném be. Erre van valakinek ötlete? Laptophűtő és társai nem jöhetnek szóba, igénytelen megoldásnak találom. -
python1
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Szerintem jól választottál!
Nekem volt yamahám,mozin eléggé vérszegény volt amolyan csokoládés karakterrel.
Most a van a repertoálomban egy onkyo 807-es vas is,ami köztudott,hogy "hdmi" problémákkal küszködik. Nálam tökéletes a szellőzés,problémám még nem volt vele,pedig lassan 1- éve küldöm neki.
Mozira nekem tökéletes választás volt olyannyira,hogy a következő is onkyo lesz,zenére van más. -
Agyzuzo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
A kábelcsatorna mellett én azért azokat a gyomokat is elhúznám a jobbos hangfal elől.
Nem tudjátok ezt feldobni valamelyik szekrény tetejére inkább? Nagyon jót tenne a hangzásnak hogy mindkét hangfalat előrébb húznád, el a faltól, hogy szintben legyenek legalább az állvánnyal. 
Nálam pl. a fikusz a mélynyomó mögött lakik, nem panaszkodik (szintén saját állvány).

Az erősítő meg itt lakik:
Szerintem nem zavaró hogy nincs hátlap, cserébe max. langyos az erősítő.

-
zolaas
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Vmit nem értek. Létezik dönthető konzol...ez az egyik.
A másik, azt írod, hogy zavarna a kábelrengeteg. Már ne is haragudj, de a balos fronton az a rádiós izéhez menő légkábel nem zavar? Vagy a dobozok mögötti kábel a padlón? Sokkal jobban látszik, mint az erősítő mögötti likakon látszódna. De természetesen a te dolgod.
-
Csabroncka
addikt
-
z123456789
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
(#108489) aldebaran
Ha jól látom a két nyíllal jelölt helyen is van lyuk. Az AVR még el is takarná a kábelrengeteget.
(#108490) Norbi 72
Már vártam hogy valaki mondjon róla véleményt. A trailer nagyon tetszett, úgy hogy azt sem tudtam eddig mi ez a film.
-
n3m3r3
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
A Sanci által javasolt módszer is rendben van, sokat javít. A hő ugyebár felfelé távozik viszont az asztalosod nem gondolt ilyen felhasználásra. Hatékonyabb, üzembiztosabb az erősítőd hűtése ha több helyen távozik a hő és nem reked benn a polcban. Önmagát fűti magyarán. Remélem eléggé érthető
Iparosan Te is meg tudod csinálni kis odafigyeléssel. Fűrészlap + reszelő -
n3m3r3
tag
-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
HA emellett van elég hütése akkor minimálsi. Valamint a x2x-x3x modellek már ugy vannak kialakitva hogy ha véletlen bekapcsolva marad és ugy kap tuláramot, akkor csak az adott bemenet megy tönkre az inaktiv/ más forású bemenetek használhatók továbra is. Ez Denonra és Cambridge audio V2-re is érvényes!!
És ne felejtsd: Onkyo majdnem anyit ad el az alsóbb szegmensekben mint Denon kivételével az összes többi.. -
-
Agyzuzo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Én mozizásra használom főleg a Yamaha-t meg játékokhoz és nagyon elégedett vagyok vele, kellemes hangja van. Pont megfelelő átmenet a Denon meleg és az Onkyo nyers hangképe között. Viszont az 577-et kicsit kevésnek érzem, inkább a 677 ha belefér. Bár nem tudom mit akarsz vele meghajtani és hány nm-es szobába kell, de ha 20-nál több akkor inkább a 677.
Szerk: 9 centi felette az bőven jó, nekem kb. 7 centi van és a yamaha még csak nem is langyos.
User-error amúgy biztos mindig sok van, de azért ha szignifikánsan több a rossz visszajelzés az elgondolkodtató. Én inkább nem kockáztattam, nem akartam ezzel szívni, a gariztatás mindig több hét kiesés és addig is ott vagyok erősítő nélkül. -
n3m3r3
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Az Amazon-nal ne foglalkozz, "sokféle" ember megfordul ott. A ventilátor ellenére hagyd hogy rendesen szellőzzön, és a hdmi panelnek semmi baja sem lesz. Kapsz 2014-es fullos szolgáltatást, árának megfelelő hanggal. .... és mindkét oldalon kikapcsolt állapotban dugdosd a hdmi kábelt

-
Agyzuzo
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Én is pont ilyen Onkyo-t akartam venni, de végül egy Yamaha 577-es lett belőle. Egyrészt jobb áron volt, másrészt visszajelzések alapján megbízhatóbb is (az Onkyo-ra lehetett olvasni panaszokat, több meghibásodásba futottam bele mint a Yamahánál). Mondjuk teljesen már a karaktere a kettőnek, ha az erős, nyers hangzást szereted akkor Onkyo-t vegyél, ha muzikálisabb, lágyabb hangzást akkor a Yamahát. Engem egyébként nagyon emlékeztet a Denon hangzásvilágára (az volt korábban), bár az kicsit melegebb ennél.
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Ezt a magyar tesztet el is felejtettem. Ez viszont szintén egész jókat ír róla... Csak próbálom a döntésem megalapozni.

-
greike
tag
-
devil-k
nagyúr
-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Azt szobához méretezzük: Én Polk o-t ajánlok (PSW és DSW is jó) vagy Proson r8/10/12-őt, szobamérettől függően. Legjobb vétel 200-ig: Dynavoice T12. nekem is az van és csak fejemhez tartott pisztoly hatására adom el, annyira jól teljesit/teljesített!! Mondom úgy hogy hallottam jobb ládákat is és velodyne, JL a kedvencem és Dali és Monitor aiudio nagyobb modelljei is jók de a Dynának ugy félmillió forintig szerintem nincs méltó ellenfele.
-
BBéci
legenda
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem vagy tisztában a szubláda szerepével. Olvasd el ezt a cikket!
-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Gratulálok hozzá. Nagyon jó választás!!
Hangfalak milyenek lesznek?? JBL-Mission-Dali-jobb Heco lenne jó
Nagytesókról:
838 brutál jó vétel lenne ott eltünik az emlitettt erőtlenség, szinte tökéletes, jobb nem is kellene otthoni szórakoztatásra.. Én vagy 838-ra vagy 1030-ra gyüjtök, na a 1030 zeneileg is oké, lúdbőrőző gitárhangot ad és olyan térérzetet alapból amit máshol bizony csak hosszas beállitással lehet elérni.. volt szerencsém többször hallani.... sőt legelőször a 1030-ast még saját hangfalaival hallottam és egyáltalán nem látszott-hallatszott hogy gagyi hangfalak voltak rajta -
válasz
aldebaran
üzenetére
Einstein megmondta már, hogy "minden relatív"....
Ha at veszem figyelembe, hogy a felső kategóriában hogy el lehet szállni tömegben is a hangsugárzókkal, akkor viszonylag könnyű.
Amúgy elég nehéz a hangszórók membránjaihoz és azok felületéhez képest.

(#106873) Dorian:
Egy monitor doboz pl? Ami lehet jobb is zenén? Ott is lehet alkalmazni a súlyozást, én inkább az állvánnyal játszottam. Már emeddig volt.

-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Az a védelem erősségét és a koppanásgátlót állitja be.
Semmi köze a leadott teljesitményhez..
Ha 4 ohmos hangfalakt hajtasz hagyd szellözni mert megnő az áramerősség a végfokokban.Sajna a bemutatón nem tudtam részt venni közlekedési gondok miatt, irjon valaki: milyen rendszer volt.
Hétfőn jönnek meg a Kimber 4-esek azokat megvárom ugy kötöm be a rendszert.. Be lesznek járatva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, filózni meg lesz időd kevéske ha jól teljesítesz

- gondolom tüske...régi 2Ft-os alá dobsz és kész