Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bobolit
üzenetére
Ez kérlek szépen úgy müködik:képzelj két chipet, egyik dekóder, másik DSP (valóságban egyben vannak) ha pcm, mp3 vagy hasonló jelforrás van akkor alapértelmezett jelet adja le, amit egy DSP chip állit elő tehát 2 csatornás jel esetén az adott beállitással adja meg a többi jelet. De ha a dekóder chip un. vezérlőjelet kap ami DD, AC3 DTS, ...és ezek bármely válfaja vagy HD-s változata akkor alaphelyzetbe állitja a DSP-t és az adott jelfolyam fog megjelenni.
-
Dorian
félisten
válasz
Bobolit
üzenetére
Én még olyan erősítőt nem láttam, ami ha diszkrét többcsatornás jelet kap, akkor ne állna át automatikusan a normál DTS-re az ál-surround helyett.
(#109191) Janaboy:
Hogy a fenébe tudná hozni az echte DTS-t? Nyilvánvaló, hogy nem tudja, csak hasonlót, gyengébben. Ez arra való, hogy sztereó jelből kvázi-többcsatornást csináljon, sok esetben jól jön. -
Bobolit
aktív tag
Lassan kezdem átlátni az erősítő funkcióit, de van valami, amit nem bírok egyelőre felfogni, ezek pedig a Listening Mode-ok. Az odáig rendben van, hogy pl. egy sztereó jelből csinál DTS: Neo6-ot, ez tényleg jól szól, de mi történik abban az esetben, ha ezt állítom be alapértelmezettnek mondjuk a HDMI1-re és kap egy DTS forrást? Ilyenkor felülbírálja a beállítást és átáll DTS-re? De abból melyikre? Ez kicsit még homályos...

-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Kenwood krf-v5070d 5.1 házimozi erősítő, ami mostanság a következő hibával kattan egyet és leold: FS96KHZ, ezt írja ki a kijelzőjén. Kikapcsolom majd újra be, aztán kis idő múlva megint ugyan ez. Van itt olyan fórumtárs aki ért ehhez a típushoz? Esetleg javítható az erősítő vagy mi a jóisten ez a hibakód?
-
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72
üzenetére
Igen, az is egy opció.
Más gyártóknál kb. mely erősítők képviselik ezt a szintet?
Egyébként egy 609-est néztem nemrégiben, de sajnos messze volt.(#109175) Gombinyó: Ezt mondjuk pont nem tudom hova tenni egy webáruház esetében. Nyilván más, ha nagy tételben, viszonteladói szándékkal közeledek, de gondolom itt egyéni megrendelésekről van szó.
-
Dagidög
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Webáruházban alkudni már valami!

Tudtok ajánlani olyan erősítőt, ami kb. egy szinten van a Onkyo 607-tel, de tud HDMI standby passthrough-t? Az se lenne hátrány, ha a hűtése fejlett lenne, mivel van, hogy hosszú időkig járatom az erősítőt és attól félek, hogy ez a felhasználás nyáron tetőtérben nem lesz kompatibilis a fenti darabbal, kínozni meg nem akarom szegényt.
A hőproblémára az is egy megoldás, hogy beépítek ventilátort, de fogalmam sincs, hogy az erősítőbe hova kábelezhetném be. Erre van valakinek ötlete? Laptophűtő és társai nem jöhetnek szóba, igénytelen megoldásnak találom. -
Norbi 72
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
+1 rá.
(#109171) aldebaran Ügyes vagy.

-
aldebaran
addikt
Visszatérve az alkudozásra, egy Magyar webáruházban az onkyo 636-os készüléket 145e -ről most alkudtam le 137.5e-re... azért az jó, nem?
Csak meghozzák majd a terméket is. 
-
sakal83
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
lehet nagy lesz

30cm mély nem kicsi

-
sakal83
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
én a klipsch r10/12 sw-re szavazok. Jó árban is van
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Van egy Onkyo TX-RS 313 erősítőm SKF-4800 + SKS-4800-as 5.0-ás szettel.
Szeretnék segítséget kérni hogy milyen minőségi aktív mélyet válasszak e mellé.
Lehetőség szerint innen: [link]
4x4,5-ös nappaliba kellene.
-
dunkel
őstag
Írtam korábban, hogy idei év egyik projektje lesz a szobán javítani (akusztika, kontraszt). Ennek első lépése volt fapaci mestert felkérni a szoba akusztikájának mérésére, tanácsadásra.
Egy este lezajlott a mérés, aztán pár napra rá küldte az elemzést. Aki kíváncsi az anyagra az eljön és személyesen megmutatom.
Alapvetően a mély tartományt leszámítva rendben találta a szobát, előbbit leküzdeni ilyen kis méreteknél nem lehetne úgy, hogy még nappali is maradjon (17nm-ről beszélünk). Onnan fölfelé viszont "meglepően" lineáris.Van a szoba hátsó részében (surroundok környéke) némi magas frekvenciás csörgő visszhang, ezt kell megoldanom a mennyezet "puhításával": vastag fűrészporos tapétát vagy folyékony textiltapétát javasolt.
Két ábrát mutatnék meg érdekességképpen a kapott anyagból. Az elsőn az akusztikai paneljaim hatását néztük meg: 5db van a falakon, ezekből 3-at levettem és kivittem a szobából. Az utózengési időn elég jól látszik a hatásuk.[link]
Ami még itt látható azok a szoba állóhullámai: 37Hz és 74Hz kiemelés, 45Hz kioltás. Ezeknek a mértéke a szobában mászkálva változó, a frekvencia állandó. Minél nagyobb a szoba ezek annál lejjebb szorulnak, ha elég nagy akkor kiesnek a hallható tartományból.A másik ábra a front hangfalak frekvencia válasza szemben a Denon Audyssey mérésével. Utóbbi inverze előbbinek, mert a korrekciót mutatja, de jól látszik, hogy "hihető" vagyis látszólag jól mér és korrigál. [link] (a mikrofonosnál a kéket nézzétek)
-
Urak, mindenkinek köszönöm a segítséget és a tanácsokat (persze nem fogadtam meg mindegyiket). Mostanra összeállt egy olyan rendszer, amin reményeim szerint elég sokáig nem kell nagyobb módosításokat eszközölnöm.
Azt kell, hogy mondjam, hogy az Aria 948-at mozinál egyáltalán nem érzem soknak a 20m2-re. Viszont ha sztereó zenét hallgatok, akkor néha előfordul, hogy a mély hangok kicsit problémásak. De ez nem túl sűrűn fordul elő, úgyhogy összességében nagyon elégedett vagyok velük. -
válasz
johndeegwed
üzenetére
Szia!
Az újabb erősítők távja is szinte megegyezik vele.
Innen tudsz rendelni.Vagy e-bay és használt oldalakon kutatás...
-
Csabroncka
addikt
válasz
johndeegwed
üzenetére
Itt keresd, szerintem inkább szerezz be használtan logi Harmony-t....
-
johndeegwed
tag
Sziasztok pioneer vsx-918-hoz távkapcsolót hol találok használt új mind 1 csak legyen.
Áruházból vagy magánszemélytől honnan tudok beszerezni???? -
törölt tag
-
python1
veterán
Érdekes ez az alkudozás téma,de ezzel be is fejezem.
Használt dolgokból soha nem alkudozom,viszont ha valami új háztartási készüléket veszek előjön a "keleties" formám.
-
donjohnson
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
értem, köszi!
-
DudeHUN
senior tag
Üdv!
Marantz 1504-nél lehet olyat csinálni, hogy 7 csatornát hajtsak meg? Frontok pre out-on bekötve egy integrált erősítőbe és a surroundokat meg rendesen kezelje, mint egy natív 7 csatornás AV?
A letöltött manualban sajnos nem találtam erre vonatkozóan semmit. -
MasterMark
titán
válasz
donjohnson
üzenetére
Switch.
Régi erősítőkőn is ott vannak a videó csatlakozók, simán csak switch-ként működtek.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70
üzenetére
Legalább ötször mondtam, hogy eszemben sincs bőrdzsekit venni, len nadrágot keresek, azért jöttem a piacra, de a pasi erőszakoskodott, hogy mondjak egy árat. Fel volt akasztva, megálltam előtte és mondtam a barátnőmnek, hogy nézd csak, ezt láttuk tegnap este Torbole egyik üzletében 650000 líráért, itt meg 550000. Erre lecsapott rám az árus és 500000-ért kínálta. A többit már elmondtam. Azt gondoltam, ha a felét ajánlom, elküld melegebb éghajlatra és megszabadulok tőle. Tévedtem.
-
törölt tag
válasz
BBéci
üzenetére
Nem mondhatom hogy hibátlan vagy: ha nem kell valami, nem alkudok.
Patice: emlékszel a Dune-ra?
Na arra alkudtunk volna.. 
Olaszország északi részén én is jártam. Akivel voltam rettentően szeretett alkudni, még a boltban is tudott kicsikarni kedvezményt, de ami nem kellett vagy nem tetszett neki,arra ő se alkudott. Pl bőrkabátra sem.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Ezt akár én is írhattam volna, annyira illik rám.
Viszont a pofátlanságot soha nem tudtam tolerálni.Egyszer egy alkuval az olaszországi Riva város piacán piszkosul pofára estem. Nem akartam egyáltalán megvenni, ezért félárat mondtam a máshol még 20-25 százalékkal drágábban árult bőrdzsekire. Az ember összehajtotta, bedobta egy szatyorba és átnyújtotta. Innen már nem volt menekvés, fizetnem kellett.

-
Dorian
félisten
Felesleges ezen vitatkozni. van aki alkudozós típus, van aki nem. Aki nem az egy egyszerű nem-mel megoldja a dolgot, nem kell ebbe többet belelátni, vagy megsértődni rajta.
Mondom ezt úgy, hogy én kicsit sem vagyok alkudozós, számomra lealacsonyító, "délkeletiesnek" tartom ezt az alkudozás-dolgot. Én inkább északnyugati mentalitású vagyok, nem alkudom. Mondja meg mennyi az ára, aztán eldöntöm, hogy akarom vagy nem. A meghirdetett dolgaim is alku nélkül és gyorsan kelnek el, reális áron hirdetek. Aki alkudni próbált hoppon maradt.
Az EGO-m sérülne az alkudozással, annyit nem ér.
Olyan ez, mint könyörögni valakinek, sosem tenném. -
Lizsó
csendes tag
válasz
kabar
üzenetére
De biztos hogy ugyanaz a zúgás. Volt már "szak"szervizben is, és nem találtak semmit

Ha nincs egyetlen bemeneti forrás sem rákötve, akkor is hallani sajnos.Igen, ez a füles másik lehetősége...

Van optikai bemenetes füles pl. Sennheiser RS 175, de 80 ezer egy fejhallgatóért nem olcsó... -
sakal83
addikt
válasz
Lizsó
üzenetére
Újan szerintem:
Denon x1000
Marantz nr1504
Yamaha RX-V477
Onkyo TX-NR535Mindegyik 100k környéke. Nem olcsó. Használtban garis ennél jobb vétel, de megérthető, hogy újat szeretnél.
Basysben még vannak esetleg kifutott termékek garival. A Pioneer 827-es és 922-es egész jó árban vannak, ha még megvannak. Rájuk kell csörögni.
-
geucsa
tag
Sziasztok!
Canton LE100-as sorozat milyen?
Onkyo TX-SR608-hoz mennek? -
kabar
senior tag
válasz
BBéci
üzenetére
Aztán ugyanaz a rinocéroszbőrű felteszi 90-ért. Mert van ám olyan is, nem is kevés.
(#109127) Lizsó
Nem lehet, hogy a két zúgás forrása egy és ugyanaz? De amúgy a HDMI miatt szerintem is felesleges lecserélni. Használtban meg tényleg sokkal jobbat kapsz, mint újban. De ha újat akarsz venni, és hangban nem sokat visszalépni, akkor a 6-os Yamahák már igencsak 150-160 felett vannak ha jól emlékszem. A TV-s problémát én optikai kábellel kezelném, és a már emlegetett füles kimenettel. Samsungnál meg menüben változtathatod a használt hangkimenetet, ha minden igaz. -
Lizsó
csendes tag
válasz
sakal83
üzenetére
Nem vagyok vájt fülű, nekem eddig megfelelt a hangfal szett...
Nyilván van sokkal szebben szóló, sokkal jobb, de nem akarok csillió pénzte beleölni abba a havi 2-3 filmnézős alkalomba.Igazából onnan indult az egész, hogy a TV-hez nem tudok anélkül fülest csatlakoztatni, hogy a hátulján!!!! a TV közepén lévő jack dugóba ne csatlakoznék. Ekkor a TV hangszórók viszont lekapcsolnak. Nem lehet menüből állítani, hogy fülhallgató (jack) vagy TV hangszóró. Azt már igen, hogy audio kimenet vagy TV hangszóró.
Tehát ha a párom nem ezt hallgatná, hanem pl. olvasna, akkor felkelés, csatlakozó keresés a lehetetlen helyen egy falon lévő tévén. A film végén ismét felkelés és kihúzás.
BT-on csatlakoztathatható egér, billentyűzet, de füles nem.... 2015 gratulálok Samsung!Az erősítőm pedig már nem az igazi, ezért gondolkodtam ebbe az irányba.
- a fejhallgató kimenete zavaróan zúg (mert ide kötöttem volna a TV helyett a fülest)
- de a hangszóró kimenetek is, magas hangerőn, ha pl. a filmben csend van, zúgnak
- és a távvezérlő is kezdi megadni magát -
carpediem007
tag
Denon W2100 házimozin szerettem volna beállítani a Spotify, de az Online Musicnál eltűnt az ikon, hogy lehet így használni? Vagy valami elállítottam?
Köszi!!
-
sakal83
addikt
válasz
Lizsó
üzenetére
Véleményem szerint teljesen felesleges erősítőt cserélni csak a hdmi miatt. A hangfalszetted nem elég jó. A DTS hangzás is bőven elég szerintem, főként úgy, hogy az erősítőd régi, de jóféle.
Előbb cserélném le a helyedben a teljes 5.1-es rendszert, mert hangban az a szűkebb keresztmetszet.
-
Lizsó
csendes tag
Sziasztok,
hozzáértők segítségét kérném, mert én nem vagyok az....
A rendszeremből kiesett az öreg plazmám, ez indította a folyamatot. Vásároltam egy Samsung 55H6500 3D LED tv-t.
A meglévő házimozi erősítőm viszont már meglehetősen öregecske (Yamaha RXV620RDS) - még HDMI csatlakozó sincs rajta - ezt szeretném cserélni, hogy a HDMI kínálta funkciókat használhassam.
HECO VICTA 500 hangfalszettem van (+ egy Magnat aktív láda) egy kb. 4x4,5-es szobában:
http://www.edigital.hu/Hangfal-szett/Heco-Victa-Set-500-Cseresznye-Hangfal-p31443.htmlAlap szintű házimozi néző vagyok. Egyelőre a TV saját médialejátszóját használom mkv - 3D-re.
Tudtok esetleg típust javasoltni ehhez a TV és hangfalszetthez?
pl. Harman/Kardon 151? -
törölt tag
válasz
carpediem007
üzenetére
A mozghatott levegő mennyisége nö meg dupla hangszóró használatával de gyakorlatban egy is elégséges.
Castle is jó 20 nm-re bár Polk jobb de Castle azért részletezőbb minőségibb lesz bejáratás után, Polk mozisabb,ütősebb, ritmusosabb esetleges első lomhasága eltünik, mélyben gazdagabb lesz a Castle-től. Innentől kezdveizlés kérdése mert kinek ez, kinek az jön be.És erősitőtől is függ (Denon-Caste, Polk-Pio/Onkyo jó társitás). -
törölt tag
válasz
Ragadozó
üzenetére
Azt hogy hogy számolják, nem nehéz: háromszögjellel, 2 ill 2.83 volttal, egy csatornán, többi földelt. A minősítő mérések során a kimenőteljesítményt addig növelik, amíg a torzítás egy bizonyos előre meghatározott határértéket el nem ér. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ezt a határt 0,01 százaléknál, 0,1 százaléknál, vagy 1 százaléknál húzzák meg. A helyzet fordítva is meghatározható: minél nagyobb torzítási értéket engedélyezünk, az erősítő annál nagyobb teljesítményt ad le. A gyakorlatban 0,1 százalék THD alig észrevehető, az 1 százalék mindenki által jól hallható, a tíz százalék élvezhetetlenségig eltorzult hangzást jelent. Valamint az se mindegy hogy második, harmadik vagy ötödik felharmonikusig mérik. Ezért fordulhat elő hogy egy prémium gyártó által megadott 0.1%-a sokkal jobban szól a kommersz gyártó által megadott 0.009%-ánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- BestBuy topik
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Borderlands 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo P14s Thinkpad Gen1 FHD IPS i7-10510U 32GB RAM 512GB SSD Nvidia Quadro P520 Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ha jól emlékszem vagy egy 6-os szériás onkyom, vagy a denon 1713-asom csinálta ezt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pozitív példa mindenkinek!