Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubo0530
csendes tag
Sziasztok! Heco music style 500 as hangfalakhoz keresek hasznánlt mh erősitőt.
REmélem tud valaki milyeneket lenne érdemes venni. nézegetni az ár max 75000 -
Remekelek28
őstag
válasz
BBéci #111598 üzenetére
Ismerem és szeretem is. Folyamatosan szerzem befele szüleimnek az akkori slágereket klipformájában és bizony szeretem hallgatni. Szerintem jobbak is mint a mai tuc tuc.
Csak amiket beszerzek,teljesen mindegy hogy egy 30-ezres vagy egy 2 milliós házimozin hallgatjuk,mert nem egy flac formátum. Errefel irtam -
BBéci
legenda
válasz
Remekelek28 #111595 üzenetére
"70 es 80 as évek zenéit hallgatni megteszi ez is. "
Mi alapján becsülöd le azokat a zenéket? Ismered egyáltalán annak a korszaknak a dalait? Szerintem nem, mert akkor nem írnál ilyet.(#111588) havri1
Az a bekötési mód úgy nem kóser. -
dunkel
őstag
-
MasterMark
titán
válasz
Remekelek28 #111595 üzenetére
Bármivel működik, 5 Volt kell neki.
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111591 üzenetére
Bocsesz,nekem ez a hsz valahogy kimaradt.
Magyarul ez a kis átalakitó csak akkor működik,ha az usbt csatlakoztatom a tv hez ? Ha adapteressel is működik,akkor inkább azt.Mint irtam már a hétvégén is a szüleimnél lenne ez a házimozi beszerelve,nekik nem kell,hogy jamo hangfal meg erősitő legyen. 70 es 80 as évek zenéit hallgatni megteszi ez is. Ezért sem költök rá komolyabban.
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111593 üzenetére
Én értem, csak gondoltam szólok mielőtt baj lenne belőle!
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111591 üzenetére
Szvsz kevés lesz az USB-k száma a TV-n.
-
MasterMark
titán
válasz
Remekelek28 #111590 üzenetére
szerk.: Röviden, igen.
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111584 üzenetére
Ehhez járnak a kábelek is ?
-
havri1
félisten
Helló!
Házimozi erősítő és aktív mélyláda problémában jó helyen járok?
Lecseréltem az erősítőmet, és azóta szívok.
Erősítő : Onkyo HT-R340
Mélyláda : Pioneer S-W110S
A gond az, hogy az előző Onkyo erősítőn volt RCA kimenet a mélyládához, tökéletesen is szólt. De ezen nincs, hanem csak 1 pár hanszórókábel kivezetés van. Na a mélyládán meg ezek a bemenetek:Jelenleg a látható módon van bekötve, szól, de idle állapotban (amikor az erősítő be van kapcsolva, de nem szól semmi, és hiába van nullára véve a hangerőszabályzó, búg. Folyamatosan, iszonyat idegesítő!
Olyan, mintha gerjedne..mit kötök rosszul? Vagy ez ilyen szar erősítő? -
MasterMark
titán
válasz
Remekelek28 #111586 üzenetére
A képen ott az optikai kábel is hozzá.
Package Included:
1 x Digital to Analog Audio Converter Adapter
1 x USB Power Cable(58cm length)
1 x 0.5m fiber Optical cable(96cm length)De tök mindegy, majd helyetted elolvasom.
Amúgy meg ez van, ha gagyi "házimozid" van. Ezért nem is foglalkozik a topik ilyennel, meg nem is ajánl.
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111584 üzenetére
Nem rossz az ár,de ehhez még egy optikai kábel is kell,ha jól tudom az se olcsó.
Az egész nem létjogosult,pusztán a házimozit szeretném használni,hogy ne porosodjin a semmibe. Párszáz ft nál nem szantam volna rá többet.
-
mivamma
senior tag
válasz
Remekelek28 #111582 üzenetére
Ennek azért bele kellene férnie a költségvetésbe.
(#111584) MasterMark: ebből vehetnél akár kettőt is
-
MasterMark
titán
válasz
Remekelek28 #111582 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #111581 üzenetére
Scarton legfeljebb csak sztereó hang megy át. Az analóg RCA pedig monó.
(#111582) Remekelek28
Tévékből hangot optikai csatlakozón lehet kijuttatni, ahhoz vegyél átalakítót. -
Remekelek28
őstag
válasz
johnywalker #111581 üzenetére
Nem kellene,hogy 5. 1 et is kezeljen,csak simán vigye át a hangot. Igazából csak 2 hangszóró,plusz a mélyláda üzemelne. Főleg zenére kell,vagy zenei klipekre. Nem lehet semelyik hátsó csatlakozóját 3,5 es jack kimenetté konvertálni?vagy spdif re. Bár ez se biztos,h jó.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
johnywalker #111578 üzenetére
Ő a hangot akarja a HM-ra átvinni....nem a képet.
A TV adás hangja átmegy de az USB-ről játszott film hangja nem megy ki a Scart-on.
Esetleg a beállítások között nézz szét...hátha. -
Remekelek28
őstag
válasz
johnywalker #111578 üzenetére
Mp3-at nem raktam rá,de gondolom azt se játszaná,valahol olvastam,hogy csak a tv - kezeli a scart.
-
johnywalker
őstag
válasz
Remekelek28 #111577 üzenetére
A Scart maximálisan 720x576 felbontású videó tartalmakat kezel, enged át...
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #111576 üzenetére
Ez a tv. Nincs rajta jack kimenet.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #111575 üzenetére
Mégse annyira jó a helyzet,mert csak a tv hangját viszi át.
az usb tartalmat nem. Próbáltam az audio beállitásoknál is állitgatni,de semmi. Valami ötlet? videokábel segitene valamit?
-
Szomj4s
tag
válasz
BBéci #111573 üzenetére
Igen, láttam a passzív subládát, sajnos.
A jelenlegi "megoldás" egy ősrégi lg dobozos szett-förmedvény, aminek még csak RCA bemenete van, így 5.1 hangzás megvalósítására nem is alkalmas. Annál már ez is jobb lenne, mert már agyon elegem van belőle
És a jelenlegi anyagiakat figyelembe véve, ez hozzávetőleg 50E Ft-ba kerülne, míg egy másik erősítő-hangfalszett hozzávetőleg 80-90 E-be fájna, ha jól sejtem.(Bocsánat a tévhitekért, alig értek valamit a témához, ezért is kérem ki a Ti véleményeteket, amit ezúton is nagyon köszönök!!!
)
-
BBéci
legenda
válasz
Szomj4s #111571 üzenetére
Az S3300 szubládája passzív, ezért részemről nem ajánlott szett.
A jelek szerint Te is abban a tévhitben vagy, mint sokan mások.
A társasházban lakás (élés) nem zárja ki a kiváló minőségű házimozi és zene hallgatásának lehetőségét. A drágább és nagyobb hangdobozok, erősítők nem hangerőben tudnak többet azoknál, amiket kinéztél, hanem a hangminőségük lényegesen jobb. Ami fontos, halkan is élvezhetőek, ellentétben az olcsó bögreszettekkel, amik legfeljebb ordítani tudnak, sem halkan, sem hangosan nem értékelhető a hangzásuk. -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy véleményetek szerint melyik verzió lenne jobb, igényeinkhez mérten optimálisabb megoldás?
Egy Onkyo s3300 a saját hangszóróival vagy egy belépő szintű erősítő egy HKTS 5 5.1-gyel? (Vagy sajnos anyagi lehetőségekhez mérten egy kommersz dobozszett (valami samu, vagy lg)(Tudom, ez nagyon az "alja", de társasházban lakunk, nem szeretjük/tudjuk élvezni a hangos zenét és filmeket, valamint a nappalink is 16-18m2.)
Köszi előre is a segítséget!
-
windlord
őstag
válasz
Csabroncka #111567 üzenetére
Nah, köszönöm.
Akkor a KEF C75 mellé megveszem a JBL ES25 centert.
Ha meg elmegy a KEF, akkor a helyére szintén JBL -t.Mondjuk kíváncsi leszek, hogy így a hidrid megoldás mit fog szülni...
Mondjuk jelenleg a hálóban van a tévé...
Még a center és a frontok oké, de a hátsók... -
válasz
Csabroncka #111567 üzenetére
igen, sokan
igaz pár pálinka után fel se tűnik...
-
renatto
őstag
válasz
windlord #111566 üzenetére
Mindenképp. CSak tapasztalat, nem vagyok szakértő.
Néha kénytelen vagyok a tv hangszórót használni és - bár csak Xbox fitness programról beszélünk - idegesítően össze mossa a beszédet a környezeti zajokkal, míg térhangzás (házimozi) esetén nagyon szépen kiemelkedik a beszéd hang, gondolom a center csatorna miatt.
-
XenHai
senior tag
Valakinek volt itt már dolga Angliából rendelt erősítővel?
Adapterre elvileg gond nélkül menni kell itthon? -
rappit4
őstag
válasz
Mezga Aladár #111560 üzenetére
A yamaha az egy RX-v540-es és az csak filmezésre van használva, 5.1-ben.
-
windlord
őstag
Egy nagyon kezdő kérdést szeretnék feltenni, úgyhogy aki nem bírja a lámaságot az kérem ne olvassa végig!
Adott egy HK AVR 255, hozzá frontoknak egy KEF C75 pár.
A KEF -eket eladó sorba tettem és ki szeretném váltani JBL ES80 \ ES90 frontokra.
Szeretném valamint megvenni az ES25 centert.
Természetesen későbbiekben a háttereket is ES20 -ak személyében.Tehát a kérdés:
Mekkora értelmetlenség a frontok és a center rendszerbe kötése a hátterek valamint a sub kivételével?
Ha értelmetlen, akkor csak a frontok játszanának és amikor megvan az 5.0 \ 5.1 majd, akkor lesznek rákötve... -
renatto
őstag
Valaki írna pár elfogadható HDMI kábelt ha már ez a téma? 0.75-1.5m hosszban, Asus O!Play Air HDP-R3 mdialejátszó - Denon HM erősítő - TV vonalra kellene. Lehet béna a kérdés, de ezen a hosszon is van jelentős különbség? Ez aMM-os Inakustik milyen: HDMI
-
válasz
Alx.Mercer #111552 üzenetére
-
dunkel
őstag
válasz
Alx.Mercer #111550 üzenetére
Ha eddig kábelekre nem fordítottál figyelmet, akkor a hangsugárzó kábellel kellene inkább kezdeni a kábelcserét.
(5m-re 10k-ért nem kapsz prémium hdmi kábelt.) -
Alx.Mercer
aktív tag
Lassan megérkezik az erősítőm de kelleni fog majd hozzá egy HDMI kábel, mert a jelenlegi nem biztos, hogy méltó lesz hozzá (Delock HDMI 3m)
Az elhelyezésen még gondolkodok, de sanszos, hogy nem is lesz elég a 3m-es hossz se.A TV egy Sony 50W829, az erősítő egy CA651R lesz. A PC-ről VGA-n keresztül lesz kiküldve a kép és a hang egyenesen az erősítőbe. Ennek megfelelően kellene 5m-es HDMI kábelre valami javaslat.
Max 10k-et gondoltam rá, bár gőzöm sincs, hogy honnan kezdődik a "jó" mert eddig kábelekre nem nagyon fordítottam nagy figyelmet... -
lemmy9
őstag
válasz
vitezlejszlo #111548 üzenetére
Nekem is van egy ilyen szett, a fateré volt,
de nincs szívem eladni. Szét melózták magukat annó, mire meg vehette az öregem. A padláson elfér. Pár ezer forintot érnek amúgy.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok!
Tudom jól, nem beárazós topik, illetve amit kérdeznék sem feltétlenül hifi kategória.. de hátha itt van olyan, aki tud nekem okosat mondani...
Pincesöprés közben találtam pár régi cuccot, ami nekem annó nagyon szuperhifi volt
Most meg fogja a port. Azt kérdezném, van ezeknek még szerintetek bármi értéke? Vagy dobjam ki a kukába az egész hóbelebancot?
Videoton EA7386S Stereo Power Amplifier
Videoton RT 6300-S FM AM Stereo Tuner
AIWA WX 200 Stereo Double Casette Deck
2 nagy fekete három utas Videoton hangfal (azonosítót nem találtam hozzá, talán DC 2080 felső hangszóró cserélt)Köszi
Laca
-
BBéci
legenda
válasz
Heffi #111497 üzenetére
Azt próbáld ki, melyik tetszik jobban, a bitstream, amikor az erősítő dekódol, vagy az LPCM, amikor az OPPO végzi ezt. Kísérleteztem ilyesmivel, abban a felállásban az LPCM jobbnak tűnt. Már nem emlékszem, milyen erősítő volt akkor nálam. Nem belépő, és nem is középkategóriás, az biztos.
Ja, természetesen mindkét esetben HDMI-n menjen a jel a lejátszó és az erősítő között. Ekkor már egy méteres hossz esetén is fontos a kábel minősége. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
devil-k #111544 üzenetére
Fél évvel ezelőtt még az 50cm-es puttonyos tv-met néztem 3m-ről. Annál már voltak gondok a láthatósággal, de az 50"-os képátlón lévő tartalom elég jól látható 3,5m-ről. Nem azt mondom, hogy megtudom számolni a képpontokat, de összességében csak akkor hajolok közelebb néha, amikor okos telefonnal távvezérlem a PC-t (arra van kötve a tv) és az apró betűs menükben kell mászkálni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #111543 üzenetére
Öreg hiba.
Én a 83"-as vásznat nézem 3 méterről.
-
-
foldi6
csendes tag
Sziasztok, a következő összeállítást szeretném otthonra összehozni, kíváncsi lennék a véleményetekre:
TV: Panasonic TX 48AS640
Erősítő: Onkyo TX-NR636
Média lejátszó: Dune HD TV-102W-T2
Hangfal: Dali Zensor 5
Külső HDD: Samsung M3 Portable 2TBKöszi előre is!!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
M0ng00se #111526 üzenetére
Hallod ahogy felpörgeti a CD lemezt ?
Ha igen akkor a lencsét takarítsd meg.
Talán segít de ez csak ideiglenes megoldás.Annó volt egy SU-100-as Technics CD lejátszóm.
15 év után jelentkezett a hiba...cd pörög de nem olvas.
Hiába takarítottam meg...egyszerűen elfáradt és cserélni kellett a belét.Ha nem pörgeti fel akkor lehet elhalálozott.
-
Üdv!
Részben idevágó a kérdésem, részben nem, de ide írok mert ez a topik tűnik aktívnak. Van egy philips as665c kockám. Van benne 3cd-s olvasó de nem észleli a lemezeket. Hogy tudnám megoldani? Kapjam szét és poroljam le a lencsét? -
Borisz76
nagyúr
válasz
locseigabor #111519 üzenetére
Center és Sub nincs is a rendszerben ?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
locseigabor #111516 üzenetére
Ha 3 db jack-rca kábellel össze van kötve akkor a pc-n a vezérlőprogramban ( amit linkeltél a képen ) ott át kell állítani 5.1-re !
Mert hiába dugod össze Ő ezt magától nem tudja, hogy te így akarod használni.
-
locseigabor
csendes tag
válasz
Borisz76 #111515 üzenetére
Csak Jack-el tudok csatlakozni az alaplai hangkártyához.
http://kepfeltoltes.hu/view/150628/realtek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Így van most jelenleg a Realtek-nél. Aktív a hátsó és az első hangszóró kimenete.
A hátsó hangszóró RCA-ját bedugtam a DVD Surround részébe, az első hangszóróét pedig a DVD Front részébe. Első 2 hangszóró szól továbbra is. -
Borisz76
nagyúr
válasz
locseigabor #111512 üzenetére
Az erősítőbe 3 úton tudsz csatlakozni a pc-ről :
- DVD feliratnál 6 csatorna bemenet van.
- Digitális koaksz
- OptikaiA kérdés , hogy a pc-n milyen kimenetek vannak ?
Optika és koaksz esetén 1 db kábel kell...a megfelelő persze.
Alaplapi hangkártya esetében pedig sztereó jack - rca kábel kell....és ebből is 3 db !
Ezt kell a pc-be dugni a rca-t pedig a HM erősítő DVD bemeneteire.
Itt figyelni kell a csatornákra, hogy a megfelelő helyre legyenek bedugva. -
Janaboy
veterán
válasz
Ha jól gondolom, csak pro logicban fog szólni a többi hangszóró..nem épp a legjobb összekötési mód! Optikai vagy digitál coax-al kellene összekötnöd!
-
válasz
Szia!
Nem is fog szólni, ha csak egy kábellel kötötted össze...
Ha van a hangkártyán még surround, sub és center kimenet oda is köss egy-egy rcát...
SPDIF kimenet nincs rajta?Hány hangsugárzód van?
Folytassuk itt az eszmecserét: [link]
-
locseigabor
csendes tag
Segítségre lenne szükségem, mégpedig a történet az az, hogy a PC-vel összekötöttem az Onkyo TX-SR600E típusú erősítőmet és nem szól csak az első 2 hangszóró. A kábel egy sztereo RCA kábel, aminek a másik vége Jack és a Realtek zöld foglalatába illeszkedik. A gépen át van állítva a hangzás Sztereóra és az erősítőn a teszt üzemmódban végigpróbálva a hangfalakat, szól mind a 4.
Próbáltam frissíteni a hang drivert és az sem oldotta meg a problémát. -
gabo01
őstag
válasz
renatto #111509 üzenetére
Bocs! Nem gondoltam, hogy ilyen magasan működne a legjobban! A pillanatragasztót inkább kihagynám! Kár lenne a kinect-ért!
Tamoo: Szuper porszívóm van a porcica nem okozhat gondot!
Valóban törpének tűnik a T12 a Kappa-k mellett! Igen gd low-ban megy és még így is túl hangos a cucc! Ethosz Józsi már megrendelte az alkatrészeket amikkel tovább lesz halkítva az előfok! -
gabo01
őstag
válasz
MasterMark #111505 üzenetére
Köszi! Akkor beszerzek egyet!
-
válasz
vargapdavid #111506 üzenetére
Szia!
Fáradj át kérlek ide: [link]
Ez a topik nem foglalkozik Soundbarokkal... -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Látom, hogy nem nagyon szereti senki, de én mégis egy jó minőségű Soundbar-t keresek. Melyikek közül érdemes választani szerintetek mostanság?
Köszi
-
gabo01
őstag
válasz
z123456789 #111500 üzenetére
Köszi! A polcok platánból vannak a lábak pedig dióból!
Ragadozó: Természetesen most már meghallgathatod a finomhangolás után!
Renatto: biztos, 160cm magasan lenne a legjobb helyen? Meg egy lcd tv tetejére elég nehéz rögzíteni!
-
yps12
csendes tag
válasz
Heffi #111497 üzenetére
Szvsz maradj a hdmi-nél.
A 103 dac-ja még el is menne (kompromisszumosan), de mint előerősítő nem sokat ér. Végfokkal kötöttem össze umc helyett, és nagyon hamar visszakerült a proci.
Ha csak dac-ként használod fix max hangerővel, úgy lehet próbálkozni, de csodák nincsenek. Ebben az esetben a hangerőt az erőlködőn állítod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest