Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
Ez nem igaz. Az algoritmusukat azzal védik, hogy egy szerveren fut maga a szintézis, akárcsak a Magic Beans esetében, így hiába fejted vissza a kódot, csak azt látod, hogy valahova elküldi az adatokat, azt nem, hogy mit csinál velük. Van hibakód is arra, ha kihúzod a hálókábelt küldés vagy fogadás előtt. Igen, működik crackbiztosságnak is, ugyanis hiába töröd fel, hogy engedjen át a loginon, a szerver nélkül nem tudsz vele mit csinálni, az nem fog belépési adatok hiányában beengedni.
#84915 I'am Dony: Mindkettő többpontos mérés, ez már éppen elég. Nincs az a helyes többpontos mérés, ami a szoba bármelyik pontján így nézne ki, ez bizony a szoftver hibája, nem a felhasználóé.
Volt, amikor 3.1-ig vagy 3.2-ig kellett visszamennem, hogy egyáltalán be engedje fejezni a mérést. Ez is szerveres inkompatibilitási hülyeség volt, szépen hozta magával a legújabb bugot, amikor subot nem engedett kalibrálni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vhiktor
veterán
A lényeg, hogy sokkal rosszabb mint az audyssey.
Diracnak már írtam, azt is megirtam, ha nem tudjuk javitani közössen akkor pénz vissza.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Nalam volt egyszerre 2 umik1, és ott is volt a 2 között hasonló eltérés 60 és 10khz között. Pedig mindkettőnek a saját cal fileja volt betöltve.
Majd megekeresem a mereseket.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Khaosz55
addikt
Arra gondoltam, hogy esetleg a dirac bass control jobban csinálja majd a korrekciózást, és lehet is, de ennek a kipróbálására nem fogok milliókat elkölteni, mivel ehhez egy másik proci kell.
A lexiconon a dirac kalibrációt úgy csináltam, hogy a minidsp-be van kötve a 4 subhoz és nem engedem a sub résznél rá a dirac filtert. Viszont a késleltetést engedem amivel hozzá illeti a többi hangsugárzóhoz, és ez remekül működik. A többi hangsugárzó delay is tökéletes REW ellenméréssel.
Egyszer kipróbáltam, hogy dirac filtert engedtem a sub-ra is úgy, hogy a minidsp-hd korrekcióm rajta volt. Rew-es ellenméréssel bebizonyította és a fülem is, hogy nem lett jó az eredmény.
Itt egy érdekesség. Dupla mozis kanapénk van középen italtartó és doboz résszel. A korrekciót középre csinálom. A kék vonal a kanapé közepén a mérés, a piros vonal az én ülési pozíciómban a zöld a párom ülés pozíciójában. Kettő között 1 méter a távolság és már mekkora az eltérés. Próbáltam mindent mindenhol, de +dB korrekció nélkül még ez a legjobb eredmény.
UI: Azt sajnálom, hogy a MC-10-ben nincs legalább 2 slott a dric-nak. Mert a zene hallgatáshoz másmilyen filtert használnék mint a mozihoz. Nekem zenénél nem jön be az 1Khz felett a magas hangok -3dB-s csökkentése, vagyis görbe lejtése, jobb lenne a magasnál a lineáris filter.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Azért nagyobb a hallgatói pozícióban a hátsó sub hangereje mert nekünk így tetszik. Csináltam vagy 50 féle korrekciót, delay-t, vagy 1500 Rew mérést, teszteket, próbákat egyedül, párommal és ez a felállás tetszik. Hidd el kipróbáltam vagy 10 korrekcióval hogy a hátsók azonos hangnyomással mennek mint a front subbok, nem tudtam jó görbét létrehozni illetve mozi alatt gyíkfing volt a 4 sub... Persze papíron meg lehet magyarázni, hogy ez így nem jó nem így kell csinálni, de én a saját tapasztalatimra hagyatkozom és szeretek a előírt fogatókönyvtől eltérni. A fent látható görbét nálam esélytelen megcsinálni ha hátsó és első sub hallgatói pozícióban azonos hangerőn van.
"Akkor te nem crossovereket állítasz, hanem low-pass filtert raksz a mélynyomókra?"
Igen elírtam, filterre gondoltam. Ahogy mondtam a kanapé mögöttit alacsonyabban vágom, így nem lokalizálható a hang, de az érzet is megvan."Szerintem a legjobb választ a Dirac supporttol fogod kapni, esetleg kipróbálhatod a két hetes PC-s trial verziót."
Jelenleg a Lexicon mC-10 procim van dirac-cal. Amin van 1 Sub csatorna korrekció lehetősége. A kérdésem AV10 +dirac esetére irányult. Annak 4 Sub kimenete van amit dirac-cal lehet korrekciózni. Ha ki akarom próbálni hogy működik a 4 Sub dirac korrekció meg kell vennem az AV10 procit. Ezért kérdeztem meg, mert ha alapból zsákutca amit szeretnék dirac-cal 4 sub esetén, akkor minek vegyem meg a méregdrága procit.Minden esetre írok a dirac supportnak.
-
Khaosz55
addikt
1. Nézegetem a Marantz AV10-es procit. Azon 4db xlr kimenet van, így kiiktatható a minidsp-HD és ez esetben a dirac bass control korrekciózná a 4db sub-ot. Tehát mielőtt vennék ilyen procit, körbe akarom járni, milyen lehetőségek vannak a dirac bass controll korrekcióban 4 sub esetén. Adhatok-e meg egyedi vágás és görbét illetve hangerőt a két első és két hátsó subbnak. Ha igen akkor is tud-e normális görbét csinálni.
2. A két hátsó sub esetében a 70-75-hz-en megvágom a hangot azért mert felette számomra zavaró a kanapé mögötti szub ha tol 75hz felett is, a fron oldalon lévő sub-ot 100Hz-ig engedem el. Hallgatói pozícióban a hátsók hangosabbak mert közelebb vannak, tehát nincs visszafogva a hangerő a hátsókon. Ezeket az igényeimet amit minidsp-HD-val jól be tudok állítani. Rengeteg setupot csináltam, nekem és páromnak így tetszik a legjobban. Ilyen jeleneleg a görbe.
Tehát az a kérdésem, hogy a dirac bass controll 4 sub esetében köti az ebet a karóhoz vagy van szabadság fokom. Tudok-e külön vágást, görbét és hangerőt adni a front és hátsó subboknak. Na és persze utána milyen eredményt is kapok, mert lehet megengedi de az eredmény nem a legjobb. A lenti eredményt is elég sok mindsp-HD állíttassál tudtam elérni. Nem volt egyszerű összehozni a 65m^2-es konyha, étkező és középen egy 25m^2-es süllyesztett nappaliban értelmes mélyeket.
AV10 paraméterek és mérések alapján tetszik, de nem kell minden áron az MC-10-ről váltanom.
-
törölt tag
Hol szoktál nézelődni, ha szabad kérdeznem? Szállítást hogy intézed mert az elég borsos tud lenni. Igaz a wharfedale evo 4.4 kettő szép nagy dobozban érkezett Dániából de majd 80ezret fizettem a szállításért és még így is 150ezerrel olcsóbb volt mint itthon az akciós ár.
-
Vhiktor
veterán
Talán csak a sube van még meg valahol. A többi biztosan nem
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Soha nem beszelek hitbol ilyen temaban. Visszamértem. Sokkal rosszabb volt mint a sima audyssey. Nalam ment a kukába. Lehet az én szobám nem tetszik neki, ez van. Facebook csoportban is sokan panaszkodnak, hogy éppen mi nem jó, nem szeretem a sufni dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Természetesen megvan a mobil app, az a1 evo illetve barmelyik verzioja szerintem borzasztó, nagyon nagy hack és nagy koklerkedesnek érzem, össze vissza csinál mindent, megbizhatatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Ez Denon/Marantz esetén van így. Ott pl. Direct módban nem aktív a sub sem. De Sony esetén én nem tudok ilyenről, te ezt mire alapozod? A Direct annyit jelent, hogy semmilyen surround hatást nem ad rá (ez a sub-on kívüli sugárzókra vonatkozik).
Egyébként annyira hallható a különbség, hogy fogok csinálni egy vaktesztet a feleségemmel (akinek nem létezik a fejében erről infó) és majd referálok. -
Vhiktor
veterán
Abban az esetben ha valaki nem referencia hangerőn nézi a filmeket, akkor mennyire számít a hangnyomás?
-
eL Geri
őstag
A subláda hátán lévő fázis pótméterről mit kellene tudni?
A freki vágást felcsavarjuk maximumra, mert azt majd úgyis a kalibrált erősítő vágja.De mi van a fázissal? Úgy érzem, hogy az a “ne nyúlj hozzá” gomb, ha nem értesz hozzá vagy ennek az állítását is átveszi az erősítő?
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Kimentem a szerkesztési időből, de ez megmutatja, mire képes a basszus: Irene Scene - Door Flex
-
svgyula
addikt
Még mindig nem érted! Engem ez nem érdekel! Miért nem annak címzed akit érdekel! Ráadásul az sz@rt sem ér mert legalább 2 ismeretlen van benne! De leírom mielőtt ezt sem érted!
Nem mindegy milyen a fal szerkezete anyaga, milyen vastag van-e valamilyen egyéb burkolat valamelyik oldalon, mert ugye egyik jobban vezet a másik pedig nem. De ugye mennyivel egyszerűbb átmenni és megelőzve a török átkot megkérdezni, hallja-e és ha igen zavarja-e? Mert a táblázat és a szomszéd érzéke az két teljesen különálló dolog! Átmehet a kinyomtatott táblázattal a szomszédhoz, hogy márpedig ez szerint nem hangos legfeljebb lát csillagokat napközben is! Ennyit ér a táblázat!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
svgyula
addikt
Egy kérdés! Megint miért is velem kötözködsz?Te tudsz olvasni, vagy csak a betűket látod? Egy nem neked írtam amit írtam!
Kettő, a kint hallható és leírt hangokhoz a te táblázatodnak semmi köze! Három, akinek írtam az arra volt kíváncsi, hogy ha beüzemeli a subládát az a szomszédját zavarja-e ehhez az információhoz is a hajadra(ha van) kenheted a táblázatodat!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
Nem nekem volt problémám és én ezzel tisztában vagyok. Nekem nincs szükségem semmilyen hangszigetelőre akkora hangerővel hallgatom ami nekem megfelel, nincs szomszéd zavaró távolságban.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
Megoldottam saját magam! HDMI-vel kapcsolódik a TV.........
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
bteebi
veterán
A mérést magát és a jelentőségét értem, pusztán azt kifogásoltam, hogy valószínűleg egy-egy mérés alapján végezték az összehasonlítást, az eltérés pedig sok esetben kb. (mérési) hibahatáron belüli volt. Épp azért lett volna érdekes legalább egy esetben legalább három mérés összehasonlítását látni, hogy az kirajzolódhasson, hogy a magasak közötti eltérés (ami amúgy egy valós jelenség) tényleg akkora-e, vagy pedig itt bekavartak a hangfal reprodukálhatósági hibái is (=az eltérő lejátszásokkor nem teljesen ugyanolyan a hangja ~10 kHz fölött, hanem a példa kedvéért van benne egy mondjuk ±0,6-0,8 dB-es szórás).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
Érdekes mérés. És ha jól láttam, igazából csak 1-1 mérés (ami nem valami szerencsés, mert azért mindig van, lesz valamennyi szórás, szóval jobb lett volna 5-6 mérés átlagát látni, vagy még inkább az RMS eltéréseket). Ahogy írják is a végén, van némi, tulajdonképp minimális különbség a magas hangoknál, de sokkal többet számít az, hogy milyen szögből hallgatod. És mint ahogy kommentben is írják, rács és rács között is "hatalmas" különbségek vannak (lehetnek).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
BBéci
legenda
Ebben a REL-ben 2 db 17 centis aktív hangszóró dolgozik egy 25 centis passzívval megtámogatva. A hajtás 200 W. Amikor megkaptam tesztelésre, cseppet sem örültem, semmi jót nem néztem ki belőle. Aztán jött a meglepetés. Tehát simán lehet a fent említett láda igazi mélynyomó. Nyilván nem dedikált moziszobába, ahová inkább 4 db 18 colost képzel el az ember.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Ez egy szakszerű magyarázat, köszönöm. Ettől függetlenül az észrevételem továbbra is az, kihangsúlyozva, hogy alsó-közép polcos AVR-ről beszélünk, hogy érezhetően osztja el a rendelkezésre álló keretet. Mindenféle processz kikapcsolásával is, ugyanazon filmek más életre keltek. Egyszerűen nincs dinamika ebben a kategóriában sztereo felett, ha nem bögreszettet kötsz rá.
Ezt csak azzal tudom alátámasztani, hogy ha az AVR nem erölködne, akkor nem is izzana a teteje és nem kéne idővel a hangerőt piszkálni, ahogy nem is kell, amióta végfokot akasztottam rá.
Lehet, hogy az egyik matematika, a másik tapasztalat, de az igazat csak a mérnök tudja, aki tervezte az adott AVR-t, vagy a másik mérnök, aki megfelelő eszközökkel kitesztelte XY csatornás terheléseken.
Ilyen árkategóriában nem találunk professzionális, műszeres méréseket, így marad a tapasztalat. Részemről annyi, hogy lehetett filmezni AVR-el is, de a végfokkal új életre keltek a hangfalaim és olyan részleteket hallok leginkább a surroundokból, de a frontokból is, amiket eddig nyomokban sem.
-
Formaster
addikt
Ja amiben egy anno 4000 eurós felső polcos AVR-ről volt szó. Nekem még az X2500H is elsorvadt egy komolyabb film második felére, akkor még 5 csatornáról hajtva. Abban a topikban is leírtam, hogy amit gondolok az a középkategóriáig tart, felső polcon lehetnek csodák.
Hogy egy 3-4000 eurós AVR képes leadni (még a tesztelőt is meglepve) 7 csatornán 98W-ot, azt ne vetítsük le egy kommersz párszáz erikás avr-re.
2 film után referencia hangerőn majdnem leolvadt a 2500H burkolata és már +10dB-ekre kellett csavarnom az AVR-t, hogy ugyanazt halljam, mint az elején.
-
bbmt
senior tag
Igazából, nem értem a kérdést.
Mindenki:
Segítsetek abban, hogy a meglévő SVS PB1000 mellé milyen ládát nézzek másodiknak? Lecsúsztam egy ugyan ilyen használt példányról. Mi illik hozzá?
Használtban gondolkozok kb 200 ezerig. Nem baj ha most nincs ilyen hirdetés, inkább típus érdekel.
Gondolom amúgy sem érdemes nagyságrendekkel jobb minőségűt mellé rakni, de alá sem akarok lőni.A kanál a gyengék villája
-
VoidXs
Topikgazda
Milyen pár százezer? 40 körül van vámmal és szállítással egy UMIK-1, tökéletesen elég a célra. Az, hogy ez nem egyszeri költség, mindössze két okból lehetséges: vagy csúnyán átvertek (hogy ne egyenesen hazugságnak hívjam), vagy képesség probléma. Ha egyszer van egy mikrofonod, és meg tudod nyomni REW-ben egyedül a Measure gombot, mert nagyfiú vagy, nagyon szép grafikonokat tud rajzolni, nagyon gyorsan. Laptopja meg HDMI-je mindenkinek van, de belevehetjük a költségbe, megfelelő használt géppel se lesz 100k felett az összköltség, a következő legalább 10 évre. Utána majd egyszer elküldöd újrakalibrálni, amit egyetemen két sörért és egy pizzáért megcsinál bárki.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Mérés kell? Tessék, itt van pár példa: [link] [link] [link] Egy ideig így ment, aztán leálltunk vele, mert a meghibásodott mikrofont a gyártó nem volt hajlandó simán, garanciában cserélni, csak féléves levelezés, vitatkozás után, közben kiderült, hogy az olvasók tizede sem kattintott rá a mérésekre, ami mellesleg a költségeket triplájára emelte, amit az egyébként sem magas nyereségből kellett kigazdálkodni.
Igen, kivétel nélkül, minden egyes szubláda hangját mérem, feltétlenül szükségesnek érzem, de csak papírra, ceruzával jegyzetelek.
Felvetésedre megoldás a teljes oldal URL-jének átküldése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makkmarce
őstag
köszi, ahogy néztem pár tesztet, azért használják a D-t, hogy nagyobb teljesítményt nyerjenek, de mint erősítő osztály, nem ez a legjobb. Ezt több tesztben is leírták, hogy hurrá, sikerült egész jól kompenzálni a D osztály hibáit. Gondolom így még el lehet adni, mert egy 0.5-1kw-os A osztályú azért elég nagy főzőcske és fűtés lenne, ott már aktívan kellene valamilyen hűtőnek dolgoznia, a süvítő ventilátortól meg kifutnának a világból
okoskodom, tehát vagyok
-
jambiyya
őstag
Én nem vagyok EQ ellenes. Már az audiszi xt32 után is érezhetően jobb a hangzás már stereoban is, de valamikor majd dirac-ot szeretnék. Amúgy van mit helyrehozni, mert a nappaliban mozizunk és nem opció semmilyen hangelnyelő, de még az áthelyezés sem.
Én inkább az AVR (x3600) erejét érzem kevésnek. Hallottam a frontjaimat (quadral) stereo erősítővel (streamaudio, valami komolyabb vincent), és más liga. -
BBéci
legenda
Rendbe kell tenni a szoba akusztikáját, ami akkor sem elhanyagolandó, ha Dirac vagy Cavern dolgozik!
Hallottam pár tucat high end sztereó rendszert, soha nem jutott eszembe, hogy EQ-zni kellene, élveztem a zenét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
"Az idő múlásával a membrán anyaga megnyúlik, a rezgése megváltozik. Szerintem a reflexport egyszerűbb, megbízhatóbb technológia."
Egy hangszóró ami nincs bekötve. Miért öregedne jobban mint azok amik aktívak?
Szerk :látom már írták felettem ezt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
svgyula
addikt
"Az idő múlásával a membrán anyaga megnyúlik, a rezgése megváltozik."
Rossz hír! Ez pontosan igaz az összes elektromágnes által meghajtott hangszóróra is! Sőt! A passzív hangszóró felépítése pontosan olyan mint az aktív elektromosan meghajtott hangszóróé. Ráadásul a mozgása kevesebb torzítást enged mert nem a közepén elhelyezett tekercstől kap rángatást hanem a teljes belső felületen eloszlik a levegő nyomása.
Minél magasabb frekvencián működik egy hangszóró az elöregedési folyamat annál gyorsabb a használati idő függvényében. Csak az emberek füle hozzászokik és amikor egy másiknál meghall olyan hangokat ami a sajátjából hiányzik, vagy halk, az zavaró lesz és ez alapján alkot véleményt.
Az elmúlt egy évben 9db "keveset használt" 10-12 éves hangfalban cseréltem pl. magas sugárzót mert kb a semmire nem jó kategória lett és csak hellyel közzel lehetett hallani azt a tartományt amiben működni kellene 3eHz->.
Nem a bluetooth zajládák passzív gumi membránjából kell kiindulni.
Azok zajkeltők, jó hangulatban levő nem szomjas embereknek.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
A high end sztereó berendezések között még nem jelent meg az EQ, inkább az akusztika lehető legalaposabb optimalizálása ajánlott.
Eddigi életemben a legjobb sztereó zenei hangot EQ nélküli rendszertől kaptam. [link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Nem nekem kell én csak hozzá szóltam. De a legolcsóbb verziója a hangszivetelésnek
Nem kell csak ragasztó, beütödübel meg némi háló.
Azért ha 10es nikecelt püffent fel az ember ott már az 80cm vastag falat jelent plusz az eredeti. Az azért már elég jelentősen szigetel. Meg ócsó. -
BBéci
legenda
Azt sem kell dokumentálni, hogy reggel felkel a nap, annyira egyértelmű és magától értetődő.
Nem hiszem el, hogy te még nem tapasztaltad, hallottad, amiről, szó van, csak valami arra késztet, hogy tagadd.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
proci985
MODERÁTOR
-
BBéci
legenda
A főbb komponenseken kívül még rengeteg alkotóelem lehet különböző, amik befolyásolják a hangot.
Engem sokan Denon rajongónak tartanak, ami erős túlzás, de az biztos, hogy fel sem merülne bennem, hogy a Cinema 40 helyett a 4800-at válasszam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Minden egyes ábrán bejelölték a chestet, az említett okból. Szerencsére van forrásmegjelölés (hatalmas tisztelet ismét az AH-nak, ilyet is csak tőlük látni), szóval szét lehet szedni azt, akitől a téves adat származik.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Az impulzus hossza nem függ a sávszélességtől, csak ha az alsó frekvenciák nincsenek egy időben. Ez sajnos suboknál pont igaz, de ott a vicc, hogy főleg reflexeseknél esik szét a GD, mégis azok stabilabbak. Mintha lenne valami lengés a zártaknál... Illetve amit mondasz, az egy periódusra igaz, egy visszhangmentes IR-nek maximum 2 nagy csúcsa van, egy pozitív és egy negatív. Amiket a zártaknál mérni, az nagyon nem egy periódus:
A te ábrád egy tengelyt figyel, ami a saját értelmezési tartományában valóban helytálló, viszont a chest slamhez az elölről érkező hullámfronttal vett interakció számít. Mivel a tiéd erre merőleges rugókat vesz egy tesztbábun, így cos(90 fok)=0 átfedésest fog produkálni a mozis élménnyel. Persze ezt kicsit megemelik a visszhangok, de nem számottevően. Amit én linkeltem, egy olyan kutatásból származik, amit máig használnak különböző (akár vízszintes) liftek tuningolásához, hogy ne rázza szét az embereket, tehát egyben kezeli mindhárom dimenziót. Mivel átlagol, ezért a számunkra fontos érték még kevesebb, mint amit az ír, és ez egybe is vág azzal a tapasztalatommal, hogy inkább 40 Hz környékén kezdődik a dolog, és alatta folytatódik. De ezt nagyon könnyen ki tudod próbálni, 50 Hz-es HPF-et használva megszűnik majdnem teljesen az effekt.
Az AH 10 és 250 közé teszi. Hogy mi van? Az, hogy picit megmozdul, még nem slam. Ugyanabban a kutatásban, amit küldtem, láthatod, hogy majdnem 500 Hz-ig felmegy annak a résznek a válasza, de a tüske 50 alatt van bőven.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Teljes mértékben igazad van!
#81359zeee
Miféle hangvétel nem tetszik? Semmi bántó nem volt benne, csupán jogos felvetések.
Aki ennyire érzékeny, az ne fórumozzon![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
A dynamic volume egy kompresszor. Csak ilyen módszerekkel érhető el tökéletes egyezés a dinamika megtartásával.
-
zeee
senior tag
Komolyan azt szeretném hogy az ilyen hangvételt szűk családi körben, vagy azon a megszokott légkörben ahol mozogsz, ott erőltesd kérlek szépen.
Ha nem tudsz érdemben segíteni, akkor tovább lépsz és elengeded és csendben maradsz , mint egy felnőtt értelmes ember és akkor nem kapsz ilyen reakciót, mint pld a "Nálunk a kutya nem ugat át a szomszédba."
Amit kérdeztem azt olyan embertől kérdeztem akinek van tapasztalata. Egyébiránt... Kaptam értelmes segítő és jószándékú tanácsokat privátban (nem fogom megnevezni soha, hogy kitől), olyat amire te is képes lehettél volna ha vezérled az intelligencia adta veled született tehetséged. S gondolj bele hogy ezeket a tanácsokat ki fogom próbálni és valószínűleg a HDMI beállításoknál állítottam el valamit. Szomorú hogy aki mögött valódi tudás van, nem vesz részt a nyílt fórumon válaszolva. Valószínűleg nem tetszik neki a közeg! Remélem nem sértettelek meg, ha pedig igen akkor bocsáss meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
svgyula
addikt
Javíts ki kérlek ha eltévedtem! De ez nem a "házimozi belépő szintem"?
Amúgy a jeltovábbítás azért nem valós amit írsz mert te a dekodóló egységről beszélsz én pedig a végfok előtti EQ-ról amin az analóg bemeneti jel is keresztül megy. Nyilván nem vagyok hülye és megoldottam a hangzási gondokat a manuális beállításokkal tehát már megközelíti az előző 5 csatornás erősítő(60eft az új ára!) hangzását, de azért nem vártam ennyi sz@rakodás. De mint írtam a végfok előtti jelszint eséssel van az egész erősítő megterhelve. Mert ha ezt magasabb lenne már az a +6DB is nagyon sokat számít nem lenne ilyen szintű a terhelése. Nyilván velem is van gond mert én nem szeretem halkan hallgatni ha szól akkor remegjen az ablak. Viszont egy valós(!??) 5x135W az megnyitná a kilátást! Ez jobb esetben tud 5x40W/8 Ohm valós teljesítményt! Amúgy nagyjából ez nem vitaalapnak szántam csak a saját tapasztalatomat írtam le.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
VoidXs
Topikgazda
REW szerint igen, sőt, vannak ott elég érdekes trükkök, amik jópofák lehetnek, de nekem nem jönnek be. Ilyen például, hogy megméri, mi alatt nem szól a hangszóró, és azokat a frekiket egyszerűen feljebb tolja, például ha 20-at nem tud a sub, akkor ahelyett 40-en kijön teljes hangerővel. Természetesen ez mérésen úgy fog látszódni, hogy 1000% THD.
-
Dorian
félisten
Ez nincs teljesen így, hiszen a torzítás, szebbik nevén a színezés is egyfajta saját hangot eredményez, és lehet sokak számára az adott fajtája szerethető.
Vagy ott van a D osztályúakra jellemző magas damping, ami jellemzően sokkal megfogottabb mélyeket eredményez, stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest