- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Load optimized defaults-ot meg azért nem nyomkodok soha, mert minden beállításomat elszarja, még azt is, hogy support usb keyboard disabled lesz, meg ilyen hülye apróságokat, amivel legalább 5 perc elmegy, hogy visszaállítsam, már ha emlékszem, hogy mire kell állítani, mert nem napi szinten nézegetem a biost.
pedig problémás lehet a kihagyása...
gondolj arra, hogy egy programnak le vannak mentve a beállításai a vinyóra és te kicseréled a programot, ami nem biztos, hogy teljesen kompatibilis a régi beállításaiddal...csinálj képeket a biosról, írd le, stb...
akkor nem lesz probléma a beállítással
nekem is az a véleményem, hogy ha tényleg stabil, akkor mehet tuningoltan is, de ha nem teljesen stabil, még esetleg akkor is, egy biosfrissítés nem terheli le a gépet úgy mint pl. egy prime95 blend...
viszont ettől függetlenül nem javasolt tuningolt gépen, mert növeled a kockázatot, hogy nem sikerül a frissítés
másrészt, mivel utána úgy is nyomni kell load optimized-et, nem jelent túl nagy megerőltetést előtte levenni a tuningot is -
tlac
nagyúr
Én soha nem nyomtam load optimized defaults-ot, és mindig megmaradtak a tuning beállításaim bios frissítés után.
ezt azért ne ajánld senkinek
főleg, hogy tuning alatt frissítsenWhynot?:
már sokszor leírtam, mindegyik rev-hez ugyan az a bios van
a rev3.3-nál érdemes nézni, hogy milyen procikat támogat, és azok menni fognak a rev1-ben is -
fer
őstag
Ok, köszi akkor próbálok feszt adni és indítom is a tesztet.
Az EIST meg a C1E változatlanul be volt kapcsolva, mint írtam az energiagazdálkodási funkciót kellett módosítanom "laptop"- ra, a "minimális" - on már nem működött, és ez a nagy kérdés, hogy miért?És kisebb időzítésen nem fog nagyon melegedni a ram?
-
littlelion21
addikt
-
na ennyit nem ér a dolog... félre ne érts, értem az ötletet, tetszene is, csak sok idő elmenne vele azért, hogy vmi benchmarkok gyorsabban lefussanak meg néhány játék 10%kal gyorsabb legyen, meg föl kellene hajtani egy 4500at (egyébként asszem az is 2mega cache), kipróbálni, elmenni, elhozni, stb. Játszanom úgyse kellene, mert tanulni kell, ami kell a sulihoz (pl doksinézés, kis c++, matlab/maple), ahoz bőven elég a gép, még egyszerre mindhez is
Azért írtam be korábban, hogy hátha van valami alap dolog amit nem vettem észre, és azért csak ennyi a tuning, de nincs ilyen, úgyhogy marad 345*7 és kész. de azért még egyszer kösz az ötletet
-
csak az b*ssza az agyam, hogy még 2800on se tudom járatni az alaplap miatt, most is 345*7en megy, bár úgyis kb minden vga limites a 7900gt+20as monitor miatt, de egy jó darabig biztos nem fogok gérpe költeni, úgyhogy ha bírná gyorsabban akkor valamennyivel később elég lenne majd cserélni
-
Rick4
félisten
nem is igazából a procival van baj, hanem a kicsi szorzóval, 500as FSB-vel 3.5GHz, ez nem sok lapnak megy, nekem 450X7-tel elvan, teljesen stabil, szerintem inkább a lapok nem szeretik az ekkora FSB-t. az E4000-es és az E2000-es procik ilyen szempontból jobbak, hogy gyengébb lappal- memóval is megy 3GHz-en..
-
a ramot mindig auto timingon hagytam (most az újabbik lappal), meg mindig 800 mhz köré állítgattam (megjegyzem, hogy korábban itt megfordult egy srác akinek az ugyanilyen ramok 900mhz körül mentek 4-4-4-12-n 2.1V-n), a procit is visszaszorozgattam, és látszódott, hogy az fsb-t nem lehet emelni. Mellesleg valszeg a proci is 2800nál nem bír többet, mert amikor debuggoltam még az előző lapot, hogy mi a rossz, a procit gyorsan beraktuk egy p35be, ami egy másik 6300at vígan visz 3300körül, na akkor 2800 fölé nem sikerült vinni. De előtte meg egy évig mégis ment 2800-on...
Még ami említésre méltó, hogy állat meleg a nb-borda (zalman nbf-47, de persze a gyári is meleg volt, először azzal próbáltam), kézzel nem lehet megfogni, közben everest pl 50fok alatti hőmérsékleteket ír ki.
feszemeléssel melegedett nekem is eléggé, de egy kicsivel többet is bírt.
asszem ennyi, kösz a tanácsot, majd a talán még próbálkozok csak kicsit elegem van ebből a hekkelésből, sztem ennek úgy kellene mennie, hogy megveszem, beállítom és megy, ha kell még ram, megveszem belerakom, megy és kész, nem pedig hogy behal a rambővítéstől vagy mitől az alaplap és 3ésfél hét alatt cserélik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Hobby elektronika
- EAFC 25
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LEGO klub
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest