- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2188 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy cseréld le nbf47-re, hanem csak azt, hogy én lecseréltem, és kicsit hűvösebb lett, mint a gyárival. De ez nálam azért is volt érdemes, mert a proci hűtőm nem az alaplapra merőlegesen fúj, hanem azzal párhuzamosan, éppen az NB-felől szívja a levegőt, így a Zalmi vmivel hatásosabb. Viszont erre nem tudok ventit szerelni, így visszatettem az eredeti gyárit.
A DS4-en valóban van heatpipe... de a te NB bordádra is lehet ventit szerelni. (az enyém is ilyen) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2183 üzenetére
Nem-nem... az NBJ47 kevés, arra nem érdemes cserélni... még az FNB47 (legyező) sem sokkal hatásosabb a gyárinál... bár ez függ a gépedben uralkodó légáramlat "útvonalától", írányától is.
A ventim éppen akkora, mint a gyári borda, és 4 lemezcsavarral rögzítettem rá a furatokon keresztül -pont belekapott a borda réseibe.
Most 450-es FSB-nél sem olyan vészes, külső hőmérővel 52 fok. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66 #2160 üzenetére
Nnnah.... szóval... régebben 300Mhz FSB-vel használtam és az eredeti gyári NB borda az én ujjaimnak is forró volt. (éppen hogy csak rajta tudtam tartani, de égetett rendesen) -ezért lecseréltem egy Zalman NBF47 hűtőre. Ezzel vmivel hűvösebb lett, de így is meleg.
Most az új procimat szeretném magasabb FSB-n járatni, így vissza fogom tenni a gyári bordát, és arra szerelek egy ventit. Így 500-as FSB esetén sem lehet gond.
Ha nem tuningolsz, nem adtál a lapnak +feszeket és jó a házad szellőzése, akkor nem kell aggódnod, hiába érzed melegnek... bírnia kell! Akkor lenne gond, ha a borda nem lenne meleg, mert akkor gond van a hőátadással. Szóval nyugi!
De egy plusz venti nem nagy beruházás, a chipset-nek is jó és te is jobban érzed magad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged