Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #4142 üzenetére
nem a virusírtód néz át minden fájlt ilyenkor? nekem norton csinált ilyet jó pár évvel ezelött...
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #4140 üzenetére
yamicsoft win 7 managerben van egy opció, amivel engedélyezheted az ahci-t win7 telepítése után is, és nem fog összeomlani
ezzel a progival am szerintem megtalálod mi a ludas -
tudor30
csendes tag
válasz
keszegduda #4138 üzenetére
Helo. Ugyanilyen alaplapom van, s szerintem a régi bios-od a ludas: frissítsd f14b -re!-Közel 1 éve már win7 használok, E6220 provival, 3ghz-en, no probléma!
ja, és Nvidia kártyás -9600GT-
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3511 üzenetére
a memóriák beállításaihoz tartoznak
ha kisebbre veszed az értékek, gyorsabb lesz a ram elérése (ált. az 1. 4 legfontosabb) -
Dzsekó
addikt
válasz
keszegduda #3501 üzenetére
A proci lehet instabil 400 vagy e feletti FSB-n, ha nincs + fesz tolva neki.
És ha ugyanakkora frekin hajtod, nagyobb FSB-vel, de kisebb szorzóval, akkor instabilabb lesz, jobban igényli a fesz emelést nagyobb FSB-n. Ugye 1,35V az alap fesz.-e, tolj neki 1,38-1,4V-ot, ez terhelésnél leesik 1,35V-ra úgyis. Nekem a 6420 csak fesz. emeléssel bírta a 400x8-at.
Ennek kitesztelésére van egy jó progi: Orthos a neve.
Ez 100%-osan leterheli a procit. Nálam a 6420 alapfeszen 3200-ra húzva 18 másodpercig bírta, utána leresetelt a gép.
450-es FSB-n már az MCH-nak is adhatsz +0,1V-ot. -
fer
őstag
válasz
keszegduda #3499 üzenetére
A konfigodnál 3Gb ram van írva, 4 db memóval így megy a tuning!?? Ezt hogy a fenébe csináltad? Mellesleg a 450 igen csak a vége, nekem sem megy ez fölé, de egy kis feszt adhatsz a procinak, hátha!
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3492 üzenetére
a legfrissebb nem béta biosokban már most is elég sok proci megy, a rev3.3-nál kell nézni
és nem biztos, hogy legújabb bétáknak is lesz-e valaha végleges verziója... -
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3490 üzenetére
topikban vannak peldak...
feles szorzo viszont lehet nem megy, de ezen kivul egy wolfdale szerintem hasonloan mehet, mint az ujabb lapokban (4 magosoknal joval nagyobb a kulonbseg)
steppingre figyelj, pl e0-hoz meg csak beta bios van -
válasz
keszegduda #3242 üzenetére
oké, köszi!
Everestbe hol van , mert akár hol nézem pl:érzékelő ott is csak mag feszűltségek vannak, de memmel kapcsolatban nem találok semmit
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3238 üzenetére
vissza lehet rakni régebbit
gyártó weblapján meg lehet nézni, szerinetem 2,3V a max
de én ettől függetlenül 2,0V, 2,1V-nál nem szoktam többet adni a ramoknak -
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3219 üzenetére
megoldást megtartod magadnak?
-
fer
őstag
válasz
keszegduda #3196 üzenetére
És amikor akadozik, a rendszer, megnézted-e, hogy pio vagy udma módban mennek-e a winyóid? Valszeg az lesz a gond!
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3195 üzenetére
Megmondom őszintén én eddig csak a CPU-nak ill. a ramnak adtam feszt, 3,2GHz felett kéri erősen
400 fsb-nél simán elég lehet a normal
450-nél nekem már nem volt elég kellett +0,1 az mch-nak, fsb-nekAz a kérdésem hogyha másnak adok feszt pl Mch (vagy amit ajánlotok) elérhető kisebb fesszel a CPU túlhajtása vagy csupán ennyire képes a procim?
kb ennyire képes a procid
nekem 1,5V-tal visz 8x450-et, alapfesszel meg 8x400-at (e6400)
A winyókon van 1-1 winxp is és mindkettőnél bedöglik az egész ha sárgába használom.native sata, ahci legyen disable
legalább egy xp sp2-t telepíts, és semmilyen drivert ne rakj felElszállhatott volna a lap ezen része?
az sb vezérli, nehezen tudom elképzelni
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3142 üzenetére
ezt úgy kellett volna, hogy te töltöd le kézzel, és azt rakod fel, nem amit ő gondol...
biosban:
ha 3 eres a ventikábel, akkor voltage
ha 4, akkor pwm -
fer
őstag
válasz
keszegduda #3130 üzenetére
Egyépként ha belépsz a bios-ba látsz egy olyat, hogy Q-Flash, ha jól emlékszem F8, megnyomod és akár pendrive-ról is menni fog a frissítés!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen függ a bios-tól. Olyan mint a vga driver, adott esetben szépen ugorhatt a max stabil órajlel. De nem mindig a legújabb a legjobb (akárcsak a vga drivernél) tuning szempontból.
BIOS frissítés: van a driver cd-n egy progi hozzá, ami automatikusan frissíti. @ bios a neve ha jól emlékszem. Nálam anno az F10-es bios jött be a legjobban, újabbakkal nem tudom mi a helyzet... rég volt 965-ös lapom.
-
Joci??
senior tag
válasz
nincs a cd-n bios flash-elö?? álltalában ezeket már lehet windows alól frissiteni!
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #2653 üzenetére
rosszul telepített/telepítődött intel chipsett driver csinál ilyeneket tudtommal....
-
fer
őstag
válasz
keszegduda #2653 üzenetére
Szerintem PIO módban kezeli a vinyódat! Próbáld ki a többi sárga csatit is! Én is jártam így nekem a 0 már behalt, most az 1-ben van, és azóta nem volt semmi kékhalál (kopp-kopp)! A lilában nekem sokkal tovább tart a bootolás!
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #2648 üzenetére
Win reinstall...
-
Sutty66
tag
válasz
A topik első hsz-ben elég világosan leirt ngabor2 mindent amit erről tudni kell. Szerintem világos, én ezek alapján állítottam össze a configot és remekül mukszik.
-
tlac
nagyúr
válasz
pedig az inteles (sárga) pont, hogy egy kicsit gyorsabb
vmi beállítási/driver/kompatibilitási probléma
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #703 üzenetére
Nemtom...egy próbát megér...ahogy a felszorzásos próba is...lehet ram nem bírja...nem lehet tudni...
Procinak adtál feszt? -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #700 üzenetére
Nem nem lesz jó...400at kéne vinnie a procinak...
+0,2V a ramnak. Esetleg felszorozva megnézhetnéd a ramot alacsony fsb mellett...
NB hűtéssel megpróbálkozhatnál... -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #696 üzenetére
Auto volt akkor nem biztos 800on akart menni a ram és kell neki egy kis fesz...
-
Bagira01
veterán
válasz
keszegduda #694 üzenetére
Sajnos nekem is ez volt a gond mint már írtam. Először csak 377-ig ment az fsb. Aztán hűtéssel látszólag stabilan ment 400x8-at. Elátkozott lapok. Majd az új lapba kiderül hogy a proci volt-e a ludas(ha igen irány a kuka
)
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #694 üzenetére
Simán, de nem ennyin...
Memory multiplier? 2 igaz?
Ramnak kéne sztem fesz...+0,1v. -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #691 üzenetére
Akkor két 965-ös DS3-ról van szó?
Pontos beállítást, konfigot tudnál mondani? -
Bagira01
veterán
válasz
keszegduda #691 üzenetére
Nekem is volt ilyen gond. Én raktam egy ventit a chipset fölé és úgy már vitte a 400-at de fölötte már nem. Lehet hogy csak véletlen volt hogy ment de úgy lazán elindult. Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest