- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
hoffman_ #3982 üzenetére
Már arra is gondoltam, hogy azért nem megy a tuning, mert vga-t cseréltem (7300Gt -->> HD4670) csak az a baj, hogy a régi már nincsen meg, így nem tudom letesztelni! Bár régi pci-os kártyám van itthon, lehet majd azzal kipróbálom! Az újrapasztázást még nem csináltam meg az NB-n, mivel elég meleg a borda, úgy vélem rendesen átveszi a hőt! Tényleg, nálad milyen meleg az NB borda?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3976 üzenetére
Most egy hónapig nincs gépem. Akkorra remélem lesz keret egy HX450-re. Az újrapasztázást megcsinálom, de akkor már mindenhol, a procin, és a chipset-en is. Meg csinálok rendes áramlatot a gépben, megbarkácsolom a házat is. Az új táp moduláris lesz, tehát a sok kábel sem fog kupit csinálni. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mit fog csinálni a gép. Ha ugyanúgy fennállnak a problémák, akkor részletre veszek egy X48-at...
Mellesleg, ez a táp-probléma kézenfekvő, hiszen megmagyarázná azt is, hogy miért csökkent a CPU tuning-potenciálja - szép lassan megadta magát valamelyik kondi, gondolom.
-
Lacpac
őstag
válasz
hoffman_ #3968 üzenetére
elindul, de nincs meg a sípolás, és azonnal kikapcsol. Ezután újrakapcsol, és megy a gép, csak épp nincs jel a monitoron(nem kábel és monitorhiba, ez 100%). Egy pár perc után ez esetben is kikapcsol, és kezdi elölről.
Nekem is így indul, felpörögnek a ventik, leállnak, majd ismét indulnak, de ekkor már a gép is. Ez nem zavar.
Én is sokat szoptam vele, ugyanez a hiba volt mint neked (remélem neked is használ).Akkor sikerült rendesen indítanom, amikor a memóriákkal szórakoztam.
Majd eszembe jutott, hogy volt a Mushkinnak egy olyan szériája, amit nem volt szabad ütközésig tolni a slot-ba. Kicsit kijjebb emeltem őket a memória slot-ból a fehér biztosító pöckökkel, most nem ülnek bele a memórián kialakított mélyedésbe, és azóta nincs vele gondom. Nincs lassulás, nincs nemindulás.
Most volt vga csere, véletlenül betoltam az egyiket, és rögtön itt kínlódtam vele, mire eszembe jutott, hogy megnézzem. Rögtön pöccre indult.
Látom neked A-Data-d van, de egy próbát megér. -
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3968 üzenetére
a normális működésnél is csak egy pittyenést kellene hallanod
2. Bekapcsolom a gépet, úgy hogy a jumper fent van?
bekapcsolni nem fog, de benyomhatod a power gombot
A proci mindig is 400-on ment(2,8ghz) <-> A proci alapon ment mindig
Ha ezek után sem indul, akkor azt hiszem megpróbálom ezt, sőt lehet, hogy mindenképpen, mert kell nekem egy szűz, agymosott PC, már elegem van.
szerintem ezt inkább még ne
Nem tudom, nem hiszem, hogy a DS3 BIOS jó a DS4-hez.
nem jó
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3968 üzenetére
Megnéztem, hogy mit csinál egy modullal, hát ugyanezt. Úgyhogy most megvárom, hogy mit mondasz a a CMOS clear menetére, amit képtelen bevenni a hülye fejem.
Ha ezek után sem indul, akkor azt hiszem megpróbálom ezt, sőt lehet, hogy mindenképpen, mert kell nekem egy szűz, agymosott PC, már elegem van.
...
Ja igen, amennyiben megcsinálom a linkelt megoldást. Hogyan kell megcsináljam azt a floppyt? És melyik BIOS-t érdemes felrakjam?
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3878 üzenetére
nem igazán tudok így hozzászólni távolról
annyit tudunk, hogy akkor most a ram valószínűleg jó
egy prime95 blend-et is futass egy pár óráig, ez egy elég nagy terhelést csinál, megemeli a fogyasztást, befűti a gépet, ha nem fog kiakadni, akkor nem lehet olyan rossz a hardver
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3873 üzenetére
Done...
Semmi tuning. Memtest végigment, semmi hiba. Ram-ok alapon, 5-5-5-18, auto, és a gép indul, csak random leáll(ritkán) és fagyogat(ritkán). Produkálja a legeslegelső, eredeti problémát is, csak nem ördögi körszerűen, hanem a 2. után elindul a rendszer, nem úgy mint eddig. Nem értem. Vga nem hiszem, ramok is jók. Vagy a táp bibis, vagy a lap fáradt el, vagy...
Az OS is elég szemetes már, újra fogom rakni, mert fura hibákat csinál több helyen is - nem rendszerhibák, például szereztem kormányt ment egy órát perfektül, aztán nem működik a gáz most. De csak 1 játékban, és a pedál jó, viszont az ominózus játékban bill-ről sincs gáz. Meg sok, pici vacak van. Szemetes, na, kukázni fogom - bár nem hiszem h ez a lap "dolgain" bármit is változtatna...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3870 üzenetére
Ma megint bekapcsoltam a gépet, a második sikertelen cmos clear után, és láss csodát, elindult. Azt írta, hogy vmi cmos gond volt, és felajánlott lehetőségeket dos-hoz hasonló alapon, kiválasztottam a "legutóbbi működő" -t és most megy a gép. Fogalmam nincs már, hogy ez most mi, vagy mi volt... Félek bármit is csinálni, fosok h megint elhasal
Holnap ki kell próbáljak egy kormányt vele, hátha kibírja addig, de azután mit csináljak? Nem merek újra tuning meg minden egyébbe fejest ugrani. Rakjam újra az OS-t és csináljak mondjuk egy BIOS firssítést? Így előre ez jutott eszembe... Mit mondtok?
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3862 üzenetére
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
igazából a két módszer szinte ugyanaz, amit leírtál
mindkettőnél kikapcsolt állapotban rakod rá a jumpert és ez a lényeg
az, hogy előtte áramtalanítod vagy pont nem és még így benyomod a power gombot, az már mindegy
a 2. módszer a szabályosabbviszont érdemes nyomni még egy load optimizedet miután elindult a gép, plusz az még jobb, ha ezután rögtön mész a save-re is és csak a gép második indulása után kezded a többi dolgot beállítani
a hibákra:
egyáltalán ne legyen tuning
ha épp elindul a gép, akkor futtass egy memtest86+-t (a cd-s változatát)
legalább egyszer menjen teljesen végigha nem indul a gép, akkor próbáld meg egyesével a modulokat, minden slotban
ha nem is talált a memtest86+ hibát, akkor is a ramot inkább 800 5,5,5,18,auto-ra állítsd 1,9V-tal (látom 1066+-os a-data-d van, de ez most nem számít) menjünk biztosra
Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál.
ha úgy tűnik, hogy megy a gép, akkor rakd újra az oprendszert, egy rendes xp sp3-at vagy vista sp1-et, a win 7-et inkább ne (nem próbáltam még, de mivel még nem kapható a végleges változat, inkább hanyagold)
ne buherált, össze-visszaintegrált verziót rakj felÉs ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
felrakhatod, a ds4-hez az f12-vel nekem nem volt gondom, bár annyira nem tesztelgettem
-
-
fausztg
csendes tag
válasz
hoffman_ #3424 üzenetére
Az a hivatalos policy, hogy OEM windows esetében (a lakosok 99.9%-ának ez van, mert a full verzió 100k) a Win kötődik a hardverhez. Ha a hardveren jelentős módosítás történik, akkor elvész az OEM licensz. A dobozos verzió licenszét hordozhatod az OEM-et nem. A probléma az, hogy a fő komponens, amihez a win köti magát, az az alaplap BIOS-a, illetve annak egyedi azonosítója. Hiába veszek Giga alaplapot, az azonosító más lesz. 1 dolgon gondolkodtam még, hardverhiba esetén talán megengedik az átvitelt. Megmondom, hogy elégett
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3404 üzenetére
konfigodból:
Gigabyte 965P(P35 a polcon) DS3Pmiért nem a p35-öt használod?
egyébként elvileg működni kell az újabb procinak a lapban, vannak jó tapasztalatok a topikban
egyébként lehet elég a mostani procid is
(főleg, ha tudsz még rajta tuningolni:
Core2Duo E6320@2,8Ghz) -
fer
őstag
válasz
hoffman_ #3029 üzenetére
A végét járja az alaplapi hangod, nekem már másodszor ment tönkre, először gariztattam, másodszor, már vettem inkább egy X-Fi - t, ez jóval ütősebb! De megint gondolkodom a gariztatáson, mert mára már talán kifutott ez a széria, és egy P35-nek már jobban tudnék örülni! Mondjuk egy P35C-DS3R-nek!
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2658 üzenetére
nem vagyok jobban szőrszálhasogató, mint a mondatnemértő kollégák, én tudtam miről beszélsz, még ha rosszul is írtad, de legalább tisztázódott.....
de tényleg a pci-ből is kettő van, ezért jobb leírni...
olyan vagyok, hogy ha nem értem, akkor legalább visszakérdezek... -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2654 üzenetére
a vitás mondat a kérdéssel együtt elolvasva (merthogy nem csak egy mondat volt önmagában, hanem egy kérdésre adott válasz is..)szerintem érthető..
jaja, nekem 965P-DS3P lapom van, itt van 2 db pci -express sín, (van 2 db PCI is, de abba nem VGA van.....) crossfire változat lenne, vagyis csak ATI kártyákkal megy a kétkártyás mód. viszont létezik moddolt driver, ami a crossfire-s alaplapon is tud SLI-t csinálni (kétkártyás nvidia), vagyis mindegy milyen lapod van, azzal menni fog..
tény, hogy a driver nem tökéletes, nem minden játékkal megy, de később lehet, hogy lesz egy kiforrottabb verzió belőle.
-
littlelion21
addikt
válasz
hoffman_ #2070 üzenetére
Jól emlékszem, h Geil Ultrával "szenvedtél"? Mert én BlackDragonnal.
Érdekes a Corsair Vs 667-es ram gond nélkül ment a sárga slot-ban. Ahogy a Geil megérkezett, a Corsair kivesz, Geil betesz (term.minden visszaállítva alapra), be sem bootol csak újraindulgat. De miért...? A pirosban ment mendegélt, de a 2V-on 800-on 4-4-4-12-re hitelesített ram, dobálta a kékhalálokat 2.1-2.2V-on 5-5-5-15-ben is, 780Mhz-en.
Kezdek félni... -
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #2017 üzenetére
ezt megpróbálhatod
rakd fel a legújabb biost, ha fent van akkor is, úgy, hogy:
a bios-os q-flash-sel, a keep dmi-t rakd disabled-re előtte
frissítés után load optimized, save, aztán vissza a q-flash-be és másold át a bios tartalmát a másikba isígy használd a gépet, semmilyen tuning, ram állítgatás ne legyen a bios-ban
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #2006 üzenetére
Ugyanis a lassulás és zéró reakció most is fel-felbukkan,de valahogy ezekkel a RAM-okkal tudja kezelni úgy-ahogy. Ez a gyakorlatban 5-20 másodperces "fagyásokat" jelent.
a ramcsere sem oldotta meg a problémát, tehát nagy valószínűséggel kizárható, hogy a memóriával lenne a gond
legújabb bios van fent?
milyen rev-es lap?
milyen vinyó, hova van kötve?Borisz76:
igen a ds4-hez a legutolsó bios az teljesen jól megy, rakd fel -
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #2003 üzenetére
Ha a memtest 3x lefut az nem rossz.
Akkor mivel hibázik? Goldmemory-t is javaslom, dososak közül szerintem az a legjobb. Regisztrálatlan verziónál csak annyi a hátrány hogy 2 percig nézheted a semmit, de mivel a teszt időtartama úgyis egy óra, hát...Kíváncsi lennék ő jelzi-e hibát.
-
-
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1826 üzenetére
miért nem vagyok kispályás? elmúltam már 33, csak megengedhetek maganak 2db tévét....még ha nem is a legkisebbet...
bios sem indul el, így a vinyón levő progiknak sok köze nincs a neminduláshoz...mindössze egy PIO 111D-t cseréltem le egy NEC 7173A-ra...mondjuk azzal is szenvedek, mert nem tudok rajta firmware-t frissíteni....valami cheksum errorral megáll már az elején...
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1824 üzenetére
megvettem valamikor májusban, azóts ennyin ment. volt benne több kraft is, megy 450en is (ezt próbáltam) csak visszavettem, mert minek..
a másik szobában meg ott figyel egy 94 centis LG, na azon az igazán tuti.... kb 3-4 hónapja még játék sincs feltelepítve, még 3D-s alkalmazás sem, de 4 méterről simán lehet netezni...
-
válasz
hoffman_ #1785 üzenetére
Az lenne a kérdésem hogy milyen beállításokat tartotok optimálisnak ha egy kicsit húzni akarom a procit, és a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et.
lap : Gigabyte 965P-DS3
táp:350W FSP
RAMok:2x1gb-os GEIL ultra KIT (800MHZ)
cpu:core2duo E4300 1,8 ghz,9x-es szorzó 800mhz FSB, ( gyári hűtő ami meglepően jól hűt)
VGA: Sapphire 1950pro 256MB/256bit
Jelenleg semmi nincs még húzva. -
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1782 üzenetére
Na mindegy, akár tiltod akár nem, ha ezt nem tetted volna még fel akkor érdemes, mert ilyesmi gondot okoz.
DS3P rev 2.0 és rev3.3 -ra való:
Ha pedig ezek után alapon, azaz semmilyen más bővítőkártya a VGA-n kívül, load bios setup default majd save (ahci OFF!), firssen telepített szűz XP-vel (+intel chipset driver +jmicron driver) nincs más program telepítve főleg nem vírus/spykereső tűzfal akkor simán vissza gariba. Egyébként egy rossz HDD/ODD egység is okozhat érdekes dolgokat.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1779 üzenetére
Én sem véletlenül vettem A-Datát (...)És ha (...) te is (...) dícséred,akkor tényleg tudhat valamit...
Én nem dícsértem, csak közöltem hogy nekem a 800+ -os változat van. Egyébként anyáztam annó rendesen, amit hoztak az hibás volt, modulonként külön-külön is, mivel külföldröl lett rendelve eltartott egy ideig míg kicserélték égjenek lassú tűzön.
A továbbiakban azt írod szívsz a lappal de konkrétan és részletesen nem, így nem derül ki mit és hogyan próbáltál, így nem is lehet érdemben hozzászólni. Ha a sata eszközökkel vannak gondjaid, esetleg próbálj más kábelt, mert a giga gyárira sokan panaszkodtak, jmicronnak meg vannak új driverei a honlapján. Én XP alatt natív sata-ként hajtom és nincs velük gondom. AHCI meg ügye nem megy XP alatt az intel vezérlőn tehát nem is erőltetem.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1766 üzenetére
DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Milyen szabványról beszélsz te? Attól hogy a Sata1 150, a Sata2 meg 300MB/s-et tud "elvileg ügye", annak semmi köze a HDD valós sebességéhez, ami a HDD elején 7200-es fordulatúnál olyan 50-60MB/s, a vége fele pedig akár 25-30MB/s, ha töredékezett a vinyó ill kis fájlokat másolsz akkor pedig akár jóval kisebb is lehet. Vinyók közötti másolásnál a fentiek fokozottabban jelentkeznek.
Az utolsó bekezdés nem tiszta, mi az a rakoncátlankodás.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1770 üzenetére
Nem értem mi a gondod. Egy magasabb frekire szavatolt ram tökéletesen megy alacsonyabb frekin, sőt általában ezt az alacsonyabb frekit akár kedvezőbb időzítéssel is tudja. Tehát a ramod jól fog menni 800-on (fesz megadva neki+letesztelve).
Másrészt a konfigodat nézve ha a szorzót (7x) nem állítottad akkor 400-as FSB-t használsz, ami
2x-es memszorzónál 800Mhz
2,5 x-es memszorzónál 1000Mhz
3x-os memszorzónál 1200MhzMivel a feles szorzók nem hasítanak igazán, ezért a 2x-est fogod használni, tehát a közelében sem vagy a ram tűrőképességének, ami 1066Mhz. 1200Mhz-es módot pedig nem fogsz használni tuningolva sem, ha már az 1066-tól is így félsz.
A lényeg az, hogy vannak dosos és windowsos memóriatesztek, nagyon alaposan lehet velük tesztelni, egy-két éjszakára otthagyott gép, és az ember nyugodt lehet.
A tapasztalatok azt mutatják hogy bár a memóriavezérlő 800-as ramokra van megadva max, lazán bír többet is, de nyugodtan lehet tesztelni ld az előző mondatot. -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1770 üzenetére
oké, én is azt mondom, hogy ha abból indulunk ki, hogy a memóidból már egy bizonyos fajtát támogat, nagy baj nem lehet. nekem is Ősebmer féle micron chipes memóim vannak, semmi gondom velük. ha kiveszed az egyik modult, és leolvasod, mi van a chipre írva, kiderül mi a helyzet...
-
válasz
hoffman_ #1766 üzenetére
Adtam a RAMOK-nak +0,2v-ot meg procink is 0,1-et
És lefuttattam egy vírus tesztet is. Talált párat, amiket letöröltem.Colin Dirt -el játszottam 1 órát meg neteztem...és hálisten azóta nem csinálja .
THX a segítséget!!!!!!!!!
Azért még megcsinálom a MEMTEST-et is...
Ha minden ok akkor átállítom 4-4-4-12-re -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1751 üzenetére
Hát nem jött össze
Problémák jönnek és mennek,de nálam inkáb csak jönnk
A JMicron probléma megoldódni látszik....DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Plussz rakoncátlankodik a procihűtőm és sztem a vezérléssel van a gond és nem hardveres... Tudtommal erről is az alaplap gondoskodikHa iegn, mi okozhatja?? plshelp
-
válasz
hoffman_ #1758 üzenetére
Sziasztok segítségre van szükségem...
Most rakatm össze az új gépem de néha néha újraindul magátol...
Netezek, közbe zenét hallgatok...és hopp egyszercsak RESETEL....
ALAPLAP: GIGABYTE 965p-DS3( semmi tuning!, F10-es BIOS), vga: Radeon 1950pro, 2x1GB GEIL ultra KIT, E4300 core2duo proci, 350W-os FSB táp, 320GB-os SATA2-es vinyó,
MI OKZHATJA A PROBLÉMÁT????
HELPHELPHELPHELP!!!!!!!!! -
Goldmen75
őstag
KÖszi!
Igen a tápra én is gondoltam, de mikor hazavittem s beraktam VGA-val együtt, első az volt, hogy miután hál isten elindult, ráeresztettem 3dmark06-ot had izzadjon s kapcsoljon le ha nem bírja a táp....De nem tette, szalad a kicsike, jöttek a game tesztek stb
Tegnap este felraktam Vista alá Call of juarez DX10 benchmark-ot. Vga-nak kéne bírni, csak sztem a procim már nem 100-as neki, volt ahol ha kicsit is de be-be szaggatott.
Ezért is szeretném a procim húzni, mert e VGA vásárlása után nem tudok most méregdrága CPU-ra cserélni
Ezt a megoldást ha jól emléxem próbáltam, de ekkor a ram meg nem nyújtja az optimális sebességet nem? S ez is visszafoghatja az amúgy feltuningolt procit?!
Ha OP-rendszer alatt a GBT szoftverével húzok, akkor korrekt módon kiírja mennyin megy, stb, megy is de féltem hogy a ram nem bírja, inkább visszavettem a sebességéből, de ekkor mondta reboot, aztán csak sípolás...
KÖszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged