- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
- Táp ventilátor csere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
littlelion21 #2711 üzenetére
Ramból nálam a Super Talent bevált, de ha nem akarsz vacakolni a ramokkal,
akkor egy asus lappal szerintem nagyobb szerencséd lesz.
Én a lap elrendezése miatt ragaszkodtam ehhez a laphoz, és mivel barátomnál
is vacakolt a Geil ultra, ezért tudtam, hogy nem laphibáról van szó, hanem egyszerűen ilyen.
Havernál a Sima geilek beváltak, de ő még régen és drágán vette őket, más chipek voltak
rajta, mint az enyémen, amik gyengélkedtek.
Aztán a Super Talentel stabil lett a gép. Örültem, hogy ez a gond is letudva. -
Dzsekó
addikt
válasz
littlelion21 #2694 üzenetére
Hali!
Én is sokat szenvedtem a ramokkal.
Ez az alaplap baromi érzékeny a ramokra, illetve némely DDR2-es ramok szarok.
Pl. Geil ultrával memtest hibák (ASUS alaplapban ugyanezek a ramok tökéletesen mentek
memtest alatt), sima Geil-el fagyások/resetek tömkellege, pedig tök alapon volt (5-5-5-18, 800MHZ).
Utána vettem Supertalent memókat, és ezek beváltak.1. Nagyon fontos, hogy kézzel álítsd be a ramok időzítéseit, és ami az egyik oszlopban van, pont azt írd mellé a másik oszlopba.
Nyugodtan tedd 5-5-5-15-re lószart se számít a 4-4-4-12, csak instabilitást okoz.
Inkább tolj ram frekit attól megugrik eléggé a gép sebessége.
Ez a supertalent 800-on 4-3-3-8-at tud, de tudja 1000-en (2,5x400) az 5-5-5-15-öt is.
Szerintem a fentiekből kitalálod, hogy melyik a gyorsabb.
De ha totál instabil a gép, akkor 800-on 5-5-5-18, ha így is resetel, akkor a lapod nem
szereti azt a ramot, ami benne van, de ettől még a ram jó.
Ha lapot cserélsz, akkor asus nem ilyen érzékeny a ramokra.2. F10-es bios tényleg jobb, én is azt használom, a downgrade működik.
Remélem segítettem!
Hali! -
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2692 üzenetére
akkor lehet, hogy valami hardverkompatibilitási gond van. más memókkal nézted már? lehet, hogy csak ebben a rendszerben viselkedik így, másnál jól menne, és fordítva. érdemes lenne egy kölcsönmemóval próbálkozni, de akár ezt is megnézheted csak egy modullal.
-
rumkola
nagyúr
válasz
littlelion21 #2688 üzenetére
F10-es BIOS-al próbáld, és az időzítéseket KÉZZEL állítsd be. Elsőre 5-5-5-15-öt!
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2688 üzenetére
ha jól sejtem, az az a-data 800on 4-4-4-12-t tud nem? ha nyomsz neki egy pici plusz feszt, lehet, hogy nem lesz gondja vele. én azt vettem észre, hogy nálam leginkább a memó miatt van gond, vagyis az a legérzékenyebb a pontos beállításokra. milyen chipek vannak azon a memón? elképzelhető, hogy menne többet is, csak az időzítésen kellene lazítani. lehet, hogy egy biosfrissítés is beleférne, bár azt csak alapfrekin alapfeszen megingathatatlan rendszernél javaslom.
-
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #2402 üzenetére
szerezz be egy pci-os videókártyát (1k körül már vehetsz)
akkor eshetsz pofára, ha vmiféle ütközés van
Ezt egyébként ált. tudják javítani /pci-slot hibát/?
nem
-
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #2391 üzenetére
a többi pci slotokban mennek a hangkártyák?
nem ismerek semmilyen más módszert, mint, hogy kártyákat pakolsz bele, a boltban is ezt fogják csinálni, mint, amit te tettél
viszont a bios-ban még szétnéznék, és lekapcsolnék minden felesleges dolgot és az irq kiosztást is piszkálnám
Qru:
inkább a tr u120 extreme-t nézegesd, ha majd egyszer hűtést cserélsz -
válasz
littlelion21 #2391 üzenetére
én is próbálok majd p35öt csinálni belőle, hogy rendesen megegye a ramokat meg esetleg kerülhessen bele egy 45nm-es 4magos prockó
-
hoffman_
nagyúr
válasz
littlelion21 #2082 üzenetére
Estét.
Nem ecsetelem,mert síkideg vagyok. Úgy néz ki hibátlan a lapom. Ez főleg azoknak szól,akik látták/foglalkoztak a problémámmal az elmúlt 2 hónapban...
Az összes alkatrész egyenkénti kipróbálása után:
winchester-inkompatibilitásMűködik a PATA-sal, a SATA2-sel és 2 SATA is volt benne. Minddel eltűnik az összes eddigi létező hiba. Szóval az én Samsung SATA-m nem tetszett neki. Végülis heppi end. Hurrá.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #2080 üzenetére
Azt írod hogy a corsair rammal jó volt a rendszered, tehát a gép többi eleme ezek szerint jó.
Bár nem írod kifejezetten hogy tesztelted volna azt a memóriát, ennek most kárát látod, tehát most csak feltételezhetjük hogy jó volt.
Amit vettem adata 800+ -ost nekem helyből hibás volt, persze én nem csesztem el a rendszerem hanem rögtön a dosos memóriateszt dobta ki, tehát lehet hogy az Adata hibás neked is. A Geil-t sokan használják mert olcsó, viszont hibás lehet abban is.Még egyszer mondom, mivel a Corsair rammal jó volt a rendszered, és a hibák csak azután jöttek hogy ramot cseréltél, feltehetőleg a ram nem megfelelő. Nyomassál neki végre normális dosos memtesztet a kékhalálos szórakozás helyett, hiba esetén próbálj bele más ramot. Nem muszáj rögtön venni, lehet azt kölcsönbe is kérni. Az időzítések legyenek fixen 5-5-5-15/18 fesz meg amennyi kell neki.
Előre szólok hogy egyes (bűnöző) kereskedők mindenképpen le akarják beszélni az embereket a memória tesztelésről hogy a hasznuk minnél nagyobb legyen, neked szerencséd hogy a hibázás olyan mértékű, hogy ezt még memória-tesztelés nélkül is érzékeled. Persze lehet hogy nem hibás a memória, csak inkompatibilis, de a te szemszögedből nézve egy mindegy.
MCH-nak adj +0,1V-ot, az FSB-t pedig hagyd alapon a tesztelés idejére, mert nálad lehet hogy az FSB tuning összekeveredik a ramhúzással. Egyes elemeket csak azt az adott elemet húzva a többit alapon hagyva lehet igazán tesztelni mit bír, tehát a ram szorzóval variálj ha 800-as ramfrekit akarsz, de szerintem alapon annyira áll majd default fsb-vel is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
littlelion21 #2078 üzenetére
Maradjunk jelen időben...szenvedek
De nem.... A-Data 1066os Extrém Edísönnel. Nekem nem jelentkeztek a problémák rögtön bootoláskor,csak használat közben
De tanácsot nem tudok adni
Hisz a fesz és időzítés variálásoknak kellet volna valamit hozniuk
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #2065 üzenetére
Nekem amit elsőre hoztak ilyet az hibás volt. Ennél a lapnál/chipsetnél egyébként sokra nem mész a 4-4-4-12-vel, viszont 5-5-5-15-el tovább fog menni mint 800 alapfeszen, ami +0,3V-ot jelent.
-
Gorneck
legenda
válasz
Szépen fog menni no para...
-
BPFeri
senior tag
válasz
littlelion21 #2067 üzenetére
Szia !
Én már nagyobbra váltottam !! ( nézd meg a konfigomat ) .. a 2db sárga SLOTban használtam.. próbáld meg minkettőben vannak tapasztalatok miszerint egyikben ill. másikban meg jobban.
-
BPFeri
senior tag
válasz
Szia !
Igen , hiba nélkül fog benne hasítani !!!
-
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #2000 üzenetére
Mik2000: jogos!
Csak meg kellene nézni másik lapban, vagy akitől vetted a ramot!
PCI:100A command 1T-n mégjobban hibázna, és c2d se nagyon szereti!
Üdv.: Robe
-
Tanya-
tag
válasz
littlelion21 #2000 üzenetére
szvsz pci express freki fix 100 ra.
-
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1996 üzenetére
Nem tudsz 2T-t állítani!
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1996 üzenetére
Alapból 2T nemde?
-
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #1860 üzenetére
az eist, c1e nem függ össze az s1, s3-mal
s3 hibás tuning alatt
s1-nek azt hiszem működni kellene (alapból ez van a biosba beállítva)Robi_73:
szép!
g0-ás?
tr-xp120 hogy viseli?Danken88:
új bios-szal menni fog, de majd közöld az eredményt, hogy mire jutottál -
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1856 üzenetére
Végülis nincs min csodálkozni, a szoftveres megoldások a CPU-t használják, egy célhardver pedig jóval hatékonyabb. Nem tudom mi az a bandit, javasolni se nagyon tudok, esetleg hangkártyás topikban érdeklődj, nekem csak annyi volt a lényeg hogy olcsó és hardveres legyen, így lett audigy2 value. Esetleg valami olyasmi (hang)kártya lenne jó (hosszú távra) ami a vista driver modelljével teljesen kompatibilis, hogy ne vesszenek el funkciók alatta vagy ne kelljen mindenféle segédprogrammal trükközni.
Azt modtam hogy hogy az alaplapi LAN is szoftveres? -
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1854 üzenetére
Nekem 1,5-2% a max mindegyiken.
A képen a 3D hardware grafikonja van.
Azzal azonban egyetértek hogy attól hogy egy hangkártya hardveres, okozhat akadozást játákban, és hát pont a creative cég az ami híres szar drivereiről.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1848 üzenetére
A filléres kártyák nyilván szoftveresek, tehát ugyanúgy tehelni fogja a procit. Nekem egy sima audigy2 value van, de nem hinném hogy szoftveres lenne
Ha kipróbáltad azt a progit amit írtam, akkor írd be hogy mennyi terhelés jött ki az alaplapi csipogóddal, vagy egyszerűbb ha magát a képet felteszed valahova (png-ként, és ne a képfeltoltes-re), és akkor kiderül hogy az enyém szoftveres-e
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1844 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
nekem is ben tvan egy pci-os hangkártya, egy audigy2-m van, teljesen másképp szól, mint az alaplapi, és 3K-ért vetem, ennyiért teljesen jó ár, még 5K-ért is megéri megvenni, jobbak az újabban sem lesznek...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Egyszerű a dolog: megnézed alaplapi integrált hangkarival hány fps-ed van egy adott játékban, aztán letiltod BIOS-ból, beleteszed a hangkártyát és úgy is leméred ugyan úgy ugyanott stb. Többféle hangkarinál ugyan így megnézed melyiknél kapsz nagyobb fps-t és az a nyerőbb.
Ennél a tesznél nagyon! fontos, hogy cpu limites beállításokat alkalmazz és ne vga limitest, mert kevésbé jön ki az fps különbség utóbbi esetén (tehát alacsony felbontáson, no AA, no AF, no HDR, stb).
mod: szerintem már egy 2k-s SB Live 24bit is megteszi, bár hangkarik terén nem vok nagy szaki. Ez ügyben keress meg egy hangkaris topikot szvsz.
-
BPFeri
senior tag
válasz
littlelion21 #1551 üzenetére
-
wiggen123
senior tag
válasz
littlelion21 #1406 üzenetére
Gondolom nem 1,4-el hanem 1,4-re gondoltad, de nem akarok kötekedni értem
A kérdésre a válasz itt. Túl sokat én biztos nem adok a procimnak, mert hiszek a fenti cikk írójának.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1409 üzenetére
Én adtam helyből, de nincs tapasztalatom a hasznosságáról. Kinek van kedve több 10 órás tesztet futni amiatt hogy +0,1V tényleg kell-e neki vagy nem?
Ha az MCH kevés az azért erőteljesebben szokott jelentkezni, ezt viszont tapasztaltam. Butaság kijelölni egy célt pl 3ghz-et, meg kell nézni épeszű feszekkel mit bír, és ha többórás tesztek alatt sincs hiba, akkor kicsit még lejjebb venni (5-10%), és ami kijön így, akár pl 2,86ghz, akkor annak kell örülni, vagy venni erősebb hűtéseket és még tovább adagolni a feszt...vagy megvenni drága pénzen egy elve erősebb procit és nem tuningolni
Ramon csodálkozom a sima value Kingston 667-esem 800-on hiba nélkül ment (mint ahogy általában a 667-esek), +0,2V-al. Egyébként a +0,1V nem azt jelenti hogy +0,1V-ot kap a memória, lehet hogy csak +0,05V lesz abból (főleg terhelés alatt). Nekem a mostani Adatám pl 2V-al kéne menjen 4-4-4-12-őt, de csak 2,1V-al megy hiba nélkül, viszont ha megnézem terhelés alatt az már csak 2,05V (most nem mennék bele hogy ez a "szoftveres" mérés mennyire pontos).
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1404 üzenetére
De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
mch +0.1V
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1406 üzenetére
Szinte semmivel...pl: 20 év helyett 18at fog menni! De ezt nem vedd fix vminek...csak egy példa...
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1404 üzenetére
Elég simán...
Hááát eléggé az lehet...
Előfordulhat. Sajna nem ismerem a Corsair ezen ramjait...
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1401 üzenetére
Igen állítsd.
Adj feszt a procinak 1.4. ramnak +0,2. Pcie 100.
-
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1103 üzenetére
Látod, hogy szivattyús, továbbra is azt mondom, hogy nem biztos! Kérjél próba gart, hogy műkszik-e!
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1096 üzenetére
Többi slotba nézted?
-
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #1096 üzenetére
nézd meg másik slotban is
pci-e legyen 100-on -
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #1092 üzenetére
ha tuningolsz nyugodtan maradhat auto, auton-n
feleslegesen idegeskedsz
nekem ki van kapcsolva a figyelés, nem is mennék semmire vele, mert a nincs speaker-em (nem jár a házamhoz) -
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1086 üzenetére
Auto-Auto (nagyon csendes , néha álló venti)*
Legacy-Auto (halkabb, lassabban növeli a ventik sebességét)*
Legacy- Voltage (Szinte ugyan az mint az Auto-Auto csak minimálisan jobban pörögtek a ventik)'
Az Intel(R) QST és a PWM csak 4 tűs ventikkel működik. -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1049 üzenetére
Igen sajnos, én is ezért vagyok nagyon ideges, nameg a ddr1000es geileket sem szereti, de ezt úgy, hogy 1 hónapig szerette!
Itt a ramod[link]
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1047 üzenetére
Dehogy húzom!
Túl vok dógokon! -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1040 üzenetére
Tehát kerüld buzi giga lap miatt 4x1 giget, mert lehet, hogy hibázni fog! Válts lapot!
-
prmcsk
addikt
válasz
littlelion21 #1043 üzenetére
Az előzményben nem írtad, így már érdekes.....
Próbáld ki egy másik ventivel is, vagy nincs ezen a lapon fordulatszám figyelés is ?
Ha van az is lehet, hogy a megadott figyelési intervallumhoz képest keveset forog
és azért sikít. -
Gorneck
legenda
válasz
Gondolom, mert nincs rajta venti...
Nem szereti így nem biztos a korrekt működés...szal, ha veszel még ramot akkor próbáld ki a boltba...ha nem megy, akkor nem lesz 4*1 giga ramod... -
prmcsk
addikt
válasz
''Néhány kísérlet után rájöttem, h csak akkor adja ki a hangot, hogyha a system-fan figyelés van bekapcsolva, ha kikapcsolom, megszűnik a hang. Ez mitől lehet'' ?
Mitől ? Atól, hogy az alaplapi system fan csatira ezek szerint nincs venti dugva. -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1038 üzenetére
Igen menni fog, S3, DS3, DS4 a 4x1 giget nem szereti! (legalább is anno tuning ramok nem voltak hajlandóak 840nél többet menni. Sajna ez gigának BUGja vagy tudja a ráák!
Üdv.: Robe -
rumkola
nagyúr
válasz
littlelion21 #1036 üzenetére
Nálam 3 sikertelen boot után alapra áll a bios, ill. ha a DEL gombot kétszer megnyomom bootkor,akkor is alapra áll.
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1034 üzenetére
Pcie: 100
Memory Multiplier: 2
fsb: 350
cpu fesz: 1.35V
ram fesz: +0.1V
időzítést te állítsd be 5-5-5-15-auto-ra... -
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #958 üzenetére
nekem akkor csinálja, ha van tuning és nem 1:1-ben járatom a ramot
lehet nálad is ki lehetne küszöbölni -
Zaknafein
csendes tag
válasz
littlelion21 #963 üzenetére
A tápod elvileg egy igen jó tápnak számít a kategóriájában. Viszont ha jól gondolom akkor a hátulján a kapcsolót nem használod. Nem tudom csak tippelek de lehet hogy elöbb ott kellene lekapcsolni,mielőtt kihúzod. Ha viszont kikapcsolod a tápot és ugy is szikrázik akkor valóban érdekes jelenség a dolog mert akkor max a földeléssel szikrázhat.
-
Zaknafein
csendes tag
válasz
littlelion21 #956 üzenetére
Az elsőre sikrtelen indulás viszont szerintem a tápegység problémája lehet leginkább. mármint ugy értsd hogy bekapcsoláskor van egy jókora indító áramlöket amit sajnos nem biztos hogy bír a tápod.
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #958 üzenetére
Naaaa...így már teljesen normális...
Villanyász apám van, de nekem nem kenyerem teljesen a szakma...így passzolom a kérdésed... -
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #956 üzenetére
A szervízes nem volt pontos...mert nem a lap sajtja, hanem a chipseté...
Áramtalanítod a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged