Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85 #2703 üzenetére
Na megnéztem, E6300-nál 7 a max szorzó.
Akkor ezzel tényleg nem sokat lehet tenni. Még a 400x6-al is ugyanott vagy MHz-ben.
És gondolom az nem is megy.
Írtad, hogy nem akarsz gépre költeni.
Én mégis egy olyan procicserét javasolnék, amivel kb. sztem nullszaldosan ki tudod
hozni a dolgokat. E6300->E4500.
Azért lenne jó neked a 4500-as proci, mert annak 11 a szorzója, viszont 200-as
az fsb-je. Emiatt elég olcsó is. Utasításkészlete, családja asszem ugyanaz, mint
az E6300-é. Egyedül cache-ben gyengébb picit asszem.
Azzal ilyet lehetne variálni: 266x11=2926MHz vagy ha bírja, akkor 333x11=3663MHz,
utóbbit kétlem, hogy bírná, de ott szorzót tudod lejjebb venni.
A 333-as fsb-t meg kacagva viszi a lapod ugyebár.
Több ötletem tényleg nincs. -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85 #2703 üzenetére
Neked még tudom javasolni, hogy próbáld meg a 400x6 variációt.
Avagy a 333x8-at, ezzel még frekiben nyersz ~200MHz-et.
Nem vágom pontosan mennyi a 6300-nál a max és min szorzó, nálam ezek.
Ha próbáltad már, és nem megy, akkor jobbat én sem tudok sajna.Amúgy a 7900GT-vel még elég sok játék elmegy. Én 7600GT-vel kezdtem az
NFS pro streetet, és elment rajta. -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85 #2699 üzenetére
Ezeknek a prociknak ez a 2800-3200 a határuk, nekem sem megy 3200-on a proci,
így még éppen stabil. Barátomnak ugyanilyen lapban 6400-as proci megy 3200-on.
Viszont azért ezt a 2800-at (400x7) sztem mindegyiknek kell vinnie.Bár a te 6300-asod még régebbi, elképzelhető, hogy az nem ennyire tuningbarát,
mint a 6400, 6420-as.
Ezért is akarok 8200-ast venni, mert azzal 4GHz fölé is mennek már, mivel
45nm-es csíkszélű, jobban tuningolható.
De eddig még senki nem írt, hogy stabil-e ezzel a lappal egy 45nm-es proci?
Valaki csinált már ilyet? Tapasztalatok? -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85 #2680 üzenetére
Próbáltad úgy, hogy 400-as fsb és a proci szorzója visszavéve?
Mert lehet, hogy a proci nem bírja.
A ramot így tedd 2x400-ra, 5-5-5-15-re, mert ez lesz neki a névleges értéke,
így az nem vacakolhat. Nekem most is így van és megy jól,
viszont ha a proci szorzóját névlegesen hagyom, akkor néha fagy a gépem,
illetve resetel, fesz emelés ide vagy oda.
Ezzel így tök stabil, orthos, stb. tesztprogikkal kitesztelve.
Egyébként ezt a 400x7-et alapfeszen tolja. Én feszemeléssel csak drasztikus hőmérsékletemelkedést értem el, stabilitást nem igazán.
Bár ez csak lehet, hogy az én esetemben van így.
Üdv! -
Rick4
félisten
válasz
tuareg85 #2389 üzenetére
ja, nekem volt egy E6300asom, amit 2 hónap után garbancseréltek, minden oké volt netezés közben, de játszani, 3Dmarkolni nem lehetett, 1 másodperc után leállt minden, de csak addig, hogy vissza 2D-be, és onnantól megint lehetett bármit csinálni, netezni, filmet nézni...senki se tudta, mi van, a szervizben sem jöttek rá, kicserélték...szal az megérne még egy próbát..
-
válasz
tuareg85 #2354 üzenetére
na most az van, hogy teljesen behalt a lap, egy másik gépben kipróbálva az összes többi cuccot, minden működött. az az érdekes, hogy egyik pillanatban bebootolt, aztán már nem, vagyis csak az xp nem talált valami fájlokat, aztán elkezdtem fölrakni vista64-et, az elkezdte dumpolni a memóriát, utána meg nem bootolt semennyire, POSTig se jut el, nem csippan. Minden kártyát kivettem, 1db jó régi pci vga volt benne (de nem ment a 7900esemmel se) meg egy ram, és úgy is semmi, próbáltam másik rammal is, de az én ramjaim is jók másik gépben. Volt megint cmos reset is jó sok, már kerül rá egy power button is
Szóval asszem KO. Érdemes még valamit megpróbálnom? Jameg ha megpróbálom gariztatni, akkor oda egész gépet kell vinni, vagy csak lapot, vagy hogy szokott menni? eddig szerencsére nem kellett ilyet csinálnom...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
tuareg85 #2354 üzenetére
Hát, nekem 4 modul rammal semmi tapasztalatom, de régebben olvastam, hogy nem igazán megy jól ennek a lapnak a 4 memoria modul kezelése.
Próbáltad már a memoria időzítések lazítását? Első körben én átállítanám auto-ra. Nam tudom, milyen feszt kapnak, de talán azon is lehetne emelni.
Az szinte biztos, hogy nem fog ugyan úgy menni a tuning, mint 2 modullal, de azért valamennyit csak lehet húzni rajta.
A Graphics Booster ugye "auto"-n van, PCI-E fix 100MHz?
Talán jön vki okosabb, és tud vmi tanácsot adni... nekem nincs más 5letem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged