Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz Gergello #65997 üzenetére
nem kötelező
de ez kb ugyanaz, mint ha veszel egy 1650-el szerelt gépet vagy egy 3070-el
mindkettőre van vevő, és mindkettő kiszolgál még egy adott ideig. A One X támogatottságát nem fogják elfelejteni egy ideig még, de az is tény, hogy a későbbi játékok egy része már biztos nem lesz támogatott rajta. Az, hogy mennyi ez az idő, jó kérdés, de pl 360-at is támogatták még vagy 3 évig a játékok 90%-ával, miután kijött a One.
De jóslásokba nem akarok belemélyedni, hisz még a jövőről beszélünk, amit senki se tud. Ha tudna, akkor nem a jövő lenne[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz -FLY-> #65991 üzenetére
Szia!
Mivel kitértél rá, hogy minőségi, azaz fullos e, így merek durván fogalmazni, de az abszolút belépő kategória, és az árukat tekintve a teljes csalódás kategória is.
A kijelző téren gago fórum társ majd biztosan kielégítő választ fog adni, de az esetek 90% ban rossz panel van bennük, az anyaghasználatuk is belépő (főként műanyag), a 3060 pedig közelében sincs az asztalihoz.Az általad keresett "fullos gép" az M.O-n 800 és 1 mill között fog indulni, és ezek nem a predator 300, Asus tuf, Rog strix, Acer nitro, MSI GF gépek.
Van egy kivétel a lenovo 5 pro, aminek én is a tulaja vagyok ( sehol nem kapni nekem is németből kellett vadásznom). Nem nevezném fullos gépnek, de kimagaslóan veri a konkurenciát az árkategóriájában.
Én 640k ért vettem (r7 5800h, 3070 (140w watt), 16 giga ram, 1tb sdd, és ami nekem fontos az a fém ház).Laptopok terén azt vedd figyelembe hogy nagyon nagy eltérés van a vidikarik között, mivel eltérő wattosak. Ezeket ki lehet keresni google -) gyártói oldal stb, de a lényeg hogy léteznek ilyen számodra lehet meghökkentő tények hogy a 90 wattos asus zephyrus 3070 et körbehugyozza a 130 wattos 3060.
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz Gergello #65994 üzenetére
nem kavarodtam bele, hisz úgy írtam, hogy jó-jó a series x, de nem ad annyi pluszt a one x-hez képest.
De mindenki eltudja dönteni saját maga, hogy mi kell neki. Másfél évig használtam a One X-et, valamennyi tapasztalatom van (még ha picike is)
nem egyszer volt itt kérdés már ugye konzol vs gamer pc miatt, ezért írtam le az eddigi tapasztalataimat. -
Pocok256
veterán
válasz Ubul86 #65992 üzenetére
Nem akarok bele vau vau de a one x semilyen téren nem éri meg... 2021 ben egy őskövület architektúrát megvásárolni aminek a supoprtja kb 1 év mulva lejár ... teljesen pénzkidobás. Ha spróolni akarsz akkor vegyél Microsoft Xbox Series S -t és az még a következő jó pár évbe tuti kiszolgál és support is megmarad rá...
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Ubul86
őstag
na, uraim, kicsit off, de ha már gamer közösség is vagyunk egybe, biztos vagyok benne, hogy vannak, akik konzolon is szoktak játszani. Régóta rajta vagyok az Xbox vonalán (360-tól), és ugyanígy Ps-en is (3-tól, de volt kitérő Vita felé is).
Legutóbb One X volt, amit végül megint eladtam másfél év után, mondanám, hogy bár ne tettem volna, de Gamer gép és Ps4 mellé már tényleg feleslegesnek tartottam. Aztán kijött a Horizon és Days Gone pc-re is
Szóval, mivel eléggé a szívemhez nőtt az Xbox széria (kontrollerét jobban szeretem mint ps-ét), ezért most kipróbáltam a One X-et, még van kis ideig Game Passom is.
Hát halljátok, hiába ~200K-s készülék: semmi hangja!!!! Meghajtottam már a Forza 4-el, Doom Eternallal, játszottam 2-3 órát a hétvégén egyhuzamba, meg se nyikkan
Tudom, nagyobb készülék, jobban elfér benne a hűtés is, de azért a legtöbbjének volt mindig kis hangja. Ennek semmi.Ettől függetlenül szerintem nem ad annyi pluszt a One X-hez, szóval aki konzolon töri a fejét, mert mondjuk 1650-es gép elég neki, de néha játszana újabb játékokkal és nincs pénze 5-600-as gépekre, akkor simán megéri a One X a Series X-hez képest.
vége az off-nak
-
-FLY->
őstag
Nézegetem az Acer Predator Helios 300-as gépeket.
Ezek ilyen fullos gépeknek számítanak teljesítményben, körítésekben (rendes asztali powás rtx3060, jó kijelző, portok)?
Jobbak, mint egy ROG Asus? -
gago1975
őstag
válasz vakablak93 #65987 üzenetére
Szia.
Pontosítsunk picit AW téren.
Area 51M R1:
CPU: 9th gen desktop CPU, LGA1151 foglalat 10th gen-re nem upgrade-elhető.
GPU: DGFF tech., 2070-2080 tehető csak bele, RTX 20-as super, RTX30-as GPU-ra nem fejleszthető.Area 51M R2:
CPU: 10th gen desktop CPU, LGA1200 foglalat, jelenleg a 11th gen CPU-t nem támogatja, nem fejleszthető csak 10 gen-en belül
GPU: DGFF tech., 2070s-2080s van benne, RTX30-as GPU-ra nem fejleszthető jelenleg,
USA-ban per van folyamatban ezek miatt.MSI GT76 9SGS/SFS
CPU: 9th gen desktop CPU LGA1151 foglalat,
GPU: BGA-s desktop performance GPU-s, nem cserélhető.10SGS/SFS,
CPU 10th gen desktop CPU LGA1200 foglalat,
GPU: BGA-s desktop performance GPU-s, nem cserélhető, de sokáig jó marad.R1/R2 MXM GPU-foglalattal is rendelkeznek az asztli proci foglalaton kívül.
Nem MXM, hanem egy egyedi, csak Dell/AW által fejlesztett DGFF technológia.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
vakablak93
őstag
válasz vakablak93 #65987 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből.
Link az NK70-hez: [link]
Az NK50-hez nem találtam hirtelen nem volt nekik raktáron.Illetve az X170 SM és KM valamint az Area 51M R1/R2 MXM GPU-foglalattal is rendelkeznek az asztli proci foglalaton kívül.
A többi felsorolt típusban azomban a GPU csip már forrasztva van.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz rosszcsont88 #65985 üzenetére
Amennyire én tudom javarészt clevo laposokban, csak 2 típus van más márkától, az tudni kell hogy ezek mindegyike asztali cpu foglalattal van ellátva mert a mobilprocik mind forrasztottak.
Dell: Alienware Area 51M R1/R2 LGA1151
MSI: GT76 Titan LGA1151A clevonál már kicsit nagyobb a választék hirtelen ezek ugranak be:
NK50 belépő szinten GTX1650Ti-ig LGA1200
NK70 ugyanaz csak 17,3-ban
N960 középkategória RTX3070-ig LGA1200 [link]
NH55 középkategória, ez korábbi generációval elérhető csak max RTX2070-ig, de AMD AM4-es foglalattal, amennyire tudom max 3.Gen Ryzen procikat fogad. [link]
X170 SM és KM ezek a clevo DTR csúcsmodelljei. [link] [link]De van még számos típus összesen ha minden igaz közel egy tucat, itt a gyártó oldalán keresgélhetsz a különféle kategóriákban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
rosszcsont88
tag
sziasztok
melyik laptop tipusokba van cpu foglalat vagy másnéven cpu socket ? -
Pocok256
veterán
válasz #45687808 #65972 üzenetére
Plusz ne felejtsük el az acer növelte a TGP limitet a laptopjainál nemrég !!
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Dhampir
félisten
válasz #45687808 #65972 üzenetére
Köszönöm, igen léteznek ilyenek, vagy pedig a szlovák Alzánál is jó áron érhető el az új Legion 5; [link] (1 049 €).
Már van a Dellnek itthon is RTX 3060-as konfigurációja, habár még a korábbi generációs procival. Viszont a Dell G15 5510 is félmillióért sajnos nem az én "vásárlói csoportomat" vonzza be.
Főként annak tudatában, hogy a cseh billentyűzetes Lenovo Legion 5 már 350 000 Ft-ért megvehető volt a magyarországi Alzánál, ám valószínűleg "egyszer volt Budán kutyavásár".(#65973) aureeel
Egyedül a közelgő Stalker 2, ami miatt számomra még jobb lehetne majd az RTX 3060 dVGA.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lehet az ellenkezőjét is megoldani? Hogy irodai/netezős felhasználásnál kapcsolja ki a GPU-t? Vagy erre nincs lehetőség külső monitorral? (így tervezem használni a gépemet)
⭐ Stella
-
-
motifator
senior tag
válasz #68216320 #65974 üzenetére
Nem urban legend. Az optimus-os gépeknél a DP port közvetlenül a GPU-ra megy, így kb. 5-10% nagyobb teljesítményt kapsz külső monitoron. a HDMI port esetén nem mindegyik típusnál van így, van amelyik az iGPU-n keresztűl csatlakozik, ez laptop függő.
Szerk. Sőt, ha g-sync monitorod van nvidia gpu esetén DP porton keresztül ezt is tudod kamatoztatni.
[ Szerkesztve ]
Funky + Jazz
-
törölt tag
Sziasztok
Valakitől azt hallottam, hogy külső monitorral az optimus-os gépek vga-ja kicsit gyorsabb lesz, mert nem kell az igp-be átpakolni a képet.
Ez tényleg így van van urban legend a dolog?
Rtx 2060 esetében van érezhető különbség? -
Sumptuous
senior tag
válasz Dhampir #65971 üzenetére
Nagyon jó kijelzője van. Én grafikai munkára is használom. Meglepően mély a fekete szint is, nem gondoltam volna. Ha meg a teraszon van kedvem dolgozni, a 300nit is nagy segítség, simán látható. Ha esetleg nem, az intel display programban van ilyen rasegítés, ami a kijelző színhelyességének a rovására fel tudja emelni a sötétebb árnyalatokat, hogy jobban látható legyen a kép erősen megvilágított környezetben is.(Az ottani marketing szöveg az akkumulátort akarja kímélni vele, de annak szvsz. nincs így értelme.) Mondjuk ha nappal kint szeretnél sorozatozni, arra megfelel, de munkára nyilván nem.
A kis nv kártya nekem továbbra is megfelel. Kipróbáltam azóta több játékot is, de nem éreztem annyira gyengének. Persze nem egy csúcskártya, de ahoz képest, hogx "belépő gémer", nem csak low grafikán 30fps-el lehet játszani. Bár az igaz, hogy a legtöbb új játékban, amit próbáltam (high beállításokkal) a 144 FPS nincs meg, de az nvidia driverben be lehet úgy állítani, hogy felezze le a kijelző frissítési gyakoriságát, és így 72FPS lesz a játékban a max, amivel medium/high beállítások mellett el is boldogul a 1650ti. Így a kijelzőn minden képkockát pont kétszer jelenít meg, tehát nincs tearing. Szerintem ez jó komprumisszum..Mégsem 60Hz-en játszol így. Ami a kisebb játékokat illeti, (wow, wot, paladins, warframe, csgo, valorant) azokat bírja 144Hz-el, tehát ahol van értelme a gyors megjelenítésnek, ott ki tudod használni.
Az enyémben 80Wh-ás az akkumulátor ami csak netezéssel 10 órát is bírna, de inkább dolgozni szoktam rajta (affinity designer, ps, illustrator..) így csak 6-7 órát bír, ami szerintem még mindig egy jó érték a laptop teljesítményét tekintve.
Viszont a gyári pasztát azonnal cserélni kell. Nekem nagyon be volt száradva, pedig új volt a gép. Jelenleg mx-2 van rajta, de gondolkodom egy jobb pasztára cserélni. A hőfokok egyébként nem vészesek. Streszteszt alatt 85°C a cpu, (55/60w fogyasztás mellett. A gpu pedig 70 fok fölé még soha nem ment. Igaz, az csak 50W és szerintem durván túl van méretezve a hűtés hozzá.
-
Dhampir
félisten
válasz Sumptuous #65922 üzenetére
Egy ilyen szolid konfiguráción én is elgondolkodtam, mert már régóta nincsen számítógépem.
Habár csak i5-10300H + GTX 1650 Ti, ám legalább megvan a 300 nites és 100% sRGB kijelző.
Ki tudja, hogy mikor jelennek meg az RTX 3060 videokártyás gépek itthon és mennyire fogják megsarcolni a hazai vásárlókat.
-
-FLY->
őstag
válasz gago1975 #65969 üzenetére
Ez egy olyan dolog, amit ki kell próbálni, most átdugtam HDMI 2.0-ra a monitort és megy 144Hz-en, az oc nem elérhető, így a 165Hz sem. Ez egy full standard HDMI 2.0 csati egy vga-ról, ha ezt nem tudja a laptop, akkor megy vissza és veszek inkább egy gyártói desktop gépet 3070Ti-vel, kb ennyiért.
-
gago1975
őstag
válasz -FLY-> #65968 üzenetére
Nézd, maga a HDMi szabvány korlátoz.
Eredetileg FHD-n 165Hz ig akarták a prémium HDMi-t elengedni, de aztán megállapodtak a nagykutyák, hogy 120Hz és pont. QHD-n is a premium-ot (2.0)többen bekorlátozták már csak 60Hz-re mert az az érdek, hogy már HDMi ultra csatoló felület (2.1) legyen mindenkinek.
Jött az RTX 30-as sorozat, mindenki, köztük én is azt vártam, hogy ezek majd Ultra-k lesznek, de nem.
Erre több lapos gyártó, a magas licenc díj miatt csak prémium csatoló felületet ad.
A Lenovo 5pro/7, MSI GE66/76, AW 15/17R4 adja a HDMi Ultra-t, a többiek nem, ergo 4K 120Hz nem érhető el rengeteg gépnél.
.
A Dp is korlátozott, de az jóval több Hz-et enged.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
-FLY->
őstag
válasz gago1975 #65966 üzenetére
Ami nincs, azt nem lehet megvenni. Nekem itthoni kell, mert esetleg elállok, pixelhibás (nem kell a kijelző, de legyen tökéletes), stb. Semmilyen lenovot nem találok 3060-asból itthon.
Monitorm leírásában az van, hogy HDMI 2.0-ról 2560x1440@144Hz megy max ki.
[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz -FLY-> #65965 üzenetére
Ja és a HDMi prémium/ultra (2.0-2.1)max 120Hz képfrissítés továbbítására képes, illetve a monitoroknál is a HDMi is ennyit tud és ezt is bizonyos felbontásoknál. FHD-n tudja a 120Hz-t, de 4K-nál pld már nem. De arra ott a Dp 1.4.
[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
gago1975
őstag
válasz -FLY-> #65965 üzenetére
Nézd, ezt neked kell eldönteni, hogy bevállalod ezt az Anus gépet, az anyagfelhasználás, hát gyenge, a kijelzője szar, a hűtéséhez hiába raknak "folyékony fém"-et, de abból is a leggyengébb hővezető képességüt teszik, és Asus-ból a hőterhelés miatt jobban ajánlott a 17-es gép.
Én, sokkal többre tartom még a sima 2021-es Legion 5-öt is mint ezt, nemhogy a 16"-os QHD-s Legion 5 pro-t.
Tudom te külső kijelzővel használnád, de később emiatt lényegesen jobban hátrányba leszel eladáskor a katasztrófális kijelző panel miatt.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
-FLY->
őstag
-
gago1975
őstag
válasz radi8tor #65963 üzenetére
Nem is a hűtés, inkább az anyaghasználat ami romlott picit a sima Legion 5-nél ha a 20-21-est összehasonlítja az ember.
A Legion 5Pro persze már más kv ház, az még a 2020-as Legion 5-öt is felülmúlja, hiszen a hűtés kivételével szinte a Legion 7-et kapja meg a vásárló.
De ugye van az a 400€ különbség ami valakinek számít, valakinek nem ér annyit, hogy jobb QHD-s panel, jobb anyag felhasználás, hatékonyabb hűtés miatt ennyivel többet fizessen érte, bár nem összehasonlítható a két gép, mert nem is ugyanaz a kettő. Kb mintha egy MSI GF/GL-t hasonlítanánk a GP szériához, ott is megvan a +100-200K különbözet, csak sokan azt nézik, hogy mind a kettő Legion 5.
Persze ettől még nem lesz rossz a Legion 5, használható, lényegesen jobbnak tartom mint pld egy Rog Strix G513QM gép.[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz -FLY-> #65961 üzenetére
Szia.
Olyan RTX3060-ast ami neked megfelelne, jelenleg 500K vagy alatta nincs.
Amik vannak azok pedig nem érik el a követelményeidet, le kell mondj azoknál a Dp-ről.Felsorolom neked mely gépek nem jöhetnek emiatt szóba, hogy ne is kérdezz rá a késöbbiekben.
MSI GF65, Asus TUF A15/17, Acer Nitro 5. Ezeknek az USB-Type C csatlakozóik nem alkalmasak arra, hogy Dp-ként funkcionáljanak.
Továbbá RTX3060 és 3060 között is rengeteg a különbség, eltérő teljesítményűek.
Vannak max-q-k(60-85W), vannak csökkentett teljesítményűek (85-100W) és van "teljesértékűek" (130W).
Az MSI GF65-ben pld 60W+15W-os az RTX3060 ami egy RTX2060-as szintjét vagy az alatti teljesítményét hozza. A Nitro 5 ben 80W+15W-os az RTX3060, a TUF A15/17-ben pedig 85W+15W-os a 3060, ami a régebbi RTX2070 max-q szintet hozhatja.Az RTX3060 pld az MSI GP66/76 vagy Lenovo Legion 5 / Legion 5 Pro-ban 130W (115+15W)-os teljesértékű GPU-t foglal magába, csak azok vagy drágábbak, vagy csak kintről beszerezhetőek, de ezek tudják a HDMi mellett a Dp-n is egyszerre kezelni a kijelzőket.
Ha sietsz és nem zavar, hogy Német a billentyűzet, akkor még itt van 1db Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H 16" | Ryzen 5 5600H | 16GB | 512GB SSD | RTX3060 6GB, ez magyar áfával számolva 1515€(most már Magyarországra nettó árral számolnak, ami 1193€ és+a 27% magyar áfa) +27€ szállítási költség+ Banki átváltási költség mellett hozzá tudnál jutni.
Itt a srácok fognak még ajánlani esetleg neked szlovákiai Legion 5-öt is, annak szlovák billentyűzete van, olyan 1100€ környékén ha van még, de ezért viszont el kell utazni a határon túli Alza box-hoz.
Van a sima Legion 5 és 5 Pro között minőségi, hűtési, anyagfelhasználási, kijelző panel különbség, nem is kicsi, és a német Legion 5 Pro-ra tudsz gari kiterjesztést venni, míg a Szlovákra nem, viszont használható a sima Legion 5-is és a teljesítményről, kívánalmaidról nem kell lemondanod.Itthon a legolcsóbb teljesértékű RTX3060-as gép az a ASUS ROG Strix G15 G513QM - Ryzen 9 5900HX, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce RTX 3060 6GB, Win10 + ASUS PROMÓ, de ez 600K-tól indul.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Sziasztok!
500k környékén keresek laptopot, warzone-hoz, szimulátorozáshoz. Külső monitor (DP-HDMI) és perifériák lennének rajta (kormány, pedálok usb-n).
Igazából stabil powa kellene, a többi kb lényegtelen, RTX3060 min.
Sietős kicsit, előre is köszi.
-
k-adi
nagyúr
Intel 11th gen 11800H CPU and NVIDIA's RTX 3070 140w TGP
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz [-HERO-] #65943 üzenetére
Azért ezt így kijelenteni hogy szopatás az alja az szerintem nem túl szerencsés.
Semmi baj nincs ezzel a megoldással. Figyeld meg milyen hűtőventilátor van rajta. Gondold végig honnan szív levegőt. Gondold át merre fúj.
És most gondold át miért rossz az a filces megoldás.Egyedüli hátránya ezen megoldásból a többi alkatrésznek lehet. (SSD, miegymás hőfoka) De szerintem az sem jelentős.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
[-HERO-]
senior tag
válasz vakablak93 #65952 üzenetére
Passz, jelenleg nem foglalkozom vele, nekem amire vettem igy is megfelel.
Csak 2. gépnek van meg ha véletlen megyek valahova elviszem magammal, ezért tartottam meg az y720 ast, de az most megy nyugdijba
Biztos hogy lehet hozzá venni hátlapot egyébként.
Ha elromlik majd beküldöm gariba, bár már ez a 4. lenovo laposom cirka 10 év alatt de még egyik se ment tönkre, remélem nem szakad meg a tendencia### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
-
raklo1
csendes tag
válasz Ubul86 #65947 üzenetére
Ha erre gondolsz, az alap verzió win10 nélkül 350k volt az alzánál. Volt, aki 400k-ért árulta aprón. Jelenlegi piaci árak és vetélytársak mellett szerintem ~500-at is el lehetne kérni érte, és még úgy is jó vétel lenne xddd
(Illetve Szlovákiában tudtommal jelenleg is megvásárolható, 1050 euróért. Az még érdekes, hogy a magasabb itthoni áfa ellenére még pár euróval (~40-50) olcsóbb volt a magyar, mint a szlovák ára. -
[-HERO-]
senior tag
Kicsit végre sikerült belaknom a Legion 5 ös lapost.
Első meglepetés az volt hogy nem fekete hanem kék, de kimondottan jól néz ki!
Maga a gép összeszerelsében anyagminőségben komolyan meglepetést okozott, nem tudok belekötni, ebből kiindulva az 5 pro meg a 7 es brutál cucc lesz.
Piszkosul massziv a gép, mintha tényleg egy darab tömör valami lenne, tetszik!
Belseje is meglepően jó, mindkét ssd re van hűtés, gap paddal, VÉGRE hűtik a pch-t is!
Kijelzőjét egy kézzel felnyitom, szerintem a zsanérral semmi gond nincs középen fogva felnyitva semmi vetemedés nyeklés nyuklás nincs.
Ami viszont negativum hogy a gép ugye Cseh, ezért valamiért nem enged semmilyen garancia hosszabbitást a gépre a gyári lenovo oldalon, és csak 2 év garit ismer fel a rendszer, nem tudom hogy a plussz egy évet az alza állja e majd?
Plussz mint az utolsó képen látszik megint előjön az amd szop@tás, a gép alja nagyon frankon perforált erre bentre végigrakták egy filces anyaggal amiből csak a két venti helye van kivágva, amúgy azon a filcen konkrétan nulla levegő tud átjönni, és persze szépen le van szegecselve hogy ki se tudd venni.... (ezért simán tökön kéne szurni valakit a cégnél)
A kijelzője 10 bit 165Hz, meglepően szép! az Y720 hoz képest fényévekkel jobb.
A biosa is tök egyszerű, jól néz ki.A venti profil viszont tényleg elég kaka, tök indokolatlanul kapcsolgat ki be a venti benne még paszta után is, kicsit zavaró.
És egy tipp hogy azonnal pasztázzátok meg mert a gyári cucc nagyon brutálul bele volt száradva, alig lehetett lepucolni a chipekről!
Ja és még egy kis meglepetés hogy járt a géphez egy fél éves Geeforce Now előfizu is!Teszek fel pár képet is (előre is bocsi az egyikbe benne maradt a kovi ubi )
Ezuton is szeretném megköszönni a lehetőséget echterion kollégának, önzetlen, korrekt, segitőkész hozzáállást bizonyitott most...
[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
nova001
senior tag
Sziasztok
gaming notebookot keresek 360-380k körül.
Tudnátok ajánlani valamit? Semmi extra igény nincsen. No touch screen, full hd
preferált: rtx gpuköszi
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz ImpersonatoR #65938 üzenetére
Cyberporton van. Eu-ban meg elbol 2 ev a gari.
Barmit is mond az adott oldal.FőDudu
-
addikt
Nagyon tetszenek nekem ezek a Razer Blade 14 -ek
[link] Elvileg amazonrol lehet rendelni és ki is hozzák.
De az lehet, hogy csak 1 év garancia van rájuk
Az nagyon kevesnek tűnik.Latom lehet venni 249.99$ ért 3 évet mondjuk de itthon egy Asus g14 -re alapból ennyi gari van.
-
válasz motifator #65936 üzenetére
Igaz, reggel van még (nemrég keltem)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
motifator
senior tag
válasz MaxxDamage #65935 üzenetére
Nem tudom mit kell nézni Az X170 egy régi 3dmark11 eredmény, a 3090 pedig Fire strike.
Funky + Jazz
-
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
motifator
senior tag
Az első unboxing videó az X17-ről. [link]
Funky + Jazz
-
fordjee
aktív tag
válasz Imre9211 #65929 üzenetére
Én a windows módot ajánlom az armoryban, elvileg az mindig a helyzetnek megfelelően váltogat a profilok között.
Valóban hasznos, Intel procinál is van ilyen, játékoknál kb. 1-2 fps vesztést okoz, ami semmi, viszont 10-15 fokkal is hűvösebb lehet a gép, ami nem kevés.fordjee
-
vakablak93
őstag
válasz Sumptuous #65930 üzenetére
Szerintem a 3060 Ultra+RTX-el kihajtaná a kijelzőt....
Két ennyire jól sikerült játék alapján én nem ítélnék még, sok mindenhez teljesen kevés lesz.
Én is játszom például olyannal is amit 1600x900-ban nem tud a gépem még stabil 60 fps-el sem hajtani...
1650 Ti-vel? Játtszhatatlan lenne kb
De persze te tudod.
De szerintem kb értelmetlen megtartani ha ezt esetleg vissza tudod küldeni.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
Sumptuous
senior tag
válasz vakablak93 #65923 üzenetére
Amikor vettem a laptopot (1 hónapja) alaposan útánaolvastam a gpu-nak, és a tesztekből az jött le, hogy egy viszonylag gyenge kis kártya, belépőszintű játékra alkalmas. Ennek tudatában vásároltam, tehát nem vártam sokat..De igazából nem panaszkodom, az eddig próbált játékokat meglepően jól futtata. Nem tudom, hogy a silicon lottery ebbe mennyire szól bele, de nekem a high/medium beállítások (metro, biomutant, doom )(erősen függ a játék optimalizálástól) simán hozza a 72 fps-t. (A kijelző 144Hz-e felezve, vsync-el. Mivel gsync sajnos nincs. Mux switch is nvidia only.) Amit nem tudott ennyivel vinni, ott egy kicsit visszavettem az árnyékokat, és egyből stabil lett a dolog.Kivéve az immortals fenyx rising. Az valamiért nagyon megterheli szegény lapost. Az asztaliban egy rx580 van, és ahoz képest, hogy mennyivel erősebb papíron, nem érződik nagy különbség.
A Lenovo Vantage performance mód pedig +200MHz-nél már hibázik, de +180Mhzet simán tolerál a kis 50W-os kártya, így ez is sokat segít. Közben 73 fok fölé nem igazán megy a gpu. Proci szalad 85ig is. De csak mx2-es paszta van rajtuk, nem volt még vasalva..De nem is látom még értelmét. Lehet inkább várok még két évet, aztán a későbbi választék hátha kedvezőbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Imre9211
aktív tag
válasz fordjee #65910 üzenetére
Alig-alig nyal bele a 80fokba a proci days gone v metro exodus alatt ami nagyon jó így nyáron. Játék nélkül általános felhasználásnál meg hűvös. Nagyon hasznos az a kis youtube hack. Teljesítményvesztésről sem tudok beszámolni mert fifa kivételével mindenhol megy az msi afterburner és a proci úgy nagy átlagba ~30és nagyritkán 50~% között mozog, míg a gpu 99% nevetve.
A tuf armory is frissült a napokban. 80 főlé kúszna játék közben elkezd süvíteni mint egy ipari porszívó Turbon van a profilom.
Sokan panaszkodnak a tuf a15 szériára és meglehet érteni mert be voltak b*szva az Asus mérnökei(elnézést)mivel a ryzen 7 4800h-t nem lehet ilyen megoldással lehűteni terhelés alatt(nekem is days gone-nál először 95-97fok volt. Csak pislogtam és gyorsan ki is kapcsoltam.
Viszont azóta teljesen megvagyok vele elégedve hála a hacknek. Még kap hűtőpadot meg majd viszem pasztázni ha kell majd vmikor és annyi.
Nagyon jó kis gép ez csak "gyári hibás" amit lehet orvosolni. Ma egész délután forza 4eztem meg metroztam.(1080p ultra tükörsima az is) 77-80fok meg nyáron egy centibe préselt 16szálas ryzentől nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
fordjee
aktív tag
Ráadásul még olcsóbb lett. [link]
fordjee
-
vakablak93
őstag
válasz Sumptuous #65922 üzenetére
Elég durva külömbség lenne szerintem, nem tudom mire képes az a 1650ti a mostani laposodban, de a 3060 van olyan jó a Legionokban mint egy jobb 2070. ( Valszeg jobb is mint a 2070 az én laposomban)
Én próbáltam a játékot 2070-el, mert az öcskös megajándékozott vele...
Az idei újabb amihez már kell az RTX kártya, az nálam elég szépen fut.
3440x1440p
Ultra grafika
RTX ON, DLSS ON
70-100 fps
Ha gondolod megnézhetem más felbontáson vagy képaránnyal ahogy szeretnéd.Szerintem bőven megérné lecserélned
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz Dhampir #65921 üzenetére
Szerintetek megérné az én Legion 5-öm lecserélni a fölöttem említettre? Külsőre, tök egyformák? Az enyém "csak" 144Hz, és 50w 1650Ti / i5 10300h viszont 80Wh akku, nem csak 60. (82au005mhv + még 8gb ram, +1TB ssd..)
Mekkora különbség van a két gép között játékban? Jelenleg Metro Exodus-al játszom. Mennyivel lenne több fps?
Erősen gondolkodom rajta, de a mostani laptop legalább magyar billentűzetes, ez az egy tart vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
A slágertermék a hazai Alza-ban már nem kapható, bezzeg a szlovák webshopban viszont igen, az ára pillanatnyilag 1 049 €:
-
grizlisandor
veterán
válasz fordjee #65910 üzenetére
Hazaértem.
Ryzenadj Guide
using ryzenadj you can adjust various power management settings, such as limiting CPU power consumption. This software is the recommended software in this server upon testing other softwares from various members.https://github.com/FlyGoat/RyzenAdj
Credits @GhostFella [BA]
How to check your default values with ryzenadj.exe
1. Download ryzenadj.exe (https://github.com/FlyGoat/RyzenAdj)
2. Extract to C drive folder (eg. C:\ryzenadj-win64)
3. Type cd [folder where ryzenadj.exe is] (eg. cd C:\ryzenadj-win64)
4. Type ryzenadj.exe --info
5. Your values will show upHow to use ryzenadj.exe and set tctl-temp on startup/log on
1. Download ryzenadj.exe (https://github.com/FlyGoat/RyzenAdj)
2. Extract to C drive folder (eg. C:\ryzenadj-win64)
3. Open task scheduler
4. Click on Create task
5. Give it a name
6. Select Run with highest privileges
7. Select tab Triggers, New, At Log on or At Startup (your choice)
8. Select tab Actions, point to ryzenadj.exe (its in the folder), Argument -f 85 (this is tctl-temp, 85 is just an example)
9. Select tab Conditions, uncheck Power (start on AC/stop)
10. Select tab Conditions, uncheck Stop task
11. Click OkFor more information about how ryzenadj.exe works
- https://github.com/FlyGoat/RyzenAdj
- https://github.com/FlyGoat/RyzenAdj/wiki/Renoir-Tuning-Guide(#65919) Darth_Revan:
Free-Sync-et tud mindenegyik, vagy annyival jobb a G-Sync? -
nagyúr
Majd futtasd le ezt délután 2 órakor amikor 35 fokos a levegő... Akkor még lesz itt is bőven 90 felett De nincs ezzel baj, állítólag a Ryzen rohadtul bírja a meleget. Kapott egy bazi vastag vaskeretet is, hogy nehogy "felhúzza" a sarkait, tehát a TMSC erősen kalkulált a magas hőfokokal.
Kíváncsi leszek majd a "PRO" Legion eredményeire, ha ott megtépi az ember a ventiknek, hogy az mennyit számít.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Gergello #65907 üzenetére
Dehogynem! Csak míg az Intel fixen tartja a based clock-ot kikapcsolt turboval, addig az AMD beejti az 5600H-t 1.4 GHz körüli értékekre amit már nem csak a benchmark-okban lehet látni, hanem a játékokban is érezni. Biztos valamii szoftveres szarakodás lesz, mert 3.3GHz-es based clock-al szuper jó lenne az 5600H!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
2018
senior tag
-
vakablak93
őstag
válasz Aljasvip #65903 üzenetére
Szia, kösz a választ!
Hát ez eléggé gáz így.... Főleg hogy ezt a lapost ajánlja mindenki. Akkor mostantól oké a 90-100 fok
Azért legalább egy oylan alap progit adhatnának mint ami az Acerekhez vagy clevokhoz van, azok se nagy durranások, de legalább picit lehet tekerni a ventiken...
De tudom nem illene a mai "csöndes&vékony géjmör ultrabook stílushoz
Annak az RX6800-nak akkor tök jó a hűtése...
Egy haveromnak most állt össze az asztalija, egy ánusz dual 3070 van benne.... Csinál az mindent csinál az csak nem hűti magát.... 200W-nál már 78 fok, hát még ha beindul hozzáadhatsz 10-et[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz vakablak93 #65894 üzenetére
A szivatás az, hogy a gyártók nem foglalkoznak a venti profilokkal, hanem csak a "jóvót az az Intelnél is" megoldással éltek/élnek.
Volt a közeli baráti körben egy Lenovo lapos AMD procival, aminek folyamatosan üvöltött a ventije. Semmi baja nem volt, csak a Windows remek terhelés elosztása miatt 45-55°C körülre ugrált fel a hőfok néha, böngésző alatt ugyanez, aztán pörgött a venti fel-le.A 7nm miatt nem is fogod tudni rendesen "lehűteni" amúgy. Akit zavar a sok °C és a terhelés hatására ugráló hőfokok, annak utána olvasva egy Ryzen-hez alkalmas "elfogadható hőfokok táblázatot" kell csinálni fejben, vagy kénytelen lesz leszokni a nézegetésről.
Asztali gépnél, bika vízhűtéssel sem tudtam az R5 5600X-et 51°C alá vinni (88W-ot eszik max), miközben a GPU vígan elvolt 47°C-on (ez egy 250W+ zabáló Vega 64 volt) - CP2077 volt a stressz teszt alany.
Egyszerűen a 7nm miatt belül fűti magát szét a chiplet. Delid is hasztalan lenne, mert forrasztva van a kupak - gondolom az AMD a korai teszteknél rájött, hogy tökönszúrná magát pasztával.Most áttértem újra léghűtésre, és az 5600X hiába ~60°C-os játék alatt, a hűtőbordák csak langyosak. Nem tudok ezzel mit kezdeni.
VGA téren egy RX6800-at nyúzok, szintén 7nm. Élesen leköveti hőfokban a terhelés változást, valamint 220W-os étvágya ellenére szeret a 70°C tartományba is kacsingatni. Szintén szétfűti magát, a bordák pedig csak melegek, de nem sütnek annyira mint kellene.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mini-ITX
- OpenMediaVault
- ZIDOO médialejátszók
- E-book olvasók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo LOQ 15APH8 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7840HS - 16GB - 512GB - RTX 4060 8GB - 2 év gar
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!