Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ZIDOO médialejátszók
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
és Silverboy pont ezért engedtem el a mai játékok nagy részét. Valósághű grafika, minden részlet aprólékosan kidolgozott erre a karakterek úgy mozognak mintha drótokon rángatnák, a mimikájuk olyan mint valami viaszbábúk lennének a vagy szét lenne botoxozva mint a Nicole Kidman, a járművek még mindig targoncaként fordulnak. Egyedül valahogy a repülőgépek vagy űrhajók mozgását sikerült jól modellezni. De már láttam úgy repülni madarat játékban, mintha valaki alulról egy boton tartva mozgatta volna 🤣😂
A ballisztikáról ne is beszéljünk, az tényleg katasztrófa bűvös dolog tud lenni. -
Evil Snowman
őstag
válasz
KillHates #65192 üzenetére
Lehet akkor rosszul fogalmaztam fogalom zavarban vagyok.
Konkrétan ilyenekre gondolok pl.:
- Witcher 3-ban, ha bekapcsolod a hairworks-öt, akkor teljesen élethűen leng a haja a karakternek valamint jobb masinán kb. szálanként látszik ez
- RM által linkelt videón, ahogy hajlik a fű jobbra-balra a lépések nyomán -
törölt tag
válasz
KillHates #65187 üzenetére
Én valahogy mindig csak azt a feliratot látom a képernyőn, hogy "You Died".
Lehet, túl sokat tolom a Dark Soulst, és a Sekirot.
Egyébként amerre most tart a játékvilág az egy vicc... Legyen még szebb, legyen még nagyobb játéktér, de innováció minek. Legyen 100. Far Cry, 800. Assassin's Creed, 1500. Call of Duty, és Battlefield. Zseniális. Közbe meg 2021-ben is alig látni pl. olyan fizikai megvalósítást játékban, mint anno a 2004-es (!) Half Life 2-ben. Játékmenetben valami újdonság? Áh, kell a francnak. És sajnos van indie cég is, aki felült erre, nevezzük mondjuk Frictional Games-nek.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
KillHates #65192 üzenetére
"Ha az effektelésekre, a fényekre és a textúrázására -azaz a megjelenítésre gondolsz, akkor valóban brutál sokat javult
"
Fizikaszámolást nem igen bírja el semmi, mai realista grafika mellet, kb 4db TR és 3080Ti-t kéne sorba kötni. Unreal 4-5-tel szórakozom, már van egy alap Storytelling mechanikám (Life is Strange pl.) meg egy félkész FPS mechanikám, ha ráengedem a fizikát, pl a pokróc az ágyon mikor beágyaz a karakter szépen terüljön el mint a valóságba, vagy, ha leesik a váza ne procedurálissan törjön szét, hanem a becsapodási pontból számolva stb. akkor jó, ha 4fps-el lefut a dolog
.
Mr. Freeman kalandjaiban, is sokat csaltak a fizikával, DE valósághű volt, és észre se vettük, én is csak utána olvasva láttam, hogy oldották meg. És azért vicces, mert eltelt 18 év azóta és kb. ugyan ott toporgunk, csak most már nem csalunk annyit
.
Nekem a kedvencem a valósághú ballisztika, 100m annyit esik egy puskalőszer mint 1km-en, de a faajtón vagy a drótkerítésen nem tudsz átlőni
, egyszóval szánalmas PR fogás, nem több.
-
2018
senior tag
válasz
KillHates #65186 üzenetére
Fizikaval kapcsolatban, a fejlesztok keze meg volt kotve gyakorlatilag. A ps4 ben xbox one ban 8 db csontgyenge jaguar cpu mag volt. Ezert nem foglalkoztak a fizikaval. Erdekes amugy hogy a hl2 idejeben a prescott magos 3 ghz p4 eleg volt hozza, abban meg fullos fizika volt. En ezt a dumat nem nagyon veszem be, hogy keves volt a hardver. Na majd most , next gen konzolokkal kivancsi vagyok hogy mi lesz a helyzet.
-
válasz
Evil Snowman #65191 üzenetére
Akkor már értem miért ekkorák a csöcsei
" valljuk be az elmúlt pár évben elképesztő mit fejlődött a fizika a játékokban."
Mondjuk, ha a Half-Life2-t nézzük, ami már matuzsálem, akkor kijelenthetjük, hogy; semmitHa az effektelésekre, a fényekre és a textúrázására -azaz a megjelenítésre gondolsz, akkor valóban brutál sokat javult
-
-
válasz
Djatis #65112 üzenetére
Amire mi használjuk a gépeinket; arra tökéletes:
Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn.Gránát eldob, előre fut, megdöglik, respawn..... -
Igazából nekem az a meglátásom, hogy minek élethű grafika ha olyasmit játszunk ami eleve nem életszerű; halomra lövünk másokat, írtjuk a marslakókat, elmebeteg tempóval autózunk irreális fizikai körülmének között, stb...
Ez olyasmi mintha egy szerelmes regényben ki lenne az is tárgyalva, hogy a hősszerelmesek reggel nem smárolnak az ágyban, mert akkor tudvalevőleg mindenkinek olyan büdös a pofája mint a két hetes macskaalom!Tehát néha nem kell a igazán realisztikus élmény; erre nagyon jó példa a Control vagy a HZD is.
-
Gawamatsu
senior tag
Holland Lenovo-nál van Legion 5 Pro ENG billentyűzetel, de
1. nem értem mit ír, mert hollandul van
2. még mindig nem rendelnék külföldről, fóleg, hogy előre kell fizetni, aztán lesz ami lesz vagy nem -
RM007
addikt
válasz
Xerath404 #65180 üzenetére
Sajnos ha olyan van azt nem lehet. A dedikált is használhatatlan lesz. És ha külső kijelzőre mész szerintem még akkor is jelen van csak kevésbé az igpu. Az optimus-t nem lehet kikapcsolni én így hallottam és tapasztaltam, próbáltam. Igaz nekem régi gépem van, a mostaniaknál nem tudom mi a helyzet.
-
raklo1
csendes tag
válasz
racskobalazs #65178 üzenetére
Utána kell nézni, hogy van-e mux kapcsoló. De azt gyanítom, hogy nincs, azaz elvileg nem lehet kikapcsolni az iGPU-t. Ezt ha jól tudom úgy lehet kijátszani, hogy hozzákötöd egy monitorhoz a laptopod, ezáltal direktben kötve a dedikált GPU-t, és megkerülve az iGPU-t.
De javítsatok ki / pontosítsatok, ha tévednék -
válasz
tiltsd le az igpu-t
-
2018
senior tag
válasz
Megoldas: hasznald a notit.
Plusz frissits mindent, bios, driverek , chipset driver meg a tobbi, plusz win update.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan érdekességre figyeltem fel egy ASUS TUF FX506II-nél (R7 4800H, 1650Ti), hogy például játék közben mind a két GPU aktív, és nem is kicsit, emiatt mindkettőnél HwInfo Power miatti throttlet jelez, az elvileg 50W-os 1650Ti csak max 40W körül tud felvenni, a proci kb (a 45W helyett) 30w és valamiért az iGPU 20w-ot eszik, pedig elméletileg nem azt használja (hisz a dedikált 50w...). Ezzel el is érve nagyjából a teoretikus 100W combined max használható energiamennyiséget.
Bárki találkozott már hasonlóval? Ha töltőn vagyok tiltsam le az igput eszközkezelőből? Vagy mi lehetne megoldás?Előre is köszönöm!
-
CzDani
csendes tag
Ha már a Lenovo RAM tèmánál vagyunk, èn szívesen kicserèlem jóra, de melyik a jó? Meg amúgy egy terrás ssdt is raknèk bele amíg a hülye cryptosok miatt lehet mèg kapni ssd-t, ha abból is tudnátok ajánlani valamit megköszönnèm.
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #65172 üzenetére
Vagy úgy, de akkor majd keresek valami hasonlót ami állja a hőt, és kössz a tippet!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #65171 üzenetére
Az gyárilag van hozzá (3 db / borda)
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #65170 üzenetére
Most látom, az valami kábel/drót amit rátekertél? Pontosan micsoda?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #65169 üzenetére
Akár az is egy megoldás, csak azért bírja a hőt és ne szakadjon
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #65168 üzenetére
Szia, köszi a választ
Tehát akkor a befőttes gumik számát kell növelni? Eddig csak egy-egy volt rajtuk... Reméltem rá lehet ragasztani anélkül is, de ha csak így megy akkor majd rakok rá többet. -
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #65166 üzenetére
Nálam mind a 4 db M.2 SSD-n ilyen van (gyári paddel) és jobb mint gondoltam (temp)
-
válasz
Darth_Revan #65165 üzenetére
Ezt mondjuk nem tudtam, csak kétszer láttam azóta hogy rendelhető ismét.
-
vakablak93
őstag
Lenne egy kérdésem a szakikhoz.
A gépemben van 2 db nwme SSD, egyik sem az a forrófejű típus, de azért van rajtuk egy hűtőborda.A bordákat én a Termal Gryzzli gappadokkal tettem fel, de ez nem tapad és többször is csak a befőttes gumi fogta meg a félig ledőlt bordákat
Mivel lehetne rendesen ráragasztani? Csak mert nincs kedvem a bulikon a gépet szétszedni
-
válasz
yetijetnyak #65162 üzenetére
Német amazon-ról vadásztam 5 pro-t 3070-el 640k ért, nem lehetetlen. Egy hónap volt az előrejelzett szállítás, végül 9 nap lett
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
raklo1 #65158 üzenetére
Én már letettem arról, hogy itthon megvegyem ezeket, tavaly pl. a Legion 7 el se jutott Magyarországra. Külföldről beszerezni egyáltalán nem lehetetlen, itt a fórumban is vettek már 5 Pro-t. Persze extrém, ami most van, hogy kb alig kapni külföldön is.
Amúgy én bizakodom, hogy egyrészt kezd kicsit lentebb menni a crypto láz, másrészt a járvány is azért kezd valamennyire elmúlni végre, harmadrészt az Intelnek azért úgy tudom, hogy elég komoly gyártókapacitása van, szemben az AMD-vel, szóval remélhetőleg jobb lesz a helyzet.
Az akksi idő engem nem izgat, a RAM cserével meg az a bajom, hogy ok, megveszem 600-800 ezerért a masinát, és akkor még dobjam ki a gyári ramot és 70e Ft-ért pakoljak bele rendeset. Szóval persze, tökjó, hogy van ilyen opció, de azért ha pl. 100e Ft difi van az Intel és a Ryzen között, akkor majdnem ugyanott vagyok, mintha Intelt vennék.
Y
-
vakablak93
őstag
válasz
raklo1 #65158 üzenetére
Nem csak otthon nyugi, itt a németeknél sincs kb sehol, egy két 3060-as van mutatóban de egyébként sehol nincsenenek ha fel is bukkannak akkor is csak pár órára egy-egy webshopban...
Ezért vettek a haverok is Acer Nitrot itt, minden hátránya ellenére.....
(Jelenleg olyan világot élünk hogy ürülni kell annak ami van)
-
raklo1
csendes tag
válasz
yetijetnyak #65153 üzenetére
Ennek a várásnak szerintem nincs értelme.
Ezek a ryzenes Legionök márciusban jöttek ki, most épp június közepét írunk, és még mindig nem jelentek meg ebben a csodálatos országban, amiben élünk.
Akkor még az intelesek mikör jönnek, amiket kb júniusban jelentettek be, hogy léteznek? Tippre 2022 után.
Mellesleg produktivitásban jobb a Ryzen, illetve jobb akksiidőt is ad. RAM csere kell, és nem sokkal marad el gamingben az inteltől. És szerintem olcsóbbak is.
Az én véleményem szerint nincs értelme megvárni az intelt. (De egyébként szerintem is néhány tekintetben jobb most az intel 11.gen, mint az AMD 5000-széria, csak nincs értelme megvárni, mert nincs semmi garancia, hogy mikor érkezik)
Főleg, hogy a boltok még az Y szériát árulják HORROR árakon. hát azt hittem elsírom magam, mikor megláttam azokat. -
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #65155 üzenetére
Válaszolt? Igen. Akkor ez biza cicaharc a fórumon.
Nálam nem annyira pozitív ez a válasz, ez a folyamatos sok dolgom van műsor inkább azt az érzést kelti bennem, hogy minden fontosabb neki nálam, ügyfélnél.Mellesleg szerintem ez nagyon nem idevaló, az egész thread-et törölni kellene a francba.
-
yetijetnyak
csendes tag
Én egyébként már lehet megvárnám az új Intel procis Legion-öket, a teszteredmények alapján jobbak, mint a Ryzen procis Legion-ök, plusz a felszereltség is jobb (minőségibb memóriát raknak bele gyárilag, plusz jobb csatlakozókat, Thunderbolt 4, gyorsabb SSD a PCIE 4 miatt).
Szóval a 11genes Intel-ek úgy tűnnek, hogy megint versenyképesek (11800h), a kérdés a melegedés és az árazás lesz ..
https://youtu.be/CJ0wY9nfA10
Y
-
Ryan1318
tag
válasz
KorbiAniko #65150 üzenetére
Szia! Ott az Asusnál nem a TDP hiánya a gond mert azokat is 130W-os kártyával szerelik, hanem a teljesítmény csökkenést a mux switch hiánya okozza mert az Asus kispórolta a 600 000+ os gépből. Én amit tudok javasolni az a Legion 5 pro én a németektől rendeltembe kicsit fáj is a szívem hogy eladtam de nem tudtam máshogy megoldani. Jól összerakott gép volt reméljük itthon is megérkezik egyszer. Anyagminőségre, kijelzője is hibátlan. Hűtés mikor böngésztél akkor hangtalan volt a gép és mikor meghajtottad akkor se üvöltött mint egy két masina visító hangon.
Én szerintem az a scar nem ér annyit de majd jönnek a szakik. Meg a hűtése is elég gyakran azt néztem főleg a vga belenyal a 85 fokba és ott már veszi vissza az órajelet megnem hiszem túl előnyős hosszútávon. -
raklo1
csendes tag
válasz
KorbiAniko #65150 üzenetére
Lehet unalmas már, de ha nem sürgős, én mindenképp megvárnám az új Legionöket, és vennék egy 3070-est, vagy 3060-ast, attól függ, hogy milyen felbontáson szeretnél játszani.
Mivel a jelenlegi kínálat egy nagy rakásszar.
FHD-hoz tökéletes a 3060, QHD-hoz pedig jó a 3070. Ezekben max-P gpu van. -
KorbiAniko
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Laptopot vásárolnék mostanság és az utóbbi időben csak nagyon felületesen követtem a piacot és a trendeket, azt leszámítva, hogy kissé túlárazottá vált a gaming piac, eléggé le vagyok maradva.
Nos, nagyjából 600 ezer forint ( + - 100 ezer ) magasságában keresnék gépet leginkább játékra. Az ebből a keretből kihozható legjobb gépet keresem és mindenképpen új, lehetőleg magyar billentyűzetes laptopba gondolkodom, 15'6 méretben. A gép nagyon ritkán lesz csak hurcibálva, ez nem szempont, a jó hűtés, normális garancia és anyaghasználat viszont annál inkább.
A kérdés adott, mi volna az általam említett keretből kihozható legjobb vétel momentán, ha egyáltalán van bármi ebben a kategóriában.
Egy pillanatra ugyan elkapott a lendület és majdnem az egyik fórumtárs által is bezsákolt MSI Leopard 3080-as noti mellett tettem le a voksom, de meggondoltam magam, a közel 900 ezres végösszeg már nem éri meg számomra azt a plusz teljesítményt, amit nyújtana.
Amivel szemeztem, az ASUS ROG Strix SCAR 15 G533 (G533QM-HF005T) 3060 kártyával (a Scar sorozat emlékeim szerint elég jó volt), de mintha azt olvastam volna valahol, hogy a 3060 teljesítményben elmarad egy 2070 Supertől, ráadásul, már ha jól tudom, megszűnt a Max-Q jelölés is az új videokártyáknál, szóval kissé bizonytalan vagyok.
Tudtok esetleg ajánlani a fentiek alapján valami jó kis masinát? Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot nektek!
Ancsa
-
raklo1
csendes tag
válasz
grizlisandor #65100 üzenetére
Én még nem próbáltam, mivel nem csúszott el egyszer sem a kép, vagyis nem tapasztaltam semmilyen anomáliát. Eddig bf1-gyel játszottam, max grafikán 120fps-re capelve.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
dallasR #65145 üzenetére
Nem lettetek beállítva csalónak, fórumos kollégák már nem egyszer kétszer rátenyereltek az izzó parázsra és negatív a véleményük az előre utalásról, ahogy nekem is. Pedig 7-8 nullas szerződések repülgetnek.
Ezek szerint, minden kérdésre tájékoztatást adtál, cc. 24 órán belül. Mivel céget képviselsz nem magadat, ez így rendben van, nem kell naponta lejelenteni, hát nem történt semmi, de azt is illik közölni, hogy a várható beérkezést nem tudjuk meghatározni, lesz mikor lesz. Magán emberként természetessen a gyors kommunikáció, "megyek megnézem megvettem viszlát" nálam ez nem tart 2 óráig sem, ha kell valami.
Hivatalos előleg számla van, és garantálja a megérkezést, de nem tudja pontossan ő sem, illetve készlethiányok vannak mindenhol, és visszautalja a pénzt a kolléga, kérésre és fel is ajánlotta. Innentől kezdve k*kicibálás (ofc.: elnézést a szóért) van, vársz vagy megkéred utalja vissza és keresel raktárkészleten lévőt (ami nincs). Én azt hittem magánemberként kézalól szituáció alakult ki, így viszont nagyon más a leányzó fekvése.
Érthető mind2 fél helyzete, privátba tegyetek pontot az ügy végére. PEACE.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
dallasR #65145 üzenetére
A magam nevében beszélek: én nem állítottalak be csalónak, mi több, kijelentettem, hogy jók a visszajelzéseid, illetve érthető, ha elfoglalt vagy ennyi vevő miatt.
De mindannyian tudjuk, hogy vannak szép számmal lehúzások az oldalon. Így szerintem teljesen normális és magától értetődő, ha ennyi idő elteltével a rendelés után utánad kérdezősködik az ember, főleg, ha ennyi pénzről van szó (plusz én személy szerint hiányoltam a részedről az önerőből jövő értesítéseket a rendelés kapcsán).
Szerintem senki nem akart itt drámát kreálni, csak maximum informálódni. Ha megjönnek a laptopok, akkor azok úgyis téged fognak igazolni.
-
dallasR
csendes tag
válasz
DaemonX #65133 üzenetére
Ezelőtt és ezután is korrektül csináltuk. Mindig válaszoltunk vagy adtuk a helyzetjelentés, de igen, valóban elfoglaltak vagyunk. És ahogy telefonban is mondtam, nem kívánok fórumharcolni még akkor sem ha érdemes lenne reagálni egy-egy rágalmazó hozzászólásra, de erre vannak más módszerek is.
Minden egyes alkalommal elmondtam, hogy miért csúszik, ahogy azt is hogy visszaküldöm a foglalót ha nem szeretnél tovább várni. De most ide jöttél egy kis léleksimogatásra, mindezt azért mert nem magunktól írtunk, hanem a kérdésedre válaszolva kaptál információt. Elfoglaltak vagyunk igen, ez a legnagyobb bűnünk. De a hirdetéseim között megtalálod Te is és bárki más aki szeretné az üzletemet, és vele együtt engem is. Azért mert késnek a cuccok még ne állítsunk már be csalónak, vagy inkorrektnek. Vannak már aki visszakérték, ahogy láthatod az értékeléseim során is leírták, hogy egyből visszakapták. De te ilyennel nem éltél, neked csak az a bajod, hogy nem magunktól írunk. De igazad van, tényleg kellene és igyekszünk a kérésednek eleget tenni. Mindezek mellett megy a konzol bolt is, és más is, és sok a dolgunk. De mindig mindenkinek válaszoltunk (ahogy neked is) még akkor is ha teljesen elvagyunk havazva. Elérsz itt, telefonon, személyesen, vagy kb ahol csak szeretnél. Hidd el mi szeretnénk a legjobban ha mát végre itt lennének, de sajnos nincs több ráhatásunk a dolgokra bármennyire szeretnénk. Ami tőlünk telik megtesszük, hogy minél előbb átadhassuk. -
DonAttilas
tag
válasz
DaemonX #65143 üzenetére
Én jártam már egyszer így régebben, egy közeli ismerősöm vert át hasonló módon, meg se gondoltam volna. 110.000 Ft-ot adtam előlegbe. Abból 85 ezret kaptam eddig vissza nagy nehezen. Helyetekben visszakérném a pénzt, adnék egy 30 napos határidőt és amennyiben addig nem utalja vissza akkor fizetési meghagyásos eljárást indítanék ellene, és emellett fel is jelenteném csalással. Hárman már elegen vagytok hogy bizonyítva legyen az üzletszerűen való elkövetés.
-
RM007
addikt
Javasolom egy gamer notebook rendőrség felállítását és adott esetben annak kivezénylését szükség esetén ellenőrzésre, számlarendezésre, meggyőzésre. -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
yetijetnyak #65137 üzenetére
Azért utaltunk előre, mert leellenőriztük előtte a KFT-jét, meg rendes számlát küldött a szamlazz.hu-n, és van pesti (meg elvileg győri) üzlete is. Illetve már akkor volt 70 körüli pozitív értékelése.
-
RM007
addikt
válasz
yetijetnyak #65137 üzenetére
Addig gyűjti a pénzt amíg tudja, aztán mikor kenyértörésre kerül a sor, problémásabb lesz a huzavona egyszerűen lelép a nyereménnyel. Tiszta sor.
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
DaemonX #65133 üzenetére
A saját véleményem az, hogy én azért félnék bármilyen ismeretlen embernek előreutalni pénzt egy ígéretért cserébe, ami aztán vagy teljesül, vagy nem. Remélem, hogy megkapjátok a laptopokat, vagy a pénzeteket (ha esetleg kútba esne az ügylet), de ha teszem azt mondjuk 10-en előreutalnak neki 150e Ft-ot, ő pedig kitalálja, hogy holnaptól nem veszi fel a telefont nektek, akkor viszonylag jól keresett az ügyön, arra meg kicsi az esély, hogy a rendőrség utólag megtalálja, vagy még ha meg is találják, akkor a pénz is meg lesz. Persze ez csak az elméleti vonatkozása a dolgoknak, a hirdetővel még nem volt dolgom és lehet, hogy totál korrekt.
Nekem az azért elég extrém lenne, hogy ennyi előreutalt pénz, meg 1 hetes beígért határidő után több hét teljen el úgy, hogy csak az ígérgetés megy, és azért megfordulna a fejemben, hogy a "benne áll a pénzem" még helytálló kijelentés-e.
Y
-
fordjee
aktív tag
válasz
DaemonX #65133 üzenetére
Uhh, az nem kevés pénz, jó bevállalósak vagytok. Láttam én is a hirdetést anno, de én maximum 5000Ft-ot utalok ismeretlennek, annyit még elviselek, ha bebukom.
Amúgy így gondolom én is, régen, nagyon régen én is kereskedtem laptopokkal és első volt, hogy mindenkinek válaszoltam, főleg miután elutalták a pénzt. Minden kérdésre rövid időn belül. Pedig én is dolgoztam már akkor. Sőt, olyat is csináltam, egy srác legelső vételénél, hogy a bátyját küldte el érte, aki kamionos és hajnal 4-kor kellett vele találkozni egy logisztikai központnálNem volt kellemes, de utána még vett egy párat, látta, hogy megbízható vagyok és azokat már emberi időben sikerült lerendezni.
Nem akarok vészmadárkodni, meg a kedved/kedveteket elvenni, reménykedem én is benne, hogy kaptok notebookot a pénzetekért, de ez a hozzáállás nem erre utal. Vannak itt olyan eladók, akik szinte azonnal válaszolnak, megbízhatóak, ez amikor ilyen huzavona megy, nem túl biztató.
De az eladót én sem ismerem, az is lehet, hogy teljesen korrekt és minden rendben lesz, reméljük így lesz. -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
fordjee #65132 üzenetére
Igen. 150 ezret utaltam előre, meg a két barátom is, akik amellett, hogy az említett eladóba fektették a bizalmat, mellette belém is, mert az én ajánlásomra döntöttek ők is a laptop mellett - ráadásul ők el is adták a saját gépüket, hogy legyen a laptopokra pénzük.
Úgyhogy ezáltal rajtam is jóval több felelősség nyugszik, meg hát közel félmillió forintról beszélünk. Továbbá én már május 19-én előre utaltam, és akkor még 24-25-ei átvételről volt szó. Most meg írunk június 16-át, és még az se biztos, hogy most péntekre meglesznek a laptopok, pedig már lassan egy hónap eltelt.
Nekem persze teljesen elfogadható, ha várni kell (jó laptopról van szó, ami jó áron van, ezért is esett erre a modellre a választás). De az számomra nagyon kellemetlen, hogy az esetek 90%-ában nekem kell kérdezősködni, hogy megtudjam, mik a fejlemények, és hogy éppen melyik napszakaszról, napról, hétről hova csúszott a laptop új átvételi dátuma.
Velem is volt, hogy számos elintéznivalóm volt, és mégis gondosan figyeltem rá és időt szakítottam arra, hogy egyből írjak mindenkinek, aki előre utalt nekem, amennyiben volt valami fejlemény a rendelésükkel kapcsolatban. Kötelességemnek éreztem, mert szerintem ennyit megkíván az adás-vételi etika, továbbá ha már megtisztelt a vevő azzal, hogy a bizalmát belém fektetve előre utalt, akkor én is megtisztelem annyival, hogy tisztességesen, korrektül tájékoztatom őt magamtól (ha pl. késik a rendelése, meg mikorra várható, mikor lesz feladva a csomag stb.). Nekem így tiszta a lelkiismeretem.
Persze azt is aláírom, hogy nekem soha nem volt dolgom annyi vásárlóval, mint neki - akkor sem, amikor konzolüzletben dolgoztam. Őt keresik vagy 150-en naponta, ami megterhelő lehet, meg még mellette rengeteg mindent kell intéznie szállítással, meg egyebekkel kapcsolatosan. De szerintem valamiféle prioritást élvezhetnének az efféle előrendelések, ha már ekkora pénz lett előzetesen odaadva. Ez az én személyes véleményem.
-
fordjee
aktív tag
válasz
grizlisandor #65129 üzenetére
Szerintem az volt, csak lehet már megkapta, vagy megérkezett neki egy pár darab. Aztán lehet, hogy nem, nem tudom, meg kell kérdezni.
DaemonX, érthető, engem is frusztrálna, ha benne állna a pénzem és szinte nekem kellene könyörögnöm, hogy mondjon már valamit. -
Silverboy
aktív tag
válasz
DaemonX #65130 üzenetére
8+2 óra 1 - 1 óra utazással, egésznap kúszok mászok, mert kábelezem át az irodáinkat, meg az új szervert cseszegetem, még is van kétóránként 5-10p fellesni ph!-ra
, ha írt valaki.
"De elvileg baromi sok munkája van a palinak."
Szimplán vagy nem kapot semmit még, vagy ingyenhitelt adtatok neki. Az is lehet én vagyok már baromi negatív az emberekkel kapcsolatba.
#65112 Djatis
Bekapcsolva maradt az ECO mode?(1.2Ghz limit, iGPU)
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
fordjee #65128 üzenetére
Igen, csak furcsa, hogy egy kamionnyi jött elvileg, meg sok át lett véve, mégis csak egy eladás volt Hardverapró szerint. Egyébként beszéltem vele telefonon. Engem nem zavar, ha még várni kell, csak az, hogy az esetek többségében nekem kell írni, hogy megtudjak utána valami fejleményt. De elvileg baromi sok munkája van a palinak, azért nem tud annyira írogatni, ami valahol érthető. Mindegy... várok még hétvégéig, aztán meglátjuk, mi lesz. Inkább laptop, mind videokártya a mostani horror árakon.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ubul86 #65101 üzenetére
Eszerint ne nagyon reménykedjen a "büdzsé" játékos GTX 1650 Ti mobile kártya esetén.
(#65102) RM007
Valakinél izmos konfiguráció esetén biztosan szép lesz mindig.
Abba szinte bele sem merek gondolni, hogy mekkora összeget tenne ki egy nulláról induló összeválogatás, amiben a fontos perifériák ára is benne foglaltatna.
-
fordjee
aktív tag
Emagon most sok notebookra 10%-os kupon van.
[link] Msi Gp66, 850ezer helyett (ami már olcsóbb 50-nel mint máshol jelenleg), 765800Ft
[link] Asus ROG Strix G533QM-HF005T 650.000 - 585000Ha valaki akar venni notebookot, érdemes szétnézni, megnéztem egy párat és nincsenek felárazva (Acer Nitro rtx 3060-al, Asus tuf dash, stb), olyan áron vannak mint máshol.
-
hszilard666
veterán
válasz
DaemonX #65117 üzenetére
Neeecsináld már.
Előre fizetni csak hatalmas KFT nél szabad ahol biztos hogy nem lesznek likviditási gondok, magánszemélynek soha.
Ki is van írva aprón hogy nem szabad előre utalni, ne legyen igazam, de ha nagyon el van tűnve az "eladó" akkor lehet hogy nem látjátok egyhamar se a pénzt se az eszközöket.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ettől a dallasR figurától rendelt már valaki laptopot? Mi előre utaltunk hárman neki előleget RTX laptopokra, és azóta is csak jönnek/mennek az ígéretek, meg kb. semmi transzparencia, mindenre nekünk kell rákérdezni, mert magától nem ír. Egyáltalán valakinek érkezett már tőle meg laptopja?
-
2018
senior tag
Linus csinalt videot, senki nem tudta megmondani melyik jatekban van raytracing. Marketing bullshitnek tartom. A metro exodus enhanced nel lattam par ternel egyedul, hogy rt-vel vilagosabbak voltak a sotet terek es kb ennyi. Dirt 5 be is csak az arnyekok vannak rt vel szamolva. Cyperpunkban mar valamennyit hozzaad a jatek grafikahoz az rt. A fejlodest nagyito alatt latja az ember csak. Attol nem tartok hogy keves lesz a 16 gb vram a g733 laptopomban.
A fejlodes megallt , stagnal, az uj konzolok miatt fog nemikepp felporogni. Lasd ps5 xbox series x next gen jatekok. Magasabb latotavolsag, reszletesebb geometria- forza horizon 5. Az ai a kerdes fog e fejlodni meg a fizika a jatekokban.
-
RM007
addikt
Az lesz a nagy szám mikor ezt már nem a videóan hanem a játékmenetben érzékeled. Messze van még a megjelenés időpontja. Szerinted nem fejlődik a játékipar? Meg a vegyél minél jobb cuccot marketing? Semmivel nem fogják alátámasztani miért érdemes fejlesztened? A 6GB vram már nagyon kevés lesz oda!
Unreal Engine 5 RTX 3090 Realistic Forest with Lumen
A fejlődés nem állt le, lesznek minél realisztikusabb megjelenítésű játékok a jövőben jóval magasabb gépigénnyel. -
A PC-s fejlesztőknek a "soha nem látott grafikához" még van mit reszelni, ha egy PlayStation játékot veszünk alapul. A lassan 5 éves Horizon Zero Dawn még mindig olyan grafikai elemeket vonultat fel amik sehol sincsenek a PC-s játékokban. (a Death Stranding-ről akkor ne is beszéljünk) Nyomják a PC-s játékokra a raytrace-t meg a hasonló erőforrás zabáló bullshit-eket és lehet, hogy ELMÉLETILEG a valósághoz közelebb kerül a játék grafikája, de olyan szintetikus érzést kelt a megjelenítés, hogy csak néz az ember abban a műanyag világban amibe a játék során kerül.
Szerintem nem kell erőltetni valósághű megjelenítést, sokkal emészthetőbb valami rajzfilmszerű élmény és akkor nincs az, hogy a 80 IQ-jú amerikai gamer-véglény összekeveri az iskolát a COD egyik pályájával és halomra lövi apuci M16-asával az osztálytársait... -
RM007
addikt
válasz
Ubul86 #65103 üzenetére
Én valahogy így látom....a karakterek részletgazdag kidolgozottsága, főleg ahogy mozognak, sok apró gesztus, mintha nem is egy játék mint inkább filmet néznél igazi emberi színészekkel. Volt már sok hasonló, itt valahogy még meggyőzőbb, élethűbb. Szóval értem miért lehet olyan magas gépigény azoknak akik csontig fel akarják húzni majd a grafikát.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest