- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #66095 üzenetére
Szia.
1. A 9750h alaplap 2666Mhz-en megy. Tehetsz bele (ha a RAM jedec-ben tudja az 1333-at), 2933-ast vagy 3200-at, de az akkor is 2666-on fog menni, csak a késleltetés lesz jobb, attól függően, hogy CL szám mekkora.
Ên inkább azt tanácsolom, hogy 2666Mhz-ből keres alacsony CL számút, Notebook RAM 2666Mhz CL 15-162. A te gépedbe 1,2V-os kell, tehát csak olyat tegyél bele, 1,35 nem lesz jó, hiszen nem kap elegendő feszültséget.
Ha megnézed ezt a táblázatot, akkor láthatod, hogy egy 2933Mhz CL17 is ha 2666-ra korlátozza le az alaplap, akkor ugyanúgy CL15-ös lesz.
A laptop RAM bővítés azért nem ugyanaz mint egy desktop-nál. -
motifator
senior tag
válasz
#68216320 #65974 üzenetére
Nem urban legend. Az optimus-os gépeknél a DP port közvetlenül a GPU-ra megy, így kb. 5-10% nagyobb teljesítményt kapsz külső monitoron. a HDMI port esetén nem mindegyik típusnál van így, van amelyik az iGPU-n keresztűl csatlakozik, ez laptop függő.
Szerk. Sőt, ha g-sync monitorod van nvidia gpu esetén DP porton keresztül ezt is tudod kamatoztatni.
-
-
-
válasz
#68216320 #63429 üzenetére
Tökéletesen összefoglaltad metallurgiai szempontból a lényeget; én megpróbálom gyakorlatiból
Mindenkinek, aki kiváncsi a témára:
A laikusoknak (főleg előadáson, mert itt azért a legtöbben tisztában vannak a dolgokkal) úgy szoktam megfogalmazni a réz és a Gallium/Indium viselkedését, hogy:
"Van egy lapos tányérunk amibe pár milliméter vizet rakunk és van egy kenyérszeletünk.
-Ha a kenyeret a tenyerünkbe rakjuk, akkor érezzük, hogy nem mindenhol ér hozzá.
-Ha a kenyeret megvajazzuk és úgy rakjuk a tenyerünkbe, akkor ott ahol hozzáér a vajtól, hidegnek fogjuk érezni.
-Ha a kenyeret belerakjuk a tányérba amiben áll egy pici víz, várunk pár percet, és úgy rakjuk a tenyerünkbe az ázott kenyeret, akkor az rá fog simulni a tenyerünkre és (szinte) mindenhol hozzá fog érni! Ha törelmesek vagyunk és hagyjuk megszáradni a kenyeret, akkor innentől fogva lesz egy olyan szeletünk ami pontosan a tenyerünkbe illik. "Ezzel arra próbálok, rávilágítani, hogy nem a hőközlés a lényegi dolga a "folyékony fémezésnek" hanem a réz felültetének a megváltoztatása; azaz a "felpuhult" fém és a processzor között mindenhol töltse ki a teret az így keletkezett fém ötvözet és ne legyen közötte "buborék" mindenhol hozzáérjen, azaz meglegyen a tökéletes illeszkedés és ebből kifolyólag a legoptimálisabb hőátadás!
Ezért amikor visszakerül hozzám egy gép amin már volt alkalmazva valami vasalás akkor mindig síkba gyalulom a kipúpusodott részeket, mert a notebookok sajátossága, hogy nem lehet a hűtést olyan pontosan pozícionálni, hogy kétszer egymás után ugyanúgy rakja fel az ember (itt tized illetve század milliméterekről beszélek) és utána polírozom. Majd a "pasztázási" folyamatot megismétlem.
A vörösréz hővezetése 401 W/mK, a Gallium ötvözeté 78 W/mK az Indium ötvözeté 128 W/mK ha 1:1-es keveredést (és kihagyjuk a tömegarányos kémiai reakciót) veszünk alapul akkor Gallium esetében kapunk egy ~240W/mK Indium esetében ~265 W/mK hővezetésű ötvözetet ami csupán pár tized milliméter vastag a 400 W/mK-es vörösréz hűtésen, viszont optimális hőátvezető felületet biztosít a CPU és a hűtőtönk között, a 10-15 W/mK-es és ennél sokkal vastagabban terülő kerámia pasztákkal szemben. Az oxidáció miatt fellépő porózusság csupán a flipchip szélénél figyelhető meg, ott fel is púposodik a réz és a gallium ötvözete mintegy kelyhet képezve a chip "magja" köré. De mivel nem katalitikus folymat ez a diffuzió ezért "beljebb" nem történik ez meg, általában még a valamennyi Gallium is ott szokott lenni a flipchip-en.Azt figyeltem meg a laborban, hogy a diffúzió lelassul és a felsőbb rétegek telitődnek a folyékony fémmel és kb 2-3 év azaz 3-4 ciklus után és már nem lenne szükség további "pasztázásra", mint ahogy feljebb is említettem a legtöbb CPU "nedves" marad 6-12 hónap elteltéve is, akár már a második pasztázás után! Ezt a projektet "megfúrja" az a dizájn, hogy jó pár gépben a ventilátorokat nem lehet külön kivenni és takarítani meg kivenni a szöszöket a radiátokból és a másik gond, hogy a legtöbb gépben közös a GPU és a CPU hűtése, azaz az elöregedő kerámia pasztát viszont cserélgetni illik 1-2-3 évente.
PeachMan-nek a konkrét válaszaim:
"Ami viszont érdekelne, hogy mi a tapasztalat, mennyi idő után kell újra felpolírozni a hűtést?"
Mindig felpolírozom, ha újrapasztázom. Ennek az igénye a felhasználótól függ, valaki évente valaki 2-3 évente hozza vissza erre a gépet. Én azt mondom, hogy olyan 9-18 hónap elteltével kezdenek a hőfokok "felfelé kúszni", ennyi idő alatt "lakik jól" a Galliummal a hűtőtönk.
Mint ahogy írtam feljebb; erre összesen kb 2-3 alkalommal, nagyobb felület esetén 3-4, lenne szükség; aztán világvége meg még 3 nap, ha a kiszáradó kerámia paszta miatt és a tisztíthatatlan ventilátorok miatt nem kellene a hűtést bolygani... -
Silverboy
aktív tag
válasz
#68216320 #63436 üzenetére
9-10 havonta látogatom KH kollégát a csepeli boszorkánykonyháján, és általában fémet ken a 7700HQ-ra, mert pici a gép és melegedősfajta (AW13), ez már meggyőződés kinek mi az ideális, én 9 havonta szoktam, más félévente / évente. Sokat függ a gép kialakításától. Gondolom egy DTR ami szellőzik is azt évente elég, de egy zsúfolt minigépet azért 6-9 havonta illik karban tartani. + vasút mellet lakom, 1 nap alatt porréteg képződik az asztalon, ha nyitva van az ablak
.
Őszinte leszek, többet érsz, vele mert 70-80 még mindig jobb mint a cons. 90. Élettartamra nézve. 2,5 éve van fémezve a sajátom, de szeritnem van még benne 2x ennyi minimum.
(Hűtőt lehet túrni ali/ebay-en komplett alaplap meg vagy a 5x-se), Nem vagyok kémiai szaki, de szerintem, lényeges tartós károsodás bőven 10+ év felett van, addigra meg úgy is a "szelektívben" végzi. -
FőDudu
veterán
válasz
#68216320 #63429 üzenetére
Elsore, laikuskent azt mondanam, hogy az oxid/trioxid csak ott tud kepzodni ahol oxigennell tud erintkezni. Azaz a szeleken. A hutes kozppontjaban csak nincs oxigen az osszerakas utan
Ha igen, akkor baj van, mert nem jutott eleg folyekony fem ami kitoltse a rendelkezesre allo teret.
A folyekony femek a net szerint maradandoan elszinezik a bordat, ezzel nem lehet mit tenni.
Ez ilyen. Ez az ara a rendes hoatadasnak.Elsore itt is azt mondanam, hogy ha jol van megcsinalva (es nincs hetente/havonta szetkapva), akkor viszonylag hosszu idot kibir majd. A hozzaertok majd elmondjak mennyit is bir ki. Ha jok az infoim olyan 6-12 honapot biztosan.
En is tervezem majd a Razerem femezeset - hiaba a Vapor Chamber, a proci (10875h) el tud menni 95 fokig (hiaba birja kivetelesen jol az UV-t) es a GPU is eljut 70 fok fole (2070SMax-q gyari beallitasokkal) .
Csodak nincsenek. Vekony gep, eppen elegseges hutessel. Mondanam, hogy tisztesseges, de lehet masok megcafolnak a velemenyemet.
De ezt tudtam amikor megvettem, szoval ettol meg rendben van.
Ma is ezt viszem meloba, a ceges HP pedig pihen itthon.
Van kulonbseg - halistennek foleg RDP-n dolgozom igy tokmindegy mirol. -
válasz
#68216320 #63419 üzenetére
Szia!
Kelleni fog; Galliumos, vagy Indiumos eutektikus hűtőközeg paszta, valami jófajta kerámia paszta a GPU-ra, izopropil alkohol, papírtörlő, amóniumkloridos paszta, mikroszálas törlőkendő, 2 db fültisztító, kapton szalag, szike, demel filckoronggal vagy sok türelem, biztos kéz.... (ezek bőven többe lesznek, mint a munkadíjam)
GPU-ra NEM RAKUNK FOLYÉKONY FÉMET!!! csak akkor ha van optoszenzitív maszkolópasztád amit ráexponálsz
1, akku lehúz
2, gép szétszed (vagy fordítva)
3, hűtés levesz
4, papírtörlővel a nagyja hűtőpasztát távolítsd el mindenhonnét; GPU-CPU, kontakt felületek!
5, a maradékot izopropil alkohollal mosd le
6, a proci hűtésére vidd fel a ammóniumokloridos pasztából egy borsónyit
7, papírtörlővel polírozd fel, de vigyázz ne karcold össze, ez kb 3-4 perc kézzel
8, mosd le izopropillal
9, most egy gyufafejnyit rakj fel és polírozd tükörfényesre a mikroszálassal (ez kézzel, kb 10 perc)
10, mosd le az izopropillal
11, a procit maszkold le kapton szalaggal; jó ha van olyan széles amint a proci
12, vágd ki a kaptonon flipchip-et szikével, de meg ne sérüljön a procin a vastagréteg hordozó!!!
13, ha van szoknyája a kaptonnak, azt is vágd le szikével, de vigyázz, hogy se a vastagréteg hordozó, se a pcb nehogy megkarcolódjon!!!
14, mosd le a flipchip-et izopropilba mártott fültisztítóval és már ne érj hozzá,
15, mosd le a proci hűtését a fültsztító másik végével amit izopropilba mártottál és már ne érj hozzá
16, nyomj ki egy kb 2-3 mm átmérőjűt a folyékony fém pasztából a proci flipchipre, ez függ a flipchip méretétől
17, kezdd el a tiszta fültisztítóval elkenni, ne ilyedj meg nagyon nehezen indul meg
18, most jön a neheze, a flipchip-en ha annyi van, hogy nem hártyás a folyékony fém réteg, akkor a fültisztítóval kezd el áthordani a hűtésre, ez rohadt türelem játék. Addig kell elegyengetned a két réteget amíg azok hártyás réteget nem képviselnek mindkét felületen.
19, most mehet a kerámia paszta a GPU-ra, igény szerint elkenve
20, mehet vissza a hűtés, de baromi fontos; nem billenhet meg!!
21, vissza a lefogató csavarok
Mégegyszer: GPU-ra NEM RAKUNK FOLYÉKONY FÉMET!!! csak akkor ha van optoszenzitív maszkolópasztád amit ráexponálszSzóval ilyen rohadt egyszerű
-
motifator
senior tag
válasz
Kérdés, hogy mennyire szeretnéd a lehetőségeket maximalizálni? Én próbáltam minden infót összeszedni, mire rászántam magam (kb.1 éve) és azért közel sem sikerült 100 %-ra történet, meg bakiztam is kicsit. Lényeg, hogy az indiumot nem tudod beszerezni a sarki közértbe, ez hővezető képesség szempontjából a TGC-nél is hatékonyabb. A megelőző tevékenységeket KH-től idézem:
"- isoprolpyl-al kell zsírtalanítanod
- amóníum alapú kerámia polírpasztával felpolíroznod a hűtőfelületeket, Dremel-el
- kapton maszkolószalaggal kell maszkolnod a CPU-t
- a Gallium-ot vagy az Indium-ot mindkét felületre fel kell vinned és megvárnod az abszorciós időt
- egy mozdulattal kell illesztened, nincsen utána már toligászás, mozgatás "Most, hogy láttam a komplett folyamatot, sem biztos, hogy kb.1 év múlva már én csinálnám a frissítést, már csak azért sem, mert nem lesz indiumom. Nem akarlak lebeszélni, de én is úgy éreztem elég gyakorlott vagyok egy ilyen művelethez.
-
Gergello
addikt
válasz
Szia !
Itt ebben a videóban el is magyarázzák a szükséges előkészületeivel együtt.
-
-
-
snemeth
aktív tag
válasz
#68216320 #55638 üzenetére
Érdemes végigolvasni a dGPU-s részt: [link]
Ugyan itt a külső monitor használata utáni dGPU használat van megemlítve, de nálam is volt ilyen külső monitor nélkül is.
Megemlítik benne a dGpuCycle Script.zip powershell scriptet, ami először letiltja, majd pedig engedélyezi az dGPU-t, így az azt használó app "elengedi" azt.
Az böngészőmotort használó appokról szóló részt is érdemes megnézni. Szóval úgy az egészet.
A hwinfo 64-gyel jól megnézni, hogy alvó módban van-e a dgpu:
If you want to see, whether or not your dGPU is awake or not, the best bet is to use the “Sensors” function in HWiNFO64 and keep an eye on the GPU Temperature of your NVIDIA GeForce card. If the temperature reads 0°C, the dGPU is sleeping."
Én mondjuk azt figyeltem meg, hogy ha nem sensors only módban indítom, akkor ez is ébren tartja a dGPU-t, úgyhogy be kell pipálni a hwinfo64 indulásakor, hogy sensors only.
Annyit csináltam, hogy minden appnál a windowsban átálllítgattam őket power savingre: kép
Meg ugyanezt az nvidia vezérlőpulton is megcsináltam.
Ill. betettem a fenti scriptet, hogy automatikusan lefusson egyszer bootkor, hátha valami úgy gondolja, hogy akkor ő akkor használná a dgpu-t. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz
#68216320 #53645 üzenetére
Ah, köszönöm, éreztem, hogy itt vagy hasznosat mondok, vagy teljes lesz a képzavar, köszi, hogy leírtad, ma is tanultam valamit
Igen, akksiról kidobtam én is a turbót, meg nálam egyelőre nem opció sajnos a desktop. (De nem merek biztosat mondani, mostanában nagyon rákaptam youtoubeon az építős videókra....
)
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
#68216320 #53493 üzenetére
Lehet, hogy teljes hülyeséget mondok, de ha ez a TS-ben is megjelenő ICCmax, akkor elvileg 128-ig bírja a proci az Intel szerint (forrás - 118. oldal, Table 7.2).
Egyébként azóta én is reszelgettem a gépet (fenntartom, hogy tök szarul csináltam valamit, ez esetben nyugodtan rámförmedhet valaki
), most -200/-115mV Core/Cache uv mellett PL2-n belül megvan a névleges 40-es turbó, PL1-en belül pedig a 39, kibrható78-83 fokon. De ez még tesztüzem, úgyhogy az első kékhalálnál elkezdek visszafele lépegetni, Cinebench R20 3050 körül van.
+ bekerült egy Multi Core X6 is a rendszerbe, azzal kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy mivel a rács nincs rendesen leragasztva(van egy 0.5mm holtjáték), ezért van egy elég kellemetlen búgása, erre van tipp, hogyan oldhatnám meg, vagy csak menjek neki valami univerzális ragasztóval?
És a nap örömhíre, hogy ha jól értem, KillHates csepeli (rip Kapufa
), szóval földim, úgyhogy ha enyhül a járványhelyzet, tuti átlibbenek a cuccal
-
echterion
nagyúr
válasz
#68216320 #53493 üzenetére
Ja, hogy nálad azt is lehet állítani. A legtöbb notiban ilyen opció nincs, ezért írtam a tdp-t, mert a fesz csökkentéssel megy fel szépen az áram, a hőtermelést meg fesz. csökkentéssel lehet csökkenteni. Csak az áramerősség csökkentésének sok értelmét nem látom. Viszont ez esetben van egy alapértéked, amit bios-ban akkor látsz, arra van méretezve az áramkör, így az alá nincs sok értelme levinni szerintem.
#53506 KISDUCK: Az enyém is csak 2666-ig támogat, mégis vígan elmennek a ramok 2933-on.
-
-
Naccsy
csendes tag
válasz
#68216320 #53178 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
- Itthoni felhasználás, ritkán játszanék rajta, azt is általában single playerben, de szeretném élvezhető grafikával tenni ezt.
- A méretet tekintve 15,6 volt eddig nekem az etalon, de nincs okom elzárkózni a 17'-os gépektől sem, ha esetleg abból van jobb széria. A fent említett Asus bevált (azt is itt a fórumon ajánlották anno), de egyébként nem favorizálom egyik gyártót sem, csak legyen normális garanciális háttér.
- Árban 300-450 között képzeltem el, ennyiért láttam használt, garanciális gépeket 1660TI, 2060 és néha 2070 kártyákkal. -
gyépés
aktív tag
válasz
#68216320 #53170 üzenetére
A SilentOption elsőnek nekem is fura volt, mert ha előtérben van/megnyitja az ember akkor átvált dVga-ra. Viszont ha háttérbe rakom, akkor elengedi. Engem ez nem zavar, mindig háttérben van és akkor jól működik, amíg meg állítgattam addig nem volt probléma, ha a dVga megy. Mondjuk kering belőle pár verzió a neten a jó változatot kell megtalálni, én is próbálgatta. párat mire meglett.
Köszi a linket, hasznos lesz, ha egy win update után esetleg behal a SilentOption, akkor sem kell felrakni a Dragon Centert. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz
#68216320 #53144 üzenetére
Mindenképp!
Bár gyanítom, hogy ha az bios OC menüt megtaláltad, akkor sok újat már én sem fogok tudni mondani. (Meg én ezzel vagyok úgy, mint a Win billentyűvel, 90%-ban fülessel használom, azon meg max. a Turbó mód megy át, de az meg inkább tűzoltásra van
)
Más: Mitől függ, hogy a gépen "színes-szagos" UEFI, vagy ez a klasszik külsejű BIOS van? Ahogy elnéztem, funkcionalitásban nincs nagy különbség, de pl. a hivatalos MSI doksiban is mindkét féle BIOS-al van screenshot. -
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
#68216320 #53135 üzenetére
Igen, nekem az a fő problémám, hogy az Fn és a Win billentyűt is használom, de majd kísérletezek még vele, Biosból lehet állítani egyébként, Dragon Centert eléggé szidtâk (főleg a killer network center, vagy mi miatt), szóval egyből TS-el mentem neki.
Az UV meg egyelőre teszt, aztán majd elválik, láttam, hogy te máshogy csináltad, a kommentekből össze is állt, de ez tisztább volt, aztán ha nem stabil, akkor lehet nekifekszem annak is.
A zöld színes tippet köszi! (A fehér nekem se az igazi, kb. egy zöldessárga árnyalat, most pirosra van véve default.) Edit: Úgy néz ki, hogy a billentyűzet ilyen, és a zöld adja meg magát először (elég hamar, volt akinek 10 óra után), részemről lélekben felkészültem, amíg bármilyen backlight van, igazából nem para, játék közben a monitort nézem általában :DD (Azon meg nem füstölgök inkább, hogy egy 460k-s gépen miért muszáj az RGB, ha ilyen a minőség. :)) )
-
válasz
#68216320 #52516 üzenetére
TG-nek is van ilyen terméke RTX-hez, AMD, Intel (mindre külön - termék ugyanaz, méret változik)
"A Thermal Grizzly Carbonaut egy karbon termikus pad, amely képes helyettesíteni a középosztályú hővezető pasztákat. A hordozóanyag szén-alapú polimerből készül, amelyet nanorészecskékké redukáltak. Ez a polimer nagyon rugalmas és puha, így kitölti az alkatrészek közötti réseket. A termikus pad a legkisebb egyenetlenségeket is jól kompenzálja. Más hordozókhoz viszonyítva a Thermal Grizzly Carbonaut hővezető képessége szignifikánsan magasabb, akár 62,5 W/mK, nagyon alacsony érintkezési nyomással. Előnye, hogy nem tapad, ezért újrafelhasználható."
1. Újrafelhasználható, nem ragasztós termikus pad
2. Szén alapú polimerből nanorészecskékkel
3. Rendkívül magas hővezető képesség 62,5 W / (mK)
4. Hosszú eltarthatóság, nem szárad ki, ellenáll a bomlási folyamatoknak
5. Roman "der8auer" Hartung együttműködésével fejlesztveÉn is kipróbálnám, de jelenleg tökéletes ami és ahogy van.
-
-
-
válasz
#68216320 #52321 üzenetére
Igen. Kéket (azaz szervizelt gép) matricát tudok küldeni.
Kapton szalaggal tudod lemaszkoni, mert az a nagy melegben sem deformálódik és a ragasztója is bírja bőven 100 fok felett is.
A K5Pro miatt nem hinném, hogy dünnyögnének, de mondjuk ha besz@rik a géped, azért nem árt a gyári állapotot visszaállítani. -
válasz
#68216320 #52315 üzenetére
Mehet rá a TGC, csak "bontási engedélyt" kell kérni az MSI ügyfélszolgálattól. Fontos, hogy a CPU le legyen maszkolva, mert nem örülnek a márkaszervizben ha csupaszon kapja a Galliumot.
GPU-ra felejtős a TGC!!! Nem tudod rendesen maszkolni csak gyors expozíciós lakkal lehet rendesen szigetelni a szuperkapacitorokat, vagy egy vékony hurka FBS-t kell rákenni! Az előbbi garvesztés, mert nem eltávolítható, a másikkal elég sokat kell babrálni, ha le akarod szedni.
Ha meg van a bontási engedélyed és megcsináltad akkor tudok küldeni MSI garimatricát. -
válasz
#68216320 #52148 üzenetére
Pontosan, lecserélem a régit és egyben full lefedem a teljes felületet (amit le kell)(#52150) Evil Snowman:
Az sem egy rossz megoldás. -
-
-
-
-
válasz
#68216320 #51040 üzenetére
Nálam is sokszor napokat megy az MSI GT és semmi gond vele, hűtőpad is van alatta nálam is. Amit javaslok, mert én is szoktam, az a havi 1x teljes clean, mert azért a por lerakodik, mind a hűtőpad és a laptop venti (lapátok) és alján is. (valamelyest a hűtőpad is fújja rá a port)
Én ilyen 2-3 bar nyomásra szoktam a kompresszort állítani, fújáskor a ventik/lapátok ki vannak támasztva, így kíméletesen van cleanelve, levegővel fújva, ha meg nincs a közelben kompresszor, akkor lehet venni spray formában sűrített levegőt is.
-
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #50551 üzenetére
Figyelj azt vedd figyelembe, hogy az általad linkelt eredmény az egy AW m15r1-es esetleges eredménye.
Ahány laptop, annyi eredményt látsz, mert más képfeldolgozó software van bennük.PLD a sima m15R-nek amibe 8750h+1070 max-q van AU Optronics B156HAN, IPS, AUO80ED, Dell P/N: K055G 366.2 cd/m² 88.9% sRGB (Argyll 3D) 57.9% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Most megtaláltam az MSI GS65 8RF i7-8750H GTX1070 max-q datasheet-ét amiben ugyanaz a kijelző van mint neked AU Optronics B156HAN08.0 (AUO80ED), IPS, Full-HD, 144 Hz, 275 cd/m² 92% sRGB (Argyll 3D) 60% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Pont mint az OLED Tv-nél.
Az LG gyártja az összes OLED panelt és a Panasonic / SONY / Philips / Grundig stb... pedig a saját szája íze szerint teszi hozzá a képjavító, feldolgozó software-ket.
Kb ugyanazt a tökéletes képet kapod mindegyik gyártó termékétől de mégse, +/- 1-3% eltérés mindig van.Bármi is van benne, tetszik.
Ez így van, te elégedett vagy vele és csak ez számít. -
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #50549 üzenetére
Azért a panellock-nak ne higyj el mindnent. Olyan böszmeséget írnak pld a Helios 700-ban található spec-ben: AUO B173HAN03.1
Egyébbként én az MSI GP65 9SE i7-9750H + RTX2060-hoz ezt találtam mint gyári szerelés:
LG Philips LP156WFG-SPB3 LGD0625, IPS, 144 Hz 327.4 cd/m² 96% sRGB (Argyll 3D) 61% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D) -
echterion
nagyúr
-
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
#68216320 #45102 üzenetére
A legpontosabb szintetikus bench az talán a 3DMark Firestrike,azon belül is ha futtatod akkor a Graphics score ami a lényeg nem a végpontszám.A proci már más kérdés hogy éppen mennyire elég vagy sok az adott kártyával párosítva játékokban,az nagyban az adott játéktól is függ. Pl.: egy AC Origins/Odyssey-ban elhasal az összes proci,olyan játékban ami meg csak vga-ra támaszkodik,kis túlzással egy Core2duo is elég.
-
válasz
#68216320 #44848 üzenetére
Szia hát szerintem mind kettönél. Msi vel monitorozva a gpu alatt folyamatosan felvillan a power felirat bár az rtx 2070 kártya megfelelően boostol 1455 mhz ig.
intel XTU nal stress teszt alatt pedig a cpu nal volt folyton kiirva a powerlimit...
Undervoltoltam rendesen 3,6 ra belőttem a cput melegedni már nem melegszik de még mindig gyér fps és powerlimit throtling
bf5 ben ilyen 50 fps em van ami szerintem nem megfelelő vidik alapján sem.
Olvastam hogy 30% os teljesítmény boostot ad a dual chanel ram ami hülyeségnek hangzik de annyian vissza jelezték hogy remélem így van mert nagyon tetszik a laptop csak ez a teljesítmény szomorít el ami remélem hogy szoftveres mer hát mi más lehetne.... -
MR007RM
addikt
válasz
#68216320 #44587 üzenetére
Én csak XTU-ban néztem, mert abban minden biztonságosabb, hiába 96mp, egy idő után befosik hiába van le feszelve amennyire szükséges az adott órajelhez. És igaz már nyitott a biosom rengeteg állítási lehetőséggel, rájöttem nem is érdemes nagyon basztatni, mert tönkremegy minden. VRM-ek nem bírják a terhelést.....voltak a gyárinál erősebbre cserélve, úgysem...cpu lefogatás is feljött párszor. Sok újraindulás strapamódban, tiszta horror. Elértem a határt, persze nálad attól még lehet jobb a helyzet. A mester igazol!
-
törölt tag
válasz
#68216320 #44584 üzenetére
Átpasztáztam a gépet és csináltam egy tesztet. A hőfokok jobbak lettek, de sajnos a 28mp utáni cpu power limit-et nem sikerült feloldanom. A 4GHz-ről ilyenkor visszavesz ~3.7GHz-re.
Mindegy, ez van, nem jelent különösebb problémát.Cpu -50mV UV-t kapott biosban. Aida64 + Furmark egyidejűleg cpu max 88fok, gpu max 67fok eredményt hozott max venti fordulat mellett.
Mivel egy vékonyka gépem van, nem egy igazi gamer gép, ezzel az eredménnyel már ki vagyok békülve. Esetleg még talán lesz pici cpu uv, illetve játékok alatt a gpu-t is picit hangolom majd. -
válasz
#68216320 #44380 üzenetére
Jézusom! Milyen nagy memória modul
Ez valami teljesen saját szabványú elmeroggyanása az Asusnak
Rossz hír, hogy ebbe a modellbe ez a legnagyobb GPU jó hír, hogy bármikor tudsz downgrade-elni GT630-ra
Úgyhogy sajnos marad az az opció, hogy gépet kell cserélned, ha szeretnétek erősebb GPU-val szerelt masinát -
-
Darth_Revan
veterán
válasz
#68216320 #44224 üzenetére
Az ami neked volt az az ASUS saját, házon belül kevert cucca amit nem árulnak.
A legközelebbi alternatíva hozzá a görögöknél EU-s pénzből fejlesztett és gyártott K5 Pro. Én rendeltem 3 dobozzal Ebay-ről, de nekem sok volt, így egyet megtartottam 2-t pedig KH-nak adtam. Tudomásom szerint itthon ilyet nem árulnak.
Ha sürgős akkor menj el KH-hoz, lehet még van neki belőleHa nem sürgős akkor meg tudsz rendelni Ebayen. Pl ez: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged