- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
- Egy 2,4 milliárd dolláros Alphawave-üzlettel erősített a Qualcomm
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
Új hozzászólás Aktív témák
-
A tankönyvi: száraz köhögés, brutál fejfájás, egy éjszakán áthúzódó lázgörcs. Most várom a fosós-hányós részt, hogy teljes legyen a repertoár 😂🤣
Elmondtam az ügyeletnek, hogy miről van szó és nem is kérdeztek semmi többet: formanyomtatvány letölt, kitölt, aláír. Majd küldjem be a tesztet az asszonnyal és fel is írják a gyógyszereket. Baromi flottul megy.
-
-
válasz
vakablak93 #60876 üzenetére
Köszönöm szépen!
Csalánba nem üt a mennykő 😂😂😂😂 -
Tegnap brutál fájt a fejem, este belázasodtam. Volt itthon teszt, megcsináltam (az egész Covid-ban a legszarabb, feldugni az agyadig a mintavevőt)
Most már csak a fejem fáj.Tegnapelőtt mikor kibontották egy kis fehér borítékot benne egy SSDvel, akkor éreztem, hogy valami furcsát beszívok 😂🤣🤣😂🤣😂
-
válasz
MaxxDamage #60873 üzenetére
Máris jobban vagyok, ha ilyen jó eredményeket látok 👍😂
Akkor mehet Pioneer-hez, Pokerdani-nak is ő csinálta, nagyon precízen dolgozik
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #60880 üzenetére
Amugy ha pozitiv a teszt, akkor hivnak is, hogy irany a PCR teszt.
Nyilvan itt sincs kolbaszbol a kerites. A PCR teszt itt is 110 Euro ha nincs ra ok (azaz nem orvos rendeli el vagy a gyorsteszt miatt kell). Szoval napi 100 Euroval emeli a koltsegeket, ami szep osszeg ha hataron atjaro emberrol van szo. Nekem alapbpol nem ilyen a munkam, de most durvan szukseg lenne ra a Covid kiesesek miatt a szomszedos orszagokban.En peldaul ezert nem jarok at a horvatokhoz/olaszokhoz melozni. (Isztriai csucsokben elek, mindketto max 10 perc tolunk.)
Nagyon nagy igeny lenne a munkamra - de jelenleg az a szabaly, hogy a gyorsteszt eseten 24 ora, PCR eseten 48 ora amin belul vissza kell terni az orszagba. Ellenkezo esetben automatikusan karanten kotelezettseg a hataratlepestol szamitva.
Persze a 24 es 48 ora az a mintavetel idopontjatol ketyeg.
Azaz gyorsteszt eseten kb 23 orat lehet masik orszagba atmenni, PCR eseten meg kb 36 (mert kb 12 ora alatt erkezik meg az eredmenye).Szoval nincs ertelme naponta tesztre jarni - informatikuskent egy szal VPN hozzaferessel el tudom intezni a legtobb dolgot tavolrol. Mindenkinek jobb es olcsobb igy. Nincs kedvem naponta tesztet csinaltatni
-
-
FőDudu
veterán
válasz
motifator #60886 üzenetére
Ismeros egy (magyar) nagyvaros (100e+ lakos) korhazi intenziv osztalyan dolgozik. Tegnap csetelt vele a nejem.
Azt mondja, napi 8-10 beteg hal meg az osztalyon a muszakja alatt.
Es az a durva, hogy a 70-80-as korosztaly a jellemzo.
Marmint az akkor szuletettek. Sokuknak nincs is alap betegsege.Ugy tunik a brit varians veszelyesebb a fiatalabb korosztalyra.
-
-
Ha túlterheled, egyszerűen nem tudja kiszolgálni az eszközöket, de ettől nem megy tönkre az alaplap.
Egyszerűen arról van szó, hogy Intel platformon nagyon limitált a PCI-E sávok mennyisége (most van változóban), így ha ilyen ssd-t raksz a gépbe, kevesebb marad a VGA-nak.
-
FőDudu
veterán
válasz
hszilard666 #60883 üzenetére
Ha tudna a kulso GPU-t, akkor lehetne akar gamereknek is jo, de nelkule valoban foleg tartalom fogyasztasra alkalmas. Arra viszont az egyik legjobb cucc.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #60872 üzenetére
Jobbulast!
Amugy no para, ha jol tudom a pozitiv pontossaga 50% korul van, a negative 90. Azaz siman lehet fals.
Azaz a pozitivhoz kell egy megerosito PCR, a negativhoz mar nem.
Ha netan nullas a vercsoportod, akkor meg kar aggodni.
Allitolag azoknal legtobbszor tunetek sincsenek. -
FőDudu
veterán
Nalunk (Szloveniaban) ezek 'orrbafogpiszkalos' cuccok.
Mar 4x voltam az elmult 2 hetben.Drive through rendszer.
Autoval odaallsz a sorba, aztan asszisztens par autoval a mintavetel elott felveszi az eu kartya sorszamat es a telefonszamot.Ovnyomtaton kinyomtatja, kezedbe adja a tesztet es a hatara ragasztja amit kinyomtatott. Odaersz a dokihoz, az elveszi a tesztet, fogpiszkaloval az orrodba (vagy ha kered a szadba) nyul es mintat vesz. 3 masodpercig ott tartja (kozben szamol). Aztan mehetsz isten hirevel.
1 oran belul SMS-ben jon az eredmeny. Mindez ingyenes ( marmint TB-re).
Ha kell webrol kinyomtathatod, hataron pl jobban szeretik az Sms-nel. -
válasz
KillHates #60872 üzenetére
Nabasszus...!!!
Neked kitartás!
Én most kapcsoltam "fel"Talán ez jobb kedvre derít - Aida64 Stress test (Default + 4.4-5.0GHz)
4.9GHz még menne (all core) de Delid az elkél hozzá -
-
-
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #60869 üzenetére
ezek mennyire jó notik? mit lehet tudni a hűtésről?
-
válasz
Darth_Revan #60867 üzenetére
Igen, csak betettem, gondoltam valakit érdekel(het)
RTX 2070 Super amivel van, 2080 Super nem választható, gondolom kifogytak a készletek... -
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #60860 üzenetére
Nem rossz, de az új sem, 3080-al konfigurálva simán kijön 1m alatt 32GB rammal, 11700K-val, fullos garival.
Szerk.: basszus, azt viszont elfelejtettem, hogy UK már nem EU. Viszont én lehet, hogy prema partnertől vennék inkább.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #60860 üzenetére
1) ne felejtsük hogy erre már jön 27% áfa
2) picit drágább de én már az újabb modellt vennem
-
válasz
FőDudu #60863 üzenetére
Lehet, egyszerre meg nem is tudjuk mindet használni + benchmark, games akármi, egyszerre sosem megy minden. Ugyanakkor nálam lehet egy elméleti maximum is ami gddr6 alatti is lehet vram esetén, utána kell járni és megtudom. Majd az 5. alaplapnál mit a fiókból előhúzok talán fel fog tűnni.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #60859 üzenetére
Pont forditva. Ha a TB3 be van dugva, akkor arrol kajal es nem erdekli be van-e dugva a tapja is. 1 ora CS:GO alatt lerantott 10% akkut is - mellette tud a TB3-rol is 120w erejeig kajalni (persze a szabvany az 100W). De ha nem ment a dedikalt GPU, akkor nem ehetett 100W folott.
Szoval valami turpissag volt.....
Megforditva - sima USB-C porton at bedugva TB dokkolot - hasznalja a gyari tapjat. -
válasz
sh4d0w #60858 üzenetére
Hoppá +1 ilyen ssd nem rég bekerült az optikai meghajtó helyére, lehet ki kellene vennem? Illetve ezzel 3 db adattároló van beüzemelve, talán sok az alaplapnak? Ettől is behalhatott a lapos, túl van terhelve? Magam viszonylatában.
Meg fogom nézni változik-e valami ha odajutok. -
-
-
-
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #60845 üzenetére
Amúgy az a vicces, hogy meég enyniért is megéri 95k -t hoz áramszámlát levonva 1 hónpaban egy ilyen krátya bányászattal ergo 10 hónap alatt majdnem visszahozza az árát. utána pedig ingyen van.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #60851 üzenetére
Nalam valami nem volt kerek.
Felraktam Steam-et, CS:GO-t, el is inditottam, de a HWINFO64-ben nem volt dedikalt GPU.Pedig tok jol ment a CS:GO - igaz nagyon csirke voltam.
Aztan kiderult, hogy ha a TB3 kabel a TB3 portba van dugva, akkor a laptop arrol taplalkozik es meriti az akkut! Hiaba van bedugva a gyari 230 wattos tap is.Ha a masik USB-C portba dugom - ami nem TB3, akkor nincs gond, a tapkabelrol veszi a szuflat es megy a 2070 SMax.
Onnan jottem ra, hogy Synapse-ban kiszurkul a Custom power mod ami csak full teljesitmeny eseten erheto el.
Van a CS:GO-ban valami FPS overlay, vagy hasznaljam az MSI Afterburnert ami majd kiiratja az eredmenyeket?
Itt hagytam egy COD letoltessel/telepitessel, erre amikor hazajottem nem reagalt.
Lehet megis -110mV kell es a -115 mar tobb oras cseesztetesnel keves a procinak...Kozben kicsit szomszedoltunk, egyiknek szulinapja van.
-
Sly189
senior tag
Több helyen is azt olvasom, hogy nincs különösebb hatással a teljesítményre, Itt is azt írják hogy 1% talán... az kb. semmi. Inkább elengedem a kérdést
valszeg inkább az 1x16GB Ram mellé beszerzek még egyet és 2x16GB-al talán többre megyek LR-Adobe szoftverekkel
-
Sly189
senior tag
válasz
MaxxDamage #60845 üzenetére
Ez azért kicsit beteg
De ha munkához kell akkor szinte ingyen van
-
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, van nekem egy HP Omen 15-dc0001nh (4TU79EA) notebook, GeForce GTX1060 6GB kártyával.
A GPU-Z programban a következőt találták problémásnak, miszerint a BUS INTERFACE x16 helyett x8. (terhelés alatt is)
Legfrissebb grafikus driver van fent.
A probléma onnan jött elő, hogy Adobe LightRoomba a HDR Merge funkció nagyon lassúnak bizonyult.A gépben lévő Intel® HM370 chipset tudná kezelni az x16-os opciót.
Valakinek ötlet?
-
válasz
fordjee #60840 üzenetére
Két opciót szoktam használni, megveszem egészben miután jól megszagoltam itt-ott, vagy virágbolt. Az utóbbit is előszeretettel használom, akkor is leszedem ha már megvettem.
Gyűjtő vagyok.A Civilization sorozatot tudom neked ajánlani, az nálam nehéz időkben mindig bejön.
-
fordjee
aktív tag
-
FőDudu
veterán
En valami Irorszagi (szinten EU) webshopban lattam a fenti aron a 144 Hz kijelzoset.
Nem tudom onnan mennyi ido a szallitas - angol uzletket meg mar vagy masfel honapja nem figyelem.Megvan a gepem Februar kozepe ota, azota mindenfele hirt hallottam angolokrol.
Azt is, hogy meg mindig total kaosz, azt is, hogy mar minden faxa.Oltasban jol allnak, 40 koruli ismrosok is mar megkaptak az oltast.
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #60828 üzenetére
Nem a repuloter a legujabb terv?
Nehogy mar a (botlabu brigadnak es a) kedves vezetonek es bandajanak a Dubai-i utakrol megfaradva a nemzetkozi repteren kelljen kenyelmetlen fotoalanykent szerepelnie.
Kirakjak a celforgalom tablat Felcsut mindket vegere (nincs itt semmi latnivalo), aztan csak nem a felcsuti fotosok fognak majd kepeket kesziteni
Repuloter miatt a dronokra is jobban ramehetnek, mindenki csak nyerhet. Jah nem, mert ti finanszirozzatok.
-
2018
senior tag
válasz
Darth_Revan #60827 üzenetére
Komoly es szep gepek szerintem az aw volt a top noti kategoria mindig es mindig is felaras volt. Magnezium otvozet haz vapor chamber hm. A 3080 as bol a 15 colos verzional mondta a youtuber hogy a cpu meguti a 100 fokot de a nagyobb gephazba korrektek a hofokok.
-
hito
nagyúr
válasz
Ezt most úgy mondod, mintha legalább a duplája lenne
-
válasz
Azért ne feledd, hogy amikor itthon vásárolsz valamit, akkor kapsz hozzá egy pár stadiontéglát és kisvasút talpfát is...
-
Darth_Revan
veterán
Ez az ipon nem normális
1.2 m árat kernek az új aw m17 r4 144 hz fhd kijelzős +3070 ért. Ugyanez amazon.de oldalon 460 hz kijelzővel 1.06 M. -
fordjee
aktív tag
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Alma nálam nem játszik. Túl sok a kötöttség/kompromisszum, ráadásul a gépparkjuk finoman szólva sem meríti ki a feneketlen választék kategóriáját.
vakablak93: 1cm képátlóban azért nem elhanyagolható. Nem a világ, de nekem már a 14 is határeset. Tök jó volt a 15-ös elé odaülni a 14 után.
hszilard666: igen, a súllyal nekem is vannak problémáim (2.5kg), de ez van. A 14 lenne jó ebből, de abban meg vérszegény a GPU (MX250). Még az utódba is (UX482) csak MX350-et pakoltak az idióták és még azt is agyonveri egy low end 1650. Fene vinné őket, hogy nem tudtak a sima 14-es Duo-ba legalább egy 1650-et hegeszteni
-
válasz
fordjee #60823 üzenetére
Én most pörgetem végig 2000-től az összes fellelhető játékot mi jöhetne össze gépileg is, meg olyan ami lekötne.....van jó hosszú lista. Nézegetem a youtube-ot, gépigény, válogatok jelenleg.
Még az is lehet ha kell felteszek XP rendszert ha végkép nem indul el. Az NFS Hot Pursuit 2 sem a 4 nem akart elindulni Win 10-en, hiába állítottam kompatibilitást. -
fordjee
aktív tag
válasz
FőDudu #60814 üzenetére
Na igen, flow-t sem külsővel venném , hanem csak a gépet. Amikkel játszom, azokra bőven elég lenne a 1650, igazából nem is nagyon játszom semmivel. Division 2 megfogott, aztán a Witcher 3, de most 1-2 hónapja megint semmi. Nem kötnek le a játékok már egyáltalán, nehezen találok olyat, ami hosszú távon érdekelne. Néha egy kis Nfl , meg vmilyen tower defense játék, ennyi. Jah meg a Metro exodus, de azt is kijátszottam már.
Azért még gondolkodom rajta, jó kis elfoglaltság az összes tesztet elolvasni, megnézni -
Frozen
addikt
köszönöm a válaszokat és a segítséget
-
-
Goblin12
őstag
-
Frozen
addikt
gyors kérdésem ha vettem egy gamer notit és járt hozzá a win de csak telepítve azt az egészet ki lehet valahogy menteni egy drivra mint telepitő kulcs? Ha újra akarnám tenni valamikor? (mert ha újra teszem a rendszer én mindig újra csinálom a particiokat is és törlöm a meglévőket hogy tuti ne maradjon semmi nyom az előzőből) Ha igen akkor hogy?
-
fordjee
aktív tag
válasz
hszilard666 #60816 üzenetére
M1-es masinát sem?
-
hszilard666
veterán
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Nem javaslok macbookot játékra, elég gyatra lenne a teljesítmény.
FőDudu:
"2 gepet hurcolaszni mar maceras."Úri problémák!
"2 het full shutdown."
2020Q1 ben kellett volna teljesen bezárni, lehet az megoldotta volna a problémát. Majd a sors eldönti ki élhet tovább és ki nem. Meglátjuk. -
FőDudu
veterán
válasz
krisz4b70 #60801 üzenetére
Hulye kerdes: Telekom vagy valami egyeb hely ahol havi reszletre elhozhatnal egy jobbat?
Lehet, hogy jobban megeri egy felsobb kategoriast venni, mert kesobb olcsobb lesz aktualisra frissiteni.
Nem a legjobb befektetes belepo szintu cuccot venni, mert azt kesobb eladni....
-
FőDudu
veterán
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Nem tudom a 1650 mire eleg jatek fronton.
Ezt majd a nalam tobbet jatszo hozzaertok megmondjak.Amikor Razer Blade-et kerestem, szembe otlott egy Stealth hirdetes.
A srac valami Esport vilag versenyen nyerte.
De ugye amerikai gep, Eiropaban maceras a gari, aron alul arulta (1000 Euro) de szerinte jatekra keves volt az a gep. Mondjuk ha regebbi jatekokra venned, akkor esetleg.Szoval jol gondold at - szerintem a Stealth az nagyon kompromisszumos valasztas.
Elobb/utobb kelleni fog hozza a kulso GPU. Az meg annyiba faj majd mint a komplett gep.Mondjuk meg azzal is olcsobb a Flow-nal
-
FőDudu
veterán
válasz
hszilard666 #60809 üzenetére
A heten egy Razer Blade 15, a toltoje - es a ceges HP1040G6 plusz a toltoje volt a hatizsakomban. Plusz a szirszarok. Nem konnyu a ket gep
Sajnos 2 helyre kellett VPN-en bohockodnom, 2 VPN meg ugyanazon a gepen maceras.
Talan VM-ben jo lenne, de meg nem masztam bele ennyire.A 2kg. kozeli suly meg hatareseet, azt megfejelni egerrel es toltovel meg talan OK, de 2 gepet hurcolaszni mar maceras.
Ezert keresek valami nema USB-C toltot a Razerhez - mert virtualis gepet futtatva valoszinuleg nem bir majd ki 1 munkanapot akkurol. A nagy toltojet nem vinnem.
Mostanaban direkt nem is jarok az irodam kornyeken, ne jojjon senki. Elvagyok egy targyaloban. Csak ott nincs USB-c dokkolo.
Itt most ugyis az a terv, hogy 2 het full shutdown. Kivancsi leszek a kormanyzat mit szol hozza. Szakertok szerint nincs mas esely a harmadik hullam megallitasara.
-
fordjee
aktív tag
Nehéz elengedni ezeket ha vagyik rá az ember, még akkor is, ha amúgy teljesen felesleges😀 Kell az újdonság.
Nekem mindig 13-as notebookjaim voltak, Omen az első 15-es. Kompakt ez is, de azert mégsem másfél kg. Csak idaig nem nagyon voltak olyan 13-asok amikben volt valamilyen ertelmesebb dedikalt gpu, most már van kettő is.
Még a 13-as macbookokat nézegetem, hogy azokon mennyire lehet játszani, kulsore azok is bejövősek, de apple cuccom nem volt még soha. -
hito
nagyúr
válasz
fordjee #60787 üzenetére
A ROG Flow nekem is bejön, de a 13-as mérettel meg is pecsételődött a sorsa, kicsit nekem sajnos. Minimum 14-esnek kéne lennie.
Én meg még mindig nem tudtam elengedni a Surface Book 2-t. Annyival módosítottam a mestertervet, hogy csak új jöhet szóba és 1 éven belül eladom (esetemben ez nem lesz megerőltető feladat
).
KillHates: most levettem
-
-
fordjee
aktív tag
válasz
FőDudu #60796 üzenetére
1650ti-vel venném. Nagyjából már képben vagyok, 4k nem kellene, sima 120hz-es, 16gb memória elegendő, akkuról meg nem használnám. Szóval a kompromisszumokkal egyutt tudnek élni.
Ami miatt húzom-halasztom: nem tudok dönteni a 2 között, arban ugyanannyi, razerre másfèl èv, flowra 3-ev gari, prociban flow erősebb, razer szerintem halkabb, külsőre razer jobban bejön, a flow meg 2 in 1. Vga icipicit erősebb a razerben, flow meg könnyebb. Nagyjaból ugyanolyan a 2 , apró különbségek vannak, amik megzavarnak. Plusz az Oment vissza kellene rakni alaphelyzetbe, lementeni ami kell róla, nem tudtam még annak sem nekiállni. -
válasz
fordjee #60787 üzenetére
Ha a ROG flow-ban nem lenne a 1650 akkor azt mondanám az jó vétel
de így
-1 a nem szabványos eGPU miatt
-1 a beépített 1650 miattA stealth nekm azért szimpibb, mert a gyerekkoporsóba azt raksz amit el tud nyelni (akár 3090)
Nincsen benne erős 3D-s GPU (csak valami pici MX vagy az újakban az új IRIS) -
Ubul86
őstag
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Dhampir #60761 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is és a többieknek is.
Az a helyzet, hogy hiába keresgélek, 3 opció maradt. Mindegyik kompromisszumos de ha 400 fölé is megyek kicsivel akkor sincs más lehetőség.
Lenovo legion 5, i7-10750H + 1660ti a 120hz-es rosszabb kijelzővel. [link] 420k
Lenovo legion 5, I5-10300H + 1660ti a 144hz-es jobb kijelzővel de melegedősebb procival. [link] 400k
Acer nitro 5, i7-10750H + 1660ti. Ahogy olvastam ennek nem olyan jó a hűtése mint a legionoknak. [link] 420k
Ti melyiket választanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Canon EOS DSLR topic
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- 3DMark 11 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo G710 laptop (17,3HD+/intel/8gb/128ssd/Magyar)
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged