Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alces
tag
A Telekomnál már csak egy összegben vehető az Asus g733.
Biztos olvassák a topikot...
-
válasz
MaxxDamage #61196 üzenetére
A gépnek elege lett belőled, nem támogat tovább
Sorry, nem bírtam kihagyni.
-
Raymond
titán
Valaki akinek Aptio BIOS van a gepen elmondhatna nekem melyik billentyukkel csinalom meg vakon azt hogy Reload Defaults es Restart Saving Changes mert sikerult az egyik gepet ugy beloni hogy BIOS-ban nincs kep. Tehat az kene hogy melyik gomb a Reload Defaults, a felugro ablakban a Yes vagy a No az elore kivalasztott (hogy tudjam siman Enter vagy eloszor nyil utanna Enter) aztan hogy a Restart-nal (gondolom itt egy Esc eleg lesz) mi van az ablakban es kell-e ott valtani Yes-re utanna Enter?
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #61188 üzenetére
Igazán nincs mit. Nekem alapból 100W-ra van belőve a "hosszú távú" limit (PL1), 150W a "rövid turbó" limit (PL2), viszont én az Obsidian féle szoftvert használom, ott 4,4 GHz-re lőttem be az első 3 magot és 4,3 GHZ-re a másik hármat. Vagy 2 magonként 4,5-4,4-4,3 GHz. Gyakorlatilag folyamatosan így használom. Nem tudom ez már azt jelenti, hogy "húzva"?
Ezek még egyáltalán nem megerőltető hőfokokat produkálnak és nagyrészt 90W alatt van a cpu, mindegy mit csinálok vele. Tartalom fogyasztás, youtube, filmnézés, stb. esetén kb. 20 %-on megy a venti, szinte alig hallom és 40 fokot is alig éri el a CPU hőfok, ha játszom arra belövök egy 50%-os cpu-gpu ventillátor állapotot és kényelmes 60 fok környéke mind a két hőmérséklet. Ha nagyon CPU igényes a feladat pl. stackelek, vagy renderelek, akkor szoktam feljebb emelni a szorzókat és a PL1 limitet, de 120W-nál tapasztalatom szerint nincs értelme, mert sokkal hatékonyabbnak nem érzem a procit. Szóval ha filmet nézel nem lesz melegebb ez sem, mint a 8700, ha meg jó áron jutottál hozzá én akkor tuti a 8086K-t hagynám meg. A 100% venti fordulatszám csak extrém esetben kell, ha megnézem az 5GHz-et, stb.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #61188 üzenetére
Csak gyorsba összedobott cikk, de folyt.köv.
-
vakablak93
őstag
válasz
motifator #61186 üzenetére
Köszi a részeletes leírást
Nem előrelépési igény miatt vettem, hanem mert olcsón sodródott az utamba, úgy voltam vele legfeljebb eladom.
De egy pillanat te akkor már húzva használtad eddig is, és úgy voltak ilyen jók a hőfokok vele? Nálam az ingerküszöb a max 80% ventifordulat (mert a CCC-csak ennyi enged-ezt szoktam meg), szóval nem izgat, csak esti filmezéskor ne legyen hangos.
Igazából a 100% ventiből se hallok semmit, mert a méjnyomóból ordítanak a lánctalpak/fegyverek game közben
Akkor majd még alszok rá egyet és mégegyszer köszi
#61187 MaxxDamage: köszönjük a cikket, megyek is olvasni -
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #61184 üzenetére
Kicsit részletesebben az X170SM-G
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #61182 üzenetére
Szerintem egy próbát megér, az enyém delid 8086K, így vállalható a hőfok, persze mindenkinek más az ingerküszöb, nekem 100W PL1 limit mellett 70 C fölé nem igazán ment, ez kb. 4,4 - 4,5 GHz -re elég az összes mag esetén. Fölötte már kell a ventilátor és nagyon megszippantja a powert is. Ha kell az 5 GHz all core, ott már kb. 160-170W és a hőmérséklet is emelkedik rendesen. Játéknál azért jobban el lehet engedni frekvencia tekintetében, mert nem pörög 100% minden mag, ha nem cpu gyilkos a game, de ha most "non K" 8700-at használsz, ahhoz képest szerintem túl nagy előrelépést nem ad a 8086K, azon kívül, hogy szabadon garázdálkodhatsz a szorzókkal és elmehet 5 GHz-ig, ha szükség van rá.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #61184 üzenetére
GT73VR hangosabb volt picivel és az a 4GHz-t se tudta
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #61183 üzenetére
stabilan bírja 5 GHZ all core-t??? De ilyenkor mennyire lenne hangos a gép?
-
vakablak93
őstag
válasz
motifator #61172 üzenetére
Szia, köszi!
A 8086 kapcsán attól tartok igazán hogy a félpasszív módot bukom vele teljesen...De ha nálad megáll 60-65 fokon megállt a 8086 is akkor átgondolom még köszi
Az igazat megvallva semmi okom nem lenne a cserére, mert full oké nekem ez a proci, talán annyi hogy hülye vagyok és nem bírok ülni a seggemen
Azta, nem semmi kazán az az i9 alapállapotban,de -400 Mhz és már annyival lejjebb van hőmérsékletben??
, kíváncsi leszek mi lesz miután teljesen beállítottad delid után is és köszi
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61174 üzenetére
Ha biztosan megtartod a gepet a 3 eves koraig, akkor megeri.
En altalaban hosszu tavra veszek hardvert - de olyan is van aki havonta cserelgeti. -
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #61176 üzenetére
Mivel szorzózármentes, ezért "akármit" be tudsz állítani, de normál esetben 5,3 GHz lenne a max freki egy mag esetén, azt hiszem ez talán csak 70 °C alatt engedi, thermal velocity boost, vagy mi a csuda. 70 °C fölött 5,2 GHz a max ill.4,8 GHz all core. De mivel "K" a cpu, gondolom a szoftver engedi feljebb állítani.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #61175 üzenetére
Én tuti nem húzom újra a rendszert, még várok, hátha válaszol John. Ha visszakapom a cpu-t visszatérek rá.
-
MaxxDamage
félisten
Van egy dolog amit nem értek.
Obsidian szerint 51x a legmagasabb szorzó, de i9 esetén az nem 53x kéne lennie?Ilyen:
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #61171 üzenetére
Nekem ennyit megérne, ne legyen rá szükség, de ha még megteheted, én feljebb váltanék.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #61170 üzenetére
Egy gyors tesztre bepattintottam, egészen vállalható, őszintén szólva rosszabbra számítottam.150W kell neki a 4,7GHz all core-hoz, ott 90°C környékén mozog a hőmérséklet max venti mellett. Toltam még egy fél óra Forzát, a szokásos venti beállításokkal (50%) ugyanazt a hőmérsékletet (60-65 °C) tudja 4,3 GHz-en , mint a 8086K, ezen meglepődtem, de a FH4 nem éppen egy cpu nehéz játék. Sajnos többre nem volt idő, visszacseréltem, mert ma viszem Pioneer kollégához a cpu-t kezelésre. A 8086K delidelve szerintem hibátlan hőmérsékletet produkál a 751-ben, én nem félnék tőle. Mostanában több videót vágtam asszonynak, kell egy kis plusz power, de játékra (is) szerintem a 8086K hibátlan. Az egyetlen aggodalmam, hogy az Obsidian licence-t nem tudom át fogom-e tudni vinni, mert a supportja kérdéses.
-
motifator
senior tag
Csak nem bírok nyugton maradni...level up
[kép]
-
frame120
tag
válasz
hszilard666 #61165 üzenetére
Szerintem az a játék a "Can it run crysis" meme miatt kapott olyan PC-s gépigényt.
-
hszilard666
veterán
-
Ubul86
őstag
válasz
echterion #61159 üzenetére
na igen, nem csak a kártyákon múlik, hanem a fejlesztőkön is hogy mennyire optimalizálják a játékjaikat. Gondolom van olykor úgy hogy direkt rá is tesznek egy lapáttal, hogy kényszerítsék az embert az erősebb kártya megvételére, miközben a látványvilág pl nem igényelné
-
-
Bedepi
tag
Találkozott valaki olyannal pl a star wars jedi fallen order-nél hogy a játék nem használja ki a gpu-t hanem 60-70%-on ketyeg? Ez nem mindig van, bizonyos pályarészeknél csak. Olyannal találkoztam már pl COD-nál hogy hiába állítom be a 144hz-et csak 60-al megy nyilván ilyenkor a gpu is kevesebbet fogyaszt. Ilyennel viszont nem nagyon szembesültem, hogy mehetne feljebb az fps a kártya is csak 70%-os és ott megáll. Vagy ennyire szar az optimalizáltsága?
-
echterion
nagyúr
válasz
Gawamatsu #61158 üzenetére
Nem nehéz olyan játékot írni, ami hasra vágja az aktuális csúcskártyákat, van rá elég példa, ezeket nevezik szar játéknak. De azért nem ez az általános, az én 2070-esem simán elboldogult egyik este az új qhd monitorral, amit páromnak vettünk úgy, hogy nem kellett a részletességgel bajlódni, minden ultra oszt' jónapot. Az ilyen Cyberpunk-féle hulladékokat meg kerülni kell, mint a pestisest.
-
-
hito
nagyúr
Ok, ezek alapján fogom tesztelni
RM007: 15" ide vagy oda 100x szebb/részletgazdagabb, mint fHD-ban. Egyszer összehasoníltottam fHD max beállítás mellett 4k low/mediummal. Még így is szemmel láthatóan szebb volt az utóbbi.
-
RM007
addikt
Most komolyan 15-17col mellett játéknál minek 4k kijelző? Ha kell odahaza kiteszed monitorra, tv-re stb.....vagy valamit nagyon rosszul gondolok? FHD kijelzős laptopot nem lehet futtatni 4K külsőn?
Ha nekem lesz valamikor, a közeljövőben új lapos a megfelelő fps szám mellett biztosan nem venném 4k-val. (és mondom ezt úgy hogy 30-60fps nekem jó) Az éppen aktuális új játékok sosem mennének megfelelően, egy ördögi kör ez az egész így nézve......vga szempontjából mindig többlet munka.....és jóval több VRAM bizony. -
Raymond
titán
"Mondjuk lehet, hogy azért, mert nem mai címek."
DING! DING! DING!A Death Stranding egyebkent nem egy igazan hardverigenyes cim, de ha 4K-ban tolod akkor annal kulonosen erdemes a DLSS-t bekapcsolni a beallitasoknal. Quality modban nem latod a kulonbseget de jelentosen noni fog az FPS.
Ha le akarod fullasztani valamivel akkor barmelyik aktualis Ubisoft cim jo lesz ra. Az utolso AC kozul valamelyik vagy szinten az utolso ket Watchdogs peldaul.
-
RM007
addikt
Magamból kiindulva játéknál (és főleg arra utalva) ha fhd felbontás fhd kijelzőn szebb, akkor én amellett maradnék a hardver ereje miatt. Arról nem beszélve, hogy gondolom otthon a nagy többség ha teheti kiteszi nagy kijelzőre
egérnézet helyett. Külső kijelző, monitor, tv, mindig lehet egy + opció a jelenlegi vagy a jövőre nézve. Nálam mindig a jelen felhasználás dominál, azt hogy mit fogok vele kezdeni később, főleg hogyan fogok idővel tőle megválni az másodlagos, mert nem eladásra, hanem jelen használatra vásárolnék elsősorban.A 4K-s monitort nem játékra gondolnám, vannak akik nem csak játszanak a workstation helyett megvásárolt játékra is kell laptopjukkal, de az is opció, meg kell találni az aranyközepet.
Vazze néha visszaolvasok és nem értem mit írtam. -
hito
nagyúr
válasz
Gawamatsu #61146 üzenetére
Nem igazán értem ezt a problémát, amiről napok óta szó van. A Zenbookomban 2060-as van, de röccenés nélkül nyomom a játékokat 4k-ban. Mondjuk lehet, hogy azért, mert nem mai címek. Mondanátok 1-2 játékot, amivel tesztelni tudom? És azt is, hogy mi az elvárt fps érték ezeknél. Death Strandingot néztem legutóbb. Ott 4k-nál már nekem is feltűnt hogy kínlódik, 30-35fps körül lehetett.
-
Gawamatsu
senior tag
Értékállóság notebooknál, kocsinál nincs (kivéve, kb 30-40 év távlatából a kisszériás és kult verziók).
Te csak gondolhatod, hogy pl 2-3 évesen (ahogy aprón pár elvetemült gondolja is) az újkori ár 2/3-át éri egy gép.A FHD/QHD-n még mindig gondolkodom én is, mert ugyan 130W-os a Lenovo 3070-es, de ha azt a logikát követem, hogy a mobile 3070 kb asztali 2060 szinten van ami gtx 1070 szint volt kb, és olyan volt az asztali gépem és QHD-ben már voltak folytonossági gondok (GTA-nál is magasabb minőségen) akkor még mindig sok neki és jobb lehetne csak a FHD kijelző.
De ami nem akciójáték oda a nagyobb felbontás, belátható felület előnyösebb.
ROG Strix 15-nél is találtam QHD/165Hz variánst, de az is 820k... -
k-adi
nagyúr
kicsit még visszatérnék a fhd vs. qhd témára 2 szempontból is
1.
lehet hülye kérdés... és valószínűleg én értem félre a kommented de úgy érted, hogy game csak a FHD-s sajáton (fhd verzió esetén), többi egyéb teendő meg a külső 4K-n? mert ahhoz azért a 3070 és 3080 (mondjuk ilyen lenovo verzió mintha nem is lenne Mo-ra szánva) meg overkill (??) főleg ilyen árak mellettgondolom így értetted, mert ha nem és a másik értelmezés szerint akkor felmerül a kérdés, hogy ha a laptop a saját QHD kijelzőjét (a "jobb", qhd verzió esetén) nem tudja kihajtani, mert (-jelenleg- feltételezhetően) gyenge hozzá a mobile gpu, (3060 vagy 3070 volt a téma?) akkor egy külsőleg csatlakoztatott 4K-s monitort miért tudna (jobban)?
2.
eladhatóság szempontjából a QHD-s belső monitorral rendelkező laptopot később jobban eladhatóbb lesz, nem? (értékállóság) -
fordjee
aktív tag
válasz
vakablak93 #61139 üzenetére
Vasárnap tudom beüzemelni, addig gyerekkel leszek, írok majd persze, ami tőlem telik😀 Egyelőre ki sem csomagolom😀
Hito, Nincs hozzá dokkoló és egyelőre nem is tervezem, ahhoz túl keveset játszom. Aztán ki tudja, lehet lesz mégis, ha normális áron lesz. Notebook.hu volt, kereken 500ezer, windowsos verzió.Videókon annyira nem jött át, de basszus tényleg akkora mint egy A4-es lap, brutál jól néz ki, nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz használatban.
-
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404 #61134 üzenetére
Ne higgy nekik, nem tudnak a kozremukodesed nelkul terhelni.
A bankod vissza fogja utasitani, mert ez a szabaly.Sajnalom, de igy megy.
Akkor kell terhelniuk, amikor kepes vagy a masodlagos hitelesitesre (telefon/sms/ujllenyomat/popup/stb) - a tavolletedben nem fognak tudni terhelni, mert a bank visszadobja.
-
válasz
FőDudu #61132 üzenetére
Nem sokat értettem belőle, de köszönöm
Telefonálgatok 3 órája, az amazon support adott tranzakció ID ket amit most be akarok olvastatni a bankommal de lejárt a tele pin kódom, így most azt intézem telefonon, de szerver karbantartás van ezért már netflixezek miközben hallgatom a jó kis MKB-s recsegős zenét
-
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404 #61124 üzenetére
Ketfaktoros hitelesites akkor mukodne, ha abban a pillanatban terhelnek amikor ranyomsz a fizetesre.
Nalam nem igy volt, nehezen ment a dolog.
A supporttal egyeztetve mar tudtak ugy terhelni, hogy feljojjon nalam a hitelesitesi kerelem.Szimplan: akkor terhelnenek amikor az arut kiveszik a raktarbol, de az a rendszeruk nem PSD2 compliant, igy a bankod jogosan kuldi el a budos francba a CNP (card not present) terhelest. Az ugyanis nem nem PSD2 compliant.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Xerath404 #61129 üzenetére
Személy szerint nem használok Amazont, de ügyfélszolgálat mindenhol van.
-
válasz
PR0JECTNR56 #61127 üzenetére
Az amazon.de nek van külön supp ja?
-
Sziasztok!
Amazonos vásárlásnál futok bele olyan problémába, hogy :
-Your payment failed for this item, and it's on hold
Complete your payment so your order can ship as soon as possible.
Beszéltem a bankommal, minden megfelelő, valaki futott már ilyen problémába?
Rendelkezem az összeggel, limit sincsen, nem tudom mi lehet a probléma. -
vakablak93
őstag
Hali, szerintetek ennek mennyire lehet hinni? [link]
Akarok egyet mert jól nézne ki majd a 8086-on
, a leírasban réznek írják utána meg hogy nikkelezett...Ebből arra következtetek hogy az valami bevonat a tetején.
Járna ez valami hatránnyal szerintetek? Vagy félreértek valamit ? -
ricogsm
őstag
válasz
ricogsm #61119 üzenetére
Asus írt! Digiprime-t megerősíti!
Problém solved!
Korrektek nagyon!
Ramiris Europe
viszonteladó és ahogy korábban írtam negyedévenként jelentik le az eladásokat és extra garanciát.
Mivel még nem jelentették le az ASUS felé, ezért még nekik van beregisztrálva az egység a gyártástól számított garanciaidővel.
Miután lejelentették, Ön képes lesz beregisztálni a terméket és a helyes garanciaidőt fogja látni az ellenőrzésnél. Addig is a helyes garanciaidőt a vásárlás nyugtájával tudja igazolni.
Kérem az április 11.vel kezdődő héten próbálja meg beregisztrálni. -
ricogsm
őstag
válasz
Darth_Revan #61117 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
ricogsm #61112 üzenetére
Én Aqua-ban vásárolt routerrel jártam így. Már megérkezésekor lattsm hogy baj van mert a doboz nem volt fóliázva, csak simán leragasztva. Kibontottam és belső fóliák is hiányoztak és picit poros is volt.
Írtam nekik és futár foldultaval küldtek cserét ami már tényleg új volt.Te eseted húzósabb, mert túl sok időt vártál. Miért nem szóltál azonnal amikor megláttad hogy maszatos a gép ? Jó meg az nem jelent fixen semmit mert volt már hogy Hin Xi Min fogdosta össze a gyarba, de akkor azonnal regelned kellett volna...
A dobozon lévő Asus záró matrica sertetlen volt ? Olyan matrica amit ha felhzol akkor megjelenik szöveg (pl void).
-
grizlisandor
veterán
válasz
Gawamatsu #61088 üzenetére
Köszi a linkeket.
A 15" két kijelzővel jön, a gyengébbiket felejtsük el, a nagyobb gsync meg 165 hz. De a 17" csak egyféle kijelző lesz, freesync és 144 hz. A 3060/3070 tudja a freesync-et:
(#61098) ricogsm:
Basszus, ez érdekes...(#61114) conqver:
Ha nem titkos infók, hanem általános dolgok, akkor én örülnék ha a topikban is fellelhető lenne. -
ricogsm
őstag
válasz
Evil Snowman #61110 üzenetére
Rendben köszi
-
ricogsm
őstag
válasz
Xerath404 #61108 üzenetére
Nem tudom de írtam a diginek,hogy ez most mi?
Ez olyan mint az apple,ha aktiválódik hiába csomagolod vissza már regisztrált az imei száma! Kvázi nem új!
20ev GSM szerviz múlttal a hátam mögött csak feltűnik ez nekem,hogy aktivált a serial.Ami nem lenne baj ha tudok róla , nyilván meg sem veszem!
Az ilyen utólagosan cserélt gariztatott szarokat kerültem az esetleges gondok miatt na meg az,hogy majd a Digiprime intézi (feltételezem) a garit?
Ez olyan mint gyári és a bolti garancia utóbbi semmit nem ér, pláne ha cég jogutód nélkül megszűnik.
Ha valami olcsóbb mint az e digitál vagy MM akkor ott már valami nem stimmel. -
btr92
újonc
Sziasztok!
Lehetséges, hogy a napokban hozzám kerül egy ilyen noti:
https://www.laptoparena.net/asus/notebook-asus-fx705dt-au033t-be-90nr02b2-m00550-black-19097
kettő kérdésem lenne:
- nagyjából mi a mostani itthoni reális használt ára ? 1év gyártói gari van még rá.
- ha külföldön(Németország) lett vásárolva a gép és hazahozták, de még a gyártói gari él, nincsen aggódni valóm?köszi a segítséget előre is!
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
MaxxDamage #61105 üzenetére
Igy a 14 nap lejárta után nehezebben fog menni, de ha szembesíted őket a tényekkel (főleg ha a gyártó is visszaigazolja), akkor jobbak az esélyeid, mert az tudatos megtévesztés lehetett. De nem vagyok jogász.
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage #61102 üzenetére
Használt gépet?
Na de akkor adja oda olcsóbban. Ezért volt ez össze tapicskolva
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest