Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61297 üzenetére
Akkor mar csak a bongeszo szivathat...
-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan #61295 üzenetére
Elobb/utobb mindenutt fekete listan leszel...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #61290 üzenetére
Első MM, második T.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61292 üzenetére
Klikk az uzemmodokra...
Vagy a browsered nem tudja rendesen lekerdezni.Probald Edge-ben.
A Chrome az valamifele jailezest csinal ha jol tudom.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61291 üzenetére
Kulso monitoron a Razerem is tud G-syncet
Belson mar nem. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Darth_Revan #61284 üzenetére
120Hz TV-n 120Hz megy.
Nem értem én sem... -
DonDragonka
őstag
válasz
Darth_Revan #61267 üzenetére
Hol vetted, veszed a G733QS-t? T-s?
-
vakablak93
őstag
válasz
motifator #61287 üzenetére
Ha AM4-el csinálnák akkor az se lenne hoszabb életű mint a mostani x170- amibe szintén nem tudsz már kövi genes procit tenni mert Intelbá kinyírta az LGA1200-at csak 10-11.gen, az AM4 is a végét járja már.
Szerintem ha meg is lépik, számunkra jobb lenne ha megvárnák a kövi AMD foglalatot, hogy hasonlóan hosszú életú lehessen mint a korábbi 1151-es gépek, de lehet én vagyok hülye,de ez még pár év kb.
Akkor mehetnének bele évekig a procik, számunkra felhasználók számára legalábbis így lenne a legjobb ha váltanak...bár szerintem ilyesmire tesznek nagy ívben... -
motifator
senior tag
válasz
Casanova* #61286 üzenetére
A dell saját "DGFF" (dell graphics form factor) néven futó fártyákat használ a csúcs alinenekben, lehet cserélni, de gyakorlatilag csak ezekbe a típusokba tudod belerakni. Ráadásul az R2 féle 2080S nem kompatibilis az R1-el, így csak az adott sorozathoz társítható. Nem, tudom ilyen szempontból előny-e, de ha megadja magát végül is "csak" a gpu-t kell cserélni, vagy pl. 1660Ti-ról vagy kisebb RTX-ről lehet upgradelni, de nem tudom, hogy a heatsinkekben van-e különbség az egyes verziók között.
-
motifator
senior tag
válasz
kdavid23 #61273 üzenetére
A 11. gen flagship cpu tényleg csalódás, ráadásul én azt hittem az új i9 is 10 magos, de tévedtem, butítottak rajta, valami hibrid technológiával készült már, gondolom próbálkoznak a 10 nm-el is, mert az AMD úgy elhúz, mint a csuda. Szóval a 11900K "visszalépés", a 10. gen i9-hez képest.
Én is megnéznék már egy AM4 + MXM kombót -
Casanova*
veterán
HP OMEN 17 laposokról mi a véleményetek?
és DELL Alienware Area 51M R2-ről? Ebbe lehet cserélni gpu-t?
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61283 üzenetére
Lehet a kijelzo frissitesi frekije nem az NV panelben allitodik. Szerintem biztosan nem.
Settings, Display, Advanced Display Settings alatt latod mi az aktualis.
Ugyanitt a Display Adapter Properties alatt a List All Modes alatt lehet valasztani mit hasznaljon. Nalam itt a 300Hz.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #61280 üzenetére
Ez érdekes, miért csak 60 hz-en megy ?
Nincs valami energia gazdálkodás huncutsag ami húzza a kéziféket ? 240 hz-en kellene mennie bármilyen belenyulas nélkül. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61280 üzenetére
A 60Hz nem lesz eleg. Azt kb barmelyik laptop tudja...
-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan #61279 üzenetére
Lottem neked kepet a Razeremrol - bar teged ez nem erint), mar amennyire telefonnal le tudtam fotozni. Pro modban, manualis fokusszal sikerult ugy beallitani, hogy nem csikos a kepfrissitesi frekvencia kulonbsegei miatt.
Ha kell priviben at tudom tolni az eredetit.
Szerintem itt sem tokeletes a fokusz, de ennel jobbat nem sikerult.
Direkt nem nyultam a kephez, igy jott ki a telefonbol (marmint ment fel Google Photos-ra ahonnan letoltottem).Kicsit ferde, a zarido miatt kicsit sotet is. (1/2000, ISO 800, F1.5, 4,3mm) Mar akinek ez mond barmit is - en nem ertek a fotozashoz.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Darth_Revan #61277 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FőDudu #61276 üzenetére
Azt hogy hogyan néz ki az ufo segge a három csík esetén
Akkor az normális és picit mosott az IPS képfrissítés miatt, játék alatt viszont hibamentes.
Akkor LCD overdrive be van kapcsolva és overshoot / corona effected okoz. Játék alatt is sötétebb jelenetnel fehér csík jelenik meg a textúrák szélén, tehát szemmel látható torzulast okoz.
-
FőDudu
veterán
válasz
kdavid23 #61273 üzenetére
Jarod's tech-nek volt hasonlo teszt a YT csatornajan (5800vs11900K).
Ott is az jott ki, hogy egymagosban talan van nemi kis elonye az Intel procinak, minden masra AMD.Ha azt a kurva TB portot nem sajnalnak ki az AMD-s gepekbol - nyilvan Intelnek nem celja a konkurencia cuccait tanusitgatni - akkor vegre epithetne valamelyik gyarto egy kurvajo gepet.
Amig nincs TB (a kulso GPU miatt), addig minden ilyen gep max 1-2 evre szol - holott kulso GPU-val meg evekig hasznalhato lenne mindegyik.Felgyorsitott evolucio? Mert CPU szinten egy mai 8-10 magos proci meg eleg sokaig megfelelo lesz.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #61275 üzenetére
Telefonnal, keploponal nem látszódna a lényeg
Menjen G-sync és max kepfrissitesre legyen állítva .
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #61271 üzenetére
Mit kellene ezen latnom?
Mondjuk 300Hz kijelzon nezem, raadasul a Razernel ezt tan valoban birja is (3,2ms g2g).Alap sebessegnel meg a szoveget is el tudom olvasni (better than 60hz)...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Darth_Revan #61274 üzenetére
Telefonnal vagy képlopóval?
Alap beáll.-k jók hozzá vagy írd meg milyenre állítsam. -
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #61271 üzenetére
Tudnál lőni pár fotót a kijelzodrol miközben az fut 240 hz-en ?
Kaptál azóta bios frissítést ? -
kdavid23
aktív tag
Ez is eljőtt. Ryzen 5900 vs intel 11900k
Amd győztes...
Már várom amd-s mxm- es clevo variációkat... hátha -
grizlisandor
veterán
válasz
yetijetnyak #61262 üzenetére
Vannak különbségek a PRO javára, feljebb is van pozícionálva és drágább is.
Remélem lassan lesz több teszt is róluk.
(#61271) MaxxDamage:
Kifolyik a szemem a teszttől. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Direkt néztem ezt és nem tapasztaltam a "Ghosting" dolgot.
Én is féltem tőle, hogy az lesz, de nem... -
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan #61269 üzenetére
De nem is 'gamer szemet' ahogy az Asus
15" QHD verzioban van G-sync. -
FőDudu
veterán
válasz
Vegyel Razert
Az nem pixelhibas. Es nem is Asus.Mellesleg ezt megmagyarazhatna valaki:
Azaz a 142W GPU teljesitmeny felvetel hogyan jon ki egy 90 Wattos GPU-bol?
(masfel ora CS:GO utan fogadott ez a statisztika)90+15w boost az ugye lehetseges. De 142W?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #61265 üzenetére
Ha nem lenne az a fránya LCD overdrive okozta torzulas gyors mozgasnal a beépített panel esetében, akkor már rég lecsaptam volna a KM-re, mivel ennél összeszerelésnel ellenőrzik a panelt így legalább kisebb esély van pixelhibara.
Csak sajnos eddig senki nem tudta ellenőrzni, hogy KM esetében is be van e gyárilag kapcsolva az LCD overdrive vagy most kikapcsolta e Clevo....p775 sorozat esetében is volt hogy bekapcsolta elejen a clevo és szinte használhatatlan volt a gép (érdekes módon mégse sírtak az emberek és mint a birkák inkább elfogadták), de későbbi sorozatban kikapcsolta és már hibamentes lett. Ha végre meg lenne erősítve hogy ezúttal nincs lcd overdrive akkor már le is csaknek rá.
Asus G733QS esetében egyre nagyobb csalódás az Asus. Vettem egy újabbat és az is pixelhibas lett 1 órán belül. Eddig 2/2 pixelhibas. Első esetében fehér háttérnél fekete pont, a másodiknál fekete háttérnél piros pont. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen ár mellett ilyen gagyi hibával kínlódik. Anyosnak vettem Lenovo gépet 180k-ert és az hibamentes. Havernak vettem Acer gépet 300k-ert, az is tökéletes. De amikor magamnak veszek 1 misiert prémium áru Asus gépet, az pixelhibas mind
Még egy harmadikat kipróbálok, ha az is pixelhibas lesz, akkor én lemondok az Asus -rol. Hihetetlen hogy ilyen hibát megengednek ilyen ár mellett .
Más felhasználó is panaszkodott hogy gamer monitor esetében hogy járt az Asus-al...a 7. Lett jó! 5 pixelhibas volt, a 6. Esetében pedig por volt az üveg alatt. -
fordjee
aktív tag
válasz
vakablak93 #61258 üzenetére
Igen, a jobb oldalán. Az jutott még eszembe, hogy a tablet mód miatt van ott, nehogy átfordításnál benyomódjon.
Ezért is tetszik nagyon, kis picike, nagy erővel, jól megcsinálták.
Nézek majd valami bluetooth-os egeret , aztán elég lesz az 1db sima usb is -
yetijetnyak
csendes tag
válasz
grizlisandor #61206 üzenetére
Érdekes, a sima 5-ösnél az szerintem valami porfogó cuccnak tűnik. Kérdés, hogy önmagában az, hogy a nem ventis résznél is nyitott(abb) a Pro, az mennyit dob a hűtésen (esetleg a hűtőpad jobb hatásfokkal működik, mert több levegőt tud befújni a házba).
Nekem a képek alapján úgy tűnik, hogy a sima 5 és a Pro hűtése azért jelentősen eltér:
- A Pro-n eggyel több hőelvezető cső van
- A Pro-n mintha vastagabbak is lennének a hőelvezetőkKiváncsi vagyok az árazásra, így a spec alapján a Pro eléggé bejövős (bár én 3070-nel venném csak, a komolyabb kijelzőhöz gondolom kell a plusz erő). A 7-es lehet még jó, de tavaly annak eléggé elbaltázták a hűtését a nagy hype ellenére.
A legjobban amúgy két dolog szálka a Pro-nál:
- az idióta és teljesen indokolatlan gamer design miatt nem lehet 180 fokban lehajtani a kijelzőt :S
- a sima 5-7 megjelenése szerintem sokkal jobb, a Legion-öknél pont ez a letisztult megjelenés volt a vonzó, a fenéért kell eltolni a design-t ebbe az irányba.https://www.reddit.com/r/LenovoLegion/comments/lnnl4x/lenovo_legion_5_pro_2021_amd_ryzen_7_5800h_rtx/
A képen fent a Pro, lentebb a tavalyi (2020-as) 5-ök, de a vidik alapján a mostani 5-ösök is így néznek ki elvileg.
Y
-
Dömper
újonc
Sziasztok!
Egy belépő szintű, alsó-közép kategóriás gamer laptop vásárlását tervezem.
3 laptopot sikerült egyelőre kinézni. Az egyik egy MSI GF65, a másik egy MSI GL65, a harmadik pedig egy Lenovo Legion 5. Mind a három i7(9-10.gen) és 1660TI felszereltségű.
Van esetleg más, jobb ajánlat 350-450k forintért? Vagy ezek közül van amelyik kevésbé vagy épp jobban ajánlott?
Előre is köszönöm a segítségetek és kellemes húsvétot kívánok! -
vakablak93
őstag
válasz
fordjee #61254 üzenetére
Szia, köszi a beszámolót!
Érdekes nagyon, ahhoz képest hogy milyen kis apróság meglepő hogy elbír azzal a procival
A bekapcs gomb ezek szerint az oldalán van? Ha jól sejtem valszeg' az a gondolat van mögötte hogy ha keveset van hordozva és külső gpu-val van használva, akkor ne kelljen sokat nyitogatni, ki/be kapcsoláskor.
A portok számán nem lepődtem meg hogy kevésnek érzed, az összes gamer ultrabook ilyen, mintha szándékosan elfelejtenék hogy ezek számítógépek -
DonDragonka
őstag
válasz
MaxxDamage #61234 üzenetére
Miért? Mi baj velük? Neked volt? Mit tapasztaltál?
-
Ubul86
őstag
gondoltam, ha már 1 éves a gép, ki kéne próbálni a throttle stop-ot, uv-zni kicsit. 9750h + 1660ti-re van valami optimális beállítás rá, vagy ez mindig gépfüggő? Csak mert a proci+videókártya átlagosan a gépekben ugyanaz (kategórián belül értem), gondolom a setting is ugyanannak kéne lennie uv szempontjából
-
fordjee
aktív tag
válasz
vakablak93 #61139 üzenetére
Használatba vettem a Flow-t, úgy ahogy. Egy pár órát használtam. Egyelőre baromira tetszik, egy dolgot leszámítva, hogy hallottam néha egy nagyon magas vékony hangot a hűtés felől, de az is lehet hogy bemeséltem, mert csak kétszer hallottam rövid ideig. Van erre valami szakszó, csak nem jut eszembe.
Hajtogatni alkalomhoz illően hajtogatom, mint egy húsvéti tojást kb., egyelőre bizonytalanul és óvatosan, eléggé masszív a zsanérja, nem tudom még pontosan hol kellene megfogni magabiztosan. A bill. lekapcsol, ha kb. 180 foknál hátrébb hajtom. A ház melegszik, de tablet módban tudtam kényelmesen fogni, nem volt zavaró. Ami zavaró, hogy nem tudtam még rájönni, hogy tablet módban ha belekattintok valahova, automatikusan feljöjjön a billentyűzet.
Játékokkal kettőt próbáltam, Witcher 3 és Nfl 2021. Azt hiszem performance módban játszottam a witcherrel, az NFL-el pedig akksiról, nem volt töltőre dugva, azt hiszem látszik a képeken, melyik-melyik voltEgyelőre nem tudom, hogy tudnék képet kimenteni így gagyi módon lefotóztam.
[kép] [kép]
A hűtése turbo módban sem túl hangos, bőven elviselhető, nem üvőlt, süvőlt. A billentyűzete nekem megfelelő, ebben nincs nagy tapasztalatom, nem sokat használom. Egy sima Usb-s port jó lett volna még rá, 1 van csak, mondjuk a bekapcsoló gomb helyett, az elfért volna még a bill. felett valahol.
A kijelzője fényes, nagyon rég volt már fényes kijelzős notebookom, a matt jobban tetszik, a régi thinkpadem matt érintős, szerintem az valahogyan jobb de lehet hogy csak hozzá kell szokni.
Hirtelen ennyi, összességében baromira tetszik, hogy ennyire kompakt és mobilis, ha csak tartalmat fogyasztok, tablet vagy sátor mód, ha játszok, akkor is variálhatom, ezek a játékok (plusz az FM2020) teljesen jól futnak, zseniális kis gép szerintem.
Jah, meg egy tokot igazán adhattak volna még hozzá, de sajnos nincs benne. -
k-adi
nagyúr
válasz
grizlisandor #61206 üzenetére
látom nem igazán kaptál reakciót erre
érdekes hőfokok lettek,
illetve az válasz engem is érdekelne miért van kitakarva alul eltakarva / nem eltakarva a légrés az 5/5pro esetén? -
k-adi
nagyúr
válasz
Pocok256 #61221 üzenetére
"Nálam ez az a kategória hogyha kell akkor legyen ezt a 2 dolláros alkatrészt kisporolni nettó faszság kategória.. tetszenek az asus új gépei de én konkrétan webcam miatt 100% hogy nem veszek nálam ez kizáró tényező."
igen, erről van szó
anusz feldughatja magának a webcam nélküli gépeit covidos időben, 2021ben főleg -
motifator
senior tag
válasz
Casanova* #61248 üzenetére
Csökken a hőmérséklet, hogy sokat csökken-e? Az attól függ, mennyire drasztikusan fogod vissza a hardvert. De ez hosszú téma, laptopnál a nagyátlagnál nem tudsz egy az egyben cpu frekvenciát / szorzót állítani. Ki tudod kapcsolni a turbót, vagy a HT-t (intel) vagy teljesítmény szintet állítasz be. Ezek a teljesítmény profilok egy adott gyártó saját szoftverével, pl. performance, balance, silent, stb. Amihez persze tartozik egy ventillátor vezérlés is. De az is hőmérséklet csökkentés, ha beállítasz egy játékban egy fps limitet...
-
motifator
senior tag
válasz
conqver #61245 üzenetére
A 10. gen intel cpu-nál nem tudom menni fog-e az uv, bios függő, de vannak kivételek. GPU-ra az MSI afterburner van, de miért szeretnéd alufeszelni? Nagyon magasak a hőmérsékletek? De ha nagyon az elején vagy ebben a témában, akkor javaslom, hogy nézz meg pár videót, mert el tud füstölni az alaplap... Ha magasak a hőfokok, akkor első körben a pasztázást javaslom, aztán lehet finomhangolni.
-
conqver
aktív tag
Szevasztok,
Sikerült beszereznem egy Rog Strix gépet, I7 10875H+ RTX 2070-es vga-val.
CPU uv-ra Throttlestop programot szedtem le, GPU uv-ra melyik programot használjátok ill. a beállításokat ha megosztanátok[link] 3D mark performance teszt
-
Casanova*
veterán
Jó lesz ez az asus G laptop. Jó árban vannak.
-
2018
senior tag
válasz
Casanova* #61241 üzenetére
Én clevot nem vennék, formailag sem jönnek be azok a gépek, meg a magyarországi garanciáztatás is fejeltős. Plusz nincs igényem arra hogy mindent cserélhessek a laposba. Arra ott az asztali.
Elég a ram meg a tároló bővités. Az alapjaim pokoli erősek ryzen 5800h rtx 3080 16 gb. De kinek a pap..
-
Casanova*
veterán
válasz
grizlisandor #61237 üzenetére
Igen,a TUF általában az Asus költségvetési szintű laptopja. Gamer laptopnál nagyon fontos a hűtés,ezért is kérdeztem. Szinte mind nagyon melegednek. Cpu 80-85 fok, Gpu 90-95 fok. Ezek a hőfokok rendben vannak? Ha ,,G,, hűvösebb,akkor ez kell.
Anno Msi GT660 gamer laptopom volt. Ennek nagyon jó hűtése volt. Jó vastag ,nehéz volt.[link] ilyenem volt. Ebbe volt anyag rendesen. Akkor ez a laptop volt top 1 legjobb.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Casanova* #61232 üzenetére
Hűtésben a G sorozat erősebb, ahogy nézegettem.
Van itt a topikban egy tuning TUF, egész jó hőmérsékletekkel, ha nem riadsz vissza, meg nem tudom akkor mi van a garanciával, de elvileg egy utángyártott alsó burkolatot tuning, ha meg garanciába, meg mehet vissza az eredeti.
Kérdéses a panel minősége, ha jól olvastam vissza az ASUS TUF gépbe nem a jó panelekkel szerelte. -
2018
senior tag
válasz
Casanova* #61232 üzenetére
Pros Great price/performance ratio Good keyboard with decent travel, clicky feedback, and an RGB backlight Ryzen 5000H CPU + RTX 3000 comboThere are two M.2 PCIe slots, and two RAM SODIMM slots in dual channel Great battery life for a gaming laptop Can be purchased with a 144Hz screen
Cons Lacks an SD card reader and Thunderbolt support Warms up pretty quickly during gaming All-plastic design
Laptopba inkább g szériás az ami véleményem szerint minőségibb.
-
-
Casanova*
veterán
[ASUS TUF Gaming A17] Erről mi a véleményetek? Ez jobb,mint a G sorozat? Melyiknek jobb a hűtése?
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #61222 üzenetére
Erosen dealbreaker dolog, nem fogok kamerat csatlakoztatgatni ahanyszor valaki viberen ramcsorog.
Telefon kitamasztgatasaval megint nem bohockodnek, hiaba van iPad is azert egy notebookon sokkal kenyelmesebb a video chateles...
Nalam is indok volt a kamera, raadasul toka kamerat sem akartam - ezert estek ki pl. a Gigabyte gepei. Pedig azok kozott is van technikailag nagyon igeretes.
Ugyanigy talan a Honor vagy Huawei Matebook ami F6/F7 kornyeken tartalmaz kiugros megoldasban kamerat. Na az sem jo helyen van, az is toka es orrszor kamera
Nekem egyedul az ujjlenyomat olvaso hianyzik a Razeren, de azt megoldja a Windows hello.
Na ezert is kell a kamera. -
ricogsm
őstag
válasz
rstwingo #61220 üzenetére
Jogos az érv, most már rájöttem te vagy Mikulás bá. Amúgy 2020 decemberben vettem egy új nitro 5 ős gépet 10750 procival 1660Ti vel és szar panda LCD volt benne
Lehet a következő gép legion lesz és azt fogom dicsérni.
Acer valamiért nem jobb mint egy Asus.
Sokáig Acerem volt ami nem game nagyon tetszett.
De inkább Asus.= (BMW ) -
Pocok256
veterán
válasz
ricogsm #61218 üzenetére
Ez helyzetfuggo programozó vagyok sokazor home office va ügyfelekkel tartom a kapcsolatot a tököm sem akar a telefonnal babrálni webcam miatt. Nálam ez az a kategória hogyha kell akkor legyen ezt a 2 dolláros alkatrészt kisporolni nettó faszság kategória.. tetszenek az asus új gépei de én konkrétan webcam miatt 100% hogy nem veszek nálam ez kizáró tényező. Nálad nem hát ez van.
Szóval nem kell ahhoz tanárnak lenni hogy fontos legyen. Továbbá elképzelem ahogy szuleimnek magyarazom majd hogy csatlakoztassak az okos telefonjukat hogy kamerakent menjen apám első dolga lenne kibaszni a kukába egy ilyen laptopot ahogy ismerem 🤣 Nála a megveszük szarom le mennyibe kerül de akkor működjön elv játszik. Ezt kb örököltem én is..
-
rstwingo
tag
válasz
ricogsm #61217 üzenetére
Nem akarlak megbántani, ne értsd félre, de olyanról mondani véleményt amit nem is próbáltál, na meg azért szar mert volt neked már egyszer egy rosszabb tipus belőle, ami kitudja hány éves volt. Egy 2019-s Helios se ugyan az és olyan mint egy 2020-s Helios, még ezeket se lehet összehasonlitani
Ez olyan hogy ne vedd meg az ML mercit mert volt egy 220 mercim előtte és az nem volt jóAzt aláirom hogy hardverileg GPU lehet jobb,hangzása is lehet jobb(de ritka annak amelyiknek jobb), de amiket itt olvasok a "jobb és f@szább" gépekről, egy centivel se tudnak többet mint a Helios vagy lennének jobbak, főleg meg akkor, ha nem viszed egyből szakemberhez ,pasztázni,sikolni,polirozni és egyébb furmányságokat csinálni vele , mert szétfőzi magát meg trottyol meg ki tudja még mit csinál.
Egyszóval egyik se jobb a másiknál, alapból, ha hardverileg tök egyformák és nem profik kézébe kerül hanem csak sima halandókéba mint akár az enyémbe, aki megveszi és használja vagy szeretné használni
Az én igényeimet teljesen kielégiti ugy játékmenetben mint munkában a Helios 300-s Acer laptop -
ricogsm
őstag
válasz
Casanova* #61212 üzenetére
G17, hogy miért:
mert nekem van (8 magos 10875,. 2070 ) és előtte Acer Nitro 5 volt, igaz árban is más volt. De jobb az Asus !
Kép, anyag, hangzás, gyorsaság stb.
Digiprime nél van jó árban, gari is rendben van. [link]
Van konkrét kérdésed írj nyugodtan.
Amúgy ha vissza keresel a nevemre márciusig van pár teszt a g17 ről,
Asus után nem vennék Acert. -
Casanova*
veterán
válasz
MaxxDamage #61213 üzenetére
és miért azt? mert jobb? vagy csak jobban tetszik?
-
Casanova*
veterán
szasztok! Melyik gamer laptoptot vennétek és miért?
Kb. egy árban van a kettő és specifikációjuk szinte azonosak.[Acer Predator Helios 300 - PH317-54-73VX] vagy [Asus ROG Strix G17]
-
Dhampir
félisten
válasz
Seprioth #61208 üzenetére
Hasonló, mint amilyen például a korábbi Lenovo Legion Y520, az Acer Nitro 5 (a Nitro esetében azóta változtattak rajta és szétválasztották a ventiket) és a Dell G3 hűtése volt. Van ennél jobb megoldás is, például a Lenovónál maradván a Legion 5-ben lévő elrendezés hatékonyabb.
Laptopmedia szétszedős videó:
Lenovo Ideapad Gaming 3i (15) - disassembly and upgrade optionsA Laptopmedia bemutatója:
Lenovo Ideapad Gaming 3i (15) review – second-generation Ideapad Gaming = 10th Generation processorsA notebookcheck bemutatója a gyengébbik i5 processzoros és sima GTX 1650 konfigurációról:
Lenovo IdeaPad Gaming 3i 15IMH05 in review: Core i5 at full throttle -
Seprioth
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnek hogy a Lenovo Ideapad Gaming 3(Intel Core i7-10750H,GTX 1650 Ti 4GB GDDR6) milyen a hűtése? Szóval van olyan hangos mint a ps4 pro?
-
grizlisandor
veterán
Találtam pár videót hogy futnak a játékok az új Legion 5-ön, afterburner monitorozással.
Ezek 15" 5800H+3060 gépen készültek
Horizon Zero Dawn Complete Edition
Assassin's Creed Odyssey
Shadow of the Tomb Raider
Legmagassabb hőmérsékletek: CPU 87°C, VGA 76°C, valószínűleg a 17" és az 5600H valamivel hűvösebb lehet.Észrevettem az 5 Pro-hoz képest, ugye, ahol nyitottak az alsó légrések, na ott a 5-nél ventillátorok kivételével valami textillel ki van takarva.
-
Ubul86
őstag
válasz
Pyttawrx #61202 üzenetére
otthoni előfizetéssel is lehet, akkor 22 x 35 300Ft/hó (persze attól függően, hogy kinek milyen jó csomagjai vannak, nekem ez kb 37000 lenne). Mondjuk te épp a 3080-ast mutatod, de egy kutya, mindegyiknél engedi, csak pl okosóráknál nem lehet részletre (ott is volt 1-2 -nél pl samsung galaxy watch-nál, szerintem an egy adott összeg, ami felett már lehet)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest