Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blue_23
üzenetére
Szia esetleg valami nem szétszedős tanács addig amíg nem viszem el ujra pasztáztatni ?

+ A többi kérdésemre is tudnál esetleg érdemleges választ adni kérlek szépen
Vészesen sok ha 80-90 fok között mozog ? néha csak fel ugrik 94 re de utana egyből vissza 82-84-87-91 és ujból 80.... -
blue_23
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Szia!
Nekem G531 van, izmosabb játéknál 80 fok körül mozog.
Hőmérsékletre már 90 fok is sok, minél alacsonyabb hőmérsékleten üzemelteted, annál nagyobb a teljesítménye, halkabb és időtállóbb lesz.
Ha szeretnéd, hogy hűvösebb legyen és hosszabb életű, cseréld/cseréltesd ki a hűtőpasztát MX2/4-re, használj UV-t és turbo mód helyett használj "windows profilt"-t az armoury crate-ben (előbbi feleslegesen pörgeti CPU/GPUt).
-
[-HERO-]
senior tag
Micsoda újítások jönnek kérem szépen!
[link]
A kedvenc mondatom:
"az ASUS komoly hűtést tervezett hozzá, mely öt hővezető csővel és két, az eddigieknél 33%-kal vékonyabb, mégis 15%-kal nagyobb térfogatáramot biztosító ventilátorral dolgozik." -
Ja és kimaradt hogy mennyire lehetséges megsutni a procit ? Kikapcsol ha vészes a hő fok ? Picit tisztában szeretnék lenni ezekkel sajnálnám ha tönkretenném.
Jöhetnek ilyen basic laptop hűtés trick tippek is
-
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem ugyanis egyetem miatt váltanom kelett pc ről laptopra es vasaroltam egy asus rog731G-t.
Döcög benne egy i7 9750h proci egy 2060rtx melett. A proci melegedésével lennének kérdéseim.
-Nos kezdeném azzal hogy az intel honlapján a maximum 100fok az az a fok amikor a proci már vissza vesz a teljesítményből vagy az már a vészes megsutős fok?
- A turbó mód bekapcsolásával hallhatóan erősodik a hűtés de a hőmérséklet nem csökken gondolom mert a teljesítmény is növekszik.
- Mi az ideális hő fok ami még nem vészes ? Msi afterburnerrel nézem a proci 80-92 fok kozott ugrál kerekítve 86 fokra lőném ez még türhető?
-Hogyan célszerű hűteni ? Olvastam nehany laptop alulról szívja a levegőt akkor picit gondolom pocit majd meg emelem, van egy nagyon alap"csöves" laptophűtőm ami nem sokat ér esetleg létező dolog hogy csak ront a helyzeten? Melegevegőt csak vissza fújja.
Válaszokat előre is koszonom
-
Metacska
aktív tag
@Killhates: Említetted, hog dobjak Killer kártyát a mostani Intel helyére. Melyiket érdemes választani? Illetve jól látom, hogy itthon nem látom bolti kínálatban?
-
törölt tag
Tudnátok nekem olyan laptop táskát javasolni, amit nem hátra kell kapni, hanem kézbe lehet vinni? Szóval a hagyományos laptop táskára gondolok. Csak olyan kéne amibe belefér a Helios 500.
-
válasz
echterion
üzenetére
Persze. De a prime alatt elszalad 96 fokig.
Mondjuk Prime-ozzon az akinek két anyja van, meg aki notebookhűtés-fallosz méregetésben szenved.
Munkára használom az m51-et egy olyan programmal ami térinformatikai elektronikai eszköz modelleket számol, az is 90% fölé küldi a procit de ott nem megy 75 fok fölé. Ha kijön majd a 9900S akkor lehet, hogy majd arra benevezek, de lehet, hogy megveszem matyee 9900-asát -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Lenne egy offtopic kérdésem, mert még nem kaptam választ a monitoros topicban és nektek valószínűleg több tapasztalatotok van nálamnál a monitorok terén is.
A helyzet az, hogy tönkrement a régi jó LG Flatron L1730B monitor és valami korszerűbb vackot keresgélek, ami talán "univerzális" felhasználásra is alkalmas lehetne.
Amiket kinéztem:
- AOC Q3279VWFD8
- LG 24MP59G-PValamiért az LG szimpatikus, de állítólag "screen door effect" előfordul rajta, vagyis egy magyarázat alapján a pixelszerkezete miatt kék és narancs színeknél látványosan négyzethálóssá válik a kép. A többi hasonló tudású 24" IPS 75Hz monitort is ezzel a panellal szerelik állítólag.
A screen door effect így néz ki egy régebbi videófelvételen (ez nem a fenti monitorok képe).
Pedig általában a monitoros fórumon ajánlják ezt az LG kijelzőt, valószínűleg a "takaró hosszúságához" mérten.
Nem tudom, hogy a fenti AOC ennél jobb lehet-e, illetve talán annyira mégsem vészes az LG?

-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Nem is a hőfokra írtam, hogy jó, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy 4 GHz játékokra elég. Persze, hogy sok, meg így használva nyilván nem a kifizetett összegbe kerülő cuccot használsz, csak egy "maxq" procit.
(#42784) KillHates: Mindig kimegy a fejemből az a nyomorult teve.

-
válasz
matyee
üzenetére
Valóban nem az, olyan járdalapoktól amilyenek nekünk vannak. De ez a gép összecsukva volt olyan vékony mint a mi gépeink kijelzője
Mondjuk ez sem igazolja a fenti tételt, mert akkor mi a bánatért raknak ilyen brutál procit egy ilyen gépbe. A 9980HK-nak az MSI GT76-ban a helye a 12 hőcső alatt
-
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tudom, de mondom raprobalok en is hatha csak neked nem akarja adni...
-
Elment ma a szépség
Úgyhogy a táska-dráma sztornó
Marad az m51 -
Nagyon kedves vagy, de meg van még a Vindicator 17 a nagytestűnek. Csak azon sopánkodtam, hogy az Alienware új 17-es táskájába simán nem fér bele az 51m, csak éppenhogy az m17
Nem tudom ezen miért kell spórolni? Így legalább lesz szép új ufós táskája is a hókirálynő új gazdájának. Igazából a G752-eshez keresek táskát, mert amikor azt kölcsön adom, akkor nem szeretném ha a nejlonzacsiban hurcolásznák
-
gago1975
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Vagy ezt nézd meg Dell Pursuilt 15-17, szerintem ebbe is beférsz és most jó áron is van.
Azt viszont te tudod, hogy milyen minőség. -
gago1975
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Szia KH barátom.
Nagyon nagy szentségtörés, eretnekség lenne neked ez Acer Predator Gaming Utility 17"?
Táska mérete mag:527 x szél:355,6 x mély:203,2A Helios 700-as mérete: szél:430 x mély:310 x mag:50 mm.
(#42758) Mikulásbá Ebbe azért beférnél

AW Area 51m: szél:402,6 x mély:319,2 x mag:42 mm.
-
Medocsabi
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem meg amelyik belefér
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hidd el csak kínlódás lenne az életed a folyamatos throttling miatt.
-
-
Nincsen valakinek eladó 17.3-as Asus hátizsákja? Kellene az öreg ROG-hoz, de a nagykerben 14 ezer és mintha a fogamat húznák
-> 
-
echterion
nagyúr
válasz
fordjee
üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy én sose használom asztalon a gépem, mindig az ölemben van a kanapén vagy a fotelban és hidd el, a 4kg nem vészes és a golyszikat sem főzi meg
, mert a kulcs, hogy a két térdeden kell tartani a gépet és akkor kap alulról levegőt. Ha a lábaiddal eltakarod az alsó rácsokat, akkor bármelyik gépet könnyedén megfőzöd, amelyik alulról szívja a levegőt. -
-
fordjee
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Több oka van. Egyrészt nincs ennyi pénzem. Másrészt ágyból használom, ezért is néztem először 2kg körüli notit. Ez majdnem 4 kg. (nem paplanon meg ilyesmi, nem lesz megfőzve). Ráadásul cégre lesz vásárolva, áfás számla kell. Illetve fontos nekem a kinézet is, ezek a 4kg-os gépek nem tetszenek már, elhiszem, hogy ez az ideális gamer laptop, de heti 10-15 órára jó lehet egy g531 is.
Hogy Gl vagy G , nem tudom, nem értek hozzá, nem tudom mi a különbség, ebben az a jó, hogy megetetni sem tudnak, mert nem mond semmit. Azért ezt írtam, mert többen is ezt ajánlották, 300-400 körül, mint elfogadható eszközt. Szívem szerint egy m-es zephyrust vennék 480 környékén amúgy (csak a 480 is sok már) , attól ez a Predator messze van kinézetre. A zephyrus meg messze a Predatortól minden másban, de valami kompromisszumot kell hozni. -
törölt tag
Jelenleg van olyan kapható gép a ~400k körüli kategóriában, aminek a BIOS-a enged egy kis finomhangolást a felhasználónak?
Gondolok itt a turbo alapban kikapcsolására, esetlegesen a turbo max órajel limitálásra, vcore offset állításra...
Pár hasonló dologra amit mondjuk szoftverből a throttlestop tud.Illetve van tapasztalat, hogy az Acer Nitro 5 egy körös/2 hőcsöves/2 ventis hűtése mennyire elég egy 9750h/gtx 1650 hűtése esetén? Persze kis finomhangolás után.
-
matyee
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Azt írtam, hogy majdnem biztos vagyok benne, és nem kritizáltam, csak leírtam, hogy nem tudna 100-140W-ot szerintem cpu oldalon lehűteni. Attól még amivel vetted még lehet jó, de az más kérdés, hogy több mint kétszer akkora TDP-vel szerintem nem boldogulna, ennyi. Túl sok értelme nincs ennek a diszkurkuzsnak amúgy sem - mi lenne ha volna - mert nincs ilyen gép.
ui: a kinézete nem szép valóban, de szinte egyik clevo sem az, ettől még eddigi tapasztalatom alapján a legjobb gép (ami még hiányzik a sortimentből a gt76 és 51m) -
gago1975
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Hát én meg nem vennék rá mérget.
Azért mert BGA-s a Helios 700-as nem kell kritizálni, olyat állítani, hogy biztos vagy benne, hogy elvérezne. Attól még elég masszív a hűtése.
Bár fele ilyen jó lenne a többi BGA-s gép hűtése is.
Nézd Matyee én elismerem a Clevo-d, sőt amióta beletettétek a 4. ventilátort most biztos még jobb lett.
Én nekem csak a kinézetével van bajom. -
gago1975
őstag
válasz
fordjee
üzenetére
Szia.
Én komolyan nem értelek meg.
Vehetnél egy komoly, tényleg erőművet ami csendes, erős, nincs jelenleg játékoknál kompromisszum, soha nem lennének CPU-s trottyok stb...
Erre bedobod a Asus GL531-et, mert az csak egy GL531 és nem G531.
Csak nálunk marketing hülyítésből a "Szlovák" cégek az "L"-t nem teszik hozzá.Asus Strix Scar III G531 Series - ASUS ROG Strix SCAR III G731
Scar III-nak hivatalosan I7-9750/I9-9880H RTX2070-től szabad használni.
731-ből pedig I7-9750H RTX2060 nál SCAR HERO III-nak kellene írni.A többit amiben GTX1660Ti stb csak sima SCAR GL531-731-nek kellene hívni.
Csak ugye a magyar embert meg lehet etetni bármivel (Digiprime+Radium). -
-
gago1975
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Azért be kell valljam, hogy valahol irigykedek rátok Matyee & KH.
Olyan jó lenne, ha az Acer-nek is lenne olyan Brutal cserélhető CPU+GPU-s gépe mint a Clevo + AW Area51M-nek.
Legalább mint a Predator 21X-nél lenne benne SLi csak RTX2070/2080 vagy valami.

Jó tudom ott lenne az I9-9980HK + RTX2080 mint opció, de akkor is.
Illetve nem tudom, hogy a Helios 700-nál, hogy viselkedne a I9-9980HK.
Szerinted KH ott is lennének vele gondok?
-
-
gago1975
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Barátom azt azért ne felejtsd el, hogy a te AW Area 51M gépednek egy full asztali I9-9900K + RTX2080-at kell lehűteni és nem egy mobil I7-7820HK + GTX1080m-et.
Szerintem azzal még az én Helios 700-as hűtésemnek is fel kellene kötnie a gatyát, úgyhogy nem egy kategória. Az Area 51M-ben található perifériák tudvalévő hőtermeléséhez képest jó a hűtésed.
De ezzel nem a Predator 17X érdemeit akarom lecsökkenteni, épp ellenkezőleg. Az általam felsorolt gépeknek mindnek nagyon jó a hűtése. Ennyi -
-
gago1975
őstag
válasz
fordjee
üzenetére
Szia fordjee.
Ne vedd meg azt a gyenge helios 300-ast, nagyon fogod szidni hidd el, és ne attól a fekete listás bandától. A Radium minden csak nem egy becsületes bolt.Én a helyedben inkább megkeresném privátba echterion fórumtársat és alku nélkül megvenném az Ő
Acer Predator GX792 i7 7820HK, GTX1080, 16GBram gépét ha még eladó neki. 2,5 év valódi Acer garancia van hozzá, nem szlovák szürke importos, átmatricázott vagy cserélt billentyűzetes, kivett alkatrészes mint amiket a Radium ad.
Na az a gép egy szörnyeteg, nem csalódnál benne (nem egy helios 300-as) a hűtése egyszinten van az MSI GT73/75/76, Helios 500/700, Alienware Area 51M, Asus G703 Chimera, CLEVO gépek hűtésével.
A GPU egy GTX1080-as ami a RTX2070 (néhol jobb, néhol rosszabb) / RTX 2080 között van.Hidd el nem akarok rosszat, én is Acer tulaj vagyok(Helios 700), tudom miről beszélek.
-
Balázzs
senior tag
-
MR007RM
addikt
Szerintetek a Windows 10 1903-ról 1909-re frissítés meghiúsulása lehet a Win kulcs miatt? Már régen várom hogy magától rendbe jöjjön, de nem akar.
"....Cumulative Update for .NET Framework 3.5 and 4.8 for Windows 10 Version 1903 for x64 (KB4533002) – hiba: 0x80073712...." Is mellette.Na jó ez nem ide való, csak kíváncsi volnék nálatok fellépett-e ez a frissítési hiba. Nem tudja sosem befejezni.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt jól kitalálta msi
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Kozben mar utanna olvasgattam, de koszonom a felvilagositast, nem hasznaltam eddig, meg a samsung magician-t is csak ma raktam fel

Tisztaban vagyok vele hogy a gepem nem alkalmas lehuteni egy nvme ssdt meg ugy sem ha teszek ra bordat, de ha par fokot nyerek vele lehet meglepem mert miert ne alapon.
Sebessegevel egyebkent nincs bajom, 3 eve hasznalom a 960prot, a 850 prot meg 5 eve, torrent jatek mindent kap, nem kimelem, szoval a 960 3 eve igy 100 fokon uzemel, azt meg nem neztem meg hogy a kornyeken valami olvadt e mar, de most kivancsisagbol megnezem, ugy is ki akarom pucolni a gepet.Zsolti75:
en meg nem nagyon mericskeltem ssdket, max a hofokokat neztem, de ez elso perctol fogva igen forro feju darab
-
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Ezzel a 960pro-val valami nem stimmel, egy évvel ezelőtt méricskéltem ssd-ket és a 960-as sorozat nem túl melegedős fajta, szemben a 980-asokkal, amik hűtés nélkül szépen megégetik az ember ujját.
Tudom ez nem épp egy korrekt mértékegység, de én pont e miatt cseréltem le a 970-eseket XG6-ra, mert egyszerűen nem bíztam a hosszú élettartamában a hőmérséklete miatt.
Ilyen belassulást meg 960-nál sosem láttam. -
echterion
nagyúr
válasz
smallmer
üzenetére
Hát, ha új, akkor 500-ból 2060 kb. a plafon értelmes házzal. Esetleg meg lehetne próbálni egy Defiance V-öt 1070-es GPU-val, kicsit lecsupaszítva 500k környékén kijön 2 év háztól-házig garival.
-
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Szia.
Gondolom tudod, hogy mit jelent a Rapid mode.
"RAPID (Real-time Accelerated Processing of I/O Data) mód használatát, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy lefoglal némi területet a rendszermemóriából, amit RAMDISK módjára gyorsítótárként használ, így egyes esetekben érezhetően javítja az adatátviteli sebességeket. Persze ennek ára van: egyrészt a szolgáltatás megfoszt minket maximum 1 GB-nyi rendszermemóriától, másrészt áramszünet vagy rendszerfagyás esetén fennáll az adatvesztés veszélye, hiszen a DRAM illékony memóriatípus, így ekkor az ott tárolt adatoktól búcsút kell venni, hiszen nem készül róluk biztonsági másolat."Azt is tudni kell, hogy az NVMe nem támogatja és nem is fogja támogatni a Rapid mode-ot.
Az a sebesség amit a 960Pro tud, bőven jó,
az általad hiányolt 3500/2100MB, laboratóriumi körülmények között mért adatok.
Egyébként a Samsung programon belül is van benchmarkt teszt, ott is meg tudod nézni, hogy mennyit tud jelenleg.
Ha jobb eredményt szeretnél az általad leírtaknál, akkor olyan laptop-ot kellene venned amibe lehetőséged van RAID-be kötni 2 ugyanolyan gyártmány/típus/méretűt.Az is igaz, hogy 1000Mb/s felett már nem igazán veszed észre a különbséget.
Minden NVMe SSD velejárója sajnos a magas hőmérséklet.
Ezért nem mindegy, hogy milyen méretű, milyen vastag a gép, milyen a termodinamika hatása belül.Tudom demagóg dumának tűnik, de egy 17"-os vastag, nehéz, masszív hűtésű "Igazi Gamer" notebook-ok nemcsak a CPU-GPU-t, de -20-40%-kal lejjebb tudják hűteni még az NVMe ssd-t is.
Tehetsz az ssd-re hűtőbordát, de vigyázz, hogy JÓ szakember csinálja, le ne essen, el ne szabaduljon bent a gépben mert tud furcsaságokat, esetleges károkat okozni egy elszabadult hűtőborda.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem az nvme alap windowsba is 75-80 fok ugy hogy nem csinalok a gepen kb semmit.
neked milyen hutes van az ssd-n?
-
[-HERO-]
senior tag
-
válasz
[-HERO-]
üzenetére
KH-val egyetértve, kell a hűtés az SSD-re.
Nálam MSI-be van 2TB Samsung PM981 NVMe (PCIe 3x) SSD (ezen van a rendszer, Gamek, minden...) és a 960 EVO 1TB (Sata3) SSD 1-2 fokkal melegebb, mint az NVMe
IDLE 30c körül van mind2
Terhelés alatt sem mondhatók melegnek.
1TB (Sata3) az 43c max.
2TB (PCIe 3x / NVMe) az 37c max.Korábban egy másik laptopban (Dell G7 vagy RoG G752VSK) az 512GB és 1TB PM981 az 80c+ is volt Simán....
Asusba egy alu lemez volt a hűtés kb. A G7-be is hasonló. Az MSI-be (mostani) olyan hűtés van az SSD-ken (gyárilag!), hogy bitang cucc!
-
Raymond
titán
-
[-HERO-]
senior tag
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Első perctől fogva nem hagy nyugodni a dolog hogy miért ilyen meleg nálam a 960 Pro nvme ssd.
Most csináltam rá egy tesztet és elmegy 110 fokig
A képen látszik hogy a teljesítményéből nem keveset veszt.
Gyári adat szerint 3500/2100MB-nak kéne lennie és ami még érdekes hogy ez az ssd nem támogadja a Rapid mode-ot.
A kérdés pedig az, hogy mit tudok vele kezdeni?
Van e rá valamilyen mókolási megoldás?
Van a gépben egy sima 850 pro sata ssd is ha azon bekapcsolom a Rapid modeot, akkor kenterbe veri a 960 prot, úgy hogy Rapid OFFba magasabb a hőmérséklet mint Rapid ONba.
A PCH is első esetben 100 fok, a másik esetben meg csak 60.
Rapid-off:
Rapid-on:
Nem néztem még mennyi hely van az nvme ssd-nél de valamilyen kis slim borda segíthet valamennyit vagy levegő hiányában értelmetlen rárakni?
-
smallmer
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem feltétlenül fontos a magyar felirat, de a billentyűszám az a magyarral megegyező legyen

-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Fejhallgatós találkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt hozzá kell tenni, hogy a gyári paszta van még...
Úgyhogy a táska-dráma sztornó
Nem tudom ezen miért kell spórolni? Így legalább lesz szép új ufós táskája is a hókirálynő új gazdájának.
Megláttam nálad a 17-es AW táskát, vettem egyet, de nem fér bele.

Muerte