Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Mert az hőre keményedő ragasztóval van felragasztva, kifejezetten erre a célra csináltattam a kínaival.
-
solyom76
senior tag
Hy...
980m 8gb ról nagyon érdemes lehet 1060m re váltani..? -
MR007RM
addikt
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Szerintem csak fűtenének. Korábban próbálkoztam velük, nem jöttek le, viszont semmit nem értek.
-
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Lepotyogna szépen és utána találkoznánk...
-
matyee
őstag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Igen, ha a melegtol leolvad akkor zarlatot kap majd a gep, hogy vehetsz masikat. Az a borda kb 250w-ig jo, Neked van benne 180kb, nem kell kiserteni sorsot
-
simo9555
tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nyílván nem erre gondoltam.
Hanem hogy tudhat-e annyit mondjuk a vga mint egy RTX2060, mert semmilyen értelmes teszt nincs róla külföldi oldalakon sem. Notebookcheck nem is igazán jegyzi ezt a vga-t, pedig nem asztali teljesítményű mivel 120W TDP-re vissza van fogva. Az ára lényegtelen, nem az volt a kérdés.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Gondolom az intel agyonverte a dellt pénzzel és azért lehet ez a pletyka hogy nem lesz üzletibe, ez nekem nem probléma mert a játékos vonal érdekel. Mondjuk ha jön is és jó is lesz akkor se veszek új gépet, mert augusztusban újítottam a mostanit és szerintem még sokáig ki fog szolgálni.
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék van-e itt valakinek tapasztalata erről a laptopról? AMD+AMD párosítás. [link]
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
OMG / WTF!?
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hát sajnálom, bár ne hivtalak volna vissza Benneteket. Amúgy szerintem nálam most is menne, de ahogy olvastam a kockázatot egyből visszamentem a stockra.
-
-
törölt tag
válasz
solyom76
üzenetére
Én ilyenkor Ubuntu Live usb-vel szoktam bebootolni, GParted-el új partíciós sémát csinálni (Pl. GPT) és létrehozni a szükséges partíciókat, bár ha nem értesz hozzá, akkor a Win10 telepítő is megcsinálja a partíciókat.
De a lényeg, hogy nem csak ledobom a partíciókat, hanem inkább új sémát csinálok. Ezt a telepítővel nem tudod megcsinálni. -
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
MR007RM
addikt
válasz
solyom76
üzenetére
Ja.
(Azt gondoltam, most minek tagadjam meg magamtól azaftos puncisoldalakat? Egyszer élünk!) inkább szerzek hozzá védelmi rendszert.
Persze nálad lehet az másból eredően is, akármi ahová csapdát állítottak. Drága Nvidia.
Most nem rég beregeltem egy orosz torrentes oldalra....korábban Kóreai oldalakat nézegettem és töltögettem onnan stb az ember barangol mindenfele.
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ooooh, jobbulást.
Nem értek hozzá, de nem ilyesmi jelenséget produkál egy VRAM hiba?Update:
Most láttam csak, hogy az eszközkezelőben sem tudja rendesen használni. Akkor már inkább a hőingadozás miatt forrasztás-repedésre tippelnék. GPU reball? -
solyom76
senior tag
válasz
MR007RM
üzenetére
Most olvasom a linked....
Azt a qrva.. mikor jött az értesítés,hogy a skype készenáll a használatra.. még el is gondolkoztam rajta ,hogy a gyászba mikor nem láttam már vagy 5 éve a fiokomat..
aztán csak kipöcköltem az értesitések közűl..
Hogy a fenébe talált meg,nem is azon az emailon van a microfoft mint a skype...
Ha olvastad amiket írtam korábban pont azt csinálta a gépem amit a cikkbem írnak.. -
Bossp
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez gpu lesz mi? Nem a kabel :/
-
-
MR007RM
addikt
válasz
solyom76
üzenetére
[link]
Az a helyzet nekem is volt olyan vírusom mint neked. Nem akartam még a korábban klónozott rendszert sem betenni, hanem megoldani inkább a gondot, főleg mert ha bekaptam azt az izét akkor bármikor megtörténhet újra. Így megvettem a Reimage szoftvert és (persze csak mi után fizettem) megtalálta a kórokozót. Minden megoldódott. A többiek itt a topikban csak röhögtek rajtam mekkora baromság, pedig tényleg bejött. Aztán később már nem tudom miért valami miatt terhessé vált és leszedtem.
Ez (online)internet kapcsolaton keresztül szkennel, vagyis ha már beépült a vírus a rendszerbe, csak ilyen tud segíteni....távsegítség.
u: Mondjuk ez pénzbe került és így lehet mondani minek így, ha lehet másként is. Én olyan kíváncsi ember vagyok és sokszor döntök helytelenül.

-
Dhampir
félisten
válasz
KISDUCK
üzenetére
Tudom (a cikk első hozzászólása az enyém volt), kíváncsi vagyok rá én is. Dell gép AMD-vel ritkábban jut el Magyarországra, sok AMD konfigurációjuk külföldön marad.
Viszont ez a hozzászólás érdekes volt.
-
solyom76
senior tag
-
MR007RM
addikt
A legjobb megoldás mikor előre felkészül az ember mindenre és rendszer gebasz esetén egyszerűen csak cseréli az ssd/hdd-t. Nálam 2 lemez is van eltéve amit bármikor berakhatok a mostani helyett. Így nem kell mindent elölről kezdeni.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Hát az oké, de én a legújabb bejelentettre gondoltam a legújabb bemutatott ryzen procival és 5600xt-vel. [CES 2020: ilyen notebookokkal készül az új évre a Dell].
-
Pocok256
veterán
válasz
solyom76
üzenetére
Win 10 telepitővel letudod törölni az összeset ha nem megy néz meg youtube on egy guide ot 100% hogy meglehet oldani vele, mivel nekem is sikerült.
Hova tovább win 10 telepitő eddigi legjobb amit kidobtak szóval ha azzal nem sikerül akkor nem igazán van könnyebb megoldás mint az ok ok next ok. (hint a recovery 500 megás particióját meg amit magától hoz létre ne akard letörölni ... ) -
solyom76
senior tag
Hmmmm...
Mennyit jelen ha valaki pár évig a közelében sincs ennek a világnak..
Neki engedtem a gépnek a kasperskyt.. azt addig jutottunk,hogy lesz ebből egy új win10...
microsofttól jött a win 10,pendrivera..
No akkor telepítünk.. na de hová.. hááá ssdre..
addig nyomtam a partició törléseket,hogy lett ott vagy 8 meg gtp... nem is akart települni. Na jo kivettem az ssdt ,hogy másik gépen formázom azt újra kezdem.. No de a másik gép csak az eszközkezelőben látja.. máshol nem..
Valaki le írná milyem progival tudom vissza állítani ezt az ssdt .. mert most valami guid fas.omba van ..
Köszi. -
válasz
Ryan1318
üzenetére
Van clevo-m, javaslom fogj kezedbe egyet!
Nem tejfölös, egyáltalán nem gyenge szétesős, a gumi bevonat elég tartós, bár minden ujjlenyomat meglátszik rajta.
A vastagságuk az tény, de ennek fő oka, hogy belül nagyon szellős, nincs bezsúfolva. Simán lehetne 1-1,5 centivel vékonyabb ha az lett volna a céljuk a tervezőknek.
A 400 ezres új gépekről is megvan a véleményem.
Mindenkinek végig kell járni saját tapasztalat alapján, hogy milyen különbségeket rejtenek az árcédulák.
Ha cipelni kell akkor tényleg nem való neked erős gémer gép, valahol kompromisszumot kell kötnöd. -
matyee
őstag
válasz
Ryan1318
üzenetére
Erosen latszik hogy az eletben nem lattal clevo es nem vettel a kezedbe. Nagyon massziv muanyagbol keszul, a zsamerok massziv fem házban ulnek. Ezt azert ne hasonlitas mar a tobbi gephez. Meg az msi gepek is - amik egyebkent muszakilag nagyon jok - is fenyevre vannak a clevo masszivsagatol.
Egyebkent aki komoly gepet hasznal (gaming laptop) ott sok a clevo, de ez nem egy konzumer gep Pistikenek, Dzsoniknak, Hansikanak. Ettol meg a legjobb gep a hozzaertok koreben. -
-
Ryan1318
tag
Hát nem tudom nézegettem mostanában ezeket a Clevo gépeket lehet van benne 20 venti meg azért egy scarIII nem olyan vastag amit ajálngattok. Meg ugye valakinek fontos a garancia de azt veszem észre hogy itt Hardveren egyre jobban nem éri meg venni használtan gépet, de még az új bontatlant se. Most hogy 10 000rel olcsóbban adja mint a bolti ár. A 400 000 forintos gépet az már szerintem ilyen összegnél nem számít vagy is de, mert inkább megveszem a boltban.(Itt most nem a topicba lévő emberekre gondoltam). Vissza térve a Clevora kinézetre meg hogy a zsanér és a burkolat/ház szerkezetet miért tejfölös dobozból kell csinálni egy ilyen kategóriájú gépnél azt nem tudom megérteni. Azért külföldön se Clevot használnak mindenhol nem csak itthon nem ismerik/veszik az emberek.
Gago azért a te géped 2 -3 szor annyiba kerül mint az általad felsorolt gépek. Nem egy kategória.
Megnapi szinten én azt nem cipelném magammal egyrészt félteném más részt kurva nehéz.
-
solyom76
senior tag
echterion-Bossp
Most fut a kaspersky.. azt meglátjuk..
köszi -
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Valaki esetleg ?
Valami járatja aprocit a gépben...Nem látom mi az,mert amint megnyitok erőforrás figyelő v. feladatkezelő progit egyből vissza áll alapra.. THX. -
Pocok256
veterán
Azért elég vicces, hogy 1 és fél éve vettem a alairasomba szereplő MSI gépet 500k ért, és most kezdenek lassan ilyen árba menni magyarhonba is ezek a gépek. Mondhatni macbookosan tartja az árát
matyee által árult clevo meg egy zseni instant venném ha nem az új xboxal szemeznék ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nézd, a műhelyemben a BGA-zó (chip forrasztó) gépemet egy AMD-s beágyazott rendszer vezérli, hiba nélkül (oké, néha nem boot-ol, de azért mert nem ismeri az SSD fogalmát a SATA kontrollere
, ilyenkor elég egy reset és magára talál) ha megy akkor stabil.
Úgyhogy tényleg egy rossz szót sem kellene az AMD-re mondanom, de amit driver fronton művelnek (a mai napig) az tényleg egy vicc. Emlékszem, amikor anno kijött a RAGE című játék; én már kb a felénél jártam, mikorra kijött az az ATI driver, amivel elindult a game. Mai viszonylatban, az AMD még mindig csak igérgeti a raytrace-t, talán majd Navi... -
Bossp
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
3 éve ryzenem van azzal még semmi gond nem volt
. R9 290 volt mellete aztán 1070 aztán Vega 64 aztán 1080 Ti és most 5700 XT mivel ha nem fps-t tolok kiteszem a játékot az 55"-os TV-mre ami 400k-ért cserébe brutál játék élményt biztosít viszonr AMD-vel sokkal jobbat ugyanis kell neki az a rohadt freesync és a tv-men csak amd-vel megy. Kicsit sem bantam meg a cseret. 1-2 bug volt driverrel de 1 hetente dobnak ki ujat es mindig van stabil amit vissza rakhatsz (meg sosem volt olyan bug ami miatt vissza is raktam volna) nem tudom nalad mi tortent
. De igaz noti fronton van ez a helios 500 vega 56 al es pont. Sajna Navis gepek nincsenek 3. Genes rizsával
nem tudom hogy lesz e de ha marciusban mennem kell akkor addig mindenkepp kell valami
egyenlore a Clevo ami a legjobban tetszik a kolleganal
-
matyee
őstag
A maxQ azoknak jó, akik egy nagyon vékony könnyű gépet keresnek, de értelemszerűen a teljesítményt fel kell áldozni a szépség oltárán. Aki inkább erős gaming laptopot keres, ahol nem a csipelés és vékony felépítés a szempont, az szerintem nem vesz maxQ-t. 20XX inkább RTX miatt jó, meg kisebb teljesítmény miatt jobb hőmérsékletek. Egyébként 1080 után (ahol jó gépben voltak) nem igazán éri meg a váltás, ha az RTX fícsőr nem fontos.
-
Van egy régi székely mondás:
"fiam, sz@rból nem fonsz ostort,
de ha mégis sikerül, pattogtatni soha nem fogsz vele!"
Ezt a képernyőt egy "szűz" 1909-es Win10 alatt produkálta kb 45 percen keresztül, egy új AMD Ryzen-es gép:
Mivel türelmes ember vagyok szépen kivártam. Majd restart után:

Viszont meg kell követnem magam, mert vitathatatlan, hogy a professzionális szinten a Threadripper valami elképesztően brutális!
Csupán ehhez csak ennyit fűznék hozzá:
Attis vótam degecről
-
-
MR007RM
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
"Az én gépem csak CPU-GPU 69-64 fokos max terhelésnél."
Ez annyira lényegtelen ha igaz ha nem. Tiszta farok méregetés. Tudom már uncsi vagyok azzal ha megjegyzem,
de te akartad
....az én gépem pedig még mindig él, és használom szinte egész nap sok éve. Habár jóval magasabb fokokat hoz, de lassacskán kezdi megtermelni a ráköltött anyagit, türelmet, kezdeti idegességet.
A hőfok csak statisztika, az állóképesség és kitartás az igazi mérce.
-
echterion
nagyúr
Hasonlítgatjátok itt a Toyota Corolla-t a Ford Mustang-hoz. Semmi értelme, mert nagyon nem egy kategória a kettő, nem egy ligában vannak. Akinek teljesítmény kell, az nem fog egy Toyota-t venni akkor sem, ha ócó', ettől függetlenül van, akinek megfelel az is, de ne akarjuk már a kettőt hasonlítgatni, mert semmi értelme, más a célközönség.
-
törölt tag
válasz
gago1975
üzenetére
Asztali vonalat nézve a gtx 1660ti és gtx 1070 fej-fej mellett vannak. Hol egyik, hol másik van előrébb egy hajszállal. A lényeg, hogy a desktop gépemben van egy gtx 1660ti. Viszont annál erősebb a laptopban lévő rtx 2060 egy picivel.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy a 1070 szerintem nem eszi meg reggelire a 2060-at. -
blue_23
senior tag
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Én csak a tényeket írtam le.

Agyon van uv-zva a géped és így tud 80 fokot a CPU-p.
Az én gépem csak CPU-GPU 69-64 fokos max terhelésnél.
Pedig az sincs a kanyarba egy Clevo hoz képest, úgyhogy a marketinget másnak oszd.
Az RTX 2060 pedig olyan amilyen. Egy GTX 1070-1080 megeszi reggelire. -
blue_23
senior tag
-
matyee
őstag
Én úgy közelíteném meg, hogy egy ilyen gépet szinte bárhol többért tudsz csak megvenni, így ahhoz képest szerintem legalább 100k-val olcsóbb. Viszont kevesen ismerik sajnos, így kevesebb embert érdekel. Ezt magamnak vettem F5 utáni gépnek, de befutott a 870
így nem keresni szeretnék rajta, egyszerűen leváltotta más.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hanem hogy tudhat-e annyit mondjuk a vga mint egy RTX2060, mert semmilyen értelmes teszt nincs róla külföldi oldalakon sem. Notebookcheck nem is igazán jegyzi ezt a vga-t, pedig nem asztali teljesítményű mivel 120W TDP-re vissza van fogva. Az ára lényegtelen, nem az volt a kérdés.

matyee által árult clevo meg egy zseni instant venném ha nem az új xboxal szemeznék
nem tudom hogy lesz e de ha marciusban mennem kell akkor addig mindenkepp kell valami

Muerte