- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Kingston UV500 480 gb-os SSD-ről? Megbízható, gyors? Köszi
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
gyemipapa
senior tag
Nekem -0.160mV-ra állítva is atomstabil, de Far Cry 5 -tel így is felmegy a hőfok 90-ig.
De mivel a laposom még csak pár hónapos, nem szedem szét, nem pasztázom és nem fúrkálom össze, alápakoltam három ventit, ami 3-4 fokot segít. Igény szerint tudok képet feltenni, hogy oldottam meg.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
orgazmus
csendes tag
válasz Darth_Revan #26517 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Olyan november környékén tervezem a vásárlást, amit linkeltél előszór ASUSt az nagyon tetszetős, ha kicsit az árából veszítene akkor be fektetnék egy ilyenbe.
És mikorra várhatóak a [ Asus G703GI Chimera] tesztek ?
-
addikt
válasz gurubefree #26595 üzenetére
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
gurubefree
senior tag
Ha 100MHz-et ugrok ( all core 3.6GHz ) nekem is visszabb kell vennem -0.145V. Tesztek alapjan zaj , homerseket ... a single core boost off segit a helyzeten es nem igazan van nagy hatassal a teljesitmenyre osszesegeben . Bar lehet csak erzeki csalodas .
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
addikt
válasz gurubefree #26593 üzenetére
Az a Core Voltage Offset -0.150V nagyon idegesít. Nálam -0.120V felett már instabil. ha annyit elbírnék mint nálad aszem ebben a melegben sem lenne semmi gondom. Most állhatok neki még több lyukat vágni a laptopomba. Bár van egy olyan érzésem ha beköltöznék a hűtőszekrénybe sem változna nálam sok minden ezzel a lapossal, hiába tetszik és nem cserélném.
De van még egy telefonos segítségem.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
gurubefree
senior tag
válasz kdavid23 #26569 üzenetére
DamianB kdavid23
TDP-vel kapcsolatos kerdesre itt van par pelda .
AW 15 r3 gyari beallitas :
AW 15 r3 gyari beallitas ( core voltage offset + Processor core ICC Max offset ) :
Sajat beallitas .... single core boost nelkul :
Elnezest amiert tul hosszura sikerult !
-
őstag
válasz MrHusky #26589 üzenetére
Egy pillanatra néztem nagyot mondom mikor írtam én ezt
Az ilyen cikkeknek ne hogy higgyél életében nem látta meg egyiket sem a cikk írója. A nehéz bombázó GL 1050 Ti vel a kedvencem .
Sztem egy jó kis gép de nem sokára ezért a pénzért sokkal jobb gépeket kaphatsz vagy olvass vissza és láthatod hogy a srácok milyen gépeket rendeltek itt külföldről.[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
MrHusky
csendes tag
Sziasztok!
Helios 300-ról mi a véleményetek? Kicsit tájékozódnék, de csak [ezen az oldalon] találtam valamiféle használható infót
előre is köszi!
-
addikt
válasz Mikulásbá #26582 üzenetére
"A lényeg itt annyi, hogy a Microsoft Windows 10 áprilisi frissítése óta a G-Sync némi problémával küzd, így nem minden helyzetben működik optimálisan, aktiválás után konkrétan akadozás állhatott elő...........
A friss drivert csak akkor érdemes telepíteni, ha G-Sync kijelzővel rendelkező felhasználó, illetve a legfrissebb Windows 10 verziót használja........."
Micsoda összejátszás, undorító. (nekem ez jött le a cikkből)
Mondjuk engem személy szerint nem érint, és ez a szerencsém, mert a win legfrissebb verziója valami miatt nem akar frissülni. Újra ezért pedig nem fogok rendszert feltenni, jó a régebbi.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Dvix
senior tag
Izé, nah azt akartam írni hogy
megérkezett az acer magyarországhoz a helios 500-as Vega 54 el
[link]
nahugye! na mindegy ha úgy írják ki akkor ők jobban tudják nemde! Lol! Persze hogy egy 56 ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz Smithy87 #26577 üzenetére
Neked mennyi a keret? Én ha beleférne a drágább azt venném, mert mégiscsak újabb cpu+gpu, és talán kevésbé fűt a 1050ti+ i7 7700hq mint a 970+a kazán i7 6700hq. Azt hogy bármelyiket le tudja-e hűteni az a 2 heatpipe, hát az majd elválik. Egyébként szerintem baromi jó ár érte.
-
addikt
válasz kdavid23 #26569 üzenetére
Csináltam én is egy rövid mérést, cpu órajel belőve. Nálam jóval több fogyasztás alakult(core voltage offset -0,120V), és melegedés. Igaz most jelenleg semmi szellőzés, légkondi, de erre mindent nem lehet ráfogni.
Az is igaz az újabb cpu gen. kevesebbet eszik hasonló körülmények között, fejlettebb.
-
Smithy87
senior tag
Hello Adott két xmg remélem mire odáig jutok is adott lesz Az egyik 970m a másik 1050ti 14" pipec 970m 100 Ojróval ócsóbb. Megéri a felárat a 1050 ti?
-
Medocsabi
addikt
válasz gurubefree #26563 üzenetére
Kutyafüle, ez én Dellem ennél sokkal hűvösebb,pedig bika egy gépsárkány az is ám!
Minden mai játékot simán visz maximum beállításon *, oszt' 70 fok alatt van!....*...360p-ben
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pocok256 #26570 üzenetére
Egy 15 AW még írtad is rá Pocok milyen szép lett rá a skin .
Engem inkább az érdekelne amit a Dávid említett mekkora a TDP keret.
Amúgy nekem is egyre jobban jönnek be az AW k ahogy írtok róluk bár a kis Clevomat is nagyon szeretem."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Pocok256
veterán
Ez szép eredmény Milyen gép is ez ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kdavid23
aktív tag
-
őstag
Micsoda hőfokok ✊💦🤭
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
addikt
Köszi! Elég jól hűt.
-
Dvix
senior tag
megérkezett az acer magyarországhoz a helios 500-as Vega 56-al
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/?search=helios%20500[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
válasz Bluesummers #26564 üzenetére
Van itthon 52" Plasma TV .... mi azzal futunk !!!!!
-
őstag
sajnos ezekkel a hőfokokkal nem fogsz sokra menni télen ... Meg fogsz fagyni!
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
gurubefree
senior tag
válasz Bluesummers #26562 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gurubefree #26561 üzenetére
Francokat. Imádom hallgatni, amikor a ventik végre egy picikét megindulnak.
[link] Télen 8 FurMark instance lesz, hideg van nálam.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
gurubefree
senior tag
válasz Bluesummers #26559 üzenetére
javits ki ha rosszul latom az ironiat !
-
Pocok256
veterán
válasz maximilian4 #26554 üzenetére
Még mindig nem értitek látom, nem az a lényeg, hogy én hányszor játszok és nálam hányszor áll fent ilyen eset ugyan az már kit érdekel? Max engem, de senki mást. Az a fontos, hogy ugyanilyen terhelés amit ez a két eszköz nyújt, simán előfordulhat. Innentől pedig nincs miről vitázni hogy ez 1% vagy 10%.
-
őstag
Én Fallout 2 meg Baldur's Gate-tel tesztelem.
Közben elindítok 4 intance Furmarkot és 8db SuperPI-t és hogy az NVMe SSD is meg legyen izzítva, Briana Banks megapack-ot átmásolom C-ről D-re 20-szor.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #26552 üzenetére
Csak a szokásos szélsőséges shitsorm-ot nyomod megint. Attól, hogy te így használod, az még nem általános felhasználása egy laposnak. De ezerszer is inkább az, amit te csinálsz a géppel, mint ilyen szintetikus fosok, ezek semmire se jók, plusz semmiből nem tart olyan drivert írni, ami ha ezt a szart érzékeli, szimplán beleszól a működésbe, hogy ne főljön meg a gpu (ahogy azt korábban az Nv meg is tette).
-
addikt
válasz gurubefree #26553 üzenetére
Azért ha már betolsz egy ilyet, akkor a furmark mellé jobban mutatna az amiről szó volt vagyis a prime95, mert nem mindegy szerintem.
(#26554) maximilian4: De van értelme a szintetikus mérésnek, mert ha nem 1 évre vettem a laptopom, pontosan akarom tudni mit tud, és akkor mikor már kevés lesz valamihez. Na akkor fog csak igazán dolgozni minden. Az igaz hogy ez az idő még odébb van, habár mint fentebb írtam vannak olyan esetek mikor megközelítik egy adott beállításnál azt a terhelést, és ügye mikor még mellette fut valami a háttérben akkor pláne. Mindig a max próbatétel legyen a szempont, mert az az igazság pillanata.
-1
(#26556) kreten67: +1
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz gurubefree #26555 üzenetére
Én használom a szőrősfánkot ,miután vga chipet javítok egy noti alaplapon vagy mxm és pc videokártyák esetén. Előfordult néhányszor ,hogy miután bga javítás után visszaadtam a tulajnak a készülékét,néhány nappal később kiderült a Race Driver Grid hibátlanul fut órákon át,de a Far Cry 4 néhány perc alatt kék halál vagy újraindul. Az ilyen esetekben a szőrősfánktól és a 3Dmarktól is újraindult,így inkább meggyötröm őket rendesen mielőtt visszaadnám. Előfordul olyan alaplap is ami extrém terhelésnél hasal el, ilyenkor a Prime + Furmark kombóval tesztelem néhány percig a javítási kísérlet után ,hogy nyugodt szívvel adhassam vissza a gépet.
Egy új gamer gépnél is indokolt a vásárlás után egyszer letesztelni a gépet,mert ha ettől elhasal a gép akkor lehet valami nincs rendben a lapossal. Amelyik gép belehal az említett kombó futtatásába az valszeg hamarosan úgyis bedobná a törölközőt. Nos azt azért nem tanácsolnám senkinek ,hogy naponta futtassa a gépén ezeket a kínzó progikat órákig,de egy egy alkalommal (mondjuk pasztázás előtt és után) hasznos infokat nyerhetünk vele és nem hinném,hogy jelentősen (hónapokat vagy éveket) vennénk el a hardver életéből. -
gurubefree
senior tag
válasz maximilian4 #26554 üzenetére
+1
En jatekon es interneten kivul masra nem hasznalom .
-
maximilian4
addikt
válasz Pocok256 #26552 üzenetére
Mondja ezt olyan ember aki állítása szerint heti 2x veszi elő a gépet a sorokból játszani. Amúgy szerintem ha 100 embert megkérdeznénk hogyan használja játékra a gépet, akkor nagyjából valós lenne az az 1% amit kollega mondott, de lehet ezzel sokat mondok. De az itteni tagoktól is meg lehetne kérdezni, és én is azt mondom hogy nincs értelme ennek a szintetikus nyúznásnak és nem is életszerű. Na pá.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Pocok256
veterán
válasz Raymond #26551 üzenetére
Senki nem állította, hogy mindenki így csinálja... Tejöttél a bullshit szöveggel, hogy a prime furmark nem releváns / realisztikus mert ilyem terhelést sosem kap a gép.. Pedig kap nem is kell semmi extrém hozzá.
Az hogy téged nem érint örülj neki ettőp függetlenül nem lehetetlen, hogy ilyen terhelést kap a gép...Bullshit hazugságot kéne abbahagyni és azt a valótlan idióta állítást visszavonnod, hogy semmi értelme nincs a tesztnek mert, hogy ilyen terhelést sose kap a gép... Láthatóan kap hidd el nem csak nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Pocok256 #26549 üzenetére
Nezd, en nyitott vagyok mindenfelere. Igen, lehet en is abba az 1%-ba tartozok aki nem 2 oras SQL dump futtatasa kozben stream-eli 1080p-ben zold hatteren ahogy jatszik mert ezek a gepek erre valok, de az is lehet hogy nem es inkabb azok az 1% akik igy csinaljak. A tapasztalataimra tamaszkodva en inkabb az utobbira szavazok, de persze lehuthetnek itt a forumtarsak hogy hulye vagyok mert mindenki igy csinalja manapsag
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
válasz Raymond #26547 üzenetére
Annyira unalmas ez valami eszméletlen mindig jön egy ilyen mint te és mindig fel kell világosítani. Nyugodtan streamer 1080p be zöld háttér mellett játékot aztan meglátod lesz e full CPU és gpu terhelésed, és igen ezek a gamer gépek erre valók, hogy a játékot közvetítsd.
Vagy mikor 1-2 órás SQL dump készítés közbe unatkozok akkor is játszani szoktam ott a raid ssd alapból leolvad mellé a CPU is és a gpu játék közben pedig tuti 100% on teker. Ez pedig még nagyobb terhelés és hőhatás mint amit a prime és furmark csinál mert a ssd k nem hűtenek hidd el.
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz Pocok256 #26546 üzenetére
Volt mostanában néhány vadi új 2018-as Xps 15 gépem . Aw 13 sajátba még nem volt,de garanciában már szedtem szét néhányat. Nos nekem az Xps vitte el a pálmát összeszerelés és anyaghasználat terén. Az a keret-nélküli uhd kijelző az xps-ben nagyon bejött ,de valszeg leesésből a kijelző egyet se bírna ki.
Én alapvetően AW párti vagyok és játékos szemszögből lehet jobb az AW 13 vagy 15 az xps-nél.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz kreten67 #26529 üzenetére
Azért az xps jobb anyagminőségben mint egy AW azzal én picit vitatkoznék van jópár új 13 as xps a cégnél és persze közük nincs egy Acer f*s hoz vagy bármi más kókány konzumerhez de azért inkább egy szintnek mondanám a kettőt mármint AW XPS.
-
addikt
válasz Raymond #26542 üzenetére
A cpu csak 50-70% körül mozog, de az sem rossz huzamosabb ideig (űrcsata). Mondjuk vsync on mellett nem annyi a terhelés, csak az nálam bekapcsolva valami miatt mindig kifagy. Nálam ez van, másnál lehet jobb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Raymond #26536 üzenetére
Star Wars Battlefront II online multiplayer vsync nélkül. És gondolom van még ezen kívül hasonló játék megfelelő beállítással, a jövőben meg főleg lesz.
Szóval ezzel szoktam tesztelgetni mikor a hűtésem piszkálgatom, nyilván nem pár percig dolgoztatva. Már régen meg van a game, de még most sem unom. Ha a korábban említett szintetikus páros együttes melegedését megfogná a gépem 80 fok környékén azokkal az órajelekkel amikkel szeretném, akkor már nem érhetné meglepetés, és azzal elégedett lennék. Szóval ha lehet azért én is játékon tesztelek, de megértem azt aki lefuttatja a szintetikust mert az rövidebb idő alatt meg van és teljesen hiteles............
(#26539) KillHates: Úgy irigyellek hogy te ezt így vágod. Te vagy a példaképem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Itt van Nektek hűtés tuning! Ócskányos notebooknak álcázott tejfölösdoboz:
Igen! Az ott a jobb felső sarokban a gép KOMPLETT alaplapja!
A hűtést brilliáns módon oldották meg: ráragasztottak egy nagy öntapadós rézfóliát a gép hátuljára belülről, majd az alaplapon lévő FULL COVER ( ) hűtés melegét rábízták arra a négy rézszivacsra, amik a sarkain vannak.
Itt már az az állapot látszik, hol már tettem gap-padot az atom fölé!
De nem bírtam magammal és kicseréltem a gap padot a CPU felett egy réz lemezre, nehogy beessen az órajel az 1.44 GHz-ről, mert még laggolni fog a pasziánsz!
Egyébként a specifikációk 50 ezerért: 8-ik generációs ATOM 8350 X5, 4GB ram, 64GB SSD, Full HD IPS kijelző (sajnos a G-Syncet nem tudja ) Win 10 liszensz és előre telepített Win10-es oprendszer! WiFi, Bt, HDMI, kártyaolvasó, USB 3.0, LAN és a legjobb egy hely alul 2.5"-os HDD-nek!!!
Nézem is az eszközkezelőt: USB to SATA? Az meg mi a csecs? Basszus! Úgy oldották meg a SATA HDD-t, hogy beleraktak egy USB-s HDD bay-t :[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
Furmark...lófact. Játékkal kell tesztelni, nem ilyen szintetikus fosokkal. Mellesleg az OC-t sem minden esetben fogják ezek me, még asztali koromból volt pár tuningos gépem is, azoknál ez a fos kombó szépen lefutott, egy GTA IV meg kifingatta a gépet 5 perc alatt.
-
addikt
válasz Raymond #26532 üzenetére
Van olyan netes játék ami kb majdnem ennyire megdolgoztatja a kasznit és ügye az nem pár perc futtatás. Pontosan ezért jók ezek a tesztelések, hogy legalább egyszer lehessen látni mit tud a hűtés.
-
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #26517 üzenetére
Durva belegondolni, hogy egy i7-es cpu-ra már azt mondjuk gyenge.
Erről az jutott eszembe, mikor asztali gépet újítottam, mert a régi intel E8400-as már kevéske volt (bakker nem volt az olyan régen, de ilyenkor olyan öregnek érzem magam ) Az utána érkező i7 2600+gtx760 kombóbal azt hittem én vagyok a világ legnagyobb császára Most meg már egy konzumer notiban nagyobb kakaó van. -
elemerk
csendes tag
válasz kreten67 #26529 üzenetére
Igen, a 90 fokok igazak még egy WOT-nál is maxon, nem kell oda Furmark, de a ventillátor hangja nem hajszárítós ekkor sem, a billentyűzet nem forrósodik át, és egy Tomb Raider fut maxon két és fél órát akksiról, sztem ez a rész rendben. Valójában a throttlingot sem érezni, bár tudom, élettartam.
Ami zavaró, hogy nem egy munkaállomás-szerű a futása. Nem egy fluid, azonnal lépő folyamat. Pl egy szaros böngésző ablak sem tud rendesen folyékonyan gördülni, csippentve zoomolni ahogy egy ASUS G7xx-esen sem, hanem ugyanolyan recegős. Ilyen Macbookomnál, XPS-nél, X1 Carbonnál nincs, sokkal gyengébb hardveren sem. Aki látta ezeket tudja mire gondolok.
Lehet mégis az új XPS kellett volna a 1050 Ti-vel meg hasonló CPU-val. Dehát ugye a paraméterek. Ki érti ezt hatmaggal 1070-el 16GB 2600Mhz DDR4-el.
Ha esetleg valaki ilyenben gondolkodik tegye be ezt a kalapba.[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz elemerk #26528 üzenetére
Az XPS nem gamer kategória és anyagminőségben még egy Alienware sem veszi fel a versenyt egy XPS-el.
Ne is keress a gamer kategóriába hasonló minőséget.
Az XPS-ek ára ugyanakkor irreális pl egy XPS 15 9560(7700hq 1050 vga 1T ssd 16gb ddr4 UHD kijelző 920e ft-ért ).Egyébként az Aero-15X-v8-i7-8750H-GTX-1070-Max-Q hütése se sikeredett valami jól sajnos.
A cpu 90 felé mászik az 1070 max-q létére pedig a 90 fokot nyalja![ Szerkesztve ]
-
elemerk
csendes tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy gaming laptopot webről ennek a tapasztalatait osztanám meg itt.
Dell XPS 13 és XPS 15 után egy jobb VGA -s gépre vágytam, melyet esetleg hasonló hosszabb üzemidő, munkaalkalmasság és remek hordozhatóság jellemez mint az XPS eket. Nemrég jelent meg egy gép az új hatmagossal, és 94wh-ás akksival, rendre tesztgyőztesnek láttam mindenhol. Főleg munkára, üzleti célból használnám, másodsorban játékra. Elsőre XPS 15 -nek tűnt de ugyanaz árért többet ad hw ben.
https://www.notebookcheck.net/Gigabyte-Aero-15X-v8-i7-8750H-GTX-1070-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.296594.0.html
Az alternate.de netto áron mintegy 4 nap alatt 2100 Euro + 23 EUR UPS kiszállította házhoz.
Játékra teljesen hozza amit vártam. Méretre, súlyra, akkuidőre ha nem is XPS, de elfogadható.Viszont nem egy XPS szint akármennyi is az ára. A touchpad használhatósága, a gép összessége érzetre sajnos elmarad a várttól. Vajon létezik-e olyan gamer gép, ami hasonlóan reszponzív, és adekvát mint a top business laptopok?
-
Pocok256
veterán
-
őstag
válasz Soucaller #26502 üzenetére
Hát persze, úgy 30.000 FPS körül én is észrevenném a különbséget, de nincsenek superman szemeim.
szlóó móó gájz 2-5-10ms-es fréjmvadász géjmereknekHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
gurubefree
senior tag
van barmilyen software amivel tudom modositani a 15 r3 fun curve-et ?
-
Pocok256
veterán
válasz PR0JECTNR56 #26519 üzenetére
Terv szerint nyár végére kellett volna érkeznie, de azt pletykálják nem sietik el mert a bányász láz lecsengése után a termelés maradt így elég sok régi gpu ragadt be a raktárban. Amit valahogy ki kellene szórni. Szóval karácsony előtt én nem várnám.
-
echterion
nagyúr
válasz gurubefree #26520 üzenetére
Hát ezt jelenleg csak reméli mindenki. Mivel be van dugulva a gpu piac (nincs bánya, de kereslet, mégis drága a cucc) , szerintem ez bőven 2019-re csúszik.
-
gurubefree
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #26519 üzenetére
Errol meg nincs semmi hiteles informaci ... csak pletykak .
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz gurubefree #26518 üzenetére
Új generációs Nvidia kártyák várhatóak még idén ősszel/télen, valamint az új generációs Intel CPU-k is év végén lesznek elvileg.
-
gurubefree
senior tag
válasz Darth_Revan #26508 üzenetére
Milyen uj vga-k erkeznek ?
-
Darth_Revan
veterán
válasz orgazmus #26514 üzenetére
Ezen igények mellett én ezt a gépet javasolnám: Asus G703GI Chimera 1m
Sajnos 200k-vsl túllépi a kereted. Én meg várnék 1-2 hónapot, ősszel jön új VGA és új CPU így nagy eséllyel ennek is leesik majd az ára, talán 900k alá is fog menni.Van 7700hq procival szerelt modell is , de azt nem javasolnam. Próbáltam, sőt próbáltam nem rég egy másik gépet, szintén 7700hq+gtx 1080 komboval és nem jött be egyik se. Hiába volt az FPS bőven 60 fölött, volt játék ahol mikroakadast láttam, mert a GPU lazsalt a gyenge CPU mellett. AA-t fel kellett tekerni, hogy kapjon extra melót a GPU, ez csökkentette az akadast.
Ha viszont nem tudsz várni és sos-be kell, akkor javaslom ezt: Clevo P775TM1-G
Te rakod össze mit kérsz bele.
Én 803.000 Ft-bol hoztam ezt a konfigot össze;
-144 hz 9ms GSync fhd IPS kijelző
- geforce gtx 1080
- 2x8 GB 3000 MHz RAM
- 128 GB ssd-1tb hdd
- asztali gépekben használt 8700 CPU (K modell szerintem felesleges ebbe a gépbe)
- 2 év magyarországi háztól házig garancia 1 év pixelgaranciavalRam és CPU téren simán veri a fentebb említett asust, VGA téren picit jobb az Asus néhány fps-el a jobb tdp miatt, de nem egetvero a különbség.
A Clevo haza jó minőségű műanyag, nem fog szétesni.
Hátrány hogy az Asus-al ellentétben a VGA eléggé forró lesz ebben és 80C közelében fog táncolni.
Cpu-t pedig delidelni kell, azaz vásárlás után kell Killhates felé kerülni vele és utána is alulfeszelni kell.
800k-ert minden fenti igényt kielégítő gép nem létezik, a legolcsóbb ami igen az 1 millió Ft.Tehát vagy vársz, vagy többet fizetsz vagy néhány igenybol (hűtés) picit visszaveszel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Calibos #26513 üzenetére
"I évvel ezelőtt bementem az Oázisba monitort kiválasztani, eladó srác (tök jó-fej volt) bekapcsolt különböző IPS és TN paneles készülékeket és mondta hasonlítsam össze őket és döntsem el melyik lenne nyerő nálam, de ő biztosan IPS panelest választaná. Így is lett, ha választási lehetőségem adott."
Ha te így nem tudod megítélni, eldönteni akkor tök mindegy melyiket választod a szemed szempontjából. Csak a végén te döntsél ne más helyetted. Két dolog van a színek és a válaszidő. Nálam a színek nyernének.
-
orgazmus
csendes tag
Üdv Tagok!
Laptop vásárlásban gondolkodok, de halvány gőzöm sincs hogy melyik gyártó modellje lenne a megfelelő, de pár gondolat, hogy milyen legyen:
– fémből, de legalább jó minőségű műanyagból készüljön a váz;
– a különböző anyagok, alkatrészek találkozásánál az illesztések szakszerűek, egyenletesek legyenek
– legyen erős a zsanérszerkezet;
– álljon ellen az esetlegesen jelentkező szélsőséges fizikai hatásoknak is.
- jó szervizháttér
[link] [link] ez a két linkelt game jól fusson el rajta
- ne kelljen pasztázgatni, és alulfeszelni sem kell, és nem kell aggódni, hogy lefőzi a kávét, és ha kell igenis a cpu és gpu specifikáció szerinti maximum teljesítményt képes leadni egyszerre addig amíg én akarom
- súly? akár 5-6 kg is
- pénz? 750 de még 800ezer is akár Ft
köszönöm, ha válaszoltok!!
[ Szerkesztve ]
-
Calibos
addikt
válasz Soucaller #26512 üzenetére
Bocsássátok meg mert kicsit eltérek a topik eredeti témájától!
Pár éve még,olvasgatva milyen monitort vegyek című topikot, akkoriban főguruk csakis IPS Paneles monitorokat ajánlottak. Sőt volt olyan kijelentés,ismert szakitól, hogy a világon semmiért sem térne vissza a TN paneles monitorokhoz. Ha belinkeltél egy TN paneles monitort hogy tetszik és megvennéd akkor majdnem hogy lehülyéztek. I évvel ezelőtt bementem az Oázisba monitort kiválasztani, eladó srác (tök jó-fej volt) bekapcsolt különböző IPS és TN paneles készülékeket és mondta hasonlítsam össze őket és döntsem el melyik lenne nyerő nálam, de ő biztosan IPS panelest választaná. Így is lett, ha választási lehetőségem adott.,IPS mellett szavazok. Ha valaki hardcore gamer megéri a válaszidő miatt a TN panel.Nekem furcsa ez az egész, most mindenki vegyen újból tn panelest mert mindenki gamer lett...
-
kentucky
őstag
válasz Soucaller #26510 üzenetére
Néha úgy érzem direkt csinálják ezt a gyártók, hogy ne születhessen meg a tökéletes gép.
Az a baj, hogy hiába jó TN, a technológia legnagyobb hátránya, hogy a betekintési szög nagyon kicsi függőlegesen és vízszintesen is. Bár amióta tudom az eszem TN panelen nyomulok, lehet nem is zavarna.
Az lenne jó, ha karácsonyra már az új VGA-val szerelt laposok jönnének, de szerintem még egy rakás chip van a nyakukon + ha jól emlékszem bejelentést követő tavasszal jöttek az új gpu-val szerelt első fecskék.
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz Darth_Revan #26508 üzenetére
Akkor érdemes még várni vele?
-
kentucky
őstag
válasz Drenadar #26506 üzenetére
Zephyrus nekem nagyon tetszik, de félnék megvenni a sok zsanér miatt.
Most amúgy az MSI GE63VR akcióban van több boltban is. 469 000 forint és 7700 HQ + GTX 1070 párossal nyomul, 1 tb hdd + 256 gb ssd és 16 giga ram társaságában. DE! a hátulütője, hogy csak TN paneles lcd van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
Sziasztok újra
Még csak gondolkodom gép beszerzésben, és a kettő ami nagyon bejön eddig az az általatok ajánlott xmg neo, és az Asus Zephyrus M GM501GM.
Ezek árban majdnem ugyanott vannak, melyik lehet a "jobb"?
-
echterion
nagyúr
válasz Calibos #26501 üzenetére
Igen, nekem ide küldték magyarhonba. A háztól-házig garijuk is EU-s.
(#26492) Dvix: Nincs mit, bár a szemforgatást annyira nem tudom mire vélni...
(#26498) Darth_Revan: Szerintem erre gondolt a kolléga. Azt mondjuk nem néztem meg, hogy ugyanaz a cég-e, mint az angolok. Viszont az angoloknál figyelni kell, mert engem majd' három hétig hitegettek, hogy gyártják már, majd miután elálltam a rendeléstől, közölték, hogy igazából fogalmuk sem volt, mikorra tudják leszállítani a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
kentucky
őstag
válasz Darth_Revan #26503 üzenetére
Hát ez elég gáz szemlélet :/
Igen, a panel valóban elég gyér, kár hogy nem lehet jobbal kérni. De az elődje pl. 40 ms-es panellal volt szerelve, na azért az fájhatott.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz kentucky #26499 üzenetére
A problema itt hogy eleg bonyolult es nehez folyamat lcd-t gyartani es konnyen elofordulhat egy apro hiba.
Ha 1 rossz pixelt is hibanak tekintenenek, akkor a gyartonak az eleg nagy $ kieses lenne.
Ezert talaltak ki az iso szabvanyt hogy 3 hibas pixelig minden "rendben", igy a gyarto kevesebb $-tol bukik el.Es mivel a gyarto nem tekinti hibanak igy az elado is mossa kezet sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
Calibos
addikt
válasz Darth_Revan #26498 üzenetére
Ami nem derül ki számomra, XMG mySN szállít Magyarországba?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest