Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Ki montá?? Fődet rá!!!
Na de ki vót az? Teli a fórum kíváncsi, lélekben öregasszony emberrel.
Amúgy meg gúdzsáb, veldán. Milyen jó hogy van egy ilyen szuperhős megmentő a topikban.
-
Ülök itt és nézek ki a fejemből, hogy hogyan is kezdjek ennek az irománynak neki...
Megint az van, hogy akinek gémer gépe van az önjelölt notebookszervizesként is aposztrofálja ezt a státuszt. Persze semmi gond, hogy ki hogyan teszi tönkre otthon a gépét - az mindenkinek a magánügye, de amikor ebből sárdobálás van és nekem kell(ene) lenni a békebírónak akkor mindig csak a demagóg mondásom jut eszembe: Gyerekek! Ezt a virágot magatoknak szakítottátok, úgyhogy most szagolgassátok! jelen esetben erre van is fizikai lehetőség! Mármint a szagolgatásra!Szóval adott egy Clevo gép (direkt nem írom le típusát!) amibe vett a gazdája (direkt nem írom le, hogy ki az!) itt a Hardveraprón egy nagy MXM kártyát (direkt nem írom le típusát!) egy olyan embertől aki MXM kártyákat szokott árulgatni (direkt nem nevezem meg!), tehát feltételezhetően ért a dolgokhoz! A vevő és az eladó találkoztak és az eladó be is építette a kártyát a gépbe a vevőnek, mert neki nincs ebben gyakorlata! Ezzel nincs is gond, mert így kerekebb a világ és nincs is vita abból, hogy mi miatt nem megy a kártya a gépben - tehát be lett építve, ki lett próbálva, fel lett driverezve, meg lett jól fúrmárkolva és mindenki boldog! A kártyára van garancia, új volt, dobozból kiszedve, szép illatos, stb. Nem is lehet ezzel semmi zsákbamacska!
Igenám, de a kártyára egy olyan X-bracket lett feltéve ami nem rávaló. Mivel az X-bracket-ek alján mindig van jó vastag ragasztó ez egy darabig nem okozott problémát; hogy pár alkatrészre rá feszült a fém keret ami azért bírja vezetni az áramot. De a ragasztó az nem a világvége-meg-két-nap és ezt még fokozta az is, hogy ez a kártya jó melegedős fajta! Szóval a ragasztó szépen elolvadt, és az alkatrészeket átfutó delej utat talált magának a feszülő fém keret irányába! Lett is nagy kormos füst meg büdös és halálsikoly!
Szerencsére meg sikerült javítani a kártyát, a GPU tápáramkörén kokszolódtak el az alkatrészek és a VRM-ek jól bírták a zárlatot, nem "közvetítették" a PCI-E busz felé (pedig ott van 19V 5A) mert akkor oda lett volna a gép is!
A sztorival kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy ha valakit megnyom éjjel a pizsamagomb és úgy érzi reggel, hogy az a nap notebook-bütykölésre rendeltetett, akkor vegye a fáradtságot, hogy megnéz pár képet vagy videót a neten, hogy mit-hogyan kell(ene) csinálni. Legyen körültekintő és használja a fejét, gondolkozzon egy kicsit előre, hogy mi miért van úgy és ahogy a gépben mikor szereli! -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #26186 üzenetére
Hát igen, nem klasszikus UV, mert nem a feszt csökkentem közvetlenül. De működik a dolog,
Most jó meleg van itt, úgyhogy elég jól lehet látni, mit tud nyáron a gép.És csökkentve a feszkót ez az eredmény:
És ha picike OC-t rakok hozzá, hogy tudja ugyanazt a pontszémot. Ez alatt a fesz alatt nem stabil:
(#26190) matyee: Hát igen, valami ilyesmit csináltam én is, szépen összefoglaltad. Még egy újrapasztázás jól jönne neki, de most ez jó lesz így is.
-
matyee
őstag
válasz
echterion #26185 üzenetére
Szia,
MSI afterburner volta-e curve-vel effektíve cappelni lehet a feszt, mert fülülíjra gyárit. Bár nem ismerem bga-s gépek feszeit, mxm-nél rendszerint 1,05V a standard, amit a többbség 0,9V-0,95V cappel. A felső sávnál érdemben nem szokott teljesítménycsökkenés előállni, 0,9V-nál 5% körül előfordulhat. Ezzel párhuzamosan a gpu TDP-jét is visszaveszi, tehát egy 1080@1,05V mellett megy 190W-200W körül, 0,9V esetén viszont 150W lesz a teljesítmény teteje. Saját tapasztalatok alapján sok laptop 150W-nál többet nem tud érdemben hűteni, sőt régi mxm-ek 150W-ra lettek tervezve. Érdemes superpostion v. vmi benchmark mellett próbálgani mi lehet az ideális voltage / hőfok teljesítmény kombó, sokat lehet vele nyerni hőfok terén minimális teljesítmény csökkenéssel. ÉRdemes nem ugrásszerűen beállítani a cap-et, hanem enyhe felfutással, nekem ott jobb eredmények jöttek, de biztos ez is laptop függő. A lockolt gpu-k esetén ez az egyetlen módszer a visszafelé csökkentésre, felfelé meg unlock vbios, de ugye az már más tészta.Ez volt gépem beállítása 1080 mellett a voltage curve-re, sajnos pont nem látszik a fesz (rosszul fényképeztem), 0,912V-nál fogtam meg, ez 160-165W-nál megfogta a 200W-os biossal ellátott kártyát, és kb -8 fokot eredményezett tesztek alatt. Superpositionnál -300 pont volt a differencia. Példaként még, 200W mellett 15-15,5k volt a max superposition (throttle miatt), 0,9V mellett kb 150W 15,8k, 0,912V mellett 160W-165W 16k felett kicsivel. Remélem tudtam kicsit segíteni. üdv
ps: még annyi, hogy ezzel a curve-vel a következő végeredményre jutottam: 1080GTX 1885mhz@0,912V, superposition 16100 pont 82-84C körülményektől függen. Fisrestrike 23.000 grafikus pont volt emlékeim szerint. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond #26188 üzenetére
Hagyományos módnál,a max órajelhez szoktuk csökkenteni a feszt amíg stabil marad,itt meg pont fordítva van,a feszhez van állítva az órajel,lényegében ugyanaz és a végeredmény is,ha valóban nem emelgeti fel közben vissza a feszültséget a kártya.
Ügyes trükk
Kepler,Maxwell mxm kártyákhoz külön unlocked vbios kellett és csak úgy tudtunk feszt csökkenteni.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #26186 üzenetére
"Lényegében ez nem undervolt,de az eredmény ugyanaz,kevesebb hő."
Ez undervolt pedig
Pelda egy 1070-en:
A kartya 1.063V-on kap es alapbol igy 1936Mhz-re boost-ol. AB-ben a curve-ot beallitod ugy hogy 925mV-nal legyen 1936Mhz es minden azutani pont szinten marad 1936Mhz. Ez alulfeszeles. A gyakorlatban az van hogy ha nem megy el 925mV-n az adott frekin akkor fagyas lesz. Elmeletileg ilyenkor feljebb vinne a feszt es menne mondjuk 950mV vagy 1V-n mert annyi kell neki, de a gyakorlatban nem ez tortenik hanem crash es fagyasok.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #26185 üzenetére
Ha csökkentek a hőfokok akkor pedig valami történt valóban
Tudsz csinálni egy ON/OFF tesztet ahol GPUz-ben látjuk a max fesz különbséget valami bench progival?
Azért érdekes,mert egy Maxwell/Pascal UV,sokkal bonyolultabb téma annál,mint hogy állítunk valamit az AB-ben [link]
Lényegében az történik nálad hogy hamarabb emeli fel a max órajelre a kártyát,mint gyárilag tenné,és ha kisebb feszültségen is tudja stabilan tartani,akkor gól
Lényegében ez nem undervolt,de az eredmény ugyanaz,kevesebb hő. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #26182 üzenetére
Egy megoldást találtam, amit GPUZ-vel ellenőriztem le. Az afterburner-ben kell ctrl + f-et nyomni, ott a curve-öt úgy kell beállítani, hogy a max. órajel egyenes legyen, ne fokozatosan emelkedő, és ahonnan kezdődik az egyenes, az lesz a gpu-nak adott feszültség. Nálam most így van beállítva:
GPUZ-ben szépen lehez a sensor fülön ellenőrizni a VDDC-nél, hogy változott-e valami.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Jocikablack #26181 üzenetére
Már a Maxwell-t sem nagyon lehetett,a Pascal-t meg szerintem esélytelen.
Ezt a topikot olvasd át,hátha írnak valami megoldást rá,de szerintem UV nuku,max TDP-vel való trükközés lehet ami segít csökkenteni a hőfokon : [link] -
bandras54
aktív tag
válasz
Bluesummers #26179 üzenetére
Szerintem ez az a gép. Megbízhatóak, vettem már tőlük gépet.
-
válasz
gurubefree #26174 üzenetére
0 értékeléssel ... ráadásul utalni kell?
-
PR0JECTNR56
addikt
-
5766
csendes tag
Üdv!
Nem értek hozzá, de jó ajánlatnak tűnik:
http://outlet.euro.dell.com/Online/SecondaryInventorySearch.aspx?c=uk&cs=ukdfh1&l=en&s=dfh&sign=PXhcOSHtr1T4IOw%2fPR7UdedSaVeUZdqsjlP6NJnz60a18ZHuB7CS0DJeDaeyrTLMODOJo1zcugh%2bOPfsIhVMM3pGcabBOXpiRonRszbS3glZPbCbHhqpfdAxXkSLB0I%2bJVwfQB67cPx8RS8GWPSPepW5gfS%2fsHIId4RUAJnXyHb1bf3lWuFjTkX9VVIv0uJBs9nDqqpdz9khOKu10kGefPm2PA0a7XNE5wcWlseN%2b6VEPZyOsoP7AKR4wllaNC%2bheLGdeuGnWo0%3d -
echterion
nagyúr
válasz
gurubefree #26174 üzenetére
Ez némileg jobb ajánlat szerintem, mint egy helios 500. De már nem kell új gép, jó ez nekem. Csináltam némi UV-ot a procin meg a vga-n is, így játékok alatt marad a kényelmes 60-65 fok közötti hőmérséklet.
-
Soucaller
tag
válasz
Darth_Revan #26172 üzenetére
Itt UK ba 1.800 font a nagy kiszerelés természetesen. ami olyan 650 körül jön ki. hmm
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #26171 üzenetére
Mo-n 700k volt az 500-as.
Német Amazonon volt 640-650k. -
maximilian4
addikt
válasz
Soucaller #26170 üzenetére
Én személy szerint abban az árkategóriában amiben most a helios 500 szerepel mindenképp ezt választanám. Volt acershop-ban itt Mo.-on 1070-es verzió 650 körül ja jól emlékszem, az pillanatok alatt el is fogyott. Nemrég valaki írta hogy Magyarországon csak augusztusban valamikor lesz újra készleten. De van egy olyan sejtésem hogy az sem sokáig fog kitartani ha ugyanannyit kapnak mint az első készletből. Gondolom UK-ban azért sokkal jobb a helyzet. Abból kiindulva hogy németben simán hozzá lehet jutni jelenleg is ennyiért, szerintem találsz kint is.
Darth Revan
-
Soucaller
tag
válasz
maximilian4 #26169 üzenetére
Londonban élek, nem tudom milyen itt a support Acernek, de akkor majd meg tudom idővel.
De az 500 as az tényleg tetszik valahogy jól el van találva.
-
maximilian4
addikt
válasz
Soucaller #26167 üzenetére
Szerintem a helios 500-ról nagyjából egybehangzóak a vélemények itt a topikban. Egy igazán jól sikerült modell lett.
A helios 300-zal kapcsolatban már nem ennyire egyöntetűek a vélemények.
Én örülnék neki ha a többiek is leírnák a véleményüket, rám ne hallgass sose!(#26168) Dhampir
Mondjuk szerintem a teljes képhez hozzá tartozna látni is azt a laptopot. Számomra nem ennyire fekete-fehér a dolog. Tegnap küldtem is képet valamelyik topikban hogy nem igazán értem hogyan karcolta össze a bill. a laptop kijelzőjét, hiszen még a kijelző káván is ott vannak azok a gumi ütközők. Lehet nem véletlenül nem akarják megcsinálni a laptopot, lehet tényleg rossz. 1 esetből, tapasztalatból végkövetkeztetést viszont nem vonnék le. Összességében nem tudom egyébként milyen a support, de csak úgy kéne vizsgálni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Soucaller #26167 üzenetére
Olvasd el az Acer topik utóbbi hozzászólásait, ha a jó support is számít.
-
Soucaller
tag
Sziaszok.
Nem tudom volt e már, vagy beszéltetek e róla.
Acer Helios 300-500
Első blikkre mint Gaming laptop jó árba van magas hz panel jó specs stb. elég jó vételnek tűnik, majdnem azt mondom kacsingatok is később egy 500 as felé 1070 el. azért elég pirítós. Többi gamer lapos mg mindíg 60 hz pöcög ebben az árkategóriában (300 as)
Kérdés annyi lenne az Acer mennyire megbízható mint Gamer laptop gyártó?
Érdemes lenne befektetni ebbe az árrésben Acer-be?
Ki mit ajánlana? -
Muerte
Topikgazda
válasz
maximilian4 #26165 üzenetére
Nekem még új volt,jót röhögtem rajta
-
-
Muerte
Topikgazda
Jönnek a nagy melegek,nyilván veszek én is egy nagyobb fajta lavórt,meg egy kiló gyurmát
[link]
-
Raymond
titán
Aki meg nem ismerne a csatornat - Jarrod'sTech - az egyik bonusz hogy a laposok a jatekoknal minden beallitassal tesztelve vannak. Low-tol egesz Ultra-ig.
-
-
válasz
Windows NT #198 üzenetére
Ebbe a gépbe nem tehetö Core sorozat. Maga a gép alkalmatlan játék futtatására. (Crysis2-3-4-5)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
gurubefree #26144 üzenetére
Kérdés hogy mennyi fog passzolni belőlük az AW-dbe.
-
gurubefree
senior tag
Mindig tanul valami uj dolgot az ember ! 😕
Alienware 15 r3 ( feltetelezem 17 r4 ugyan csak ) 60hz-es kijelzo nem cserelheto a 120hz-es panelra ( pedig nem lenne draga )
Csak alaplap csereje mellett lehet. Igy mar nem is olyan jo business 🤔
-
Muerte
Topikgazda
válasz
gurubefree #26138 üzenetére
Hirtelen csak ezt találtam: [link]
-
gurubefree
senior tag
Elfelejtettem emliteni , hogy a gep mar szet volt kapva tobbszor is . A csavarfej mind a gpu es a cpu foglalatnal is szet volt nyalva .
A kerdesem az lenne , hogy lehet e beszerezni uj csavarokat , hogy kitudjam cserelni azt amit szet****ak ?
Elore is koszonom
-
kentucky
őstag
válasz
gurubefree #26133 üzenetére
Sajna igen, a négyzetszám miatti különbséget nem lehet kiküszöbölni. A pixelekből fekvő és álló pálcikák lesznek. Ha 8K (FHD négyzete) lenne a monitor csak akkor lehetne minőségromlás nélkül leskálázni.
-
-
kentucky
őstag
válasz
maximilian4 #26129 üzenetére
Igen csak akkor ugye nem tud egy 1080-hoz kirajzolt pixel mondjuk 2 4K pixelre rárakni mert az téglalap lenne a kettes szorzó miatt. Ezért homályosabb lesz a kép ha jól gondolom.
-
kentucky
őstag
Ez maxQ-s gép?
Dell G5 5587Nem rossz amúgy. 16 giga ram. UHD kijelző, 512 gb ssd, csak 1060 maxq csonka uhd-hez igaz?
-
Dhampir
félisten
-
maximilian4
addikt
válasz
rhunseeker #26122 üzenetére
Ez egy fórum.
hogy lenne má' bajDhampir
Elvileg jobb.
consono
1050-nél is gyengébb. A kettő alatt van.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
rhunseeker #26122 üzenetére
Ahová 8gb kell ott már a 980m maga is kevés. 4gb bőven elég 980m-nek.
-
rhunseeker
tag
válasz
maximilian4 #26120 üzenetére
Digiprime-on csak 4gb-os 980m-el volt, az 8gb-os.
(már bocsi hogy így beleszólok) -
Na épp most talált meg egy szagértő újonc,ajánlott a gépemért kemény 280 ezret!
Na erre most mit tud lépni az ember? -
válasz
maximilian4 #26116 üzenetére
Nem követtem az útját,voltak akciók az tudom.De hogy nem VC hűtéses volt,még a 980M-esek sem,az biztos.
-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4 #26113 üzenetére
Azért írtam, hogy egyes típusoknál, hátha létezik másféle megoldás is, habár eddig csak olyat láttam, aminél az SSD-hez az egész aljzatot le kellett kapni. Számomra egyszerűbb kicsavarni egy csavart, például a Dell esetében ez nem rossz.
Régebbi HP üzleti gépeknél még csavarozni sem kellett, lásd lentebb:
-
maximilian4
addikt
válasz
Dhampir #26112 üzenetére
Modnjuk attól függ melyik Acer. Az enyémnek az egész hátulját le kellett venni, de az sem volt egy nagy mutatvány. Az meg hogy 1-5 vagy 11 csavart kell kiszedni szerintem teljesen mindegy. AW-n is ki kell csavarni vagy 5-öt és még csak le sem akar utána jönni az a hátlap.
-
Dhampir
félisten
válasz
Medocsabi #26110 üzenetére
Igen, már-már üzleti megjelenésű, tetszetős.
(#26111) maximilian4
Lényeg a jó szellőzés.
Viszont amit nem üdvözlök, kialakíthattak volna egy-egy szerelőablakot.
Az Acer legalább a HDD-hez és a memóriához megkönnyítette a hozzáférést, csak egyes típusoknál az SSD-hez kell a teljes aljzatot eltávolítani. A Dell Inspiron gamer konfigurációk esetében még egyszerűbb, egy csavar fogja az alsó fedelet, utána szabad a pálya.
-
maximilian4
addikt
válasz
Dhampir #26103 üzenetére
Ez egy túlexponált kép. Ha szabad szemmel normál fényviszonyok között nézed, a ventik alatta nem vagy szinte alig látszódnak, úgy pedig hülyén nézne ki ha a kivágások kesze-kuszán állnának (hiszen ha az aljára nézed a szemeddel nem igazán fogod látni ami alatta van). A funkcióját így is teljesíti és én személy szerint üdvözlöm ezt a fajta kialakítást.
-
Skyhunter
őstag
Aprón van ez a szép vapor chamber-es készülék. LINK.
Ha valóban makulátlan, megér még ennyi pénzt?
-
Dhampir
félisten
Y530
"Célkeresztben" a ventik közepe. Kicsit "mellément"? -
Dr.Alibi
újonc
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni új gaming notebook vásárlásához. Valamikor ősszel lenne esedékes, és 300-400e forint körül keresek. A notebook a napi hurcibálás miatt kell sajna asztali gép egyenlőre nem jön szóba, ha gép kicsit nehezebb az se gond.
Leginkább Fallout4, PUBG, Prey, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, Overwatch, The Division, Rainbow 6 játékokkal játszok. Nem halok bele ha nem futnak 120fps-en de egy stabil 30-60-nak örülnék, ezért elsősorban olyan gépre gondoltam amiben legalább 1050ti van. Illetve ami még nagyon fontos lenne nekem hogy egy SSD a Op rendszernek (win10) és egy HDD minden másnak. 15,6-ost vagy annál nagyobb kijelző esetleg. Egyenlőre az új Lenovo legion y530 és az y730 szimpatikus, de hallottam róla negatív véleményt, az y520-as szériát viszont nagyon dicsérték sokan.
Sajnos nem vagyok annyira otthon a témakörben ezért örülnék ha tudnátok ajánlani gépeket amik ezeknek a paramétereknek esetleg megfelelnek és mondjuk a következő 2-3 évben még elviszik a játékokat.Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kikristályosodik a Razr 60
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Linux Mint
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest