Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pontosan ezen leírás alapján nem működött, ahogy novemberben már panaszkodtam ez ügyben.
Azóta annyi változott, hogy nem csak ezt a két fájlt szedtem le, hanem az egész mappát és így már működik. [kép]A Canvás problémámat félreértetted. Nem az a bajom, hogy kell hozzá Canva account (van premium Canvám), hanem hogy az Affinity nem tud semmit használni a Canva anyagaimból. Nem tud onnan semmit megnyitni, semmit oda menteni.
-
vadkörte
addikt
Működik! Magyarul is, bár kicsit munkás. Meg kell tanítani rá a programot. Le kell töltened a LibreOffice helyesítrás ellenőrző adatbázisáát. A magyar nyelvi állományokat a megfelelő helyre bemásolni, újraindítani az appot. Ez után már elérhető lesz a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és az automatikus elválasztás is.
Kisokos
#52 Met
Tud. Ha kell nyomdagép profilokat is tudsz importálni. Az 1.xx verzió óta dolgozok vele, több elektronikus és papír alapú könyvet tördeltem vele, ez mellett plakátokat, meghívókat roll-up-okat is készítettem vele. A belív tördelése mellett a borítókat is az Affinity-vel készítettem. Az egyetlen problémám az volt, hogy a kilövéskor még Grey50 kimenet mellett is valamiért CMYK profilnak ismerte fel a nyomdai program, egyébként Grey50-ben nyomta ki.
De ez is csak az első alkalommal, a következőnél a nyomda már nem problémázott.
#53 Syl
Az újhoz kell egy Canva acc, de elég a free is. -
-
Igazság szerint az első lépésnél (elválasztás) leakadtam és a többit már nem néztem. Például grep style, nested style - csak hogy pár (számomra) alapvető és nélkülözhetetlen funkciót említsek.
Ami nekem első blikkre ledöbbentő, hogy Canva tulajdon és Canva account kell hozzá, mégsem tud Canva fájlokat megnyitni/menteni, nincsenek benne a Canva fontok stb., stb.Egy dolog tetszik benne (és az nagyon), hogy egyben van a három alkalmazás és egy közös állományformátumot használ. Nem kell skizofrén módon ide-oda ugrálni a programok között, zsonglőrködni a fájlokkal.
-
-
kátú
őstag
Érdekes ez az egyesített affinity dolog. Kiváncsi leszek, amikor az iPad app megvalósul, ugyan úgy teljes tudású lesz, mint az elődök voltak, vagy lesz valami korlátozás. Illetve külön kiváncsi vagyok, hogy a korábban megvett appokkal mi lesz a történet
Illetve, hogy hol lesz a határ, ha esetleg csinálnak egy “pro” megvehető verziót, mennyibe fog kerülni, vagy havi licence lesz?
Ugyan mi lesz, ami nem lesz a simaban… -
-
Bargab
tag
Sziasztok, magyar elválasztásra a bemásolós megoldás nekem sem működött, de találtam agy alternatív megoldást: Publisher 2-höz írták de működik az új Affinityvel is.
Itthagyom hátha másnak is segítség:
– Githubról leszedtem ZIP-ben a Libre office nyelvi fájlokat.
– Kitömöríted bárhová (én az Affinity mappájában csináltam neki egy külön mappát, onnan biztos nem törlöm le.)
– Program megnyit / EDIT / SETTINGS / TOOLS fül / legalul ADDITIONAL DICTONARY FOLDER / itt be lehet tallózni a mappát amiben a nyelvi fjlok vannak.
– Affinity újraindítás után működik rendesen a helyesírás ellenőrzés és az elválasztás is.

-
-
-
Mikemend
senior tag
Jónak tűnik a magyar helyesírás szabályai szerint. Az elválasztást amúgy én 6 karakterre szoktam állítani, 3-3 betű ráhagyással, hogy szép legyen. Max kettő elválasztást engedek meg neki egymás után. A Column end zone-t 100-ra és left sorkizártra. Ezeket text stílusként is be lehet állítani.
-
-
Pontosan oda tettem ahová a Help írja. A képen látszik, hogy jó helyen van, hiszen ki lehet választani a magyar nyelvet - csak éppen nem működik.
Előző verzióm nincs. Valamikor tavaly próbáltam másik gépen a trial-t.De olyan nagyon nem is izgat. 20+ éve Indesignos vagyok, csak gondoltam, ha már ekkora port kavartak a 3-as verzió körül, megnézem magamnak. Canva premiumom van, vagyis az Affinity összes funkciójához hozzáférek, sajnos az első (és számomra legfontosabb) lépésnél elhasal a projekt.
-
-
Hová tűnt az új verzióból a (publisher) elválasztás?
A help utasítása szerint letöltöttem a LibreOffice modulját, bemásoltam a megfelelő helyre, csak éppen a program nagy ívben sz*rik rá...
-
Mikemend
senior tag
Gondoltam, szólok, hogy tegnap új verzió jelent meg, ami
- három program egyben,
- az új neve simán Affinity lett
- és teljesen ingyen használható!
Canva fiók kell a letöltéshez és első indításhoz, de utána használható, mint korábban.
Egyedül az AI cuccokhoz kell Canva Premium fiók, de aki nem akar AI-zni, az használhatja anélkül is. Plusz belekerült
- vektorizáló (minimális tracer)
- EPUB export
- totálisan átszabható felület (kivéve a téma, amiért mérges vagyok, mert a Light témát kivették)
- mesh színező,
- effekt szűrő
- gyorsmentő
Szóval egy tényleg modernizált, fullos 3-in-1 program ingyen!
Aki magyar felirattal nézné meg a bemutató videót, itt érheti el:
https://www.youtube.com/watch?v=UP_TBaKODlw -
Mikemend
senior tag
Természetesen be lehet állítani. A C:\ProgramData\Affinity\Common\2.0\Dictionaries mappába hozz létre egy hu-HU mappát, majd oda tedd bele ezeket a LibreOffice fájlokat
hu_HU.aff
hu_HU.dic
hyph_hu_HU.dicEzután minden Affinity használni fogja

Itt találod az aktuális verziókat:
https://github.com/LibreOffice/dictionaries/tree/master/hu_HUEgyszerűbb, ha a teljes csomagot letöltöd és onnan veszed ki:
https://github.com/LibreOffice/dictionaries/tree/master -
Bargab
tag
Sziasztok, nem tudom használ-e itt valaki Publishert. A növekvő Adobe árak miatt gondolkozom a váltáson.
Be lehet állítani magyar heylesírás szerinti szöveg-elválasztást?
Minden más funkciót ismer, amit most Indesign-ban használok, de erre nem találtam beállítást.
Előre is köszönöm. -
Driss_
csendes tag
Ismét 50% kedvezménnyel lehet megvenni az összes Affinity szoftvert és add-on -t!
https://affinity.serif.com/en-gb/
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Pár napja találtam rá az Affinity Photora, mint PS alternatívaként. Nagyon megörültem, hogy a próbaidő alatt is lehet elmenteni munkát, vízjel és egyéb badarságok nélkül. Valamennyi PS ismeretem van, de az a gépigény, amit a PS igényel, az az én alkalmankénti fotóbűvőlgetésemhez már sok.
Egy-két tutorial megnézése után meg tudtam csinálni az összetört csészémen lévő kép egybehozatalát, szekciókból. Végülis, mint egy panoráma képet, de én a Mesh toolt használtam a vonalak és részletek összeigazításához.S eközben merült fel bennem egy régóta (amióta elkezdődött eza nyavaja...) bennem motoszkáló terv végrehajtási lehetősége ezzel a programmal. Ehhez kérném a segítségeteket, hogy ti miként oldanátok meg?
Tehát, adott egy arcról készített kép, aminek egy részét szeretném maszkra helyezni. A gond ott kezdődik, hogy egy sík képről kéne egy olyan formát levenni, mintha egy hengerről (az arc ívűlete) vennénk le, s azt kiteríteni.
Eddig ott buktak el a kísérletezések, hogy egy síkra tervezett kép a maszkot felhelyezve, bugyután megjelenő vigyort vagy grimaszt eredményezett, még digitális felületen is.
Azt már sikerült elérnem egy-két maszksablonnal, hogy a leendő varrások helyeinél megszakadjon a kép, tömörüljön, de a maszkon varrás után ne legyen se torz, se hiányos (sajnos erre is volt példa, amit úgy varrtak össze, hogy a figura orra eltűnt
).Javaslataitokat, gondolataitokat előre is köszönöm!
-
Driss_
csendes tag
Kijött az 1.9 frissítés (amihez azóta már jött is még egy javítás, úgyhogy most 1.9.1 a jelenlegi verzió)
Számos újdonságot tartalmaz!
- új Contur Tool
- Select object és Select Same
- Custom brush from pixel layer
És még számos egyéb újdonság érhető el!
Erősen ajánlott.frissíteni!
Természetesen az Affinity Photo és Publisher is frissült!Illetve még mindig él az 50% -os kedvezmény! Továbbá még mindig 90 napos ingyenes trial, ha még nem próbáltad volna!
https://affinityspotlight.com/article/5-things-you-should-know-about-affinity-designer-19/
-
MoVieFaN
aktív tag
Affinity 50% off all apps
-
Mikemend
senior tag
Annyit tudok mondani, hogy én évekig Gimpeztem, aztán jött az Affinity, és kábé két hét ismerkedés után a Gimpet már csak arra használom, hogy a PNG-ket automatikusan körbevágjam (ezt részben hiányolom az Affinity programokból, mert bár van Rasterize and Trim, de exportnál figyelni kell, hogy a kijelölt réteget mentsem, ne az egészet).
Mindhárom Affinity megvan nekem, és imádom, hogy a Publisherben egy-egy kattintás a Designer vagy a Photo felületére, eszközeire váltani, de ha teljesen át kell vinni a cuccot, akkor is egy menüpont kattintás és már nyílik is a program.
A Live filterek pedig zseniálisak, a GIMP-ben ezt már nagyon hiányoltam anno, ezért nem is térek vissza rá.
Összességében már csak Affinity, semmi más, egyelőre örök szerelem.
-
Driss_
csendes tag
Nekem először az Adobe Illustratort váltotta az Affinity Designer, és kb 1 hónap után nem volt kérdés, hogy a Photoshop mehet a kukába.
Sokkal kisebb gépigénye van az Affinity alkalmazásoknak, sokkal fluidabb egy kevésbé izmos gépen (bár nekem csak a Mac -es verziókkal van tapasztalatom).Erre a feladatra a "Batch job" lesz a legegyszerűbb/leggyorsabb!
File --> New Batch job --> "Add" gomb --> kiválasztod a szerkeszteni kívánt fájlokat --> Bepipálod az(oka)t a formátumo(ka)t amiket akarsz, és beírod a kívánt szélességet és magasságot --> "..." gombot megnyomva tudod még jobban testreszabni az exporttal kapcsolatos paramétereket. (ha jpeg -ben fogsz exportálni akkor a Quality állítsd át, mert 85 a default.
Az Output részben megadod, hogy hová akarod exportálni és már mehet is!
Tudsz hozzáadni Macrokat is, de arra ehhez neked nem lesz szükséged.Ha elakadsz a Batch job -bal kapcsolatban: https://affinity.help/photo/en-US.lproj/index.html?page=pages/SizeTransform/imageSize.html?title=Changing%20image%20size
Remélem tudtam segíteni!
-
acsati
aktív tag
Általában 72 dpi képek, webről webre, fehér hátterű fotók, csak nekem a fehér háttereket kéne megfelelő arányra kiterjesztenem. Otthon PS-t használok, cégnél meg eddig Gimp-et és most a 90 napos próbaidő miatt gondoltam kiváltanám a Gimp-et, mivel jóval komolyabbnak tűnik az AP.
Elkezdem használni, aztán ha sikerül belejönni, ráállni, akkor lehet megvesszük. -
Driss_
csendes tag
Határozottan jó választás volt az AP!
File / New Batch job -bal sok képet kezelhetsz. Ott megadod, hogy mit szeretnél (jelen esetben a képek szélességét vagy magasságát állítani) és tömegesen elvégzi.
Az Align nem befolyásolja a kép minőségét, az csak pozicionál.
Megkérdezhetem, hogy milyen DPI -jal rendelkeznek azok az ominózus képek?Szerintem ez mindenki programja aki ilyen vagy olyan formában dolgozik képekkel. Igaz, hogy van egy működési elve a programnak, de mivel megszámlálhatatlan tutorial van hozzá ezért hamar elsajátítható.
-
acsati
aktív tag
Megleptél a gyors válasszal, köszönöm szépen.
Igen amúgy termékképekről lenne szó, sokról és ez így sajnos elég lassú lenne. Ahogy észrevettem, ha az Align változókat is használnám, akkor is romlik sajnos a minőség. Lehet akkor ez nem az én programom? Inkább fotók, fényképek feldolgozására való?
Ha méretezek is, mindig teljes képernyőre zoomol, ami elég idegesítő. -
Driss_
csendes tag
Szia!
Röviden: igen, ha a Resize canvas -szal csinálod akkor sajnos az minőség romlással jár.
Azonban ha azon a képen egy termék van, akkor azt Selection Brush Tool -lal [W] másold ki egy új layerbe, és helyezd át egy számodra megfelelő méretű (színű/hátterű) rectangle -re. Így akkorában tudod azt a termékképet exportálni amekkorában számodra megfelelő.
Ha jól értettem amit írtál!

-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Affinity Photo-s kérdésem lenne. Van egy termékképem pld 500x250px méretű. Ki szeretném terjeszteni a dok. méretét 800x600-ra középre helyezve. Viszont, ahogy ezt megteszem a Resize Canvas menüpontban, úgy elromlik az alapkép minősége. Ez mitől lehet? Illetve, ha a Move tool-lal középre igazítom a réteget, akkor is romlik a minőség. Ez így működik, vagy csak vmi beállítás kérdés?

-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Látom, nincs itt nagy élet, de hátha érdekel valakit, hogy május 20-ig féláron (egyenként ~9000 Ft) kaphatóak az Affinity szoftverei (Affinity Photo, Affinity Designer, Affinity Publisher). Valamint agy ideig 90 napos próbaidő van rájuk. Sajnos a Protonmailben nem lehet kattintani a linkjükre, más emailt használjatok!
-
Driss_
csendes tag
Többek között azért is tudtam egyszerűen és könnyen váltani Sketch -ről, hogy nagyon sok jó minőségű tutorial van az Affinity Designer -hez. Nekem ezek segítettek a legtöbbet:
Tutorialok:
Hivatalos (Affinity által készített):
Vimeo csatorna (most már több az Affinity Photo -val foglalkozó videó ezen a csatornán, de így is sok hasznos AD videó vanRendszerezve az Affinity által készített videók (Ezen az oldalon a Resources" menüpont alatt nagyon sok hasznos letölthető dolog van!)
Jonathan Ball, Skillshare kurzus (ingyenes, csak regisztrálni kell)
Affinity Revolution (YouTube csatorna, de elő is lehet fizetni a teljes kurzusra ami több mint 100 videót tartalmaz. A YouTube -on található videók alapján bőven megéri előfizetni, ha valaki gyorsan szeretné megismerni az AD funkcióit és lehetőségeit):
YouTube csatorna (AD lejátszási lista):
Kurzus ($29)Frankentoon (Sok tutorial van ezen az oldalon, mind fizetős!)
Step by step tutorial (egy flat világítótorony készítése, ingyenes)
-
Driss_
csendes tag
válasz
twinee1337
üzenetére
Nincsen egyelőre "Live Paint" funkció az AD -ben.
Már több mint 1,5 éve fent van a roadmap -en, de nagyon úgy néz ki, hogy nem a fontos fejlesztések között tartják nyilván. -
twinee1337
tag
Affinity Designerbe valaki nem tudja, hogy van e benne LIVE PAINT mint az illustratorba?
Van egy vektoros anyag amit színezni. -
Driss_
csendes tag
Sziasztok!
Én 1,5 év Sketch után váltottam AD -re és nagyon kellemeset csalódtam! Én is csak javasolni tudom mindenkinek (akik hasonló szoftvereket használnak), hogy ezt próbálják ki, mert nagyon jó!
Néhány dolgot hiányolok belőle (pl.: auto trace, saved custom artboard), de minden napi használatra teljesen megfelel.
Engem személy szerint ami egyből megfogott az AD -ben az a kezelő felület (és persze maga a szoftver) logikája. Az "Assets - Symbols" megoldás nekem nagyon tetszik, baromi hasznos. Constraints is tök jól működik, így sokkal gyorsabb és egyszerűbb különböző eszközökre alakítani az adott grafikát. Nektek mik azok tetszenek az AD -ben?Belefutottatok már valami hibába/bugba? Van olyan amit kényelmetlennek vagy logikátlannak találtok?
-
SidCorky
őstag
válasz
twinee1337
üzenetére
Igen közben megtaláltam én is, nagyon hasznos. Lehet át is lehetne nevezni a topicot Designer/Photora
-
twinee1337
tag
Szia. Jól tetted én is akartam már nyitni egy topicot a Photo alkalmazásnak...
Tutorial videókat itt találsz: Hivatalos oldal:
[link]Eddig nem sok időm volt kipróbálni a programot sajnos sokszor az idő nem engedi. Ár/érték arányba biztos jobb mint az adobe
Egy két apróságot próbáltam ki benne pl. Clipping path az kicsivel egyszerűbb volt itt mint az illustratorba (objektum függö). -
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Nem találtam ennek a programnak külön topicot, bátorkodtam nyitni egyet. Ne csak az Illustratorról legyen szó a lapcsaládon, adjunk esélyt a konkurenciának is
Kinek mi a véleménye a Designerről az Illustratorral szemben?Ismer valaki jó és részletes tutorialt az alapokról, a program használatáról?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ez is csak az első alkalommal, a következőnél a nyomda már nem problémázott.
Ugyan mi lesz, ami nem lesz a simaban…