Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #6778 üzenetére
Húdejólnézki
Mennyit kellett várni mire bejutottatok? Hihetetlen hogy csak ennyibe kerülEgy ideje én is átszoktam erre az alap pizzára, persze csak megfelelő helyen, ahol próbálnak ilyesmit csinálni.
Facebook-on a Nápolyi pizzát kedvelők klubja csoportban osztottak meg egy térképet ahova felrakták hol kapható nálunk említésre méltó nápolyi jellegű pizza. Kipróbáltam már párat, tényleg nagyon jók: Amore di Napoli, Panificio Il Basilico, Pizza Mamma, Veszprémium, Pizza sztori, Major - Korty és Falat stb. Ezek után kb nem is eszek máshol pizzát, vagy ilyet vagy semmilyent. (mint a papi szeme: Vagy kék, vagy semmilyen!(És megint dühbe jövünk))
Próbálok otthon is ilyesmit kreálni, de villanysütő + pizzakő még édeskevés a boldogsághoz. Ariete 909 vásárlása van tervben de most épp nem kapható sehol 30k körül. -
#49155328
törölt tag
válasz
#49155328 #6781 üzenetére
Nem tudok szépen találni, de kapós lett.
Neten talált recept kicsit módosítva saját ízlés szerint.
HOZZÁVALÓK
2 kg sertéscomb
A fűszerpasztához
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk oregánó
2 tk fűszerpaprika
30 pumpálás folyékony füst
3 tk fokhagymapor
1/2 - 1/2 tk fehér és fekete bors
3 ek barnacukor
4,5 dkg só
2 ek sűrített paradicsom
5 ek étolaj
5 ek vízAz alaphoz
2 fej vöröshagyma, aprítva
2 dl paradicsomlé
2 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
4 ek. almaecet1. A száraz fűszereket elkeverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és a vizet, majd a pasztával bedörzsöljük a húst. Egy pár órára a hűtőbe tesszük.
2. Este kapcsoljuk be a sütőt 110 fokra. Hevítsünk egy serpenyőben kevés olajat, ezen pirítsuk meg hirtelen a hús minden oldalát – ez pár perc. Emeljük át a húst egy lábosba, edénybe, Pataki tálba, kinek mi van. Lényegében mindegy csak legyen rá fedő. A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsuk le a kockára vágott hagymát, majd mehet rá a paradicsomlé, az almaecet, a Worcester és szójaszósz. Ezt a szaftot ráöntjük a húsra, majd a fedőt rátesszük a lábosra és mehet a sütőbe.
Néha meglocsolom , ha felébredek az éjszaka.
12 óra múlva készen is van.
A húst felszeletelem 4cmes szeletekre és villával szétcincálom.
Az edényben maradt szószt leturmixolom és ezzel lehet locsolni a húst ízlés szerint.Coleslaw:
1kg káposzta
2db alma
2db répa
1fej vöröshagyma
400g tejföl
300g majonéz
100g mustár
0,5dl almaecet
Fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint.
3g sóA káposzta felső leveleit leszedtem, majd negyedelem és a torzsát kívágom. Egy nagy tálba lereszelem és besózom összeforgatom. A hagymát félbe vágom és nagyon vékonyra szeletelem, az almát és a répát lereszelem és összekeverem a káposztával.
Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, almaecetet + fűszereket.
Majd mehet bele a másik tálból a cucc.
Jól összekeverjük.Burgonya püré
1,2kg burgonya
10dkg vaj
200g tejföl
Szerecsendió
Só
BabérlevélBurgonyát hámozzuk, kockázzuk, sós vízben megfőzzük. +. 5-6 db babérlevél a főzővízbe.
Fém szűrőn áttörjük a megfőtt burgonyát, majd mehet rá a vaj egy kicsit hagyjuk hogy olvadjon majd mehet hozzá a szerecsendió és összekeverjük.
Utána mehet bele a tejföl is és jól összekeverjük. -
-
ladybug
őstag
Nagy kedvenc a garnélás Alfredo tészta.
Hozzávalók:
- 400-500 g fagyasztott főtt garnéla
- 1 kis fejhagyma (elhagyható, de mi szeretjük)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 p tejszín vagy főzőtejszín
- 100 ml alaplé
- 1 ek liszt
- vaj
- 500 g linguine (tagliette, fettuccine vagy szélesmetélt)
- parmezán
- mozarella
- só, cayenne bors, petrezselyemzöldA hagymákat megpucoljuk, felaprózzuk és a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kiolvasztott garnélát és kb 5 percig pároljuk. Aztán kicsit pirítjuk. Majd hozzátesszük a lisztet és hozzákeverjük az alaplét és a főzőtejszínt. Kicsit rottyantunk rajta. Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadunk 2-3 ek parmezánt és ugyanennyi mozarellát is. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és apróra vágott petrezselyemzöldet.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
@all köszönöm az írásokat, kíváncsi voltam, okosabb lettem
asszem próbálkozni fogok...
-
#49155328
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #6782 üzenetére
Mindegyiknél, főleg ha egészben sütöd. Én este 11kor álltam neki, sajnos ilyenkor fröcsög minden felé egy kicsit, drága feleségem ilyenkor tépi a haját.
-
válasz
Mr.Csizmás #6782 üzenetére
Nem csak lezárja a pórusokat, hanem a Maillard-reakció révén plusz ízt is ad a húsnak. Főleg az alacsonyabb hőfokon sütésnél fontos, mert az a sütőben később nem jön létre, csak csak kisebb mértékben. A fehérjék összebariznak a cukrokkal és az adja a pörkölt ízt, ami ha nem vigyázunk, akkor egy idő után égett íz lesz.
Fontos a nagyon meleg serpenyő (kezdőknek ezért teflonos vagy más védőréteggel ellátott ajánlott). Nem kell bele olaj. A hús felülete legyen száraz, hogy még gyorsabban beinduljon a dolog. Ha lehet sózni, akkor ezt előtte érdemes, mert szintén szárít.
Egyetértek body007-tel. Egyszer érdemes kipróbálni, hogy a zöldbabot kicsit előfőzöd, majd miután leöntötted róla a vizet, száraz, tűzforró, teflonos serpenyőben pirítod egy kicsit, amíg pár helyen bebarnul. Utána félretolod, kis helyet csinálsz, oda dobsz vajat, rá apróra vágott, vagy nyomott fokhagymát, szárított paradicsomot összevágva és amikor az is pirult, akkor kevered össze. Megkoronázásként a keveréskor dobhatsz rá porított gyömbért ízlés szerint, mert fantasztikus ízt ad neki. Az én kedvenc köretem.
-
válasz
Mr.Csizmás #6782 üzenetére
Én szinte mindennél szoktam alkalmazni, pörkölésnek hívják -> így készül a pörkölt, kérgesíted. De zöldségnél is érdemes kipróbálni - pl. sárgarépa - na az nem pörkölt
ÍGY SÜLNEK TÖKÉLETESRE A ZÖLDSÉGEK A SÜTŐBEN -
Mr.Csizmás
Topikgazda
pro tipp:
melyik fajta húsoknál érdemes csinálni, hogy serpenyőben megkapatjuk rövid időre, hogy lezárjuk a pórusaikat? -
-
jansky1
senior tag
Egyik svéd expatos hozta. Volt bontó, de nem győzték kivárni, míg kibontom vele, így felpattintották bicskával. Szerintem azóta is mossa
Horgásztanyán készült a kép, bocs, hogy nem szép a tálalás. -
jansky1
senior tag
Nem főztük meg, de igazi gasztro élmény volt
[kép] -
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
body007 #6758 üzenetére
Én tavaly ott nyomtam.
Már fűtési szezon volt, a családi házaktól érkező füstben fel se tűnt.
Donki Hóte 6759: Igen, csak én nem nyomtam fel a közepét, hanem a fogantyúját hajtottam vissza a szűrő alá, így az volt a lába. Gázgyújtóval meggyújtottam aztán szépen kiégett belőle a cucc. Bő 3 óra hosszú füstöléshez négyszer tömtem meg a kis 8 centis szűrőt. Ha van hozzá helyed meg anyagod a "kamrát" akár fából, vagy téglából is megcsinálhatod. Vagy üres, tiszta lemezhordóból.
-
-
válasz
Digitalpimp #6757 üzenetére
Köszi a tippet, doboznak azért valami tartósabb megoldást fogok választani.
Visszahajtott szűrő esetén erre a megoldásra gondolsz?
-
válasz
Digitalpimp #6757 üzenetére
Azigen
Ez kemény. Csak majd vigyétek ki az erkélyre
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #6751 üzenetére
Tessék: [link] Tavaly ilyenben füstöltem paprikát. Annyi, hogy a bemutatott alufólia tálcás megoldás nem akart működni, ezért egy 8 centis, visszahajtott nyelű szűrőbe tömtem a fűrészport. Bükk, akác, tölgy, vagy akár meggy, szilva, alma is jó füstölni.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ti a recepteket hol gyűjtitek?
Nekünk annyi felé vannak már (kinyomtatva, emailben, stb) hogy jó lenne egy helyen tárolni - akár felhőben. Ha esetleg telefonokról is el lehet érni (akár vmi alkalmazás) az lenne a kánaán.Köszönöm!
-
Jön a hűvösebb idő, egy hidegfüst generátort szeretnék venni. Van valakinek bevált eszköze, aminek ajánlaná a használatát? Ha valaki tud ajánlani keményfa fűrészport, azt is szívesen venném.
Nem ötkilós sertéscombot szeretnék felfüstölni sonkának, csak max 1 kilós húsokat akarok füstölni.
-
Weareus
addikt
válasz
body007 #6749 üzenetére
Lehet, hogy úgy is jó lett volna, nem tudom. Mondjuk a birsalmasajtot hetekig szárogatni/forgatni kell/szoktam, tányérban így könnyebb. Így is kell forgatni és törölgetni a nedvességet, amit kiizzad...
Mondjuk most láttam egy metódust, hogy berakják sütőbe legkisebb lángon és nyitott sütőajtó mellett kb. 50 fokon meggyorsítják, lehet, hogy én is ezt fogom tenni.
-
Weareus
addikt
válasz
body007 #6747 üzenetére
3 kg alma volt. Egyik sem volt hibás/kukacos. ( Szvsz ez birsnél ritka). Plusz fater szerzett valahonnan még egy kg-t. Eltettem őket a hűtőbe, hétfőn este ránéztem és láttam, hogy egy-kèt alma barna foltos lett...
Mondom, akkor hajrá, álljunk neki.
2 kg cukor, 2 db citrom leve ment még bele, meg 20 dkg dió.
Én sem gondoltam, hogy ennyi lesz.
Most akkor lehet forgatni őket pár hètig... -
Weareus
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6745 üzenetére
Igazából őzgerinc formát akartam, de ez lett helyette. Kislány Unikornis-rajongó, szóval...
-
ladybug
őstag
válasz
FerNandor #6739 üzenetére
Nagyon szívesen adom a receptet. Roppant egyszerű elkészíteni.
- 1 szál kakukkfű (kb 10 cm-es)
- 1 szál rozmaring (kb 15 cm-es)
- 2-3 levél zsálya (helyette majoranna is használható)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- 1 ek liszt
- 1 d. kókusztej (kb 200 ml) Én Alprot használtam.
- 1 d. sütőtökpüré (vagy saját készítésű - 1 kisebb Hokkaidóból)
- bors
- szerecsendió
- kb 100 ml zöldséges alaplé (a mennyiség lehet több is, függ a tökpüré sűrűségétől)
- 1 ek szójaszósz
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- 1 cs. tagliette vagy szélesmetéltA hagymákat apróra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott fűszereket majd rászórjuk a lisztet. Hozzáadjuk a kókusztejet, a tökpürét és a zöldséges alaplevet. Fűszerezzük a borssal, szerecsendióval és a szójaszósszal. Rottyantunk egyet rajta, majd belekeverjük a kifőtt tésztát.
A vegán változatnál vegán sajtot használjatok.
Petrezselyemzölddel és sajttal megszórva tálaljuk. -
-
#49155328
törölt tag
Na a linkelés semmmegy, vamiért dupla lett.
Hát ez van ha fejbe vágja az embert egy vasoszlop.
Nem vagyok még önmagam.
Cica, cica.
Vagy mik vagytok.
-
válasz
#49155328 #6721 üzenetére
Ha csak nem azt kéri.
#6719 Donki Hóte
Egy próbát azért megér. Ha más nem legalább jól szórakozol.
#6718 Mr.Csizmás
Szerintem, valami perverz dologra gondolt, te meg jössz itt a mogyoróval.
-
FerNandor
őstag
Cipóhoz tud valaki jó receptet?
Illetve az miért van, hogy nem nőtt meg a cipó, amit csináltam?
650g liszt, 350 körüli víz, 1 tasak instant élesztő. szépen megkelt szerintem, de amikor raktam be a sütőbe, már kezdett összeesni és lapos is maradt a sütés végéig, elég tömör is lett. -
válasz
Donki Hóte #6719 üzenetére
Egyszer a józsefvárosi piacon volt szerencsém pho-t enni, ott láttam egy helyit, hogy fogyasztja, pálcikával eltüntette a sűrűjét, levét meg megitta.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #6713 üzenetére
Mindig szoktak adni kanalat mellé, vagy megkérdezik, hogy kérek-e, ők sem pàlcàval eszik, csak javát eszik ki vele. Az ázsia levesek inkább főételnek számítanak, nincs túl sok levük, nem egészen olyanok, mint az itt megszokott levesek.
-
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
Ahogy én is.
Ez párom levese volt, ő szereti így enni, én inkább kanalas vagyok.
Szeretnék jól bánni a pàlcàval, ezért sokat gyakorlok, de nem mondanám, hogy kimondottan ügyes vagyok...
-
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
Ezt simán megeszem pálcával... A folyadék egy része a kiemelhető darabokkal együtt jön..a maradék meg kanál/megiszod... Attól függ otthon vagy étteremben vagy éppen...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #6712 üzenetére
nem jártál még autentikus japán étteremben? anno beültem egyszer egy algalevesre, 5 percig szemezte vele (és engem nézett két pincér), aztán odajöttek, hogy valami baj van a levessel? mondom nem, csak nem értem hogy fogyasztom el
p1 a pálcikával exkavátorozunk minden szilárdat belőle p2 megisszuk az edényből.
-
-
Ázsiai leves
Hozzávalók:
- Kb. 1/2 kg csirkemell (lehet több is)
- Ázsiai fagyasztott zöldségkeverék (Lidlben, Aldiba, Pennybe is lehet kapni)
- Tojás
- Gyömbér(3-4 centis darabka meghámozva), szecsuáni bors, fokhagyma(2 gerezd), chili, szójaszósz, curry, só, bors
- Alaplé vagy leveskocka
- Tészta (üvegtészta, rizstészta, ramen tészta stb... aki amilyet szeret)
- ZöldhagymaRecept:
A gyömbért, szecsuáni borsot, fokhagymát, chilit, szójaszószt mozsárban összetöröm.
A csirkemellet egészben megpirítom majd hozzáadom a mozsárban lévő szószt, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm, amíg omlós nem lesz a csirkemell, és sűrű szaft nem keletkezik alatta, amivel összepirítom a végén.
Egy 3 literes lábasba odateszek kb. 700g fagyasztott ázsiai zöldségkeveréket készre főni(természetesen friss zöldséggel is elkészíthető), amit alaplével öntök fel, vagy ha nincs teszek hozzá 2 leveskockát, egy kávéskanál curry-t, egy csipet szárított chilit, 4-5 evőkanál szójaszószt(ízlés szerint lehet többet/kevesebbet is), sót, borsot.
Amíg a leves fő, addig megfőzöm a tésztát és a tojást.
Tálaláskor megszórom egy kis zöldhagymával.Sokféleképpen elkészítettem már ezt a levest, bármilyen húst lehet hozzá sütni, a zöldségek is szabadon variálhatók, amik belekerülnek.
-
Top cat
addikt
válasz
Digitalpimp #6699 üzenetére
Így van. Beleivódik a bőrödbe a kapszaicin.
Amikor az erős fűszerpaprikát szoktam kicsontozni, csak reménykedek, hogy jó ideig nem kell a mosdóba menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest