- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Milyen TV-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
Hirdetés
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
it Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló eszköz.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy jó marhasültet életemben először, tud vki vmi tuti receptet adni? Én ezt találtam ami szimpatikus, viszont több helyen olvastam hogy a sütőbe helyezés előtt olajon meg kellene pirítani hogy legyen neki egy kis kérge hogy az ízek benne maradjanak, lehet ezzel vegyítem ezt a receptet. Ez mennyire életképes? Esetleg valami finomabb pác mint amit itt írnak?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
hát én mondjuk 45 percig sütném fólia alatt és 15 percig (v amig nincs szép sült színe) anélkül. Víz az jó ötlet, szvsz annyi kell h 1-2 mm legyen az alján, max féltávon megnézed és ha elfogyott akkor öntesz még kicsit
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
[link] A harmadik kaját (Zöldborsós, csirkemelles rizottó) tegnap megcsináltuk, nagyon jó és egyszerű kaja 4 adag jött ki ebből a mennyiségből.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Melyik halnak nincs nagyon hal íze?
Láttam a piacon szép filéket: nap-, nyelv, tonhal, ezek közül melyik az amelyik kevésbé hal ízű?Köszönöm!
devil-k jól hangzik ez a tejbegríz
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van olyan oldal ahol kimondottan hot pan receptek vannak? Én ezt találtam, nem tudom van e még ezen kívül így összeszedve?!
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Bográcsgulyásnak van valami titkos receptje vagy egy ilyen tökéletesen megteszi?! [link]
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Készített már valaki otthon sajtot?
Gondolkoztam, hogy meg kellene próbálkozni vele, eme leírás alapján nem tűnik nagyon bonyolultnak [link]Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Kipróbáltunk már mi is több féle pizza tészta receptet, nálunk most ez a favorit:
30g élesztő
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2,5 dl tej
500 g lisztUgyanúgy kell megcsinálni, ahogy Andris837 írta. A végén mi úgy sütjük, hogy 10 percig a sütő legaljára tesszük, 10 percig pedig legfölülre, így talán ropogósabb. (persze azért ránézünk nehogy megégjen)
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy belinkelted ide, megkaptam én is, ha valaki kipróbálta jöhetnek róla képek
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #2658 üzenetére
ezt már mi is észrevettük, hogy vannak olyan kaják (most egyse jut eszembe ) amik másnapra még finomabbak, mert jobban összeérnek az ízek
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz Mr.Csizmás #2661 üzenetére
Vagy átállni cukormentes Nutellára Diablo mogyorókrém
Mi ilyet szoktunk venni, meg se mondanám hogy nincs benne cukor, és elég drága ahhoz csak ritkán együnk/vegyünk belőleMondjuk ehhez az is kellett, hogy feleségemnél kiderült, hogy nem ehet cukrot/fehérlisztet, ezért keztük el felkutatni a teljes kiőrlésű és cukormentes ételeket/édességeket. Azóta én is ilyeneket eszek, nem főzünk külön, teljesen jól elvagyok, mondjuk nekem könnyű, mert néha megengedhetek egy kis bűnözést, ő kevésbé.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz Digitalpimp #2670 üzenetére
Gratula, nagyon szép lett, jobban tetszik, mint ami a linken van
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz daninet #2696 üzenetére
Szia!
Köszi a táblázatot, nekem a cukor mennyiségével kapcsolatban lenne kérdésem.
1. Futtasd fel az élesztőt a meleg vízben egy csipet cukor segítségével
Ez a csipet cukor mennyit takar, ha már ilyen grammra pontosan ki vannak mérve az adagok? Van ehhez is valami ajánlás, hogy x gramm életzőhöz y gramm cukor kell?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valami egyszerű szójaszószos receptje nincs valakinek véletlenül?
Mi ilyen tésztát szoktunk készíteni csirkemellel, de a szójaszószból mindig marad és vakarjuk a fejünket, hogy mit lehetne még csinálni belőleKöszönöm!
forras2: +1 tiramisu, sütni se kell
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #2744 üzenetére
Nagyon jól néz ki, nálunk múlt hétvégén volt pizza
Végre rászántam magam erre [Pizzavas] féle receptre. Végülis nincs vele több munka, mint egy simával annyi, hogy előre kell tervezned. Ami nagyon tetszik benne, hogy másnapra sem száradt ki a tészta. A recepten kicsit módosítottam, 15g élesztőt használtam, illetve vegyesen sima fehér-, és teljeskiőrlésű lisztet.
Mondjuk az a része nem volt teljesen világos, hogy az elején írja "Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben" - ez mekkora mennyiség legyen, illetve a 250 ml-t ezen felül kell a tésztához adni, vagy a 250 ml-ből "veszek" el egy kicsit amiben felfuttatom az élesztőt, mondjuk 100ml és utána még 150-et adok a liszthez?!
Sütni úgy szoktam, - pizzakő hiányában - hogy a sütőt felveszem max-ra, és a tepsit először legalulra rakom, kb 6-7 perc alatt kész az alja, után legfelülre rakom ~3 perc hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Hja és amit itt írnak szósz az valami zseniálisan egyszerű és nagyszerű Innentől biztos hogy így fogjuk csinálni.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz #54715584 #2813 üzenetére
Én [ezt] szoktam csinálni, de ahogy látom kb a tiéd is ilyen.
Igen, a hőfokot nagyon el kell találni, hogy ne legyen barna. Sajnos nekünk villanytűzhelyünk van, amin csak 6 fokozat van, én a 3-4 között szoktam kapcsolgatni Általában cukormentesen készítem, és nem 100% fehérliszt, hanem mellette zab vagy teljes kiőrlésű, mondjuk fele-fele arány, úgy még továbbig laktatVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #2911 üzenetére
Hát igen, ettől tartottam, hogy a te recepted se olyan hogy összegyúrod, kel aztán kisütöd
FB-n beléptem egy kovász kenyeres csoportba, ott is csomót dédelgetik a tésztát (többször hajtogatják stb) de hát az eredmény magáért beszél, le a kalappal[OFF]Lada Riva is still being built today ... wow [OFF]
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #3448 üzenetére
A sörfőzést el lehet kezdeni alap szint úgy hogy van hozzá egy fazekam meg mondjuk max egy hőfokmérőm, vagy mindenképp spéci cuccok kellenek hozzá?
Szemeztem már vele, de még nem mertem kipróbálni, nem tűnik egyszerű műfajnak (a sajtkészítést könnyebbnek ítéltem meg, azt szoktam csinálni)VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már ilyen sok liszt szakértő van itt akkor megkérdezném, hogy ezt a pizzavas pizzatészta receptet ti hogyan alakítanátok át, hogy 70% tk liszt és 30% sima fehér liszt legyen? [link]
Gondolok itt arra, hogy pl tk liszt esetén több víz/élesztő kellhet vagy esetleg plusz sikért belerakni? SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt ha ez számít.400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztőKöszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #3744 üzenetére
Igen, egészségügyi okokból - feleségem csak lassú felszívódású szénhidrátot ehet. Tudom hogy tömörebb meg minden, de sajna ez van Talán a tk tönköly a legelviselhetőbb, a sima tk búzának nagyon fűrészpor íze/állaga van, ez talán egy fokkal jobb (mondjuk drágább is)
Rendben, akkor megpróbálom kicsit több vízzel, köszi!VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #3744 üzenetére
Szia(sztok)!
Hétvégén megcsináltam a pizzát, hát so-so, végülis megettük 1,5x adagot csináltam, így lett 3 x 32cm pizza. (sima fehér lisztből elég a 400g is 3x32 cm pizzához, mert annyira vékonyra ki lehet nyújtani/formázni)
400g600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)250ml400ml hideg víz (kicsit több, mint ami kellene, mert ha felszorzom akkor 375ml)8g~10g só1.5g3g élesztőElég nehéz volt összegyúrni, nagyon darabos volt először, csúnya is lett. Lehet még több vizet kellett volna hozzáadni? 375 helyett raktam 400ml-t (+6-7% és ebben a 400ml-ben benne van az a víz mennyiség is, amiben az élesztőt futtattam). Vagy lehet tovább kellett volna gyúrni?
A sütési módszer ha ez számít: sütő max hőfok (~250) rácsot legfelülre rakom, először berakom 7-8 percre a tepsit a sütő legaljára, majd után megy megint 7-8 percre legfelülre a rácsra, így 2 pizza sül egyszerre.
A végeredmény összességében nem rossz: vékonyra ki lehet nyújtani, és másnap is meg lehet enni, nem szárad úgy ki, mint a 1 órát kelesztett tészták, de van mit csiszolni rajta és ahogy menet közben kinézett azzal nem vagyok kibékülve. (egyszer volt szerencsém az Igen pizzériában enni sima, és tk lisztes pizzát is, hát őőő...igen.. az a pizzatészta, nem hiába kapta meg az AVPN minősítést)1) Péntek este 20:00, ment be a hűtőbe lezárva (kelesztőtál, van teteje)
3) Szombat reggel 9:15 (tetejét bekentem olajjal)
4) Vasárnap reggel 9 óra (itt már nem raktam vissza a hűtőbe hogy kicsit melegedjen hogy könnyebb legyen dolgozni vele)
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom pulled pork készítésével, de valami nem sikerül nálam.
Street kitchen receptet használom, de nekem a végén nagyon leveses lesz a szósz, ami a hús körül van, nem olyan jó sűrű szaftos mint a videóban Másodjára elhagytam a 150ml vizet, amit ír, menet közben mertem le belőle, majd a végén levettem a jénai tetejét és úgy is sütöttem kicsit, így egy fokkal jobb lett, de még így sem az igazi. Ő amikor tesz a húsra, akkor kb megmarad a tetején, nekem meg lefolyik az aljára. Mit lehetne másképp csinálni? Kisebb hőfok - több sütési idő? Vagy előtte serpenyőben körbepirítani a lapockát majd úgy be a sütőbe?A végeredmény egyébként egy ehető kaja, aki evett belőle az dicsérte, de ez a része zavar engem.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz grizlisandor #4060 üzenetére
"A húsod kép alapján, megsült/főt." - Ez jó vagy rossz?
Sajnos nincs otthon olyan edény, amit tűzhelyen és sütőben is lehetne használni, így nekem a körbepirítás +1 edény/mosogatás (lustaság ) De igen, ez sajnos nálam kimaradt, legközelebb úgy próbálom.
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #3759 üzenetére
Sziasztok!
Múltkor tovább kísérleteztem a teljes kiőrlésű pizzatésztával, így módosítottam a hozzávalókat:
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
400ml420ml hideg víz
~10g só3g8g élesztőA tészta állaga sokkal jobb lett a plusz 20ml víznek köszönhetően (ég és föld az előzőhöz képest) könnyebb volt formázni, nyújtani, ezáltal vékonyabb is lett, de szerintem az élesztőt túltoltam. Legközelebb megpróbálom kevesebb élesztővel, és így hogy vékonyabbra tudom nyújtani, nem is kell ennyi liszt 3 db 32 cm-es pizzához. Folyt köv... (már ha érdekel valakit ez a téma ) Azért legyen itt pár kép:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #4178 üzenetére
Tibicsucsu: Van aki tejet ont bele
+1 a tejre ha lightos esti vacsorára szánom, akkor vajon csinálom és bátran öntök bele tejet, így könnyedebb kaja lesz.
Viszont hamásnapos vagyokvalami tartalmasabbra vágyom, akkor szalonnát kockázok, annak a zsírjába megy a hagyma, kolbász stb. Na az elég cuccos szokott lenni, bár gondolom téged az első verzió érdekel.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #4077 üzenetére
Pizzasütés következő felvonás:
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
420ml440ml hideg víz (73,3%)
~10g só8g5g élesztőTegnap este begyúrtam a tésztát, hűtőbe raktam, reggel gombócokat formáztam, lekentem olajjal és szobahőmérsékleten kelesztettem még 2,5 órát sütés előtt. Az élesztőt csak simán belemorzsoltam a liszt közé majd jött rá a teljes vízmennyiség és így is szépen megkelt. A tészta állaga még nyúlósabb lett, végre sikerült sodrófa nélkül formázni Itt egy video ahogy próbálkozom, a közepe már-már túl vékony lett [video]
Amivel nem vagyok kibékülve az a széle, elég tömör és kemény lesz. (sütés 250 fokon, középen ~10 perc) Ezzel lehetne valamit kezdeni, vagy a tk liszt és/vagy a magas hőfokú fatüzelésű kemence hiánya miatt bele kell ebbe törődni? Esetleg ha alulra kis tálba vizet raknék?
Legközelebb megpróbálom megint kicsit csökkenteni az élesztő mennyiségét, mert reggelre megint szétfolyt a tálban.
Ha a 200g sima fehérliszt 00 pizzaliszt lenne annak lenne valami pozitív hatása, vagy a 2/3 tk liszttel úgyis "megölöm" az egészet?És a szokásos képek:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
válasz kmarci25 #3749 üzenetére
Szia!
Korábban ajánlottad nekem a kamut illetve királybúza lisztet. A spajzoldbe.hu weboldalán találtam, az jó lehet? Most a Tescoban kapható szarvasi teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használjuk.
Királybúza
Kamut
Csak azért rendelnék innen, mert itt van tk búradara is, ez jó lenne császármorzsához [link]inf3rno: Sajnos nem tehetek bele több sima lisztet, meg kell maradni az 1/3 - 2/3 aránynak Lehet megpróbálom olaj nélkül.
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- DIGI Mobil
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...