Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- Akciókamerák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
perempe
veterán
válasz
Top cat #6295 üzenetére
Elek Zoltán csatornája könyvjelzőzve.
-
Top cat
addikt
-
perempe
veterán
Országos Gazdikereső
Ez még jó lehet, az Oldalas sütése krumplival c. videóba néztem bele, ez olyasmi, mint amit én szoktam. Biztos elkészítette már ezeket párszor a néni... -
xavix13
őstag
válasz
perempe #6286 üzenetére
Esetleg még a StreetKitchen mint olyan, bár eléggé felhigult a videóik minősége, értékelhetőt sztem onnan max Zé. (szökőévente egyszer van videója, és azok sem olyan már szerintem, de egy alap szintet még tud hozni), viszont az apukája Lajos bá valami zseniális forma miatta megéri követni őket, nagyon bírom az öreget, egyre több videója is van, meg még Forrasi Ákosnak is vannak/voltak jó receptjei.
Ha könyv is jöhet akkor amiről személyesen is tudom hogy jó és közérthető, Zé megúszos kajái sorozat. -
xavix13
őstag
válasz
perempe #6275 üzenetére
Őt csekkold, ha sok jó ötlet és praktika kell.
Egyszerűen, háziasan, semmi flanccal, de mégis profi módon elkészítve a dolgokat. Lehet nem egy michelin csillagos séf, de szerintem az emberek 90%-ának ilyesmire van szüksége nap mint nap.
Ha meg komolyabb és szintén magyar kell akkor meg Széll Tamás. -
válasz
perempe #6278 üzenetére
Néhány klasszikus:
Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Nigella LawsonTőle sok receptet próbáltam már, mindegyik hibátlanul sikerült: Bruno Albouze
Mostanában erre vagyok ráfüggve, már majdnem az összes videót megnéztem, és mindig várom az újabbat: Vidéki élet
Most hirtelen ők jutottak eszembe.
-
perempe
veterán
válasz
krizmo_ #6277 üzenetére
A magyart preferálom, de lehet angol is.
Benke Laci bacsi csatornája könyvjelzőzve.
-
perempe
veterán
Rántott csirkemáj ~ Csirkemáj előkészítés sütési idővel @Szoky konyhája
A máj előkészítése miatt linkeltem be.Van más magyar főzős csatorna Szokyn kívül, ami ajánlott?
-
TheProb
veterán
Mai rittyentmény. Köfte, Cacik és bulgursaláta.
Barátkozni kell a fahéj ízzel a húsgolyóban, de rossznak nem mondanám elsőre sem: -
válasz
FerNandor #6269 üzenetére
Üdv,
Egy kis vajból barnított vajat készítesz, majd dobsz rá felkockázott hagymát, ha megpirult akkor fokhagymát is, erre jön a gomba (minél többféle, annál finomabb), és végül a főző tejszín, addig főzöd amíg krémes állagot nem kap, a végén pedig aprított petrezselymet is adsz hozzá.
Ez tejszín nélkül is elkészíthető, csak meg kell szórni egy evőkanál liszttel a pirított hagymát, és egy kis alaplével vagy sima vízzel kell felönteni a tejszín helyett.
-
FerNandor
őstag
Hali,
Van valakinek bevált gombamártás receptje sülthús mellé? Jó lenne egy tejszínes és egy nem tejszínes -
bugizozi
őstag
Köszönöm a recept ötleteket!
-
válasz
bugizozi #6257 üzenetére
Üdv,
Tortilla
Előre lesütöd a csíkozott csirkemellet néhány napra, de csirkemell/pulykamell felvágott is megfelel, és zöldségekkel variálva megtöltöd.
Én salátaféléket, spenótot, káposztát, reszelt répát, paprikát, paradicsomot, hagymát, retket, sajtot, szoktam beletenni, és leöntöm valamilyen öntetettel, amit általában tejfölből készítek.Hideg saláták csirkemellel, virslivel, grillkolbásszal
"Franciasaláta":
Mexikói zöldségkeverékhez vágok apró kockákra krumplit majd készre főzöm, leszűröm, vágok hozzá egy kis kovászos uborkát, és tejföl/mustár/majonéz/bors/só kombóból készítek rá szószt.Sajtsaláta:
Ehhez szintén jól megy a virsli, de én magában is szeretem pirítóssal.
Mindenféle sajtot és almát felkockázok, tejföl/mustár/majonéz/bors/só kombóból készítek rá szószt.Lencsesaláta is jó választás lehet. De vannak könnyed tésztaételek is, amik hamar elkészíthetőek. Pl.: Spenótos - sajtos, paradicsomos-bazsalikomos, tonhalas...
Tonhal salátakombóval:
Amilyen zöldségeket/salátákat szeretsz összevágod, a tetejére mehet a tonhal(konzerv), és valamilyen szósz, mondjuk foghagymás-kapros nagyon megy a halhoz.Különféle antipastik is jók lehetnek.
-
kmarci25
veterán
válasz
bugizozi #6257 üzenetére
Tavaszi, nyáreleji ultimate tipp a spárgás tart. (Persze, ha szereted a spárgát.
) Leveles tészta tepsiméretűre kinyújtva. Krémsajtot egy kevés mustárral, sóval, borssal elkevered (ha túl masszív, akkor kis olívaolaj), ezzel megkened a tésztát. Reszelt sajttal megszórod, és rápakolod a spárgát. (Zölddel a legjobb, ha fehér van csak, akkor előtte azt meg kell főzni.) Újra megszórod sajttal, és betolod a sütőbe (igen, ez sajnos sütős
), 200 fokra, 25-30 percre. Kiadós ebéd. Úgy is nagyon jó, ha a spárgák egy részét baconbe tekered. Gyorsan megvan, könnyű kaja, és nagyon finom.
-
bugizozi
őstag
válasz
PRDZsolesz #6258 üzenetére
A tűzhely nem probléma, sütőt nem szeretnék bekapcsolni max ritkán mert nagyon befűt és lassan hűl ki.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni nyári könnyű kajákra, amit ebédre lehet fogyasztani?! Plusz pont ha hidegen is fogyasztható és ha nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt
Nagy melegben nem kívánom a nehéz kajákat.
Köszi!
-
#49155328
törölt tag
Rántott dinnye: https://youtu.be/b_S7VHxEeqk
Kommentek ütősek. -
"Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen."
Hirtelen sütöttem, ahogy a marhát szoktam kb. 4 percig mindkét oldalát magas hőmérsékleten, előmelegített serpenyőben... Elég büdös volt, nagyon nem jött be az illata, és a végeredmény sem.Úgy gondolom, nem vesztettél sokat, hogy nem tudtál venni. Ilyet sem veszünk többet.
-
Ma a struccburgert készítettem el.
Amikor sütöttem már érzetem rajta egyfajta sertés töpörtyű illatot, és az ízénél is nagyon kijött a disznó, az összetevőknél elég nagy százalékban szerepel szalonna, gondolom emiatt... Sütés közbe szét akart esni, és a végére sem lett nagyon egyben...Kipróbálásra jó volt, de nem veszünk ilyet többet...
Egyébként, készült vegaburger is.
Az Aldiban lehet kapni ilyen vegán pogácsákat a salátáknál a hűtőrészlegen, szerintem nagyon finomak, és hamurgernek is kitűnő a nagyobb méretű. -
Cha-b
senior tag
válasz
jansky1 #6224 üzenetére
500g liszt
250ml tej
50g cukor
50 g vaj
Fél budafoki élesztő
8g só
1 tojás + a kenéshezTej vaj cukor felmelegít, ebben élesztő felfuttat, a többi hozzávalóval kidagaszt. Egyben hagyni kelni, aztán bucizás 2szer leken kis szünettel hagy keljen meg a buci. 2. kenés után szezámmaggal megszór. 175C 15 perc 140C 10 perc
Szerk. : kb 6 db ~150g-os buci
-
perempe
veterán
Elkészítettem első nokedlimet. Szentségtörés túróval enni?
-
válasz
Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Vasat vegyél szerintem is. Alapból jobb, jobban tartja a hőt és ha nem pizzát sütsz, akkor is érdemes benne hagyni.
-
Toobee
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Nápolyis csoportban írtak egy érdekeset, inkább kiegészítésnek jó, vas alá/fölé, így feljebb tudtak menni a vassal 15-20 fokot is. Az első 2-3 perces etap megy mondjuk a kövön a szósszal, majd kiveszed feltétezni és teszed a vasra.
Lapátból pedig ezt vegyétek, brutál jó. Van Oonim is, de ár-értékben veri az alis. Az itthon kapható Hendivel is tettem egy kört, az felejtős. Alu és tapad is rá a pizza, mintha muszáj lenne.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Én kezdő lelkes amatőrként röviden azt mondom, hogy igen.
De krizmo_ -nak is igaza van.
Hosszan kifejtve: úgy érzem most jutottam oda a pizzasütés terén, hogy beruházzak valamire, nézegettem hogy 15-20e a pizzakő vagy pizzavas, azt olvastam, hogy a pizzavas jobb mint a kő. Már-már rászántam magam a rendelésre amikor láttam hogy a Lidl-ben lesz 3333 Ft-ért, na mondom ez kell nekem, hogy kipróbáljam magam. Sajnos lapátot nem lehetett ott kapni, máshol vettem egy fából készültet, de nem vagyok vele kibékülve, elég vastag, jobb lenne egy fém ami vékonyabb, arra (szerintem) könnyebb ráhúzni a tésztát vagy alátolni a lapátot. (csak drága acél lapátokat találtam, sajnos későn leltem erre a darabra, de szerintem venni fogok egyet: [link] ) A pizzakő nem rossz, kezdetnek megteszi gyakorolni, sajnos van mit, volt h lefolyt a szósz v kicsit kiszakadt a tészta ezért odakozmált a kőre, ami ráégett, le se tudom vakarni, tök fekete már a kövem.
(a pizza ízén ez nem érződik) Erre megteszi ez a 3e Ft-os is
De ha már magabiztosnak érzem magam, és megvan a gyakorlat, akkor biztos hogy a következő egy pizzavas lesz. A pizzakő is már egy nagy ugrás, legfelülre téve, max hőfokon, grillt is benyomva 3-4 perc között elkészül egy pizza, végre nem szárad ki a közepe. Viszont ha több pizzát sütök akkor a sokadik után az alja már nem úgy sül mint az elsőnek, a "hideg" pizzatészta elhűti a követ, várni kellene 2 sütés között hogy visszamelegedjen a kő. A vasnál nincs ilyen probléma.
-
válasz
Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Sokan nem voltak elégedettek vele, de egy próbát megérhet ennyiért...Szerintem, a vas sokkal jobb, amúgy.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
oof: aldiban van pizzakő, ránézésre samott. 3500-öt megér?
-
válasz
Tibicsucsu #6213 üzenetére
-
Lazacburger kovászos buciban, kapros-fokhagymás szósszal.
Kovászos hamburger zsemle recept:
- 400 g liszt (BL 80, KBL100, KBL rétesliszt keveréke (a Garat Malom lisztjeit használtam))
- 100 g kovász (100% hidros)
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 9 g só
- 1 ek cukor,
- 50 g tejföl
- 2,2 dl tejAz előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, 1 óra múlva hajtogattam, majd ezt követően még kétszer, aztán ment a hűtőbe, másnap megformáztam a bucikat és lekentem őket tejjel, majd megszórtam szezámmaggal, kb. 4 órát keltek, ismét lekentem tejjel (így rájuk tapad a szezámmag és szép fényesek lesznek), 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket, ezután levittem a hőfokot 200 fokra és így 20-25 percig készre sütöttem.
Kapros-fokhagymás szósz recept:
- 3 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 1kk mustár
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors, kapor ízlés szerintA húspogácsát a Lidlben vettük, de legközelebb azt is én készítem majd.
Összeállítás:
Miután megsültek a húspogácsák a félbevágott zsemléket is megpirítom a serpenyőben, az aljukat és a tetejüket is megkenem a szósszal, majd erre jön a húspogácsa, egy szelet paradicsom, lilahagyma, uborka, és végül a saláta. -
válasz
krizmo_ #6217 üzenetére
A struccot, nyulat és lazacot próbáltuk. A strucc vitte a prímet, nagyon jó íze van. A nyúl inkább az ára miatt érdekes, mert rendkívül olcsó, mégis finom lett. Ott nagyon meghatározók a fűszerek és az, hogy miben sütöd ki a semleges íze miatt. Kettőt kacsazsírban sütöttem, gondoltam bekockáztatom, mert eléggé sovány hús és nagyon jót tett neki. A lazac nekünk a többi mellett kicsit semleges lett. Kis idővel később újra megkóstolva nagyon finom.
Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen.
-
Ciccuka
veterán
Ezt rizsfőző készüléket hogy érdemes használni?
Eléggé furán, érhetetlenül van megfogalmazva.
Raktam bele 4 teli pohár rizst (160ml-ig), majd utána felöntöttem a 4-es jelig vízzel és Cook-ra kapcsoltam.Ezt a leírást találtam eddig csak (de még nem olvastam el):
Rizsfőzés rizsfőzőben: Tippek és trükkökFeljött a tetejéig a rizs, előtte a gép tetején beterítette magát habbal.
-
TheProb
veterán
Tegnapi burger kreálmány, LIDL-ös "kézműves" pogácsából.
Félig saját kútfőből csinált szósszal (sült kaliforniai paprika alappal).
Ami még érdekes lehet: alufóliába csomagolt, egészben sütött vöröshagyma (paprikákkal egyidőben). Majd a pogácsával együtt lepirítva.U.i.: Ma a szintén LIDL-ös, lazacos pogácsa lesz tesztelve.
-
válasz
Tibicsucsu #6213 üzenetére
Szoktam sütőpapírt tenni a kenyér, és a pizza alá is az egyszerűbb mozgatás miatt, egyáltalán nem gáz, halványan látszanak a csíkok....nagyon jó a hőleadása. Ha nem felejtem el majd lövök képet arról, hogy mennyire látszik.
-
Öntöttvas grill-lap 27-től a Lidlben.
Nekem a kerek forma van, kenyérfélék és pizza sütésére használom, és nagyon szeretem, jobb sütni rajta, mint a pizzakövön. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #6205 üzenetére
fel-off: Mo-n lehet valahol beef jerky-t vagy biltongot kapni nagyobb tetelben, mint a 25-50 grammos tasakok? Eddig amazonrol rendeltem, de a csudi arfolyam miatt nem eri meg mar.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Digitalpimp #6209 üzenetére
Elvben, de a neten én sem találtam teljesen biztos infót. Viszont azt, hogy a tapadásmentes bevonatok vagy teflonból vagy kerámiából készülnek, arról több helyen is olvastam.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Digitalpimp #6207 üzenetére
Igen, láttam őket, de ez a Titanium nekem fantázianévnek tűnik. Próbáltam közben utánakeresni, és az jött le, hogy a tapadásmentes bevonat az csak tefon vagy kerámia lehet.
-
kmarci25
veterán
Használ valaki gyümölcsprést? Nem centrifugát, hanem prést, ami lassan, hidegen nyomja ki a levet. Ilyen gépet vennék, de nagyon sokféle kapható és nem tudom melyikben bízhatok. Indul 40-50 ezertől, kb bármeddig. Olyat szeretnék, aminél minél magasabb a kihozatal, azaz a legtöbb nedvességet nyomja ki a gyümölcsből, és nem habosítja a végterméket. (A gyümölcsturmix-szal pont az a bajom, hogy habosít; nem szeretem.) Szóval ilyen gépet keresek, azért úgy 100-120 ezer forinton belül. Mindent tervezek préselni, a narancs/almától kezdve egészen a zellerszár, spenótig.
Van tapasztalat, vagy infó? Sokat segítene. -
-
AssAssynn
addikt
válasz
Digitalpimp #6200 üzenetére
Köszönöm.
Lehet hülye kérdés, de mindegyik Tefal edény teflon bevonatos? Titanium miatt is kérdezem többek között.#6201Ance Köszönöm neked is a választ.
Akkor azt hiszem ennyi visszajelzés után eldőlt, hogy az öntöttvasat végleg elvetem. Tojásra kell most elsősorban serpenyő, a többi dologhoz pedig teljesen jó a rozsdamentes, vagy még a mostani, tojásnál letapadós edény is, mivel aminek van kellő leve, vagy amihez több zsiradék kell, az még elvan abban is odaégés nélkül.Még azt kizongorázom, hogy megtudom-e oldani teflon mentesen, mert annak jobban örülnék. Hátha.
-
válasz
AssAssynn #6199 üzenetére
Egyetértek kmarci25-tel. Pont a tojás az, ahol nem jó a vas, mert túlzottan tartja a hőt, így könnyen túlsülhet a tojás. Én leggyakrabban a Ramsay féle verziót készítem, mert azt szeretem a legjobban, ott pl. le is kell hűteni közben, hogy ne melegedjen túl. Ez a vasban nem menne könnyen.
Én ezt a tefalt venném a mindennapi tojásomhoz
mert kiváló a kialakítása, mélysége és a mérete hozzá, még az én kedvencemet is meg lehetne benne csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos autók - motorok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Konteó topic
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest