Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondoltam vacsorára csinálok hummust, sokféleképpen szoktam készíteni, most egy natúrabb verziót csináltam:
Hummus recept:
- 300 g csicseriborsó(konzerv)
- kb. 2 kiskanál tahini
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors ízlés szerintTahini recept:
Serpenyőben alacsony hőfokon megpirítjuk a szezámmagot(épphogy megpirítjuk, nehogy megégjen, mert keserű lesz!), majd aprítógépbe tesszük és olívaolaj hozzáadásával addig aprítjuk, amíg krémes állagot nem kap. Nem kell hozzá sok olaj, csak a krémesítés miatt szükséges.
Lehet macerásnak tűnik, de nagyon egyszerű, és megéri házilag elkészíteni, mert sokáig eláll, és sok mindenhez felhasználható, valamint gazdaságosabb is.Mindent egy tálba teszek, majd botmixerrel pürésítem. Én pirítóssal, zöldhagymával és paradicsommal szeretem a legjobban.
-
törölt tag
válasz
Top cat
üzenetére
topictárs valsz. elírta a hivatkozást.
-
Mustáros sertéskaraj, krumplipürével:
Egyik kedvenc receptem, kevés hozzávalóból megvan, és nagyon finom.

Recept:
- Karaj szeletelve
- 1 kis üveg magos mustár
- Só, bors ízlés szerintA hússzeletek fűszerolajon(az én fűszerolajamban mindig jó sok fokhagyma van) megpirítom, sózom, borsozom, majd mehet rá a magos mustár(lehet sok, vagy csak néhány kanál, nem lehet elrontani), és annyi víz, hogy ellepje a húsokat. Addig kell főzni, amíg a hús szinte magától szétesik, és be nem sűrűsödik a szósz rajta.
A krumplipürét most megbolondítottam egy kis fekete sóval, nagyon jól ment hozzá, egyébként, vaj és tej ment még bele, valamint a krumpli levéből is hagytam rajta egy kicsit.
És kovászos uborka is volt mellé, ami most isteni lett.
Amúgy, rizzsel nagyon passzol.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A tészta is teljesen jó, a Barillának van az a nagyon vékony spagettije, azzal is passzolna, illetve el tudom még képzelni rizs/üvegtésztával is. Biztos finom volt, a leírás alapján az ízek eléggé passzolnak.
Már ment is az összefoglalóba.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nemá hogy spagettivel toltátok
Jujj. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már boostolod mangóval én megküldeném meg ananásszal is.

Amúgy a fehérbort meg a rizsecetet hiányolom, na meg a cukor, hogy jó ragacsos legyen.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
krizmo_
üzenetére
barilla spagetti

kb. 60-70 dkg csirkemell (lehet több is), 1 üveg ilyen teriyaki szósz (érzésre 80-100 dekát lefed), 10-15 deka sótlan földimogyoró, 1-3 színes kalif paprika, cayenne bors, 1 ek mustár, kevés fokhagyma. a husit apróra kockázom, kevés olajon felpattintom fehéredésig, rá a teriyaki szósz, összeforgatás 3-5 percig, utána a kockázott paprika, mozsárban tört mogyoró is rá, majd ha elegyedtek, mehetnek rá a fűszerek, és összesen kb. 10-15 percig közepes lángon kevergetve kész is. melóba is vittem, kuzin is megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett, felvetődött, hogy mangót is lehetne belekockázni legközelebb. ja és kevés szójaszósszal boostoltam. sózni nem kell, mert alapból sós a szósz. ha megfelelőre ítéled, mehet az összefoglalóba, nincs copyright részemről
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Úgy érted pálinkára van szüksége?
-
btraven
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ecetes uborka is lúgos?
Úgy érzem hogy jótékony hatása van most. Meg a meggynek. Sajnos paradicsom nincs itthon.
Valahol azt olvastam a zinterneten hogy a zabpehely lúgosít. Elkezdtem enni de egyre rosszabb lett a gyomrom. Most már úgy ég mintha savat ittam volna.
Na mindegy, így jár aki önjelölt fitneszguruk ostobaságait olvassa.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Zárható zacskóban(Ikeás) szoktam eltenni a fagyasztóba, amennyi szelet kell éppen annyit kiveszek egy tányérra és úgy engedem fel.
-
xavix13
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És ha csak mondjuk simán fagyasztott állapotban betolom az arifryerbe? Boltikat pl. nem szoktam kiengedni.
-
xavix13
őstag
Házilag panirozott hússal érdemes kísérletezni fagyasztani? Lett itthon egy airfryer, a bolti panirozott cuccok szépen sülnek benne, arra gondoltam hogy egy pár kiló húst, előre megcsinálnék és fagyasztanek le, aztán gyors vacsinak meg lenne amikor nincs idő. Csak nem tudom h működne-e, gondolom a boltikat gyorsfagyasztják, talán elő is sütik
?
Valaki próbálkozott már ilyennel? -
supercow
őstag
válasz
üzenetére
az a "bögre" az önjelölt gasztrof*szok félre(google)fordítása, szerencsére az angol cup mint mértékegység egész pontosan meg van határozva.
-
válasz
solfilo
üzenetére
Ázsiai ételeket, és fűszereket is szoktam használni, így nekem már ez sem jelent gondot, ezeket is érzésre fűszerezem. Szeretek mindenféle ételt kipróbálni a világból, ritkán vannak ismétlődő ételek nàlunk.
Ha először készítetek valamint, akkor is inkább az illata és ízre hagyatkozom, és nem méregetek, de ettől függetlenül azt javaslom, hogy kezdetben mindenki mérjen, ha nem biztos magában.
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, de mikor egy olyan kaját főzök recept szerint (ráadásul olyan tájegységét, ami nem annyira ismert felénk, K-Kelet, DK-Ázsia pl), amit még nem ettem, nem tudom milyennek kell lennie, olyankor jó lenne egzaktabb meghatározás, hogy kb olyan ízt kapjak, mint kéne. Így fel se tűnik, hogy a kisebb/nagyobb kanállal esetleg elvittem az ízt egy másik irányba, mert nem tudok mihez hasonlítani.
Múltkor majdnem vettem egy ilyen mérőkanál csomagot, de mire odaértem az Aldiba, elfogyott.
-
-
válasz
üzenetére
Általában nem zavar, de mikor ismeretlen ízű dolgot (még nem ettem) csinálok recept alapján, ver a víz a fűszereknél az evőkanál, teáskanál, mokkáskanál mértékegységektől, ezeken belül többszörös eltérések is tudnak lenni már az itthon lévő evőeszközök esetében is.
Spoiler, ilyenkor mindig a közel legnagyobbat használom, nem megy nekem a finomkodó főzés.

-
törölt tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Na jóvan, az tényleg több.
Most hamar lemértem a kanalainkat ilyen brutál púppal, 4.5-6.5 dkg-os adagok születtek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Attól függ hogy milyen evőkanalad van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem egyformák.
De átlagosan 2.5-3 dkg egy púpos evőkanálnyi liszt. -
-
Peetta14
tag
Sziasztok, hétvégi hamburgersütésből megmaradt, fagyasztóból kivett hamburger húspogácsákból, ha már a család ráunt a hamburgerre, mit lehetne csinálni? Megpróbáljam valahogy szétszedni és bolognai? Adjatok pls tippeket, köszi.
-
perempe
veterán
Most csináltam nokedlit, kb. fél kiló liszthez 5 tojást adtam. Nem kellett átnyomnom a szaggatón, mert kicsivel több vizet öntöttem hozzá a kelleténél. Láttam, hogy nem lesz jó, de már nem volt türelmem több lisztet elkavarni. Megettem sajttal, ami ráolvadt. Ízre nem volt rossz.
-
törölt tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
A 6-7 púpos evőkanál liszt az kb 20 dkg.
Tehát jó a matek, 10 dékánként egy tojás.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lord_m
senior tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Az is változó, hogy van aki vizet tesz hozzá, van aki tejet, de érdemes kipróbálni tejföllel is.
-
-
perempe
veterán
Hány tojás kell a nokedlihez? Ebben a receptben fél kiló liszthez 8-at írnak.
Itt 10 dekánként 1-et ír.Csináltam mustáros sertést, 1 napot pácoltam, és egészben sütöttem 4.5 órát ~130 fokon.
-
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Én ma ezt dobtam össze ebédre:

Sertésszűz baconbe tekerve, gombamártás, rizs.
Sertésszűznek készítetem egy tejes, olajos fűszerpácot. Ebben úszkált 1 éjszakát.
Ezután érmékre vágtam és bekertem őket baconbe. Majd kisütöttem.A gombamártáshoz leturmixoltam barna csiperkét és shitake-t. Ezt fűszereztem, só, bors, metélőhagyma, fokhagyma granulátum, bors hozzáadásával és tejföllel simára keverve néhány percig forraltam. Ha úgy kívánja a textúrája akkor még rá lehet menni botmixerrel...
-
Top cat
addikt
válasz
üzenetére
Amit linkeltem ott írják is , hogy "88% friss csirke felsőcomb"
Úgy nézem csíkokra van vágva, így a csonttal hasonlít az oldalasra. Szerintem az újítási kényszer szülte ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest