Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #5798 üzenetére
Minden lehetsz a netről. De ugye az alap felvetés az volt, hogy a kezdők megszívják és elmegy a kedvük. Nos, az élet kemény.
Programozó sem úgy leszel, hogy az első kódod tökéletesen megy, hibátlan és ihaj. Na megyek is debuggolni, így 20 év után is szükség szokott rá lenni.
-
#73959936
törölt tag
hogy legyen már végre 1 kenyér kérdés is:
ha most így tél derekán (?) ugyanúgy szeretnék kenyeret sütni ugyanazon alapanyagokból, mint pár hónapja, akkor most miért nem kel meg rendesen, illetve miért esik össze részben ?
(tudom utóbbi valsz. vízmennyiség lehet)hideg vagy meleg alapanyag, vagy meleg kelesztés vagy a klíma miatt is lehet ?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Digitalpimp #5796 üzenetére
Az ízlés szerintet és is rühellem, mondjuk a só, bors az amit tényleg az ember úgy rakja, ahogy jól esik, de azért egy saláta lé receptbe azért illik azt is pontosan megadni (nem szokták).
-
Digitalpimp
senior tag
5l levesbe 3 db. krumpli?!
Jó, de mekkora? Úgy utálom a pontatlan recepteket. Aki tényleg most kezdi a főzést, vagy valami újat szeretne kipróbálni, és nincs egyértelműen leírva, hogy miből mennyit, mit-hogy. A "kedvencem" az ízlés szerint. Ok, de ha még soha nem csináltam, akkor mennyi legyen az ízlésem?! Azért iránymutatásnak megadhatnák, hogy minimum ilyen-olyan 1-2 kanál, vagy mennyi g, dkg.
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #5794 üzenetére
Nézd, asztalos sem leszel a netről, meg autószerelő se nagyon, sőt programozó sem. Ettől függetlenül persze az ember örülne neki, ha a megtalálható receptek pontosak lennének, érdemes mindig több forrást megnézni. Vagy el kell menni tanfolyamra, vagy el kell fogadni, hogy nem adják könnyen a dolgot, semmit sem, nem csak a főzés "tudományát". Akinek egy rossz ételtől elmegy a kedve, annak nem is volt kedve igazán főzni. Esetleg még a könyv is jó opció lehet egy kezdőnek, mert azt azért lektorálják, a netet meg ugye nem, szóval én nem ajánlanám full kezdőnek, hogy a netet használje elsődeleges forrásnak.
-
válasz
solfilo #5789 üzenetére
Gondolom a hibák elkerülése érdekében szoktak rá arra, hogy inkább teljes egészében átemelnek recepteket...
#5790 Ispy
A recepteket többnyire én is inspirációnak használom, meg nagyon sok saját receptem is van már, de akik még kezdők a konyhában nem látják át úgy a receptet, és könnyen megvezethetők, aminek az eredménye csalódás is lehet, meg persze pazarlás is.
Sokszor tapasztaltam már, hogy néhány sikertelenség annyira elkedvetlenít valakit, hogy nem is akar többet konyhába menni. -
Ispy
nagyúr
válasz
FerNandor #5792 üzenetére
Túl nagyok az elvárásaid.
Sajnos a tapasztalat nem jön magától, mindenkinek
meg kell szópnia párszorvégig kell járnia az utat. Én is főztem már szarokat, igaz ehetetlen még nem volt, de ja, a netről csak óvatosan.
Főleg olyan kajánál, amihez hasonlót még nem csinált az ember, ott lehet igazán lukra futni.Én ilyenkor meg szoktam nézni az adott kajából legalább 3-4 receptet, biztos, ami biztos, utána már össze lehet sakkozni, hogy mi oké és mi nem.
-
FerNandor
őstag
Én egy recepttől elvárom, hogy pontos legyen, egyértelmű és az alapján egy jó végeredmény szülessen. Mert, ha valakinek nincs főzési gyakorlata, vagy pont olyan ételt még soha nem csinált, vagy nem is kóstolt soha, akkor nincs mihez hasonlítsa és miből kiinduljon. Utána persze már lehet rajta változtatni a saját ízlés szerint, ha kell. De ha egy 10 soros recept is sz@rul van már leírva, akkor én azzal nem is foglalkozom
Volt valami sütőben elkészíthető palacsintaszerű receptjük, pár hozzávalóval. Úgy csináltam, ahogy le volt írva és egy olyan íztelen sz@r lett, amin még a hozzá ajánlott nutella sem segített. -
általában én is, ezért feleztem le a tejfölt, de így is sok volt
Ettől függetlenül kedvelem az sk-t, többféle kaját csináltam, sok elég jó.
Sőt, bevallom megvan itthon Zé-nek a 83 kedvenc magyar ételem könyve.Ajándék volt, főztem már belőle, finom lett.
Azt sajnálom igazából, hogy több szimpi emberke nincs már a csatornánál, így többet látom (főleg yt) a nem annyira kedvelt arcokat. -
válasz
FerNandor #5788 üzenetére
Hibázni tudnak.
Szerencsére lehet szólni nekik:
Amúgy én se kedvelem a Zét, meg még jó néhány arcot a csatornánál.
A honlapon fent lévő csikós tokány receptet megcsináltam, fele mennyiségű tejföllel, s nekem így is nagyon tejfölös lett. (nem használtam a bejelentőgombot)
700 g sertéslapocka
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprikasó
bors
300 ml tejföl
30 g liszt -
FerNandor
őstag
Én személy szerint nagyon nem bírom ezt a fördős zé embert, az SK is hozzá kapcsolódik, úgy tudom, (ezért) azt sem szeretem.
Mondjuk a receptjeiket sem szeretem, és egy-kettőt próbáltam, nem is lett jó.De ezt sem értem:
"A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk közé és már irány is a 230 fokra előmelegített sütő, kb. 30 perc. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Közben az apróra vágott hagymát jó sok zsírban alacsony hőfokon szépen megdinszteljük. Kb. fél óra alatt teljesen puha lesz a hagyma és összeesik, ekkor mehet rá a pirospaprika: elkeverjük és rögtön ezután jön két merőkanálnyi alaplé/víz, majd a félbevágott paradicsom és a paprika (ezeknek a héját majd ki lehet könnyen szedni a levesből). Hozzáadjuk a zellerszárat és az aprított fokhagymát is. Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a pörköltalapra dobjuk, pár percig pirítjuk, majd a csontokat is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével és a vízzel."megpuhul a hagyma, rámegy a pirospaprika, majd kát merőkanál alaplé. aztán paprika és paradicsom, zellerszár, fokhagyma és ezután a nagyobb kockákra vágott húst a pörköltalapon pár percig pirítjuk? a 2 merőkanál vízben "pirítja meg" a paradicsomon és paprikán?
-
-
Ispy
nagyúr
Nálam a gulyás ízét a már említett pörkölt adja.
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 kg marha lábszár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 teáskanál kömény
- 1 evőkanál pirosarany
- 3-4 babérlevél
- egy kis fej zeller gumó
- 25 dkg sárgarépa
- 1 kg krumpliMangalica zsíron vagy olajon megdinsztelem a vöröshagymát, lehúzom az indukciós tűzről és megszoróm pirospaprikával, elkeverem, hogy feloldodjon a paprika, vissza magas hőfokon a tűzre és rádobom a nagyobb kockára vágott marhát és fehéredésig pirítom folyamatosan keverve. Ha kész egy fél deci víz rá, a fűszerek, negyedelt zeller, negyedelt paradicsom és felezett paprika, összekeverem és közepes hőfokon lefedve rogyogtatom, amíg a hús már majdnem puha. Utána mehet bele a répa, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a répa majdnem puha mehet bele a kockázott krumpli és készre főzöm.
-
Digitalpimp
senior tag
Bocs, lejárt a szerkesztés, de most néztem meg rendesen a linkelt receptet. Hát ez úgy s...r ahogy van. Fél liter bor+fél liter víz az össz folyadék?!
És abba fél kiló hús meg fél kiló krumpli?! Nem állt meg benne a kanál? A fűszerpaprika kicsit sok, a kömény meg kevés.
-
A gulyás nekem nem megy valamiért, szóval ezt most csak általánosságban tenném hozzá, a nosalty és mindmegette oldalakat kerülni szoktam, futtottam már bele többször kifejezetten rossz eredményt adó receptekbe. Sok minden fent van ezeken az oldalakon, s az ellenkezőjük is.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, remélem jó helyen járok.
A feleségem ma először megpróbált gulyáslevest csinálni. Színre, állagra 1:1 olyan, mint a legjobb gulyáslevesek, amit eddig ettem, de ízre semmi köze hozzá. Finom, tetszik is, de egyáltalán nincs gulyás íze (körbe írni nem tudom, nem vagyok ételszakértő, de van egy egyedi karaktere, ami semmi másra nem hasonlít). Ez alapján készítette. Mi lehet a hiba? Több kömény kellett volna? Valahogy eddig sosem jutott eszünkbe, hogy gulyáslevest együnk itthon, ráadásul egyikünk felmenőinél sem volt népszerű az étel, így senkihez sem tudunk segítségért fordulni.Azt kell tudni az asszonykámról, hogy 10+ kg-ot híztam mellette, és el kellett kezdenem futni (így tartom ezt a ~10kg felesleget), mert nagyon durván jól főz. Emiatt most kellemetlenül érzi magát, mert amit elkészít, az általában jobb, mint bármi hasonló, amit előtte ettem életemben, de most kapufát lőtt.
-
válasz
Digitalpimp #5771 üzenetére
Üdv,
Valamennyi kifolyik belőle, de mivel ilyen kis zsebecskéket vágsz rajta, ezért nem olyan sok. Amikor leszedem a fóliát rá szoktam locsolni a tetejére a kifolyt sajtot, ami szépen rápirul.
-
pohár
félisten
válasz
Mr.Csizmás #5768 üzenetére
tavaly karira szülőknek lőttem egy 3-as szettet, idén húgoméknak is, plusz idén anyuéknak egy kis hámozókéssel kiegészítettem a szettet, jófélék az árukért
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
off: vegyetek ikea 365 kést
eddig csak emlegettem, most vettem, nagyon patent.
-
Hoztam nektek egy nagyon egyszerű, de annál finomabb receptet:
Zsebes karaj
Hozzávalók:
- Minimum 1 kg karaj (ez most csontozott, de csontossal is elkészíthető)
- Szeletelt sonka, paprika, sajt ( de bármivel meg lehet tölteni, bacon, hagyma, kolbász, gomba stb...)
- Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint.A karajdarabot bemetsszük, zsebeket csinálunk rajta, befűszerezzük majd megtöltjük tetszés szerint sonkával, kolbásszal, sajttal stb...
Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Majd levesszük a fóliát, és még ~30 percig sütjük, ha nem pirult meg akkor kicsit tovább.
Köret lehet rizs, bulgur, burgonya, zöldség... gyakorlatilag bármi. -
TripleB
senior tag
válasz
kmarci25 #5751 üzenetére
Most rászoktam a zabpelyhes-almás sütire, azt szoktam vinni tízóraira és uzsonnára. Egy próbát megér.
1kg reszelt alma
50 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg vaj
2tk fahéj
kis só
180 C fokon 30-40 perc és kész.
Az édességet csak az alma adja.Zabkása saját módra
Leforrázott aprószemű zabpehely
holland kakaópor
kis fahéj
Csokis protein csak az íze kedvéért. -
batagy
őstag
válasz
kemotox #5750 üzenetére
Sziasztok!
Én is beszállok kicsit.
Szintén zabkását reggelizek kb 2 éve. Nagyon szeretem. Valahogy nem tudom megunni.Én vagy ilyen Dénes Natura zabkorpával, vagy ilyen Herbária zabkorpával készítem. Egy bögrébe kb 5-6 teáskanálnyi zabkorpát teszek, majd leöntöm forró vízzel, annyit hogy épp ellepje, szóval ne túl száraz legyen, de ne is folyjon.
Erre rakok általában két féle magot, többnyire földimogyorót és napraforgó magot. Vagy mostanában inkább tökmagot és kesudiót. Mikor mit. És 1 db Idared almát felvágok hozzá, én ezt az almát szeretem a savanykás íze miatt.
Régebben fahéjat én is szórtam rá, valahogy leszoktam róla.
Az alma az gyorsan felszívódó szénhidrát?
-
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5750 üzenetére
Szia!
Sima egyszerű zabpehely, bárhol lehet kapni [link]
Egy kis tálba öntök szemre zabot, majd szemre 2x annyi forró vizet és várok. Max ha száraz öntök még rá.
De kezdhetsz először ízesített verziókkal is, ilyet is szoktam enni néha ha akciós és megkívánom, de ehhez én még szoktam tenni sima zabpelyhet, mert amúgy kevés. (fele zab fele mindenféle por) [link] -
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5746 üzenetére
Nálunk a citromgerezd + saját leves tonhal megy a salikra :)
-
kmarci25
veterán
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Pont tegnap gondoltam, hogy sütni kéne ilyen zabos kekszeket otthon. Nincs még receptem, de millió van a neten, majd abból válogatok. Akár reggelinek is jó, vagy desszertnek. Korábban már csináltunk, elég sokáig eláll (addig biztos, míg el nem fogy
), és én szeretem is.
-
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Szia!
Én a voksomat a zabkása mellett tettem le, több mint egy éve már hogy csak azt reggelizem. (én is munkahelyen az irodába érve)
Először úgy indítottam, hogy tej + gyümölcs/kakaó/fahéj stb de mára már csak annyi hogy: zab + víz + fahéj. Imádom! Sokan óckodnak tőle, fintorogva néznek rám, de nekem nagyon bejött. 0 munka van vele és nem kell azon agyalnom mit reggelizzek. Ha úgy van tízóraira gyümi és simán kihúzom ebédig, nem nézem az órát már 10:30kor hogy mikor lesz dél. -
kemotox
addikt
válasz
MrSealRD #5747 üzenetére
Bent is nyugiban eszem meg (iroda). Ugyan nem csak a reggelizéssel, de csomó időm elment minden reggel. Hatékonyabban akarom az időm beosztani, meg elég nehezen bírtam már a korán kelést. Egy ilyen pörgősebb reggeli rutint akarok most kipróbálni, hogy át tudok-e állni rá. Nagyon el voltam már kényelmesedve sajna.
-
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Tudom, megragadom a lényeget... De miért jó ha nem nyugiba eszel otthon?
Csak azért kérdezem, mert szerintem ez pont csökkenti a lehetőségeket. Otthon sokkal szabadabb a választék az elkészíthetőség is. Van ami kb nem szállítható, vagy csak frissen jó. Most mondok egy hülyeséget. Én van, hogy betolok egy tálka tejberizst, vagy tejbegrízt. Ezt mondjuk pont csomagolható is ... Vagy mondjuk egy tál műzli tejjel...
De amit írtál...tojás. Azt biztos nem tudom elvinni. Viszont egy tükörtojás, pirítóssal zöldségekkel meg egy bögre fekete teával nekem nagyon csúszik, de kizárt, hogy ezt így elvigyem... Ezért kérdezem miért döntöttél így. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
kemotox #5745 üzenetére
sparban vannak ilyen előrecsomagolt saláták, 350 körül van egy zacskó, lila, kék, stb. színek. ebből szedek ki egy ikeás dobozba, balzsamecettel meglocsolom, mehet mellé sajt kockázva, szalámi, sonka stb. csak be kell villázni, vagy müzli, tejtermékkel (ezt a melóban öntöm rá). (szintén dobozba kimérve)
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Új év, új én, bla-bla-blaViszont már tényleg nagyon itt az ideje az életmód váltásnak. A kilók és a lustagás/halogatás ellenszereként első körben a reggeli rutinomat próbálom megváltoztatni, hatékonyabbá tenni. Ma egy órával tovább aludtam, és még is ugyanúgy értem be a melóba, ahogy szoktam
Na de, hogy on legyen: Ennek a változásnak az egyik fő eleme az volt, hogy nem otthon reggelizek, kényelmesben, hanem inkább viszek valamit, amit majd a melóhelyen elfogyasztok. Na ehhez kellene a kreatív kollégák segítsége. Bármiféle ötlet jöhet. Olyan kajákat keresek, amik lehetőleg egészségesek, de főleg jók csomagolni, amiket előző este meg tudok készíteni. Szóval bármennyire is jó egy friss, forró, folyós-nyúlós sajtos omlett, az nem nagyon játszik
Amikre eddig gondoltam:
- Szenya, péksüti egészségesebb cuccból (teljes kiörlésű, rozs, mitudomén)
- Abonett kenyérre nagyon rákaptam mostanság, magában kicsit szegényes, de valamivel (pl: zöldség, felvágott, sajt, kefír, ilyesmik) teljesen laktató tud lenni. Meg arra is gondoltam, hogy mivel nem megromlós/kiszáradós dolog, ezért tartanék melóban magammal egy csomaggal mindig, és be tudok kapni egy-két szeletkét tízóraira is
- Gyümölcs. Bár ezzel bajban vagyok, mert azt mondják a cukor tartalom miatt nem is annyira egészséges, mint sokan gondolják. Az meg a másik, hogy sosem sikerül csak gyümivel jól laknom
- Saláta. Ez jó, mert hihetetlenül sokféleképpen el lehet készíteni. Mehet bele csirkehusi is például. Tényleg szinte bármi.
- Zabkása. Mézzel, fahéjjal, kakóporral, kókusszal, gyümivel... Itt is elég sok variáció létezik.
Szóval ilyesmi dolgokra gondoltam. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de egy pici háttérsztori asszem kell, hogy érthető legyen mire van szükségem. Gyors, egyszerű, csomagolós, egészséges. Ezek a kulcsszavak.
Ti szoktatok reggelit csomagolni? -
TripleB
senior tag
Szép napot!
Egy ételintolerancia-vizsgálaton kiderült, hogy búza, élesztő, burgonya, kukorica és földimogyoró jó lenne, ha nem szerepelne egyik ételemben sem. Kovásszal készült péktermékeket favorizálnám, de visszaolvasva, azokat kenyérsütős módszerrel nem igazán helyes elkészíteni. Ezek szerint kukázhatom is a gépet?
Most kezdek kovászt készíteni, szerintem rozslisztből fogom elindítani és később azzal is folytatom az etetését. Vissza fogok olvasni, hogy ki miyen módszerekkel készítette a kenyerét.
-
Én szuvidálom már jó ideje. 70 fokon fél óra. Így nem megy össze és puha is lesz, nem rágós, még a polip is. Utána nagyon rövid ideig megy csak a serpenyőbe, amíg összerakom a dolgokat. A vegyes tenger gyümölcseit érdemes így, akkor nem lesz benne rágós darab.
Olajon pirítom a félbevágott koktélparadicsomot, rányomom a fokhagymákat, chilit és ha lepirult, akkor a szuvid tasakból kiöntöm rá a levet, azt összeforralom, besűrítem, a fűszer már benne van, a legvégén beleteszem a tenger gyümölcseit és mehet rá a tészta a főzővízzel együtt. Lekapcsolom a lángot és hosszabban összeforgatom, hogy a tészta felvegye a szószt és még sűrűbb legyen.
FerNandor: köszi, ez jó kis recept.
-
Egy időben rendszeresen rendeltem egy étteremből, csak tengeri kaja van. Probléma az vele, hogy drága. Havi 1x Szép Kártyás fizetés belefért. Viszont magam készítem el inkább itthon.
Köszi a tészta tippet, kipróbálom.
Tengeri dolgokat hogy készíted el? Én kicsit párolom, főzöm majd lepirítom + adok hozzá egy kis citrom levet és fokhagyma krémet. 10-15 perc alatt kész.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5735 üzenetére
Ez mitől chemtrail
Valamiből meg kell élni. -
Köszi! Az volt! Igazából családi kedvenc, havonta egyszer biztos elkészítem. Kislányom miatt kicsit kevesebb chilivel, mint illene, de úgy se rossz.
Közben ezt sikerült találni. Most rendeltem, kipróbálom, aztán hátha lesz akció: [link]Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert más dimenziót ad a tenger gyümölcsei spagettinek.
ui.: Másnap nem megijedni és orvoshoz szaladni..... -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Chosen
addikt
válasz
Digitalpimp #5730 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom majd!
-
perempe
veterán
válasz
#49155328 #5732 üzenetére
+1
végignéztem Papp professzor előadását, ő is ezt mondta.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Digitalpimp #5730 üzenetére
Margarin helyett vaj vagy zsír! Utána már nem fog kelleni a margarin.
-
Digitalpimp
senior tag
50dkg liszt
25dkg margarin
1 tasak szalalkáli
2 k.kanál só
1 db. tojás, +1db. a tetejét kenni
25-30dkg reszelt sajt a tésztába, +amit a tetejére reszelünk (kb. 10dkg)
1dl tejföl
1/2 dl tej
1 púpos k.kanál őrölt köményEgy nagyobb edényben (vagy a dagasztógép táljában) a lisztben elmorzsoljuk a margarint, aztán a tejben feloldott szalalkálit hozzáadjuk, meg a többi hozzávalót is. Kézzel, vagy géppel jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett táblán kb. 1cm-esre nyújtjuk, megkenjük a tetejét a felvert egész tojással, reszelünk rá sajtot, aztán kb. 2,5-3cm-es pogácsákat szaggatunk belőle. Mielőtt a sütőpapíros tepsibe rakjuk, két ujjunkkal kicsit megsöndörgetjük az oldalát, hogy magasabb legyen. Kb. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Igény szerint arányaiban lehet növelni a mennyiségeket. A megadott mennyiségből és méretből kb. 130-140 db. szokott lenni.
Vigyázat! Eteti magát.Csak dobálod és dobálod és....
-
Chosen
addikt
válasz
Digitalpimp #5728 üzenetére
Jöhet persze.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Keresek egy sajtos pogácsa receptet, amit emlékeim szerint logouton láttam évekkel ezelőtt. Teljesen egyszerű volt, keleszteni sem kellett talán és mégis nagyon finom volt. A bejegyzést sajnos azóta már nem találom, viszont amiket a recept oldalakon találok gyors pogácsa receptek, azok valami katasztrófálisak.
Valakinek megvan esetleg amire gondolhatok? Vagy más bevált finom és gyors sajtos pogácsa recept?
-
válasz
kemotox #5724 üzenetére
Üdv,
Én is szoktam tenni bele sárgabaracklekvárt.
Rumot szoktam a tésztához keverni, ízlés szerint adagolom, amennyit elbír a szárazanyag, annyit teszek hozzá.
Vagy:
A meggy nagyon szereti a konyakot, én abba áztatnám, alaposan lecsöpögtetném, és a lecsöpögő levét a tésztához adnám, (amennyit felvesz).Szerk.:
Egy kis zabpehelylisztet is szoktam belekeverni, észre sem lehet venni, viszont jól szívja a nedveséget, és laktatóbb is. -
kemotox
addikt
Sziasztok! Szilveszteri bulira idén is csinálok klasszikus örökkedvenc kókuszos golyszit. Egy egyszerű receptet használtam eddig, de idén gondoltam rakok bele sárgabarack lekvárt, ha már van itthon isteni házi cucc. Aztán eszembe jutott valami... Fel kéne dobni egy kis alkohollal
Ugye van az a variáns is, mikor meggy van a közepén. Arra gondoltam, hogy azt kéne megcsinálnom, csak előtte beáztatom valamibe a meggyet. Sosem csináltam ilyet, mi lenne a megfelő módszer? Mibe és mennyi ideig áztassam? Vagy a tésztába menjen inkább valami? Köszi előre is
-
Essejó
veterán
Hekk törzset le kell bőrözni vagy csak simán panirozható?
-
válasz
Tibicsucsu #5715 üzenetére
Üdv,
A Lehel piacon szokott lenni a halasoknál, de ma voltunk Aldiban/Lidlben, és mindkét helyen láttam.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5711 üzenetére
Vegyél medvecukrot az is így néz ki.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Budapesten egesz pisztrangot hol vegyek most utso pillanatban szerintetek? -
perempe
veterán
sütőben hagymával és szalonnával mennyi ideig süssem a májat 150 fokon, ha alufóliával betakartam?
-
válasz
Mr.Csizmás #5711 üzenetére
Én főleg az Aldiban szoktam különlegeseket venni. Ott vannak a legjobbak. Néha a Lidl-ben is, de az Aldi jobb. Most is van 5-6 féle, ajánlom.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
inf3rno #5704 üzenetére
Ezt rendeltem, szerintem még a héten letesztelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest