Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
#75501312 #5197 üzenetére
Zsemlére a 30+15 perc szerintem nagyon sok. 220-250 fok között, gőzben 25-30 perc alatt megsülnek a 10-15 dekás zsömlék.
Az összeesés ettől független, azt nem értem. Én megpróbálnám, hogy nem fedővel gőzösítek, hanem a klasszikus módszerrel (sütő aljába víz a tepsiben), a hőmérsékletet 230-240-re állítanám, és megnézném, hogy mi történik így 20-25 perc alatt. -
#75501312
törölt tag
válasz
inf3rno #5196 üzenetére
Próba 2 sem sikerült annyira jól. Sztem elrontottam a kelesztést is, de 20 perc alatt nem emelkedett meg annyira, mint kellett volna. Viszont amikor elkezd pirulni kívülről, akkor már belülről jó.
Ha lesz időm holnap próba 3-ra akkor 30 perc lefedve és kb. 15 perc fedő nélkül, míg elkezd pirulni spriccelés nélkül. Remélem sikerül, ez izgi megint. Nekem. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#75501312 #5195 üzenetére
Nem tudom. Azt tudom, hogy én ugyanettől szenvedek kenyérrel. Ugyanannál a receptnél ha 1kg-osat csinálok géppel, akkor összeesik, ha 800g-osat, akkor nincs semmi gond vele. Ami más az nyilván az élesztő aránya és a geometria. Esetleg az utóbbi lehet, hogy túl nehéz már akkora méretben a tészta súlya, és az nyomja le. Próbálj meg kisebb zsemléket csinálni, hátha.
-
krizmo_
Topikgazda
-
#75501312
törölt tag
Segítsetek zsemlével kapcsolatban. Amikor zsemlét sütök, akkor szépen megemelkedik nagyra lefedve a gőzben, de mire szép barnára sül, addigra összemegy a felére.
Ma csak 200 fokon sütöttem, szintén megemelkedett szépen, de amikor elkezdett barnulni fedő nélkül, akkor összement.
Megnéztem sok receptet a neten, a képeken szép magas zsömik vannak, barnára sültek is, nálam valamiért mégsem megy.
Volt egy pont, ahol még csak elkezdett pirulni, akkor még nem esett össze, de nem voltam meggyőzve, hogy megsült, így nem vettem ki őket.
Tippek, ötletek mit rontok el? -
Mondjuk ez annyira nem nehéz.
A vékonyabb elég. [link]
Ne csak arra használd, hanem hagyd benn mindig. A rácson, vagy tedd az aljára, ha gáztepsivel sütsz éppen. Nagyon jót tesz a hőmérsékletnek.
A vastagabbat nem próbáltam, de az már nagyon nehéz lehet, így kezelni sem egyszerű. A sütőt a pizza esetén legalább 40 perccel korábban kezd el maxra fűteni.
-
skt
tag
Sziasztok!
Otthoni sütőbe keresek jó ár/minőségü, pizza vasat meg lapátot, esetleg tudtok ajánlani/linkelni? -
#75501312
törölt tag
válasz
krizmo_ #5188 üzenetére
Nem láttam azóta sem hangyát, sem pedig bogarat a lakásban 2 napja. (Na jó, bejött 2 poloska)
Szóval valószínűleg tényleg a lisztből jöttek ezek is, a kis világosbarna gömbök meg a kikelő hadsereg lett volna, szóval még lehet időben megfékeztem egy inváziót.
Fura, hogy a kajás szekrényből levendula illat jön, de ha ez megvéd a külső kártevőktől, ám legyen. -
#49155328
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5182 üzenetére
-
-
arcsin
senior tag
válasz
dellfanboy #5176 üzenetére
Nekünk a legkisebb rizsfőző van, párolóbetét nélkül. 2főnek szerintem ideális. 5ezer ftot megér kipróbálni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
dellfanboy #5176 üzenetére
Sokszor volt ez itt már téma, keress rá a topikban.
-
#49155328
törölt tag
válasz
dellfanboy #5176 üzenetére
5 perc pirítás olajon, utána kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöd, félretolod 20 perc múlva kész.
Persze lefedve kell tartani.
Ez jó bulgurra, bármire, pergősek lesznek a szemek.Szerintem úri huncutság a riszfőző meg nem is lesz pergős, inkább ragadós.
Persze akinek olyan rizs kell meg pálcával tolja annak jó lehet a rizsfőző. -
dellfanboy
őstag
gondolkozok egy rizsfozo edeny beszerzesen. van vmi tuti deal? altalaban barna rizst eszek ehhez keresnek egy fozo/parolo edenyt, mert a gaztuzhelyen valo fozest mar unom. ezek tenyleg ugy mukodnek, hogy bedobod a riszt, vizet beallitod es magatol megfozi/parolja?
-
inf3rno
nagyúr
Nekünk 2x1m spejz van, pont most polcoztam újra az egészet. Eddig a felét elfoglalta egy hűtő fogalmam sincs, hogy miért. Az kikerült a konyhába, a konyhából a sok cucc, aminek már csak az asztalon találtunk helyet meg bekerült a spejzba. Nem mondom, hogy rend van, az még idő mire kialakul, de egész jól sikerült a projekt, végre van egy csomó hely. Az a terv, hogy a konyhából az edények egy részét is behordjuk, aztán kicseréljük a konyhabútort valami kisebbre, meg veszünk mosogatógépet, villanysűtőt, ilyesmit a felszabadult helyre.
-
inf3rno
nagyúr
-
krizmo_
Topikgazda
Kezd kicsit elmenni a téma, és nem mindig kerül offba, ami az.
Már csattogtatom az ostort. -
Ispy
veterán
Nekünk meg inkább nem lett gardrób a hálóba és közepes lett a konyha, de lett cserébe egy 3x1 méteres spájz, mert spájz kell. Különben hová raknám az oroszokat?
-
arcsin
senior tag
válasz
#75501312 #5165 üzenetére
Most van egy közepes konyha és egy közepes fürdőszoba
A spájz az nagyrészt a fürdőbe nyúlt be. Néha sajnálom, hogy nincs spejz, de így jobb. Idén a covid miatt(is) a beépített szekrénybe vettünk 2db IVAR polcos akármit spájzolni
Most figyeltem meg viszont, hogy spejz és spájz szavakat egyszerre használom.
-
#75501312
törölt tag
válasz
kmarci25 #5158 üzenetére
Ilyenkor amikor kiveszed ráteszed papírtörlőre? Vagy nem vesz fel nedvességet?
Gondolom akkor utána átszitálod az egészet?
Ilyen molyos/bogaras sztori már nálam is volt 2x is és akkor egy teljes polcot ki kellett dobni. Azóta nagyon figyelek és havonta átnézem a hozzávalókat, fűszereket, és minden 2-3 helyen van, hogy ne egyszerre legyen baj, ha lenne.
Pedig úgy szeretnék egyszer nagy konyhát kis spájzzal.De akkor megint minden egy helyen lenne.
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5153 üzenetére
Nekem ilyen van link a lányomtól kaptam, imádom. Két hőfokot (70 és 90) állíthatok be rajta amit a főzés végéig stabilan tart. Maga a
főző edény egy vastag
falú kivehető kerámia edény, az alja érzésre vastagabb mint az oldala. Általában éjfél felé szoktam beledobálni a cuccot, beállitom, hogy 70 vagy 90 fokon főzze, meg az időt, általában 10 - 12 óra (az idő félórás közökkel állítható), és békénhagyom. Ha a beállított idő letellik akkor átkapcsol melegentartó módra. -
kmarci25
veterán
válasz
#75501312 #5155 üzenetére
Én minden lisztemet, ahogy hazahozom 1-2 napra beteszem a fagyasztóba. Ha lenne benne valami állat/lárva, akkor ezzel kiiktatom őket. Egyszer volt moly (akkor még nem sütöttem) a konyhában, hát attól nagyon nehéz volt megszabadulni. A cuccaink harmadát kb ki kellett dobni, mert mindenben ott voltak (keksz, rizs, müzli stb.), a lárvák meg a konyhai fiókok hátulján, sőt a sínben is! Egy hétvégénk ráment, mire kitakarítottuk a dögöket. Azóta szerencsére nem volt ilyen.
-
#75501312
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5153 üzenetére
Hát, annyiban speckó, hogy állítólag nem ragad le benne a kaja. Merthogy a receptek nagy része olyan, hogy tegyél bele húst, zöldséget, öntsd fel alaplével és rotyogtasd 4-8 órán keresztül alacsony hőfokon. Míg ha ezt megteszed a tűzhelyen lábasban, 2 óra után tuti minimum leragad, de inkább odaég. Bár itt is alul van a fűtőszál, valahogy mégsem égnek oda a kaják.
Van a 4-8 órán keresztül főző egyszerű eszköz és van a 5-6-7 in 1, amiben már tudsz csinálni akár sütikét is meg hasonló dolgokat.
Amerikában nagyon szeretik, mert beleteszed és nincs vele gond. Rengeteg YT videó van róluk, de már olyanok is, ahol előre elkészíted az ételt a nagy zárható tasakban, lefagyasztod és utána már csak ki kell venni a fagyóból.
Sőt, van, ahol van belevaló műanyag zacsi, abban főznek és nem kell mosogatni.(#5154) krizmo_
Áááh, akkor azért szoktak a ruhásszekrénybe is levendulát tenni, azt tudtam, hogy moly ellen jó lehet. Veszek akkor levendulásat, fagolyóim már vannak.
Tegnap azért megint áttöröltem a szerkényt és mindent átnéztem a biztonság kedvéért. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
#75501312 #5152 üzenetére
Az általad említett illatkeverékek inkább vonzzák, mint taszítják őket.
A levendulát már nagyon régóta használják távoltartási célzattal, a teafaolaj a természetben szintén ezt a célt szolgálja, elűzi a nem kívánt látogatókat, és emellett egyébként antibakteriális hatása is van, és sok mindenre jó, én pl. égési sérülésre, (napégésre is), rovarcsípésre, sebre stb... is szoktam használni, nekem nagyon bevált. Azt csak véletlenül vettem észre, hogy a hangyákat távol tartja, mert a teraszra lett öntve (folyton ott masíroztak és onnan osontok befele), és elkerülték... Mióta használom nem jönnek be és még a fáraóhangyákat is elűzi, amúgy. -
#75501312
törölt tag
válasz
krizmo_ #5148 üzenetére
Van illóolajam, amit a családtól kaptam, allergiás is vagyok rá.
Alma, fahéj meg narancs illat van még. Vagy van olyan, ami vonzza a bogarakat és hangyákat és inkább ne használjam?
(#5149) arcsin
Nálam most az Első Pesti Malom lisztje volt problémás, és pont a Nagyi Titkával nem volt eddig semmi gondom. Most van még itthon Gyermelyi, remélem az nem problémás.#5150) krizmo_
Ha a Garat ennyire jó, akkor legközelebb tőlük rendelek és kipróbálom őket.(#5151) bugizozi
Hát, ilyesmit mondtam volna én is. Amikor nekem ilyen kell, akkor csontos oldalast sütök valami ketchupos-mustáros-mézes mázzal meg valami alkoholban, általában sör.
Amerikában nagyon mennek ezek az Instant Pot főzések, sztem ha rákeresel találni fogsz sok mindent. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan kajákat amiket kis hőmérsékleten sokáig kell sütni és nincs vele sok macera (pl pulled pork) télen jól jön egy kis plusz hő, ha finom kaja lesz belőle az külön jó
Köszi
-
krizmo_
Topikgazda
Ilyenek vannak még itthon, ezek sem rosszak tészta, magvak tárolásra: [link], [link].
Bár ezek nem kockák, nem fér be a szekrénybe a hossza miatt?Nagyi titka liszteket nem szeretem, egyszerűen nem minőségi lisztek...
Pont most ment egy nagyobb rendelés a Garat Malomhoz, valamint sikerült manitoba lisztet is beszerezni, amiből ma isteni kenyérkék sültek.
-
arcsin
senior tag
válasz
krizmo_ #5148 üzenetére
Kérdés, ha már tárolók. Spagettitésztának szeretnénk venni valami hosszúkás, ha lehet kocka alakú, elfektethető tárolót, nem túl drágán ( max 2ezer ft). Ötlet?
Amúgy lisztre annyit, hogy a komáromi lisztek bebogarazódtak otthon nagymamámnak szinte mindig. Még anno, Komárom-Esztergom megyében laktam még nő 15 éve. Azóta nagyi titkát gyárt a komáromi lisztgyár, nem simán komáromi lisztet
Lehet azóta javult a gyártás, de kerülöm.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
#75501312 #5144 üzenetére
Én Bulkshopos tárolóedényekben tartom a lisztet is, esztétikailag nem vagyok maradéktalanul elégedett, de ebbe nem megy bele semmi. Ha a lisztbe belemegy valami, akkor mindent érdemes átnézni, és kidobni, ami olyan, mert kb., sosem lesz vége a harcnak... Vannak illatosításra szolgáló fagolyóim, amikre teafaolajat és levendulaolajat szoktam csepegtetni, ez elég jól bevált, nem szeretik sem a hangyák, sem a molyok, és ezt beteszem a szekrénybe, pár hetente csepegtetek rájuk.
Ha a csavaros üvegbe belemegy valami, akkor az már benne volt, szerintem és nem nálad ment bele. -
#75501312
törölt tag
válasz
Digitalpimp #5146 üzenetére
Fura volt egyébként, mert pár hete pakoltam át az egész alsó szekrényt, pont azért, hogy ilyen ne történjen meg.
Lehet abban valami, amit mondasz, mert csak egy fajta lisztben voltak benne, de simán bemászhattak nálam is a hangyák. A másik fajta szerencsére rendesen le volt ragasztva és nem lett baj. Megnéztem az egy polccal fentebb levő félig nyitott 2 cukros zacsit, semmi nyoma hangyának vagy bogárnak, a rizs is érintetlen volt.
Míg google első 2 oldala arról szól, hogy a cukorral vigyázni kell, ellenben a liszt elriasztja őket. Hát nem úgy tűnik.
De olcsón megúsztam, csak 2 kg liszt bánta. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
#75501312 #5141 üzenetére
Lehet, hogy valamelyik boltból vitted haza. Én a múltkor úgy jártam, hogy a Pennyben vettem Albert kekszet, abban voltak.
A keksz meg otthon abban a szekrényben, ahol tészta, liszt, dara, meg ilyenek voltak. Szerencsére nagyon nem másztak szét, mert a kekszből zabálták magukat kómásra (vagy már kicsit be voltak etetve méreggel), de azért 1 hétig fogdostam őket a szekrényből.
OPiiPO 5145: Nem, de már ettem szárított? pörkölt? kukacot.
-
#75501312
törölt tag
válasz
kmarci25 #5143 üzenetére
A hangyákat nagyjából ki tudom szitálni, de találtam benne ilyen kicsi világosbarna gömböcskéket, amiknek egy része még átesik a szitán is. Ezek sztem vmi miniállatok lehetnek vagy ürülék.
Nem tudom mibe tehetném a lisztet, a nagy csavaros üvegbe is belemásztak, a műanyag tartóedénybe is, ami elvileg hermetikusan zár és az összehajtogatott tetejű lisztbe is.
Ki kell majd pakolnom az egész szekrényt, cukrot kidobni ha szintén belemásztak. Remélem zacskón nem rágják át magukat, mert ott van rizs, tészta is egy helyen.(#5142) OPiiPO
Hát, ha szöcskelábakat kellene kiszednem, még működhetne is. -
#75501312
törölt tag
Sziasztok,
A lisztembe belemásztak a hangyák. Mivel a lisztes zacskó nem zárt, így valószínűleg mindbe belemászott, most 2 zacsit bontottam fel, de van még 10 kg másik liszt.
Ha leszitálom, akkor még használható lesz? Nem szeretnék kidobni 10kg lisztet. -
jansky1
senior tag
Nekem így még sosem sikerült elrontani a rizst. Egyszerű, nagyszerű, nem kell gép.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Szerintem vagy serpenyő vagy sütő, a kettőt egymás után túlzásnak tartom, inkább több időt igénylő húsoknál szokták így lezárni, pl marhánál. Serpenyőnél elvileg arra kell figyelni, hogy a bőrös felével kezdd és hogy a bőrt beirdaljad. Több idő kell a bőrös felének, és kevesebb a másik oldalának, de majd úgyis látod, hogy hogyan fehéredik. Én inkább egész halat szoktam sütőben zöldség ágyon, nem szoktam serpenyőzni (azt hiszem leragadt és szétesett, amikor próbálkoztam vele), biztos van még valami trükkje, amit más tud, gondolom nagyon számít a hőfok.
A konfitálást is megnézném a helyedben, ha sokat vettél. Szerintem tök érdekes eljárás. [link]
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a lazac tippeket!
-
be1a
csendes újonc
Sziasztok,
ha már volt érintőlegesen téma a rizsfőző, kinek milyen van? Valamelyik típust tudnátok ajánlani / nem ajánlani?
Olvasgattam már sokat a témában és az jött le, hogy a legjobb rizs egy dedikált rizsfőzőből lesz a főzési elv miatt (pont addig főzi amíg van víz - ahogy kell), úgyhogy ilyenekre vonatkozik a kérdés főleg - de ellenvéleményeket is szívesen meghallgatok!
Köszi!
-
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Próbáld meg ezt. 4 darab lazachoz (kb. 200 g/db) - sózva, enyhén borsozva
6 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
2 ek citromléEzekből mártást csinálsz, majd 4 darab fóliát megvajazol, ráteszed a lazacot, csinálsz belőle kosarat, meglocsolod a 4 darabot a mártás felével kb. + rá egy-egy szelet citrom, majd összefogod a tetejét és lezárod. 180 fokra előmelegített sütőben sütöd 12 percig, majd kibontod, meglocsolod a másik felével és nyitva teszed vissza és ízlés szerint rágrillezel. Ne sokat, mert innentől már szárad.
Sajnos most képem nincs róla, de ez a legegyszerűbb elkészítési mód szerintem. Rajta maradhat a bőre, csak legyen megpucolva. Ha nem szereted a bőrét, akkor ezzel a módszerrel elkészítve le is szedhető. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Bar egyaltalan nem vagyok halas en is csinaltam parszor vajban, soval borssal. Sutobe nem raktam be inkabb a boros felet ketszer annyi ideig sutottem. Nem locsolgattam egyaltalan es nem szaradt ki. Vajhoz emlekeim szerint en raktam kis olajat is, mert a vaj magaban konnyen odaeg, nem lehet ugy forrositani, mint az olajat. A frissen orolt bors szerintem fontos. Forgatasnal nagyon kell vigyazni a halra h szet ne essen. Ajanlott a lapatkanal.
-
-
#75501312
törölt tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Hát, mi tök egyszerűen csináltuk.
Vagy serpenyőben és figyeltük meg közben kicsit locsolgattuk, bár annyira nem szárad ki.De csináltuk már sütőben is alufóliába becsomagolva, de nem emlékszem már pontos időpontokra.
De a neten lévő receptek illetve sütési módok többségében jók, ízesítésben térnek el kb. -
arcsin
senior tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Lehet házilag is csinálni, de van egy jó szósz sült lazachoz az IKEA_ban. Illetve menő volt (amikor lehetett kapni még) a paradicsomos szószuk. Persze azóta citromos-fokhagymás módszerrel serpenyő + sütővel csinálom amióta nincs ez a paris szósz.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki sütött már lazacot? Hogyan érdemes? Csak serpenyőben vajon, közben locsolgatni, vagy serpenyő + sütő? Pl: Vajban sült lazac
Köszönöm!
-
kmarci25
veterán
válasz
Tibicsucsu #5128 üzenetére
Tulajdonképpen bármiben keleszthetsz, aminek megfelelő az alakja, főleg ha ruhát is használsz bele. Ha valamilyen természetes, nedvszívó anyag (nád, fapép), akkor is nedves lesz a ruha nálam is, hidratáltságtól függ, hogy mennyire. Egy időben vadásztam az olyan vesszőből fonott kosarakat, amiben lehetne keleszteni, főleg a minta miatt, de nem találtam olyat, ami méretben és formában is stimmelne.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
kmarci25 #5127 üzenetére
Ezt neztem. A fapep erdekes modon nem tul elterjedt. A gyarto oldalan egyebkent 5 eur itthon meg 3700 huf. Az is szani h 2000 egy ruha bele. Rozs tesztat nem fogok csinalni. En hosszukasra ilyen fonott kosarat hasznaltam a kerekre jobb hijan a tesztaszurot. Erdekes modon abban legutobb tokre atazott a ruha.
-
kmarci25
veterán
válasz
Tibicsucsu #5126 üzenetére
Szűken, de tán elég. Most nincsenek itt a melóban a szakajtóim
, de megtaláltam a neten. Ilyen mennyiségekkel kb. fél kilósokat sützs, ha jól számolom. Ez a félkilósom (23*12*7 cm). Nem tudom milyet nézel, de én a helyedben meggondolnám a fapápet a nád helyett. (Én ilyet Alin nem találtam. Egy német cég gyártja a Brotformen, de onnan mocsok drága, belföldi forrás meg asszem csak az, amit linkeltem. Talán még a Sütőlapát Bt., de ritkán van náluk, a járvány alatt meg nem szállítottak semmit, most nem tudom mi a helyzet.) Könnyebben kijön belőle a tészta, ha nem használsz ruhát. A nád közötti kis résekbe bele tud ragadni, ha nem lisztezed eléggé, vagy maga a tészta is ragacsosabb (pl. rozs). Ruhát általában használok, kivéve ha direkt azt szeretném, hogy rajta legyen a minta.
-
DrDobos
őstag
Hali!
Csulok peknehez mennyi ideig szoktatok a csulkot elofozni?:) esetleg van értelme kuktaban csinalni? -
kmarci25
veterán
válasz
Tibicsucsu #5119 üzenetére
Nem gáz, van nekem is Aliról. Ha rendelsz, a mértere nagyon figyelj. (A kicsik az olcsók, de azok tényleg nagyon kicsik.) Sokkal nem lesz olcsóbb, de azért lesz különbség. Ha megjön, érdemes 100 fokos sütőbe tenni fél-egy órára, fertőtleníteni. (Én egyébként minden sütés után a "maradékhővel"
szárítom ki. Sütőben a vastál még órák után is elég meleg, majdnem forró, csak addig várok míg 100 fok köré lemegy a hőmérséklet és akkor teszem be a szakajtót.)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
Mi úgy szoktuk, hogy 1 bögre rizs, 2 bögre víz, előtte meg megmossuk és olajjal lepirítjuk. A mosás leviszi róla a keményítőt, az olaj meg lezárja a szemeket. Nagyjából ennyi a titka a pergős rizsnek. Elvileg. Gyakorlatilag én már nem csinálok, mert jobban szeretem azt, ami összetapad, és nincs kedvem pepecselni vele. Másnapra amúgy nekünk is össze szokott ragadni, gondolom mert kifől belőle annyi keményítő, de azt le lehet mosni ugyanúgy, ahogy a tésztánál. Egyszerűen csak belemegy egy szűrőbe, aztán hideg vízzel lemosod. Sosem próbáltam amúgy, de ha a kreol féle működik másnál, akkor valszeg ez is.
-
Essejó
veterán
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
A rizst főzd Kreol módra, ha akarod pici olajon elöpirithatod ha szoktad, majd adj hozzá 5x-ös mennyiségű hidegvizet, megsózod, felforralod és 2-3 perecig főzöd. Elzárod a tüzet fedöt raksz rá, és letakarod egy konyharuhával. Békén hagyod 20 percig. Ha letelt az idö megkavarod, és átöntöd egy megfelelö méretű szűrőbe, és csap alatt átöblíted, lemosod róla a kioldódott keményítőt a szűrőben meg is kavarhatod a mosás közben. Hagyod lecsöpögni, és tálalod. Még másnapra sem tapadnak a szemek.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Voltam keso delutan a lidl-ben. Egy darab ontottvas edeny/serpenyo nem maradt.
Aliexpressrol szakajtot rendelni gaz? Pofatlanul draga itthon. -
#75501312
törölt tag
-
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
Az idő utánnal lehet a gond. Esetleg az idő után előtt le kellene kapcsolni.
De nem akarok okoskodni, hiszen mindenki azt használ, amit szeretne.
Pár szót azért a rizsfőzőről: ha a családban előpirítják a rizst olajon, ahogy nálunk szokták, akkor az az íz hiányozni fog a főzővel készültnél.
Alapvetően olyan területeken használnak rizsfőzőt, ahol sok rizst esznek, ezeken a helyeken pedig pálcikával eszik, így alapeset, hogy a rizsfőző kicsit összeragadós rizst tud legjobb eredménnyel csinálni. Nem biztos, hogy az megfelel majd. Én ezt hallottam róla, személyesen nem próbáltam.
Ha tennél egy utolsó próbát: vegyél Uncle Bens gyorsrízst (ne barnát) vedd ki a csomagolásból, mosás nélkül tedd az olajra, pirítsd meg kicsit, öntsd fel vízzel (lepje el), majd a legkisebb fokozaton főzd fedő alatt. Keverd meg gyakran, ha fogy a víz, akkor önts hozzá. Amikor már majdnem jó (azaz még nem teljesen puha), akkor adj hozzá kis vizet, zárd el a hőforrást és fedd le újra. Akár még egy konyharuhába is csomagolhatod. Hagyd úgy 10 percig és ha nem adtál hozzá túl sok vizet, akkor peregni fog.
Jegyezd meg összesen mennyi vizet adtál hozzá, így legközelebb tudod mennyi kell.Azért az Uncle Bens, mert az többször átmosott, megfelelően előkezelt a művelethez.
Ha már megy, választhatsz másik rizst, hogy újra ideges lehess, mert ragad.
+1 én mindig ízesítem a rizst -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Rizsfőzőt tudnátok ajánlani? Tefal RK102811 (ezt láttam hogy dicsérik tesztekben), vagy esetleg valamilyen Xiaomi? Meguntam hogy akárhogy csináljuk a rizst, mindig összetapad. Én a családomban, dédnagyanyámtól kezdve a pergős, nem összeragadt rizst szoktam meg, mint köretet. Kiáztatom, kimosom főzés előtt, mindenféle szipi szupi receptet próbáltam már, de mindig összetapad egy idő után. 3-an vagyunk perpill (gyerek 3 éves) szóval nem kellene túl nagy méretű.
-
válasz
solfilo #5113 üzenetére
Eléggé jó ajánlat, ha esetleg 1-1,5 kilós húsnál nagyobbat szeretnél belerakni, de nem vitatkozom. Nézd meg élőben. Ott lesz a közelében a lidl-ben a húspult, tegyél bele egy csomagolt lapockát próbaképp.
Szóval majdnem 1 literrel több, az ilyenkor számít.
Igen. A kacsasütő annyira jó volt, hogy már el is vitték az összeset gyorsan.
-
Napokban volt téma öntöttvas edényzet, Lidlben hétfőtől lesznek, áruk egész jó szerintem.
A grillserpenyőn gondolkodom, meg lehet kéne egy ilyen belülről sima zománzos lábas/sütőtál is, a ragus cuccok le tudnak ragadni az Ikea Seniorban (gondolom a rusztikusabb bevonat miatt), szóval ilyen max 10 percre merem magára hagyni a tűzhelyen. -
arcsin
senior tag
Esetleg a látóasszonyok topikjában kéne próbálkozni mágiarakás ügyben.
-
Essejó
veterán
Az a sütöben sült, kalács alapúverzió. Néztem is nagyot annó menzán, hogy mi ez a trutymó a nekem ismerős mágjarakás helyett.
Azt el is feledtem, hogy egy negyed marék mazsola is mehet a tejbe.
Én imádom, de ki kell hagynom mindenből, mert életem két legfontosabb Nője viszont kimondottan nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Villanyszerelés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pici telefon, óriás akksival?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest