Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
body007 #6499 üzenetére
Ennek a bab-chili cuccnak nem nagyon van bab íze szerintem , gondolom a fermentálás miatt, ettől függetlenül lehet én is megpróbálom babbal a lecsót, hátha.
Pont tegnap néztem egy receptet (YT), amibe volt némi paprika, paradicsom, meg bab is, teljesen más arányokkal, de működhet a kombó. -
válasz
body007 #6497 üzenetére
Köszi a receptet! Nálunk is több a paprika, mint a paradicsom, hagymával se spórolok.
Nemrég olvastam egy jó kis írást a telexen lecsó témában, ki is próbáltam a benne írt Váncsa féle 4 paprika 2 paradicsom 1 vhagyma súlyarányt, magamtól valamivel több hagyma menne bele, de not bad.
Nagy újdonság volt a cikkben nekem a doubanjiang (fermentált csilis bab paszta, tobanjan vagy hogy írják a cikkben), beleraktam az írt mennyiséget, de nem nagyon tűnt fel, legközelebb többel próbálkozom.Én imádom benne még a cukkinit is, úgyhogy az esetek 90%-ban megy bele, mint a fokhagyma is. Nemrég kóstoltam nokedlivel, azóta ha lehet, csinálok mellé.
A paradicsomot viszont hámozom, anyámmal ellentétben.Köménnyel ki fogom próbálni, még sosem tettem bele és nem is ettem olyat, amiben van (shakshuka most nem játszik).
-
Sziasztok!
Még nem jártam erre, de mindjárt megakadt a szemem a lecsó recepten.
Hááát, felénk tök máshogy csinálják (fordított a paprika / paradicsom arány), ezért gondoltam leírom- 1 kg tv papri
- 2-3 db nagyobb para
- 2 nagyobb fej hagyma - a lecsó alapja / lényege a hagyma)
- só, bors
- zsiradékennyi az alap lecsó, de tuningnak ezek is kerülhetnek bele:
fűszer
- kömény
- őrölt piros papri
- majoranna
- fokhagymabetét
- roppanós virsli
- kolbász (lecsó, száraz, bármilyen)
- rizs
- tojás
- és ezek bármilyen kombinációjaElkészítés:
Zsiradékot felhevítjük (természetesen egy darab házi szalonna az igazi), mehet rá a hosszában (nem túl vékonyra, min. 1 cm) vágott paprika. Meg kell sütni a paprikát óvatosan (kicsit megbarnul), jöhet bele a hagyma. Dinszteljük még pár percig (a hagyma üveges legyen). Mehet bele a kockázott paradicsom (isten ments, h meghámozza valaki) majd só, bors és ennyi az alaplecsosz nálunk.
Ha valaki tuningolná akkor azt ilyenkor megteheti: 1-2 teáskanál piros parika, csipet majoranna, csapott teáskanál kömény, 1-2 zúzott foghagyma. Ha betétet is szeretne bele azt is ilyenkor kell beletenni, pl.: fél bögre rizs + 1 bögre víz, 5 szál roppanós (frankfurti, borjú, ilyesmi) virsli, fél szál kolbász (ha száraz kolbász kerül bele azt még a legelején a zsiradékba le kell sütni majd kivenni és ilyenkor visszatenni), 5 tojás...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
félperces tipp: mirelit paníros dolgok - sütőzacskó + légkeveréses sütő, érezhetően jobb, mint simán berakva, igaz nem ropogós a panír, de nem is szárad ki.
-
Vasárnapi egyszerű, de nagyszerű ebéd:
Rántott karaj szezámmagos bundában krumplipürével és balzsamecetes hagymasalátával
Hús:
A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal, metélőhagymával, fokhagymával fűszerem, majd megforgatom lisztben, aztán felvert tojásban(kis tejet és fűszereket szoktam hozzá adni), és végül szezámmagos kenyérmorzsában. Forró olajban kisütöm.Krumplipüré:
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, egy kicsit hagyok rajta a főzőlevéből, a többi leöntőm róla, adok hozzák sót, vajtat és tejet, majd összetöröm/pürésítem.Balzsamecetes hagyma:
A lilahagymát megpucolom, felszeletelem majd megszórom porcukorral, és megsózom, kicsit hagyom így állni, aztán öntök rá balzsamecetet, kb. félig lepje el, ha hagyma kiengedi a levét pont ellepi majd a leve. -
válasz
Tibicsucsu #6485 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Cha-b
senior tag
válasz
jansky1 #6490 üzenetére
Nem szoktam méregetni, de kb.
6 nagyobb fej lilahagyma
Kisebb marék jalapeno (ez nálam most üveges, ecetes volt) (izlés szerint)
1-1,5 kanál méz (izlés szerint)
Kb. 1 dl vörösbor
2-3 cl worcestershire szósz (izlés szerint)
Só, kakukkfű, rozmaring (izlés szerint)A félfőre vágott lilahagymát fele vaj, fele olivaolajon megfuttatod. Sózod, levet ereszt, visszasütöd "zsírjára".
Mehet bele a méz, és a hagymával együtt karamellizálod. Hozzáadod a kockára vágott jalapenot és a felaprított zöldfűszereket. Mehet bele a worcestershire szósz, és a vörösbor. Fedő alatt párolod kb. 2 órát. Közben kevergeted és kóstolod, ha hiányzik valami (só, zöldfűszer, worcestershire szósz) pótlod, ha kevésnek találod a folyadékot mehet bele ismét vörösbor. Leveszed a fedőt és sziruposra redukálod.Ugye az eredeti hagymalekvár balzsamecettel készül, de mivel bele szerettem volna építeni a jalapenot a burgerbe, így lett ez a változat worcestershire szósszal.
Sokáig eláll, vörös húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez nagyon finom. Bár ez nem az a mennyiség aminél lényeges, hogy elálljon.
-
Cha-b
senior tag
válasz
bugizozi #6487 üzenetére
Hambiszósz az 3 rész majonéz 1 rész ketchup 1/3 rész mustár, worcestershire szósz, fokhagyma.
Bacon chips igen 2 tepsi és sütőpapír között kb 170-180 fok 30 perc.
Jalapenos hagymalekvár: lilahagyma, jalapeno, méz, worcestershire szósz, vörösbor, só, rozmaring, kakukkfű és 2-3 óra főzés.
A buci most bolti volt, mert asszony elutazott és egymagamnak nem volt kedvem fancyzni házi bucival. -
Sumptuous
senior tag
válasz
krizmo_ #6476 üzenetére
Átolvasgattam, köszönöm. :D
El is készítettem a második pizzám. Sajnos az ajánlott lisztekből nem kaptam a közeli boltokban. :( Viszont volt gyermelyi pizzaliszt 00. Így abból dolgoztam. (Liszt, víz só, pakmaya. Semmi más.)
Kenyérsütőben dagasztottam/kelesztetettem. 17 percet sült a már említett sharp sütőben 230°C-on. A szélét visszahajtogatva, sajttal töltve készítettem. Feltétnek sűrített paradicsomot, trappistasajtot, kukoricát, csülöksonkát használtam. Fűszernek pedig egy kis frissen őrölt színesbors, oregánó és majoranna került rá.
-
Zsombor99
csendes tag
-
Sárgabaracklekváros, és eperlekváros crostata, teljes kiőrlésű lisztekből
Tavaly nyáron találkoztam ezzel a süteménnyel Olaszországban, és nagyon megtetszett főleg az, hogy a tésztája teljes kiőrlésű lisztekből készült, így gondoltam kikísérletezek egy ahhoz hasonló verziót. Könnyen és kevés hozzávalóból elkészíthető sütemény.
Tészta:
- 375 g liszt (KBL200, és TBL300)
- 150 g vaj
- 75 g tej
- 112 g porcukor
- Vanília aroma vagy vanilás cukor, fél citrom reszelt héj, csipet só
- 10 g sütőporTöltelék:
- Eper és baracklekvárA szobahőmérsékletű vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tésztát csak addig szabad gyúrni, amíg összeáll, nem szabad "túlgyúrni". A hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a vaj ismét megdermedjen és dolgozni tudjunk vele, (egyébként, ez a tészta napokig eláll hűtőben, ha marad belőle érdemes eltenni).
A tésztát kinyújtom és a formába illesztem, majd meghintem egy kis kekszmorzsával amire rákanalazom a lekvárt, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg színt nem kap a teteje.
Ha kivesszük a sütőből folyósnak kissé tűnik az állaga, de ha lehűl megdermed, ezt a süteményt csak hidegen szabad megvágni, különben szétfolyik, másnaposan a legjobb (nem úgy ha te vagy másnapos, hanem ha a süti az.)
-
Sumptuous
senior tag
válasz
MrSealRD #6472 üzenetére
Azt most kimaradt, annál éhesebbek voltunk
Majd legközelebb csinálok!
Sajttal van töltve a széle, a tészta pedig kenyersütőben lett dagasztva. A képen látható tálca egy hőlégkeveréses Sharp mikróé. Pont alkalmas pizzasütésre, szerintem lesz még bőven próbálkozás...
Megéri venni ezekhez a tésztákhoz külön 00-ás lisztet? Most sima BL55-öt és BL80-as kenyérlisztet használtam hozzá, illetve egy kanál sikér és tejföl van benne, hogy nyúlósabb legyen a tésztája.
-
válasz
Top cat #6464 üzenetére
Te ma nagyon kötekedsz velem.
Itt érdemes nézelődni, és keresni olyan helyet, ami közel van, a szedés remek családi program, és jó kis testmozgás, de venni is lehet: Szedd magad, Gyümölcsvadász.
-
-
Zsombor99
csendes tag
válasz
krizmo_ #6455 üzenetére
Mi már legalább kétszer csináltunk valami hasonlót:
Szalonnás szendvics kifliből
► Szükséges:
‒ óriás kifli
‒ majonéz
‒ szalámi
‒ mozzarella (az is jó, amit zacskóban lében árusítanak)
‒ ketchup
‒ lapkasajt
‒ bacon (szalonna)
[A mennyiségek függnek attól, hogy mekkora kiflit sikerül venni, valamint hány darab készül.]
► Elkészítés:
0. Opcionális: a mozzarellát le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, vagy beszórás helyett felszeletelve réteget is lehet képezni.
1. Hosszában bevágjuk a kiflit (de ne vágjuk ketté!).
2. A bevágást kinyitjuk és az alját kikenjük majonézzel.
3. "Megágyazzuk" szalámival.
4. Beszórjuk mozzarellával.
5. Újabb réteg szalámival befedjük.
6. A szalámit bekenjük ketchuppal.
7. Egy réteg lapkasajtot fektetünk a megkent szalámira.
8. Újra bekenjük ketchuppal.
9. Egy vékony réteg majonézet is rákenünk.
10. Újabb réteg szalámi behelyezése.
11. Ezt is bekenjük ketchuppal.
12. Ismét beszórjuk mozzarellával.
13. Oldalról óvatosan összenyomkodjuk, de semmi se szóródjon ki.
14. Szalonna (bacon) csíkokra helyezzük, majd azokat két oldalról ráhajtogatjuk.
► Sütés:
20 percig előmelegített sütőben átsütjük, figyelve, hogy csak addig, míg a szalonna jól át nem sül. Sütőből frissen kiemelve: (egy tepsiben 2 db)
Tálalás nagy lapostányéron, nálunk két kifli 4 fő részére bőven elég volt úgy, hogy középen kettévágtuk és egy személy fél kiflit kapott, mivel kicsit laktató hatású.Vélemény?
-
Pesztós és kolozsvári szalonnás - sülthagymás - sajtos babka
Tészta recept:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 220 g kovász (100% hidros)
- 500 g liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk sóTöltelék:
- 1 üveg pesto
- Sült hagyma (most Aldisat használtam)
- 150 - 200 g kolozsvári szalonna (kicsit megpirítva)
- Sajtok (többfélét használtam: cheddar, ementáli, kéksajt...)Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, a só kivételével minden ment bele. 1 óra fermentálás után adtam hozzá a sót, ezt követően 3-szor hajtogattam 45 percenként, majd ketté osztottam. Vékonyra kinyújtottam, az egyiket pirított hagymával, sült kolozsvári szalonnával, és sajtokkal szórtam meg, a másikat pedig megkentem pesztóval és reszeltem rá sajtot(kemény sajtot érdemes használni, pl. Parmezánt).
Ezt követően feltekerem a tésztát, majd hosszában kettévágom a tekercset, és a két darabot vágott felével felfelé összetekerem. Egy kenyérsütő forma aljára tettem sütőpapírt, beleraktam a megformázott babkát, és kb. 90 percig a duplájára keleszttettem.
180 fokra előmelegítem a sütőt és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Szórtam rá még egy kis reszelt sajtot a tetejére kb. félidőnél.Csak akkor szabad szeletelni, ha kihűlt!
-
-
válasz
Tibicsucsu #6449 üzenetére
Üdv,
Gondolom előfőzött lehetett. Használtan már Aldisat. Én úgy szoktam készíteni, hogy kevés fűszerolajon megpirítom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel/alaplével, de ha nem puhult meg, akkor teszek hozzá még.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Aldis "bio" bulgurral van valakinek tapasztalata?
Korabban DM-es bulgurt csinaltam es azt eleg volt forro vizzel felonteni, de ezt mar kb ugy foztem, mint a rizst (2x annyi vizzel, fedo alatt, amig felszivja az osszes vizet) es meg igy sem lett igazan jo az allaga. -
-
Cha-b
senior tag
válasz
krizmo_ #6442 üzenetére
Ugyanígy készítem én is, csak csemegeuborkával, illetve ki milyen pikánsan szereti én az uborka levéből is rakok hozzá egy kicsit.
Mi egy fokkal jobban szeretjük a gombás tokányt a hozzávalók és a metódus ugyanaz, csak uborka helyett gombát pirítok bele a hús után, illetve mi sült burgonyával szeretjük.Szerk.: lilahagyma helyett vöröshagymát használok.
-
Hentes tokány orzo tésztávalRecept:
~ 80 dkg karaj (vagy sertéscomb)
- 150 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 db nagyobb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 - 20 dkg kovászos uborka
- 1 doboz (100 - 140 g) paradicsompüré
- Só, bors ízlés szerintMegpirítom a felcsíkozott szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, összepirítom őket, és a fokhagymát is beleteszem, ezt követően mehet rá a felcsíkozott hús, majd a paradicsompüré.
Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadom a felkockázott kovászos uborkát is, és addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fontos a kóstolás, érdemes a végén sózni, mert az uborka és a szalonna is enged sót, a bors is ilyenkor mehet bele!Orzo tészta elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a tésztát majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és készre gőzöm. Úgy készül, ahogy a tarhonya.Rizzsel, nokedlivel, sültkrumplival, tarhonyával, vagy bármilyen tésztafélével lehet tálalni.
-
válasz
Mr.Csizmás #6438 üzenetére
Szívesen. Nem akarom elrontani a keresés izgalmát, de a Proficook-nál valószínűleg nem fogsz olcsóbbat találni. Az el van árazva, lefelé. Én 4-5 éve használom kb. hetente biztos, azaz megbízhatónak tűnik.
-
válasz
Mr.Csizmás #6435 üzenetére
A Steba VK7 csak az drágább. [link] Mellette azt sem látom, hogy miket tud. Elvileg az a jó, aminek van két vákuum fokozata (nedves cuccra, meg nem arra) ezen túl pedig sima és turbó. A Proficook-nál ezek variálhatók attól függően, hogy mihez kell. Mondjuk a nedves cuccoknál esetleg bejön az is, ha lelógatod a konyhapult szélén vákuumozás közben.
Ha keresel, akkor legalább 0,8 bar-os legyen, a 0,7 már nem az igazi. Nem véletlenül az összes olcsóbb 0,7 bar-os.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #6432 üzenetére
Proficook PC-VK 1080 [link]
-
törölt tag
Reméljük idén nem marad el : https://www.programturizmus.hu/ajanlat-
szekesfehervari-lecsofesztival.htmlA mi alapreceptünk : 3:2:1
1,5 kg feldarabolt paprika
1 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 evőkanál sertészsír
2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál só
+ frissen "őrölt" bors.Ez a lecsók alapja. Aztán ezt lehet fokozni Fradi módra, mindent bele!
Ki mit szeret. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
BB topicban fólia linkelve, ti mit ajánlanátok fóliahegesztő gépnek?
-
-
válasz
Mr.Csizmás #6426 üzenetére
Kicsit nem árt néha. Amikor az első Wellington bélszínt készítettük párommal karácsonykor, megittunk egy üveg mazsola bort, másnap annyira meglepődtünk, hogy milyen szép lett és még a képek is jók lettek.
Azóta sem tudom hogy készítettem el a tésztát hozzá...
-
válasz
Digitalpimp #6424 üzenetére
Kolbásszal még nem is próbáltam, de biztos finom lehet.
És ez a füstölt paprika is felkeltette az érdeklődésem. Ezt a fajta verziót frissensült, ropogós héjú kenyérrel tudom a leginkább elképzelni.
-
Cha-b
senior tag
válasz
#49155328 #6425 üzenetére
1kg liszt
5dl tej
100g vaj
100g cukor
20g só
2db tojás
1 budafoki élesztő+ tojás a kenéshez
Vaj felolvaszt, bele a tej és cukor kézmelegre melegít.
Élesztő felfuttat benne.
Többi hozzávalóval kidagaszt, utána kb. Duplájára keleszt. Bucizás 150g/db, 10 perc kelesztés utána tojással leken, 10 perc pihi megint leken szezámmaggal megszór.
Sütő 170 fok 15 perc 145 fok 10 perc -
válasz
krizmo_ #6421 üzenetére
Szalonna zsírja vagy valamilyen egyéb olaj/zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma (kevés, hogy ne vigye el nagyon az ízét), tv és egy kis csípős paprika (zöld hegyes vagy bogyiszlói), paradicsom (héját lehúzzuk), gyakran kerül még bele cukkini/tök, só, néha kis fűszerpaprika. Nokedlivel esik a legjobban újabban, ekkor a végén főzünk a lecsóba kis virslit is.
-
Lecsó csirkemellel, és rizzsel
Recept:
Ízlés szerint hagyma, paprika, paradicsom és só.
A felszeletelt hagymát odateszem pirítani, majd a paprikát is hozzáadom, ha kicsit megpirultak mehet hozzá a paradicsom. Amíg fő a lecsó sütök néhány szelet csirkemellet, amit sóval, borssal, és a végén egy kis fokhagymával fűszerezek. Közben a rizst elkészítem...Egyszerű, elronthatatlan, és nagyon finom.
Kinél hogy készül a lecsó, mi kedvenc recept?
-
válasz
krizmo_ #6417 üzenetére
Pécsett jártam 2001-2002 körül Pizza Hutban, bezárás előtt pár héttel. Ki voltak már fogyva valami alapanyagból, így végül Hawaiit kértem, életemben először ettem vastag tésztásat és ananászosat.
Aztán azóta persze találkoztam a tényleg olasz jellegű vonallal, nagyon bejön az is (otthon is igyekszem klasszikus feltéteket tenni rá), de néha muszáj bűnbe esnem. De csak rendelve, mert párom kitagadna, ha ananászosat csinálnék otthon.Ketchupnál már teljesen más a szitu, pont úgy viselkedek, mint a pizzán ananász ellenesek az ananász kapcsán, belátom, hogy nem vagyok konzekvens.
-
-
válasz
perempe #6406 üzenetére
Szinte bármelyik részét jó egyben megsütni. A hentesnél lehet kapni malac combot szeletelve, olyat amiben benne van a csont(Frédi szeletnek is hívják), karajt is lehet egyben sütni, vagy pulled porkot.
A sütés végénél vedd le a fedőt és ilyenkor tegyél rá légkeverést, így megpirul majd, és nem lesz főtt íze.
-
-
perempe
veterán
válasz
perempe #6406 üzenetére
Legközelebb megpróbálom a Szoky köménymagos sertéssültje alapján.
-
perempe
veterán
Egyben milyen sertéshúst érdemes sütni? Hogy érdemes elkészíteni?
Én jénaiban szoktam fedőjével (~3 óra 150°C-on légkeveréssel), de inkább főtt hús jellege van. Ma pl. combot és egy kisebb megmaradt karajt sütöttem egyszerre.
-
válasz
krizmo_ #6403 üzenetére
Ugyanazok kerülnek bele, mint amit te is írtál, ez a naturabb verzió fogott meg humusz ügyben. Tahiniből és olivából lehet kicsit többet használok, de erre nem veszek mérget, több részletben szoktam hozzá adni, kóstolgatva.
Római köményesen még nem ettem, úgyhogy legközelebb kipróbáljuk úgy is! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest