Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Mi ezt szoktuk sütni a sütöbe link.
Proscutto helyett feketeerdo/ baconnel is ok:) de a pennys proscutto crudoval isteni. Sertés-marha darálttal még jobb.
A kérdés tudom hogy nem ez volt, de bedobom ha már téma a darált husi a sütöben. -
Ispy
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem látom az ellentmondást...
-
btraven
őstag
Valaki sütött már darált húst sütőben? Lehet magában is? Vagy mi az ami minimálisan kell hozzá?
Az lenne a cél hogy minél könnyebben megrágható legyen. Azért nem sütnék sima húst. -
body007
addikt
válasz
j.bravo
üzenetére
Az enyémbe 1 kg tuti elfér azt már próbáltam. 3x 10 perc kell a "gagyi/olcsó" mirelit krumplinak - szünetekben meg kell "rángatni" (forgatni), a drágább krumpli gondolom jobban elő van sütve, az hamarabb megvan.
Nekem konkrétan ez van: BlitzWolf®BW-AF1
Mióta megvettem a "rendes" sütő nemsokat ment
-
-
perempe
veterán
Co-op sprotnit vettem, fekete doboz, klasszikus íz + 160g/96g van ráírva, ill. paradicsomos, egész, ezzel ellentétben 2cm-es darabokból van belőle valamennyi, óriási csalódás.

Összetéveszthető vmi régi konzervvel, ami tele volt hallal ugyanabban a méretben.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Olajsütőben (krumplisütéshez) ki milyen olajat használ?
-
-
Ispy
nagyúr
Túrófánk
500g túró
250g liszt
100g porcukor
3 tojás
12g sütőpor
Csipet sóA túrót kikeverjük a tojással és a cukorral, beledolgozzuk a lisztet, sütőport, sót. Pici golyókat csinálunk és kisütjük. Arra kell figyelni, hogy hirtelen felpuffad és kb 40mp alatt kész is, iszonyat gyors cucc.
Én ennek a felét csináltam most.
-
ladybug
őstag
Minap vettünk egy Ikeas Hotdog party készletet. Mivel hárman vagyunk a 32 db hotdog lassan fogy.
Azon gondolkoztam, hogy mit lehet a virsliből készíteni.Mivel nagy leveses vagyok és ebben a hideg időben jólesik egy finom lélekmelegítő, a frankfurti levesre esett a választásom.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 1 nagy fej hagyma
- 3 tenyérnyi nagyságú krumpli
- 1/2 kelkáposzta (tenyérnyi méretű)
- 2 sárgarépa (én teszek bele
)
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- kömény
- 3 db virsli
- 1/2 pohár tejszín
- 1 ek lisztA hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Olajon a fokhagymával együtt üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a megpucolt, apró kockákra vágott krumplit és répát. Hozzátesszük a vékony csíkokra vágott kelkáposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük és miután felforrt, 40-45 percig főzzük.
Beletesszük a karikákra vágott virslit és 10 percig főzzük. Végül laza habarást készítünk a lisztből és tejszínből. Belekeverjük a levesbe és 1-2 percet főzzük.
Kész is. Jó étvágyat. -
Az éppen nincs... De sajttortát tervezek a hétvégén... Az sem igényel nagy energiát és elég fancy...
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom, olyan desszertes állapotban vagyok, valakinek egy jó kis túrófánk receptje nincsen?

-
-
j.bravo
addikt
köszi! A frissebb hsz-ek szerint is ez elképzelhető hogy user error, mindenkivel előfordulhat. Ha az edény hibája, akkor se sanszos hogy típushiba.
A Te Sparban vásárolt darabod milyen márka/fajta?
A Luminarc szép. Ha nem lett volna adott egy szintén elég egyszerű, de jól kinéző sima fehér, kissé hullámos szélű készlet, olyat vettünk volna. Vagy fogunk venni ha ezt elkezdenénk törni (bár vagy 15 éve jól bírja) -
Ance
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekünk is van ez a Luminarc. Mi is szeretjük. Most a Tescoban van egy új Luminarc. Nagyon szép színekben, néha leárazva. Abból vettem most. Nagyon kis helyet foglalnak és a mosogatógépben is jól pakolhatók.
A sötétkék, világoskék és bordó az. Ott van viszonyításként a fehér és a füst színű Luminarcból pár darab.
-
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Angolul keresve találtam egy perverz jelentést, de eddig még nem hallottam róla.
-
Digitalpimp
senior tag
Azt tudjátok, hogy bizonyos helyeken a szlengben mit jelent a "svéd húsgolyó" kifejezés?
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
Van az úgy, hogy valamiből jobb a kemény.
Ezzel csak egyetérteni tudok.

Ha már a kemény dolgok előjöttek, nincs valami tuti recept kakaós csigához? Sajnos nekem a bolti jön be a legjobban, a kelt tésztás annyira nem, a leveles tésztás már jobb, de az meg nagyon szétesős...szóval ilyen bolti csigatésztát szeretnék, amit akár ilyen ropogósra is lehet sütni.
-
Ispy
nagyúr
Svéd húsgolyók
Hozzávalók:
60 dkg marhahús (és sertés-marha vegyeset használtam)
2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
1 darab tojás
negyed tk szerecsendió
negyed tk szegfűszeg
negyed tk fahéj
só
bors
olaj a sütéshez (2-3 evőkanál)
pici tejBarna mártás:
5 dkg vaj
3 ek liszt
5 dl alaplé (marha, de én most zöldséget használtam, kockából)
1 dl tejszínElkészítés:
A kenyér héját levágjuk és rádobjuk a lereszelt vöröshagymát a levével együtt, esetleg egy kis tejet még rá lehet önteni, hogy a kenyér átázzon (de ne tocsogjon) és pár percig hagyjuk állni. Utána mindent összegyúrunk, mint egy fasírthoz és dió nagyságú golyókat formázunk belőle. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és szépen megpirítjuk a golyók minden oldalát. A kész golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd az egészet betoljuk a 200 fokos sütőbe 20-35 percre (attól függ mekkora golyók lettek) és készre sütjük.
A serpenyőben visszamaradt cuccba dobjuk a vajat, felszedjük vele, majd mehet bele a liszt és kicsit pirítjuk, hogy színt kapjon, majd felöntjük az alaplével, lassan folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. 10 percig főzzük, hogy sűrűsödjön a mártás, majd mehet bele a tejszín és kész. Aki akarja itt még lehet kicsit sózni.
-
j.bravo
addikt
#7032 Ance:
Köszönöm a részletes választ!
1. jól értem, a külső oldalon hagy csak nyomot a nyél csatja? Az kibírható lenne.
2. Az alsó réteg alatt szintén a külső, a serpenyő alján levő (tűzhelyre felfekvő) réteget érted? Ha igen, azt jó eséllyel nem típus-, hanem inkább egyedi hibának gondolnám.Sparba ritkán járok (bár nincs nagyon messze, ha érdemes), nem vagyok képben - melyik/milyen edény volt a tavalyi akcióban?
#7030 krizmo_:
jól néz ki szerintem. Ez a fajta bevonat bevált nálad?#7031 body007:
Ez is jól néz ki, bár a 20kHUF a fájdalomküszöbön kissé túl van, illetve sajnos ennél is azt írják hogy kézi mosogatás ajánlott. Bár, lehet nézni úgy is hogy ha itthon mindenki tudja hogy 20k volt, akkor nem rakja be senki a mosogatógépbe, mert nem akarja a véletlenre bízni hogy esetleg megmakkanjon
szerk.: hmm, ha jól látom (egyelőre csak egy webshopot néztem) a Tefalból is nyél+edény együtt már szintén 20k körül lenne. Hmm.
-
Ance
őstag
válasz
j.bravo
üzenetére
Én most éppen ebből vásároltam be és tesztelgetem. Egyelőre jónak tűnik. [link]
Ami hibákat írtak róla:
1. Megsérül, ahol kapcsolod rá a fogantyút. Ez igaz, mert már van nyoma. Az más kérdés, hogy ez miért számítana a főzésnél. Majd kiderül. Egyelőre nagyon apró kopás van.
2. Volt akinek levált az alsó réteg róla. Ez szomorú dolog lenne. Viszont akinek levált, azt mosta ugyanilyenre cserélte, mert nagyon elégedett volt vele és 2 év után vált le napi használattal, így fogyóeszköznek tekinti.
A titanium fusion alá nem mennél ezekből minőségbe. Van egyszerűbb 1 darab és nagy a különbség.
Szóval egyelőre jó, de még túlzottan újak (fél éves) a konkrét véleményhez. A múlt évi Spar-os akcióban vett kis edénykém, az mindig a mosogatógépben köt ki és semmi baja eddig, de az ugye emberi áron most nem beszerezhető. -
body007
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Az kerámia bevonatos alu, nem?
pl. ez hasonló: BergHOFF Scala kerámia bevonatos serpenyő 32 cm
Mindig is szerettem volna egyet - tesoméknál hollandba láttam nagyon jókat. Na, megisvan mit kérek karira

-
j.bravo
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
A tapadásmentést áthúzott betűvel akartam, csak elfelejtettem
Ma pont megsikáltam kicsit oldschool hyperdol súrolóporral, és nem fotóztam le előtte
Újonnan ugye szép, már-már csillogó (de a rozsdamentes acéltól eltérően/kevésbé), és ez elég jól megmarad ha csak kézzel mossuk.
A mosogatógép után (gondolom attól függően hogy milyen egyéb szennyeződés, kajamaradék vagy kifolyt zsiradék volt az adott helyen) matt szürke, szürkésfehér illetve itt-ott kicsit sötétebb szürke lett.hasonló (csak cifrább) mint a szegecsnél, illetve ahol egy kis alu csonk összeköti a serpenyőt a műanyag nyéllel.
krizmo_: a jól beavatott vas wok illetve oldschool palacsintasütő tapadásmentes rétege (amit kvázi a ráégetett zsír/“koksz” ad) már bőven elegendő lenne, de tény hogy egyrészt ehhez azért kell zsiradék (nem akkora tragédia), másrészt tényleg csak kézzel mosogatható, továbbá nem lehet benne paradicsomosat vagy más savasat főzni mert feloldja a réteget
Rousdamentes acél serpenyőben 15-20 éve nem tudtam leragadás nélkül sütni - ezek fejlődtek azóta? Vagy csak kevés volt a zsiradék?
Kerámia-, vagy kő/műkő (bevonatos?) edényt próbáltatok már?(lehet hogy teflon bevonatos rozsdamentes acél lesz a legközelebb a kívánthoz? Már ha van ilyen…)
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Üdv,
Szűrőben átmosom a basmati rizst, majd megpirítom egy kevés olajon, és felöntöm dupla annyi vízzel, mint a rizs mennyisége (1 bögre rizs, 2 bögre víz) és megsózom.
Közepes hőmérsékleten szoktam pirítani és főzni, miután felöntöm vízzel fedőt teszek rá, és magára hagyom, amíg meg nem fő, ha megfőtt fellazítom kicsit és tálalom. -
válasz
j.bravo
üzenetére
Üdv,
Nagyon jó kérdést tettél fel, mert egy ideje már tervezem a serpenyők cseréjét, de nem tudom milyen legyen. Sajnos, maradéktalanul egyikkel se vagyok megelégedve, amiket eddig próbáltam.
A leginkább egy Bialetti serpenyő vált be, de azt Olaszországban vettük, és nem is láttam ilyet itthon, de azt meg mosogatógépbe nem lehet tenni az említett alumínium miatt. Annyira én se vagyok oda a teflon bevonatért, de tapadásmentes, ellenben a vasserpenyővel, amibe nagyon sok zsiradékot kell tenni, ha abban készítesz valamit, a zománccal szintén ez a gond, valamit azt indukcióson se lehet használni. És amit még nagyon utálok, hogy egy idő után mindegyik serpenyőnek púpos lesz a közepe, pedig nem melegítem úgy, hogy nincs benne semmi.
-
j.bravo
addikt
Üdv a topik közönségének!
Belefér nem recepttel, hanem konyhai technológiával (érintőlegesen) kapcsolatosat kérdezni?
Tudtok olyan serpenyőt/típust (saját, vagy legalább családon belüli tapasztalattal lenne a legjobb) ami tapadásmentes nem leragadós, és mosogatógépben biztonságosan tisztítható?
Ha tapadásmentes bevonata van, akkor külön pluszpont ha az relatíve strapabíró.Háttérinfó: itthon valaki
(nem én, illetve nem én kezdtem, bár amikor már mindegy volt, rászoktam én is) rendszeresen beteszi a mosogatógépbe az alumínium serpenyőket, amik a nem festett részeken (alul) a gépi szerek erős lúgja és a magas hőmérséklet kombó miatt megszűnnek szép nyers alu színűek lenni, és sötétszürke/fehér/egyéb színeket kapnak. Elég szarul néznek ki.
Továbbá valaki
gyakran villával nyúl a teflonos serpenyőbe a szelet húst/cukkinit megfordítani, és bár óvatos, nem sikerül eléggé vigyáznia, sérül a bevonat.Egyelőre nem tudom biztosra, mennyire kell aggódnom afelől hogy esetleg nem kifejezetten egészséges a sérült teflonbevonatos serpenyőben sütni, vagy hogy a serpenyő alján azok az alumíniumvegyületek rámosódnak a többi edényre.
Azt sikerült keresztülvinnem, hogy a rendesen beavatott vas wokot csak kézzel mosogassuk, de a serpenyőkkel illetve fakanalakkal/lapátokkal kapcsolatban még nem értem ezt el.
Láttam, van olyan webshop ahol pl a Tefal egyes termékcsaládjai mosogatógépben moshatónak vannak jelölve, de nem láttam fotót az edények aljáról, illetve nem próbáltam ezeket. Ha Nektek van tapasztalatotok vele, és bevált, akkor felírom mint egy lehetőséget.
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Pont most ültem le a géphez hogy írjak róla, de megelőztél
Én is kértem, hogy számolj be róla, de ma Veresegyház felé vitt a sorsom és beugrott az új pékségébe, vettem egy csomó mindent, illetve belelapoztam a könyvébe és tényleg jó, remélem a gyermekünknek is tetszeni fog. -
body007
addikt
Tegnap kipróbáltam egy (nekem) új sültkrumpliszószt. Nagyon sültkrumplis vagyok, minden este enném - persze zsiradék nélkül airfryer-ben sütve és minden nap más feltéttel / szósszal

Ez egy (a) belga szósz (ha minden igaz):
1 rész ketchup - ami igazából paradicsom szósz, püré kellene legyen
2 rész majó - házi (de megteszi pl.: a hellmanns is ha nincs kedv házit gyártani)
Én most úgy csináltam, h 3 + 6 evőkanál elosztásban, ehhez:
2 nagyobb gerezd fokhagyma áttörve
1 teáskanál balzsamecet
fél teáskanál chili por
A hozzávalókat összekevertem, + só, bors és kostolás (mehet bele még ecet, csípős kinek mi)És lehet is tunkolni bele a krumplit, virslit, kolbászt
-
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Kicsit elbeszéltek egymás mellett, a rizsfőzős és a serpenyős metódus nem konkurensei egymásnak, más eredményt adnak.

Itthon főleg rizsfőzőben készül a rizs (ragus, szaftos ételek, távol-keleti kaják), de sült mellé pl jobb szeretem a piláf módszerrel készültet, akkor én is inkább pirítok meg felöntök 2x vízzel.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A serpenyőbe is csak oda kell tenni, és hagyni, hogy megfőjön, tudsz közben mást csinálni. Ellenben a serpenyő mehet a mosogatógépbe, de a rizsfőzőt el kell takarítani, legalábbis én elszoktam a gépeket miután használom őket kívűl-belül.
Valamint, eddig akármilyen rizsfőzőbe készült rizst láttam mindegyik összeragadt, nem volt pergős...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor most főleg pépes ételeket tudsz csak fogyasztani. Szerencsére levesszezon van, így sokféle krémlevest készíthetsz.
)?

Akkor, amikor túl magas fokozaton használtam az indukcióst... 2 serpenyőnek is lekapta az alját mire rájöttem, hogy nem kellene...