Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- OLED TV topic
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Top cat #11849 üzenetére
Hát ha áztatod pár órát és megszívja magát akkor valóban. És nem ezekre az ikeás vackokra gondoltam - amik ~1 cm vastagok, azokat állandóan széttörőm - hanem a normális ~3 centisekre (még a múlt rendszerből maradtak rám, ilyenek vannak otthon), azok nem vetemednek sehová
Van egy ilyesmim is csak ettől sokkal szebb, lilás árnyalatú fából:
De ilyesmi is megteszi:
-
forras2
őstag
válasz
Top cat #10989 üzenetére
Nahm, most egész jóra sikerült... Kicsit langyosabbra melegítettem a tejet, bele a kiskanál cukor, meg az élesztő, bár csak utólag vettem észre, hogy ez az élesztő 11 grammos, a másik 7 grammos volt csak, meg 1 kiskanál sót tettem a lisztbe, elkevertem, úgy ment bele az olvasztott vaj, meg az élesztős cukros tej, és most szépen megkelt
Kinyújtottam, ízesítettem, feltekergettem őket, és most a tepsin hagyom 1 kicsit, hátha nyújtás után megpuffadnak még 1 kicsit sütés előtt...Köszönöm a segítséget, talán sínen vagyok
-
forras2
őstag
válasz
Top cat #10986 üzenetére
Mikrózom... 300 watton 1 perc a tejnek, nem mértem hőfokot, de épp hogy csak langyosnak érzem újjal, ebbe teszek 1 kiskanál cukrot, amit elkeverek benne, utána 1 csomag instant élesztőt, ezt is elkeverem, és utána öntöm a sós liszthez, nem szoktam megvárni, hogy felfut-e az élesztő, vagy nem.
Sajnos nem volt időm vasárnap óta gyúrni, de most neki állok, kipróbálom hogy a tejben felfut-e az instant élesztő, meg kipróbálom só nélkül, és legfeljebb sütésnél szórok a tetejére 1 kis sót, hogy azért íze legyen
Meg agyalgatok 1 kis ízesítésen, pirított vöröshagyma, esetleg 1 kis zöld fűszer... -
Nikaré
őstag
válasz
Top cat #10986 üzenetére
Pont erre gondoltam!
Olyan kevés vizet (folyadékot) kell
hozzáadni, amit gyorsan meg lehet melegíteni, de soha sem mikrózom.Az én módszerem az, hogy a sót, cukrot először feloldom a vízben (folyadékban), ez után a liszt kerül bele és ennek a tetejére teszem az élesztőt.
-
totron
addikt
-
xavix13
őstag
válasz
Top cat #9618 üzenetére
Nincs fényesebb hely, a ház tájolása miatt, tetőtér, terasz nélkül. A konyha/nappali ablakba van, de déltől, télen már 11től sem esik oda közvetlen napfény, másik oldalt meg a szobák vannak de azon a nyugati oldalon még rosszabb a helyzet, főleg hogy ott még szembe házak is takarnak a nap útjában amikor ilyen alacsonyan jár télen.
Mindegy, majd szerzek egy újat, több tapasztalattal, megpróbálom jobban bokrosítani majd, meg amúgy is kezdett túl nagy lenni. Egyébként azért is gondolok a fényhiányra, mert egész élete során, amúgy felfelé igyekezett, az alsó levelek rendre odalettek. Szerintem az is a fény hiány miatt, egész fás szára lett és a teteje nőtt mint fene mindig.
Kicsit alacsonyan van a cserép, az alját sokszor így sem éri fény, mert az ablak pereme alá esik jóval.
Mindegy 500 ft-ból majd egy évig kiszolgálta a teljes rokonságot, nem volt rossz deal így sem. -
#82860288
törölt tag
válasz
Top cat #8090 üzenetére
Ööö...*gyorsan megnézi a zacskót* igen, instantra gondoltam.
Próbálok rájönni mit rontok el az élesztős kenyérnél. Bár ameddig eljutottam a sütésben nem rossz, de nem mindig konzisztens.
Zsemlénél rosszabb, az elég sűrű, a kenyér nem annyira, de 2 vékonyabb szelet is bőven elég egy szendvicshez, de az meg nem elég nagy méretben.
Próbálok egy kicsit könnyedebb kenyeret sütni, de sajnos nem mindig vagy akkora mértékben emelkedik meg, mint amit a videók alapján várnék.
Bár elég kis mennyiségű liszttel szoktam kísérletezni, 20-30dkg-al csak, de nem tudom mit rontok el.Köszi neked is.
-
válasz
Top cat #7659 üzenetére
Nem volt mellé jó nagy bab….
Holnap porkettát készítek. Egyszer csináltam szuvidálva, az nagyon rossz lett, mert nagyon zsíros maradt, most az eredeti módszerrel. Kíváncsi leszek. A húst ma előkészítettem, befűszereztem, összekötöttem, holnap reggel megy a sütőbe napozni.
Most azon töprengek, vajon mi a jó megoldás. Az összetekert húst úgy betenni, hogy a vágat alul legyen, így ki tudjon folyni belőle a szaft és a zsír, vagy ne, hogy benne maradjon.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Top cat #7177 üzenetére
mondjuk a plus kártyára van kékpenészes sajt, nyam nyam
-
-
válasz
Top cat #6464 üzenetére
Te ma nagyon kötekedsz velem.
Itt érdemes nézelődni, és keresni olyan helyet, ami közel van, a szedés remek családi program, és jó kis testmozgás, de venni is lehet: Szedd magad, Gyümölcsvadász.
-
#73959936
törölt tag
válasz
Top cat #6393 üzenetére
topictárs valsz. elírta a hivatkozást.
-
perempe
veterán
válasz
Top cat #6295 üzenetére
Elek Zoltán csatornája könyvjelzőzve.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Top cat #4668 üzenetére
Én arra gyanakodnék, hogy már nem zár jól a hordó, és szökik be a levegő. Esetleg le lehetne ragasztószalagozni. Az is lehet, hogy nem mostátok elég tisztára miután elfogyott a savanyú. A forralás, amit a kolléga ír nem hülyeség. Még amit lehet tenni, hogy kevésszer vesztek ki belőle többet pl egy vödörbe. Érdemes csökkenteni, hogy hányszor nyitjátok fel. Levet lehet utána tölteni ilyenkor, hogy kisebb legyen a légtér a savanyú felett. Lehet még növelni a tartósítószer mennyiségét. Nagyjából ennyi.
-
Essejó
veterán
válasz
Top cat #4672 üzenetére
Igazából a vizet sem forralom zubogosra olyan 70°-ra melegítem és pár percig höntartom, az már elég a csirátlanitáshoz. A borként csak akkor mikor már langyosra hűlt. A többi füszert viszont belerakom a vízbe, kaprot nem szoktam az ecetesbe tenni.
Vagyis de, viszont csak a kemény szárát, és nem sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Mohs EVO kerámia védelem (50 ml)
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- KARCHER Akkumulátoros magasnyomású, vízfelszívős mosó kiegészítőkkel
- iScooter i9 elektromos roller, ÚJ (0km-es) 2025. évi modell, 30km/h maximális sebesség, 350W
- Fiorenzato AllGround eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest