- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Eleglide C1 - a középérték
ma Szintet lépett az Eleglide, az egyébként egész korrekt M2 után a C1 sokkal komfortosabb közlekedésre alkalmas.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hali
Sült kajákról olaj lecsepegtetésre van bevált megoldás a papírtörlőn kívül? Ilyen tálca jó lehet? Használt olaj leadás lenne a cél.moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Szabipék féle lekváros bukta.
Ez megtartós recept lesz, jóféle bolti baracklekvárt tudtok ajánlani? Úgy lenne az igazi.moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ajvár, hideg/melegszendvics krémnek, de jó lehet sok minden másra, argentin chimichurri fűszer ment rá még pluszba a videóhoz képest. Nekem ez hiánypótló mert már leszoktam a sok gyári konzerves krémről, ez viszont húsmentes és még finom is
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Tud valaki valami jóféle sajtkrémet, bundáskenyér felturbózásra?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Mai teszt
[Medvehagymás-sajtos csavart]
Aldis sajtkrém ment bele, megtartós recept. Könnyű, puha, finom
Egy lap lett véve abból lett ennyi, így holnap venni kell még egyet a maradék töltelékhez.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #7835 üzenetére
Barátnőm ütötte össze, ez volt a recept.
Pár napja csinált először kalácsot, annak meg ez volt a receptje.
A mostaniba raktunk plusz cukrot hogy édes legyen, ez jobb is lett.
Köszi a Rexus tippet úgy látom jó cuccaik vannakmoto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Van egy ilyen recept ez alapján lett sütve ez a kenyér, de csak sima lisztből. Kérdés mi ez a "Forró gőzös sütőben 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük." Mitől lesz gőzös? A másik hogy mitől lesz puha a kérge? Ennek elég kemény lett így első körben.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
200 Fokra volt előmelegítve, és úgy 40 percig sült. Akkor még víz a sütőbe és vaj+tej Köszi
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Formakenyér ami kívül belül puha szinte héj nélküli, a harmadik recept csak olyan lett mint amit kerestünk. Melóhelyre szendvicsnek való ha valaki ilyet keresne, nem a most menő rusztikust Már csak egy nagyobb formát kell hozzá beszerezni mert ebbe nem fért bele
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Lereszelt kókusz az kb ugyanaz mint a bolti kókuszreszelék? Kókuszkockára jó lesz?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8113 üzenetére
Nem olvastam utána csak most elgondolkodtam ezen a kovászon.
Ebben a leírásban: "4. naptól a 9. napig ugyanígy kell etetned. Ugyanígy=4. pont ismételgetése még 5 napig? Ha elértünk a 9. napig akkor 450g lisztből van 100g kovászunk amit élesztő helyett rakok a tésztába, jól tippelek?[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8124 üzenetére
Tehát ha 10. napon megvan a sütő kovász, akkor be a hűtőbe ahol eláll, ha meg mondjuk hetente akarnék sütni belőle valamit, akkor előtte etetni 1-2 napig, majd 50g vissza a hűtőbe a következő sütésig? Ez gyakorlatilag egy hűtőben bármeddig eltartható élesztő helyettesítő anyag?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Nálam meg a 3. nap után már csak vizesedett, most már kidobom mert nem lesz buborékos lehet a hőmérséklet csökkenés miatt.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Azt honnan lehet tudni mikor működik már a kovász? Ha van már 10 napos akkor kész, vagy ki kell próbálni és kiderül?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8251 üzenetére
Köszi majd kipróbálom, mindenesetre a sütés teszt nem lett rossz elsőre, ez egy tök alap összekavarós recept csak a dagasztógép ment össz 10 percet, aztán 5-6 órát kelt és ennyi, a mi formakenyér elvárásunkat hozta, ha egy kicsit kevésbé lenne gumis érzetű az még egy plusz lenne. A kovász rozs, a többi kenyérlisztből van érdekes tepertőre emlékeztető aromája lett.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Hűtőből kivéve és aztán kis idő múlva megetetve a kovászt mennyit érdemes várni min/max, hogy tésztába rakjuk van erre valami szabály?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Ennek a hűtőben kelesztésnek egyébként mi a célja?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
-
fradi81
veterán
Az nem volt, annak mi a célja? Mindegy hogyan hajtogatunk? A sziromhajtogatást láttam utoljára egy videóban az jó ide?
Nem volt leírás, csak hogy mit rakott bele:
22 dkg tk.búza
10 dkg bl80
75 g kovász ( madre )
25-26 dkg víz
8 g só
Ezt növeltem meg kb 30%-al meg én full bl80-ast használok rozskovász mellett.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Van arra valami szabály hogy a kovász mennyire kell folyós legyen? Nálam nem az, ez lehet probléma vagy lényegtelen? Esetleg a rozsliszt miatt ilyen szárazabb? Ugyan annyi vizet és lisztet adok hozzá mindig, vagy kicsit még több vizet is és mégis.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8383 üzenetére
Értem köszi. Megcsináltam szabiféle formakenyeret de lett egy olyan gond hogy kifutott a tészta a formából egyrészt mert kicsi volt másrészt mert elaludtam és hagytam tovább kelni Ilyenkor ha hűtőbe raktam volna éjjelre, reggel meg ki, utána is megkelt volna ilyen szinten?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Kovászból van minimum mennyiség amit berakok a hűtőbe vagy akár 1 gramm is feletethető 1 hét múlva? Átetetném fehérlisztre a rozst, de abból is kéne tartalék ha megnyekkenne az új.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Csináltam egy jó kis buborékos pizzatésztát, egy napot hűtőzött aztán kelt még pár órát, de mire pizza alak lett belőle el is lett rontva. Hogyan lehet ebből egyszerűen pizzát formálni? Mert egyrészt valamennyire azért ragad is meg a bunborékok is jó ha megmaradnak. Olajos kéz/felület az nem ajánlott?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
Amikor így szétválik a kenyér annak mi lehet az oka, rosszul lett kialakítva a forma?
moto g72, Ninebot d28e