Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz bluyoo #38915 üzenetére

    Amennyire én tudom a TRIM egy parancs, amit az OS tud kiadni az SSD-nek, hogy törölje azokat a memóriaterületeket, amiken olyan adat található, amit már felülírhatónak jelölt meg az OS, csak nem nullázott ki, mert az időbe telik és HDD-knél totál felesleges. A flash chipet viszont mindig törölni kell újraírás előtt, így jobb ha üresjárati időben teszi ezt meg a vezérlő, nem rögtön újraírás előtt.

    A Diskkeper software is valami hasonlót csinál. Kinulláztatja az SSD-vel azt a memóriaterületet, amin törölt adatok vannak.

    Ez legfeljebb redundáns, ha az OS és egy software is csináltatja, de nem tud "összeakadni". De fogalmam sincs, hogy az OS-nek mi alapján jut eszébe ezt elvégeztetni (folyamatosan minden filetörlés után vagy időszakosan és akkor milyen sűrűn...), lehet hogy ez a software sűrűbben csináltatja, így érdemes fent hagyni, ha maximalista vagy.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák