Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
Aktív témák
-
RPZ
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy OCZ Agility 3 60G-s SSD-t. Mellékelem a teszteredményeket. Az írás oldallal tökéletesen meg vagyok elégedve, az olvasás oldalon a 4k és 512k is frankó, viszont a 4kqd32 és a szekv. azok lehetnének a duplái is a kapott értékeknek! Lehet ezzel valamit csinálni? Illetve számítana ez vmit a rendszerműveletek, programbetöltések gyorsaságában érzésre?
A környezetem a következő:
proc: Phenom 2 x4, lap: Asrock 770 Extreme3 -> sajna Marvell vezérlővel
Eddig IDE módban ment a rendszerem, de váltás előtt átállítottam minden Sata portot AHCI-ra. Meg is jelent a Marvell vezérlő az eszk.kezelőben. Ezután Diskeeperrel töredezettségmentesítettem, míg alig maradt már töredezett fájl, majd Paragon migrate to SSD-vel átmásoltam az oprendszert (W7 x64). FW: gyári 2.15. Természetesen Sata 3-ba dugtam a tárolót.
Töredezettségm. kikapcs, de mást nem nagyon akarok állítani, mert gondolom tök fölösleges.Tökéletesen, hiba nélkül megy a rendszer, és jóval gyorsabb is minden, kellemes használni, de azért nem vagyok teljesen hasra esve: én mindig hibernálok, mert bekapcsoláskor ott akarom folytatni a programokkal, ahol abbahagytam. Ez 50 sec helyett most konkrétan 40 sec lett, tehát szinte semmi gyorsulás. Valószínűleg itt számítana a szekvenciális sebesség, mert 4 gigát kell kiolvasnia és a Ramba töltenie! Rendszerindítás kb 33 sec alatt megvan (eddig ez 80 volt), plusz kb 8-10 sec-et szöszöl pár alapból induló programocskával. A programbetöltések szuperek, de nem olyan "azonnaliak", mint ahogy idealizált elképzeléseim szerint lehetne (pl. itt a jóembernek 33 sec alatt elindul a rendszer és még 150 program is!!! ->http://www.youtube.com/watch?v=8wQ26kzelB4 ) Ez miért van?
Utolsó kérdés: mi van ezzel a Trimmel? Jól átolvastam/kerestem a topikot, és egyszer már veséztétek, de akkor csak annyi derült ki, h nem tudja megmondani egy program sem biztosan, h megkapja-e az SSD a parancsot. A disabledeletenotify 0, de ez kb. semmit sem jelent, a HDD Sentinel azt írja, h le van tiltva, és gondolom ennek okán (???) a teljesítményre is 80%-ot ír. Szóval a már kezdetektől is legfontosabbként emlegetett Trimről nem tudhatom, h működik-e vagy sem. Ez nem túl jó dolog. Van esetleg fejlemény ebben a témában, vagy nem lehet mit tenni és le kell ...-ni?
Előre is nagyon köszönök minden választ!
Aktív témák
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest