Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Bluetooth hangszórók
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Gaming notebook topik
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
Aktív témák
-
GreenAtis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És jó nekem ez a tömörítés? Ha kikapcsolnám nem lenne még gyorsabb? Egyáltalán lehet ezt tömöríteni?
Az Intellel nem volt ilyen gond azt csak beraktam felraktam a rendszert terminálba egy paranccsal bekapcsoltam a TRIM-et és azóta is hasít szépen, mondjuk az nem ilyen SandForce-os vezérlőt használ.
Jah meg tényleg köszi mégegyszer, már elszoktam a Windows-tol és nem tudok mindent fejből.
-
GreenAtis
tag
Nah akkor csak a CDM beállítás szívatott, mondjuk egyéb esetben nagyon gyors volt a rendszer, mondjuk még mindig nem olyan gyors mint a másik gépemben pedig annak az alaplapja csak SATAII-t tud abba egy Intel 510 series 250gb SSD van. az a rendszer stabilan 300/300Mb-ot tud.
Nah szóval ezt produkálja valójában a cucc, ami így már szimpatikus:

Mondjuk az ha az ATTO eredményeit nézem akkor nekem kicsit fura hogy 568mb-os olvasás is van és a gyártó által ígért maximum az 525mb, de az hogy több nem zavar, még az sem ha kevesebb, csak azt volt szar látni hogy felét meg negyedét tudom mérni annak mint amit tudnia kellene. Hülye emberi természet a gép meg gyors volt meg minden.
Nah nagyon köszi a segítséget, meg a felvilágosítást.
-
-
GreenAtis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1 menet és max 500mb-s eredmény:

Szerintem ez akkor is kevés egy OCZ Agility 3-tól.
-
GreenAtis
tag
Közben újraraktam a Windowst és csak az itteni ahci drivert raktam fel, de a gép mit sem változott, jó annyit hogy a HDD élményindexe felment 7,9-re. Amúgy most ezt produkálja:

Valakinek valami ötlet?
-
GreenAtis
tag
Közben leszedtem egy HD Tune Pro-t és abban elkezdi olvasni a SSD-t ilyen 250mb-al majd leesik 150re, és utánna beál 400környékére, de néha visszaesik egy kicst 200-ra. Windows élményindex 7,8. Most akkor mi van? A Crystal Disk Mark miért hoz ilyen szar eredményt? Irási tesztet meg nem tudtam nézni mert a HD Tune valami miatt nem engedi azt mondja előtte szedjek le minden partíciót.
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Hi. Hogy érted hogy az SB-t is? Eredetileg felraktam az alaplaphoz adott driver, azzal a Sentinel azt irta hogy nem megy a Trim, azt letöröltem hagytam hogy a windows-os legyen rajta, azzal már azt írta hogy megy a Trim de ilyen lassú volt vele, aztán leszedtem a első hozzászólásban lévő Driver-t azzal már nincsennek külön megjelenítve a csatornák, és meg megy vele Trim is, de lassú ugyanúgy. Szóval fogalmam sincs. Már azon is gondolkodtam hogy a Windows 7 Home Premium miatt van hogy az nem támogat valamit, és azért lassú, de gondolom ez nem lehetséges.
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Igen neki az volt a baj hogy nem AHCI-ban volt, de ez nekem nem áll fent, nekem abban van.
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Természetesen AHCI-ra van állítva, sőt van valami olyan a Bios-ban hogy AHCI Boot ROm vagy mi, és az is engedve van. mondjuk ez a telepítés idején nem volt engedve, csak simán az ahci, de mikor engedtem akkor sem lett jobb.
-
GreenAtis
tag
Üdv.
Ma végre megjött az uj alaplapom AsRock 970 Extreme 3, benne egy AMD Phenom II X2 555BE (4mag engedélyezve 4Ghz-n megy). Mellettük van egy Új OCZ Agility 3 60Gb SSD. Windows 7 Home Premium 64bit van fent a gépen. Felraktam mindent, de nem ment a Trim, erre leszedtem a AMD AHCI driver-t és utána a HD Sentinel már azt irta hogy minden rendben megy a Trim is. Ennek ellenére elég szarul teljesít az SSD Olvasás max 208Mb/s írás meg 78Mb/s (Gyári adat olvasás: 525Mb/s írás 475Mb/s). Olvastam a topik első hozzászólását és az ott lévő amd drivert felrakva megy a trim elvileg minden rendben, de az SSD ugyanazokat a siralmas értékeket hozza. Ami fura nekem hogy Eszközkezelőben az AMD SATA Controller (meg régebben a Windows AHCI vezérlő) tulajdonságainál az Általános fülőn Eszköz típusa: IDE ATA/ATAPI vezérlők ez szerepel. Mondta hawerom hogy nézzem meg a részleteknél az enumerátor menüpontot, és ott ugyanúgy PCI mint neki a notijában amiben semmi ssd semmi AHCI meg semmi ilyen nincs. Mi lehet a baj? Mit próbáljak meg? Miért ilyen lassú az SSD?
PLS help me!

-
GreenAtis
tag
Amúgy meg pont tegnap előtt csináltam egy gépet, mi bizonyítja hogy nem a múlté ez a probléma annyira, mert ez egy kis mini ITX-es gép volt E350-es AMD-vel, és ennél pl még ha felrakod az AMD driverét akkor a windows parancssoros lekérdezéssel igazolni fogja a TRIM működését, holott az marhára nem megy. Itt pl az a megoldás hogy AMD driver leszed, és microsoftost használ és akkor megy.
-
GreenAtis
tag
Van egy gépem amibe SSD van. Egy 32gb-os. Most windows 7 van rajta de feleslegesnek érzem mert ez a gép tulajdonképpen csak médialejátszónak van használva meg egy két játékra. Erre nekem elég lenne egy sima 64bites XP is, és akkor nem foglalna enyit maga a rendszer. A probléma a következő a gép egy 4 magos Phenom II proci van és hozzá egy AMD chipsetes alaplap (Gigabyte M52L-S3P), amit én eddig olvastam hogy XP-n csak intel chipsetes alaplapoknál lehet aktiválnia trim-et. Erre van valami megoldás, vagy tényleg csak intel-es alaplappal meg?
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest