Hirdetés

Aktív témák

• hesszan

aktív tag

válasz Fire/SOUL/CD #26870 üzenetére

igen ezt én is láttam, de van olyan BIOS is meg kifejezettem a VISTA-hoz való. (ezt irtam is fenn, hogy van 2 de nem merem lecserélni egyire sem)

SATA drivert te sem találtál a toshiba oldalán igaz?
    (én valahogy a 20linkre az alap tipusa alapján HTW2E találtam egyet ami alapján Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller van benne, és ehhez van driver is, még esetleg megpróbálom az xp telepítőbe belerakni)

bár ez alapján:
    http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB7B020R0000R01.htm
    meg sima inteles "Intel Matrix" driver kéne hozzá.

ma viszek haza egy külső vinyót, megpróbálok arra rendszert tenni, és remélhetőleg a héten még kapok kölcsönbe egy normál 80gb notebook vinyót, arra is megpróbálom.

előző hozzászólásra pedig, korábban már próbáltam, valami angol fórumon megtaláltam már:
    laptopon: CLEAN parancs kiadás után 5percig nem csinál semmit, utánna kiir valami hibát (már nem tudom mit) és a LISTDISK-re már nem talál semmit, illetve a sorban következő paranccsal sem tud mi kezdeni..
    ÁHH nagyon afelé hajlok, hogy besz*ptam a vásárlást...

amit még ki fogok próbálni
    - linux telepítés (hátha legalább azzal megy, és akkor szivok tovább a win-nel)
    - külső vinyóra / kölcsön vinyóra oprendszer, úgy hogy benne van az SSD, drivereket felismertetni stbstb, majd ghosttal SSD-re tenni
    - xp telepitőbe minden létező drivert beletenni és keresztbe tett újakkal imádkozni
    - bios frissítés (ettől félek)
    - felgyújtani, összetörni, emeletről kidobni, páros lábbal ugrálni rajta

#26871) samu74
    a linuxos tippet pont ma reggel kaptam. az meglesz
    XP-t legyártom (ha addig élek is) de még mindig nem tudom melyik drivert kell belehekkelni. A fene vinné el h nem találom a gyári telepitő cd-ket. legalább azon látnám h mi van, milyen típushoz való.

A reménysugár felcsillant. Eddig XP volt a laptopon. Gondolom én hogy ahhoz való biossal. (ezért nem megy a WIN7 telepités) Vista-s biossal kéne mennie? (Vista vagy win7 mind1) bár igazából a gépet nagyon megfogná szerinte a Vista/win7

Ezt a linket nézem fél órája:
    http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB7B020R0000R01.htm
    még bízok..

u.i. köszönöm a segítséget, a tippeket.

Aktív témák