- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Overlocker
veterán
-
HSM
félisten
Update: a memória továbbra is bejön, de sajnos gépbe szerelve (lehet a 90 fok forgatás hatására) de igencsak meleg, még alapjáraton is. Asszem valami hűtő nélkül inkább nem állok neki nyúzni.... Vagy vadászok rá egy hűtést....
Ja és a legviccesebb: valami a memóriánál cicereg, 1600@Cl7-en igencsak hangosan!!! Ez vajon a lap okossága, vagy a ramé?
A gépbe szerelve jöttem rá, hogy a rammal van összefüggésben, ezért már nem szedem ki....
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Szia!
Köszi a választ, hát nem semmi ramod van az biztos nagyon jól húzható CL7-ben
Én eddig jutottam az 1066-os Kingstonokkal, szerintem ez is elég jó eredmény. CL7-ben 1400MHz-ig jut, 1366-on prime stabil. CL9-ben alulról súrolja az 1600MHz-et, de sok értelme nincsen.
1.8v-t kapnak a ramok a biztonság kedvéért
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
zso73
veterán
Sajnos már alapon sem stabil. 1111 MHz-n tuti jó, de lagalább is az Everest, és az Orthos birja 3 órát. 1333-on már nem jó. ',5V helyett 1,75-re teszi a biosz a ramot. Ez rendben is lenne. 1,9 V-ig lehet az oldal szerint. Minden bioszt próbáltam. Load def,opti volt. Manuál is. A rem SPD-je szerinti beállításokat engedi a lap is. Most az időkkel játszok......
Esetleg tippek jöhetnek!Az Extreme a hűtésen kívül mit tud még pluszban? Ahhot van javított biosz, javított ram kezeléssel. Az enyémhez miért nincs? Próbáltam az ex bioszt is, de fekismeri a lap, hogy nem jó!!
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Köszi a tippet! Valami gáz lehet, mert a lap alapon 1,74V-ra rakja a ramokat. Ha átállítom a feszt lefagy, vagy nem indul a lap. (Progi,bios) A ram egyébként 1,84V-ig van szavatolva a gyártó szerint. De extrém tuninghoz még 1,9V-ot is megenged a gyártó. De ezt hiába vittem feljebb.
A gáz, az, hogy a CPU-nak kevés feszt ad a lap. 1,35 helyett (Intel spec) 1,15-1,25V. Terhelésnél leesik a fesz 1,15V-ra, és HW hiba. Ha megfeszelem, akkor stabil, de tűlfűt a proci, és a hőlimit kikapcsolja. 1,42V-on áll be 1,35V-ra a CPU. A CPU ref 0,8V-on jó.
Az MCH fesz mindegy mennyi....1,1V-on is megégeti a kezem. Szerrintem hibás a lap. A csipszet hűtőt leszedtem, és valami nem volt rendbn a hűtő alatt. Lila volt a csip teteje, és kráter volt benne. Én nem emeltem a feszt a maximálisan megengedhető főlé. És alapon is ílyen instabil volt a masina. Szóval hétfőn gari.
A másik lapomban ,egy minden, ahogy kell. Szóval a lap a ludas.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
eladohardver
őstag
1333 as kingmaxok közt is van olyan amelyik jól megy... de van olyan is amelyik sajna nem....
és mint írtam nemcsak nálam... másnál sem ok az a memória csak megkéne tanulni olvasni....
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
04ahgy
nagyúr
Igen. Megerősítelek, a Kingmaxok nagyon jók, még DDR2-ben is. A "rossz" széria az nem eredeti Kingmax. A Kingmaxot ugyanis divat hamisítani, és sajnos meg is teszik. Amire te azt hiszed, hogy Kingmax, az noname.
Másrészt, a Q9550-től nem sokat várhatok tuningban? A szinkron RAM az az 1333, 1600-ig remélem sikerül feltornászni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Ottoka
őstag
Na ne csináld. Most 2db 280gtx van a gépben, darabonként 1-1gb rammal, akkor ha 4gb memória lenne a gépben kb 2Gb látna egy 32 bites op. rednszer.
Mivel ma már jellemző a fél-egy gb vga memória, akkor is csak 3-3,5 gb marad a 4-ből.
Ennyit biztos nem vesztesz a pointereiddel.Szal elég nagy hülyeséget mondtál. 4Gb ramhoz már kell egy 64 bites op. rendszer
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
Achill3uS
nagyúr
amivel én találkoztam az jórészt jnm volt, de ez valoszinüleg persze időszak/gyártásihét függő, náluk valóban merész kijelentés hogy nem legalább 3 féle ic-vel szerelnék ugyanazt a ratinget.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
okay
aktív tag
-
gV
őstag
az adat útja a proci core részéből a memoriába az l3 keresztűl megy, ez memória írás (vagy forditva, olvasás), ezért számít h mennyin megy az uncore
Az L3 meg megint egy érdekes tészta, mivel bár az Uncore-része, mégis az everest-tesztjeim szerint a proci órajelével szinkronban változik a sebessége....
az adat a coreon belül (l1, l2) rövidebb idő alatt átmegy így előbb érkezik az uncorehoz (l3)[ Szerkesztve ]
-
jugeen
addikt
a kérdésedből hiányzik a platform, de gondolom x58-ra gondolsz. mi próbálkoztunk még régi binelésű modulokkal és 1600 c9-nél megállt a tudomány 1.65vdimm mellett. a qpi-t meg sem merem említeni. természetesen akkor még elég kezdetleges BIOS-ok voltak, de az biztos, hogy nagyon nem remekeltek. sajnos azt a tényt kell megállapítani, hogy az x58-as platformon a micron-nak egyelőre nem terem babér, HA tuningról beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest