Új hozzászólás Aktív témák
-
pokol ura
senior tag
csak h szekáljalak titeket
[4*1GB Kingmax 1066@1200 2V 5-5-5-15 prime 1:2] -
plaszy
őstag
válasz
eladohardver #5397 üzenetére
Hát...itt az aprók között szoktak lenni...egyébként meg tudtommal már nem gyártják ezt a fajtát.
De ezeknél érdeklődhetsz. -
plaszy
őstag
válasz
eladohardver #5393 üzenetére
Persze, hogy van: KLED48F-A8KI5
Kicsit olvass vissza, akkor láthatsz is hasonló linkelt képeket pokol ura-tól. -
eladohardver
őstag
Valaki tudja e biztosra, hogy van e olyan kingmax mem ami viszi 1200 mhz en 24/7be Kérnék típússzámot Köszi!
-
plaszy
őstag
válasz
winfier #5389 üzenetére
P5Q Pro-nak más a BIOS-a. Nálam nem szorzók vannak, hanem mikor az FSB-t írom be kézzel, úgy változnak az értékek, pl.:
500-as FSB esetén:
DDR2-1002
DDR2-1201
DDR2-1254
DDR2-1333
stb.400-as FSB-nél:
DDR2-801
DDR2-961
DDR2-1003
DDR2-1066
stb.És a felülről a 4. érték adja ki a 4:3-as arányt. Ha jól számoltam, akkor ez ~2,66-os szorzó.
-
LLKobe
veterán
válasz
adamssss #5385 üzenetére
Hogy mit jelentenek az jelen esetben lényegtelen. Attól függően hogy milyen órajelen mennek a ramok, annak függvényében kell állítani. Ahogy nézem neked 1066-os van, azoknak bátran állíthatsz 6-6-6-18-at. Ezek az értkek minél kisebbek, annál jobbak, ki kell tesztelni hogy mit bírnak. Az enyéim például 1200Mhz-en is bírják az 5-5-5-15-ös időzítést.
De mint mondtam könnyen lehet hogy a tieid is bírják, ki kell tesztelni. -
Még elég kezdő vagyok így valaki meg tudná-e mondani hogy ezek az értékek mit jelentenek és hogy jók-e?
időzítés:5-7-7-20 cr2
köszi -
kokoato
aktív tag
Hali Mindenkinek!
Mióta meglett az uj konfig, szívok a ramokkal! 4x1 GB Geil Black Dragon van a gépben, és tuningolhatatlan, 1080-1090 MHz-től egyáltalán nem stabil, nem segít rajta a fesz emelés sem! Van valakinek tapasztalata ezekkel a ramokkal? HELP!
-
winfier
senior tag
Nekem se volt mindig ilyen gépem
Jó sokáig tartott mire minden meg lett hozzá és még így is lehetne jobb.
Mennyi feszt kaptak a ramok, hogy így félted őket? Én már toltam ilyet is az enyémekkel: 1275MHz 2,29V
Amúgy is 2,2-2,3V a gyári előírt fesz rajtuk -
winfier
senior tag
Az se rossz
Az jó.
Lehet hogy nekem is kéne állítani valamit. Nekem 24/7-ben így megy a szekért Link
Szerintem inkább MemTest nyomjál sokkal jobban leterheli a ramokat. Az orthos és a prime blend nem annyira terheli le a ramokat mint a memtest. Nézd meg feladat kezelőben, hogy melyik terheli le jobban a ramot.
-
LLKobe
veterán
válasz
winfier #5374 üzenetére
Bepróbáltam én is a 340-es FSB-re rátolni egy 9x-es szorzót, de ott már fagyott a gép, a procim nem egy űbertuning darab.
A kiváncsiság kedvéért most átállítottam a RAM-ok időzítését 4-5-5-15-re, és egyenlőre stabilnak tűnik 1120Mhz-en
Ezzel az időzítéssel az everst szerint nem gyorsult túl sokat, viszont a vista legalább 5mp-el gyorsabban töltött be
Most fut az orthos ram-tesztje, kiváncsi vagyok -
winfier
senior tag
Bocsika
Lehet, hogy csinálok majd egyet, de az elég sz@r lesz majd az 1:2 arány miatt.
Amúgy meg azért van ott 1:2 aránnyal mert az a legelfogadottabb arány mostanában a tuningosok körében. Mert az 3:5-ös az bugos P45-ös lapokban erre az 5:6-osra meg még nem mondtak semmit. De úgy néz ki, hogy az 5:6-os jó lesz. -
winfier
senior tag
Egy kis javítás
Team Xtreem 1066:1200MHz 5-5-5-15 2,08V -
-
trémobil
tag
Help me plíz!
Öcsémnek nemrég pakoltam össze egy gépet, és mostanában folyamatosan memóriaírási hibát ír ki a vinfos(xp).
A memória 2x kingmax 1066Mhz 1GB(800Mhz-n hajtva, mivel sehogy sem tudtam feltornázni 1066-ra)
-Lehet, hogy elszállt valamelyik??? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
trémobil #5360 üzenetére
Elég vegyes chipek kerülnek rá, azért nem mindegy, hogy 1,8V-al vagy 2,1V-al viszi az 1066-ot. Minden esetre ki kell tesztelned, én a helydebn 1066-on 2V-al és 5-5-5-15 ös időzítésekkel kezdeném a tesztelést. Ha nem stabil akkor elemj feszt ha úgy sem akkor tedd 6-5-5-18-ra pl.
DualChanel-t nem tudod állítani, ha a modulok alkalmasak a kétcsatornás üzemmódra a lapod automatice úgy használja őket.
-
Sziasztok!
Egy geil ultra 1066-os ramot meddig lehet húzni hűtő néllkül? -
trémobil
tag
Megnéztem a lap és a memória honlapját is.
A Kingmax ahhoz, hogy 1066-on fusson a gyártó szerint 1,8~2,1 V kell és CL6-os időzítés.
Lehet, hogy béna kérdés, de hogyan éri meg jobban hajtani a memóriákat: CL5 800Mhz, vagy CL6 1066 Mhz?? Dual channel vagy single?Köszi előre is!
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
Végre megtaláltam ezt a topicot, úgy látszik elszoktam a ph-tól
most akarok ramot venni 2*2 giga összeállításban. Asus P5K/EPU és E8500 párossal menne, a cél CL4 minél magasabb órajelen. Milyen ramot vegyek? 17k-ig nézegettem az árakat, ebbe már szinte minden márkás 800-as kit belefér és néhány 1066-os is. Jelenleg a proci 9*400-on megy ramok 800-on (bírják 1150-et is, de 2gb kevés és inkább cserélek, mint próbáljak szerezni két még normális időzítéses kingmaxot) a cél mondjuk 900-1000 között cl4 minél kisebb feszültséggel. Mushkin 996671-et néztem ki, de ugyebár rengeteg variáció van: Patriot, OCZ, Exceleram, G.Skill, Crucial. Valaki meg tudná mondani a frankót, vagy esetleg szűkíteni a kört pár konkrét típusra.
-
trémobil
tag
sziasztok!
Most rendeltem egy Giga GA-EG31M-S2 lapot, hozzá 2 db kingmax 2GB 1066-os memóriát.
A lap honlapján azt írják, hogy egy kis tuninggal megy benne a ram 1066-on. Kérdésem az lenne, hogy feszemelés kell csak, vagy más változtatásra is szükség lesz? (esetleg jó úgy ahogy van(800 Mhz)??)Köszi előre is!
-
budo82
tag
válasz
NONPLUSULTRA #5355 üzenetére
Egyébként nem szokott gond lenni két dual-os kit összerakásából, elég sokan hajtanak/ottak pl. Corsair 4x1-et. (köztük én is; nekem is volt 2x 2x1 Gb 1066, ráadásul különböző reviziós kittek, 1100 körül vígan szaladgáltak dual-channel-ben)
Ha inaktív a Striker topik, másolj be screenshotokat a bios-ról (minden almenüről aminek a ramhoz köze van...); megpróbálhatunk okoskodni... Nálam az a gond, hogy régen volt asus deszkám, már nem igen emlékszem az elnevezésekre.... -
NONPLUSULTRA
tag
Megemlítettem a problémámat a Corsair fórumokon, érdekes választ kaptam, lásd a #21-es HSZ-t: [link]
-
NONPLUSULTRA
tag
Persze, eljárt a kezem, 1066 akart lenni.
A "deszkám" topicja halott teljesen, már régóta.
A Corsair fórumokon ajánlották ezt a Ramot ehhez a laphoz.
Köszi a tanácsokat, pont ezért írtam ide, hátha nagyobb a forgalom errefelé. A beállításokat kipróbálom, amint lesz egy csendes, nyugodt éjszakám rá...
Kösz mégegyszer. -
budo82
tag
válasz
NONPLUSULTRA #5352 üzenetére
"garantált" 1600MHZ-en"
khhmm... Gondolom 1066 akart lenni.
"feleslegesen apgrédeltem 4-ről 8 GB-ra, játékhoz legalábbis"
ezt mi is megmondtuk volna, ha kérdezted volna
"DDR2-es memóriában 800 MHz a plafon"
Persze, csak a 800 a JEDEC szabvány, az 1066 nem lett az. Innentől tényleg OC; de ha egyszer 1066-ra van hitelesítve a RAM, akkor már mégse annnyira (ha érthető)
Talán:
Emeld meg az MCH fesz.-ét (azért csak finoman). 4 modul - főleg 2 Gb-sok - igencsak megterheli az északi hídat. A rejtettebb gond lehet a Performance Level alacsony értéke, ezt emeld 11-12-re kb.
Továbbá ha jól láttam 2,1V van megadva alapfesz.-nek a kitteknek. Azt is megemelheted 2,15-2,2 V-ra. (nem fog túlmelegedni, bírja..) Szerintem az időzítések, alidőzítések nem kavarnak be, de próbálkozhatsz 6-6-6-2x -el, hogy úgy megy-e (és a biztonság kedvéért kapcsold ki a biosban a EPP felismerést, ha van)Nézz körül fórumokban, hogy egyáltalán szereti-e a StrikerII a Corsair RAM-okat...
A másik, hogy szerintem inkább a deszkád topikjában kellene érdeklődnöd, én mondhatom a giga bios beállításokat
-
NONPLUSULTRA
tag
Hali. Segítség kellene linkek, vagy okosságok formájában:
Asus Striker2Formula alaplapba beraktam két szett Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF modult. Ez összesen 8 GB RAm 4 modullal DC-ben, Vista 64 bit alatt. Két érdekesség: egyrészt a benchmarkjaim szerint jobban teljesít a gép 2 modullal, mint néggyel, igaz lehelletnyi a külömbség de kiderült, hogy feleslegesen apgrédeltem 4-ről 8 GB-ra, játékhoz legalábbis.Az a gondom, hogy nem tudom a gyárilag "garantált" 1600MHZ-en, 5-5-5-15 időzítésekkel futtatni mind a négy RAMot egyszerre. Ha csak két RAM van behelyezve, akkor viszont igen. Mind a néggyel nem. A Corsair fórumokon felhomályosítottak, hogy garanciát csak egy szettre vállalnak, tehát azt tudja, amit ráírnak (és ez igaz is) két szett esetében (még ha ugyanolyanok is) már a szerencsén múlik, hogy kibékülnek.e egymással és hozzák-e a papírformát. Persze jöhet a kérdés, miért nem vettem egyből 8Gb.os kitet, hát ráment volna a gatyám egyszerre.
Ja és hozzátették, hogy hiába van ráírva az 1066 MHz, DDR2-es memóriában 800 MHz a plafon, onnantól kezdve már OC a júzer rátermettségétől függően - hát én lelkes amatőr vagyok...Szóval bármit állítok a BIOSban 4 modullal, simán bootol és megy szépen a rendszer 800MHz-en 5-5-5-18-as időzítésekkel. Lejjebb tudom vinni, feljebb nem. Mégegyszer megemlítem, hogy 2 modullal hozza az 1066-ot.
Tehát örülnék néhány ötletnek, hogy csupán a "gyári" értékeket tudjam belőni...
-
plaszy
őstag
válasz
Baga1983 #5350 üzenetére
Szia!
Nem kell modulonként annyit nyitni.
Csak kb.-re annyi legyen, hogy az összes memót kihasználja...
Ergo: Én esetemben a 4x1 GB-ból kb. 700-800 MB-ot vesz le a Vista 64 bit, marad 3200-3300 MB szabad. És nagyjából elosztom 4 felé, úgy jön ki a 800 MB/MemTest ablak. Ezeket még viszonylag gyorsan átnézi. Viszont, ha 1600-1600 MB-ot írnék be, akkor sem lenne gond, csak ott lassabban számol és később jelentkezne a hiba.Legalábbis nekem ennyi észrevételem lenne.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a windows alatt müködő memtest-el hogy lehet ramot tesztelni. Ahány modul annyit kell megnyitni? Ja és láttam hogy voltak akik 800-at irtak bele.
-
LLKobe
veterán
Jah, csak nem tudtam hogy mire gondolsz. 300-as FSB-n van jelenleg, így megy a proci 2,7Ghz-en. Ehhez jön a ramszorzó ami 4, így jön ki a memóriáknak az 1200Mhz. Sajnos az FSB-t már csak komoly feszemeléssel tudnám emelni, így megelégszem ezzel is, sajna a procim ennyit tud, de azért ez se olyan rossz
-
plaszy
őstag
Dram : Fsb arányokat.
BIOS-ban a szorzókat nézd meg, Gigá-ét nem ismerem, de valami 1.33, 1.66, 2.00, 2.33...stb. kell keresned. Ezek közül válassz olyat amin kb. kijön az 1200MHz a ramoknak, és úgy futtass Everest benchmarkot.
De vigyázz vele, mert ha ezt változtatod, akkor az Fsb-t is csökkenteni-növelni kell, és a proci órajelét is figyelemmel kell kísérni.
Nálam (Asus P5Q Pro-ban) a 16:12 (4:3) arány a legjobb teljesítményben. -
LLKobe
veterán
Ezt ma sikerült belőnöm
-
budo82
tag
válasz
SlaveDealer #5334 üzenetére
Hááát... Gondolom FSB-t nem tudod 450-nél feljebb tornászni a quad miatt. Ez behatárolja a lehetőségeket. (ha tudod akkor azt emeld amíg lehet)
Én így állnék neki (szóval saját vélemény...):
Mostanihoz:
-tRAS lehet 15, 18 helyett, azt még bírja
-a performance level, ahogy látom már most is 9-es, az alá már ne nagyon menj (2Gb-os modulok miatt)
Lehetőségek:
-megcélozni egy <=1000MHz-es 4-4-4-12 beállítást (nem tudom hogy bírná-e a reaper...)
-430 FSB-vel 3:4 aránnyal ~1150-en hajtani (reapernek illene tudni...; fesz. emeléssel, 5-5-5-15 v. 18)Nézd végig, hogy muzsikál ezeken és dönts
-
budo82
tag
Összehasonlítottad már azt, hogy mekkora írás/olvasást ad 1:2-ben 1040-en (520FSB) és ~1170-en? Mert az FSB emelés jót tenne az egész rendszerednek.
Magánvélemény: én elképzelhetőnek tartom, hogy megközelíti az ~1170 -es eredményt (egy kis időzítés szűkítéssel egybekötve)... Az 520-on kellene még vhogy csiszolni (persze könnyű mondani
)
-
-
plaszy
őstag
Nekem még "csak" az 1173 stabil: Kingmax 4x1 GB 1066 CL5 @ 1173 2,1V
-
dime27
őstag
-
budo82
tag
válasz
viktorov #5319 üzenetére
J&W honlapról:
Q: About P35-PRO & P35S frequency ratio issue
There have relations with CPU about all Intel frequency ratio, the frequency ratio match CPU model, you may choose detail frequency ratio while using detail CPU model; in fact, it’s CPU frequency and DDR CLK frequency ratio, detail below info.
1. There may choose memory frequency DDR2 667 and DDR800 when using FSB200 CPU(due to P35 can’t support DDR2 533 memory) ,frequency ratio is 200/333=1:1.5 and 200/400=1:2;
2. There may choose memory frequency DDR2 667 and DDR2 800 when using FSB266 CPU, frequency ratio is 266/333=1:1.2 and 266/400=1:1.5;
3. There may choose memory frequency DDR2 667 and DDR2 800 when using FSB333 CPU, frequency ratio is 333/333=1:1 and 333/400=1:1.2
There have four kind ratio inure about frequency ratio according to market CPU model; below , 1:1, 1:1.2 ,1:1.5 , 1:2 We have not made memory frequency overclock on the p35 mainboard due to consider user overclock key is CPU frequency, so made down memory frequency by hardware, by the way, all frequency ratio can be take effect when CPU FSB be fixupEbből próbáld kivesézni, hogy lesz neked a legjobb.
Hát nem egy tuninglap ez a J&W... -
viktorov
csendes tag
-
viktorov
csendes tag
Sziasztok!
Van egy JW-IP35-S alaplapom kicsit tuningolni szeretnék a proci 2180 ramok ddr2-800 4x2gb csak az a baj hogy a dram:fsb vagy autora vagy 1:1 re lehet tenni igy a max 270 re tudom tenni 1:1 be de akkor a ram csak 540 en megy van valakinek ötlete?Ja még annyit a laphoz 3 biosfrissítés jött ki a kérdés az,hogy a legfrissebbe benne van az előző kettő frissítései?
-
budo82
tag
válasz
laragirl83 #5313 üzenetére
Köszönjük! (én lusta voltam megkeresni
)
-
proof88
addikt
No keresgéltem a topicban és találtam külföldi (angol) írásokat, amik nagyon kivesézik a tuningot ezekkel a lapokkal, csak több idő tanulmányozni és megérteni őket, de biztos el fogom olvasni az egészet!
Egyébként P5Q-hoz azt mondják, felesleges tuning ramokat venni, mert a CSX-ekkel nagyon brutálul mennek, legalábbis a hűtőbordásokkal, legyenek azok 2 vagy 1 gigás modulok... és hát én is ezt tapasztaltam, de a topicban is volt hasonló jó eredmény... de azért majd még próbálkozom majd az ascenttel meg a reaperrel is. -
budo82
tag
válasz
proof88 #5308 üzenetére
Persze csak szép sorjában. Ha van időd, akkor ~0,02V-os ugrásokban próbálgasd végig, hogy mikor lesz stabil. Mert persze annál jobb, minél kisebb a fesz... Emlékeim szerint ~2,45V-tól jelenik meg DDR2-nél -persze chipfüggően- az elektronmigráció (vagy mi a nyű) De ebbe talán ne menjünk bele, majd egy hozzáértőbb elmagyarázza, én most nem vállalkozok rá. Szvsz 2,35-ig menj el, azt elvileg 24/7-ben bírniuk kell biztonsággal.
Az Ascent-nél próbáld a 2,25V - 1150 MHz-et (elvileg kisebb feszen is kell tudnia, de...)
Performance Level (Asus-nál) ami fontos: a 2Gb-os modulok miatt ~10-11-re kell állítani. Én emiatt szívtam az elején (meghogy valamiért auto-n mindig CR1-re rakta a hülye lap).
Egyébként 1100 MHz környéke bőven elég, emeld az FSB 550-re, oszt 1:2-ben (Asus-nál ez van talán) hadd szóljon.Ezzel kapcsolatban:
Természetesen MEM. OC Charger be van kapcsolva, ill. van az AI Transaction Booster, de az Auto-n van, nem értek hozzá.
Kérdezz rá a lapod topikjában, de én úgy emlékszem, hogy ezek a beállítások RAM tuningra így nem teljesen jók (talán túl aggresszív időzítéseket próbál így rákényszeríteni a RAM-ra, ismétlem talán..) -
proof88
addikt
Én itt vettem, a listán a legolcsóbbat. Nem értek ezekhez, de gondolom amire nekem kell, arra jó.
Mondjuk nem szokásom kiadni pénzt olyan dolgokra, amiket ritkán használok és nem is nagyon van szükségem rá, de azért szeretek méregetni és kíváncsi vagyok hőmérsékletekre.
Szívesen kipróbálnám ezt, csak más árban van.budo82: köszönöm az infót, megnézem majd így.
Igazából nem mertem egyiknek sem adni 2.3V-ot. 2.2V a max.
Csodálkozom ezen az "éppen langyoson". Egyszer egy haverom mondta, hogy 70°C az kb., amit már nem tudsz fogva tartani. Nos, ez szerintem kb 55-60°C, legalábbis nálam. Terhelve fogtad? Mert akkor forrósodnak igazán. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
proof88 #5303 üzenetére
Egy ilyen infrás cucc engem is csígat. Mennyibe fáj egy ilyen kb?
Akkor ma ilyen "szintugrós" nap van úgy tűnik.
Teszteld ki, de winrarban az alacsonyidőzítés magas órjel a nyerő, máshol meg a minnél magasabb órajel. Ki kell tesztelni melyik alkalmazás mit szeret inkább.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
proof88 #5301 üzenetére
Erre mondják, hogy nem mind arany ami fénylik?!
Nos azért így is vmivel jobb a helyzet igaz ezek elméleti gyorsulást adnak valós alkalmazásokban észre nem veszed a különbséget.
OCZ: 1152 -> 1191
Mushkin: 1066 -> 1101
CSX: 1232 -> 1242Max tömörítésnél, de oda meg inkább CL4-ben elérhető legjobb órajel a nyerő.Pl anno néztem 975MHz 4-4-3-8 gyorsabb volt mint 1170MHz 5-5-5-15 Winrarban.
Amúgy a hőfokot mivel mérted? Van infrás hőmérőd? Vagy rácelluxoztál egy lázmérőt?
mod:
PH nagyúr lettem!
-
proof88
addikt
Közben ide is leírom, hogy:
jól benéztem a BIOS-ban, mert van két beállítási lehetőség, hogy DRAM Static Read Control és DRAM Read Training, nos félreolvastam és ezért Enableden voltak, de pont Disableden kell lenniük, hogy jobban lehessen a memóriákat húzni. Nos, így kipróbáltam megint a memóriákat (nem kis idegességgel karöltve, hogy megint elmegy az idő....) és javultak az eredmények az alábbiak szerint:
- 2x2 GB OCZ Reaper 1191 MHz (FSB: 372 MHz), 5-6-6-18, 2.2V.
- 2x2 GB Mushkin Ascent 1101 MHz (FSB: 344 MHz) 5-5-5-15.
- 2x1 GB régebbi CSX kék bordás, 1242 MHz (FSB: 388 MHz), 5-5-5-15, 2.2V.
- 2x1 GB újabb CSX kék, magas bordás, nem változott, 1197 MHz, 5-5-5-15, 2.2V.A Reaperre sajnos nem mondom, hogy jó, mivel alacsonyabb időzítéssel hibázik... Ascent meg azért nem jó, mert 1101-nél nem akar jobban menni még 6-6-6-18-cal sem, sőt olyat csinál pl 1152-n, hogy kómás lesz tőle a gép, lomhává válik a bootolás, esetleg meg is fagy, pedig 2.2V-ot adok neki és hozzáteszem, hogy CSAK 2.05V kell neki ehhez: 1066 5-5-5-15. A hűtése gyárilag ilyen vapor chamberes, jó masszívnak tűnik. Úgyhogy nem tudom, most melyikben csalódtam nagyobbat, az Ascentben vagy a Reaperben. Bár az is igaz, hogy lehet én nem értek hozzá, és egy mester jobban be tudná lőni őket.
Szerintetek hogyan tudnám a Reapereket jobban meghúzni, ill. Ascentek? Milyen Reapert lenne érdemes venni, ami gyorsabb?
Természetesen MEM. OC Charger be van kapcsolva, ill. van az AI Transaction Booster, de az Auto-n van, nem értek hozzá. -
Qru
MODERÁTOR
Nem ajánlom. 64bit-en még meg is tudja címezni, de egyrészt játékra meg általános otthoni felhasználásra tök felesleges ekkora memória mennyiség. Szerverbe ok de ottoni gépbe:
Meg ennyi ram-nál élből lemondhatsz a tuningról. Pár MHz-et persze lehet pöckölni rajta de az rózsavíz nem tuning.
-
proof88
addikt
Üdv!
Én most kicsit csalódtam, mert eddig 4x1 giga CSX OC moduljaim voltak, de valami über tuningot szeretnék 8 giga rammal, ezért le szeretném cserélni őket. Próbálkoztam Mushkin Ascenttel és OCZ Reaper1150-nel. Ezek 2 gigás modulok, tehát elvileg kevésbé lehet tuningolni őket, mint az 1 gigás CSX-eket. De az is lehet, hogy a CSX-ekből fogtam ki jókat?
Eredményeim a következőek: ASUS P5Q-E,
- 2x2 GB OCZ Reaper 1152 MHz, 5-6-6-18, 2.2V, 51°C max. bordahő.
- 2x2 GB Mushkin Ascent 1066-nál nem sokkal mennek többet 2.2V-tal, csodálkoztam, 5-5-5-18, ráadásul 55.6°C.
- 2x1 GB régebbi CSX kék bordás, 1232 MHz, 5-5-5-15, 2.2V, 52.5°C.
- 2x1 GB újabb CSX kék, magas bordás, csak 1197 MHz, 5-5-5-15, 2.2V, 48.5°C.Tényleg ennyivel nehezebb 2 gigás modulokat húzni, mint 1 gigásokat? Mindig csak 2 modul volt benn a lapban. NB 1.3V, FSB Term. 1.3V, SB 1.2V, proci mindegy, de 1.2V (E8400 E0), meg ezek amúgy is kis fsb-k voltak.
Sajnálom, hogy nem mennek jobban ezek a Mushkin Ascentek, pedig sokat vártam tőlük ...
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja, hogy a Kingmax KLED48F-A8KI5 1 GB 1066 CL5 ramok milyen chip-ekkel van szerelve?
Köszi.
-
pokol ura
senior tag
-
tomas15
csendes tag
Hali az lenne a kérdésem hogy van egy GIGA GAMA78GM S2H rev 2.0-ás lapom (AMD780G) és hogyan lehetne húzni benne a Kingmax ramokat 1066mhz-ig.
A CPU:AMD ATHLON 64X2 5400+ BE. Illetve amikor felveszem 800-ra a RAM órajelet akkor megy normálisan és másnap induláskor nem megy vele a gép csak akkor ha kiveszem és visszateszem az órajelet 667-re. Feszt is emeltem már de akkor is ezt csinálja. -
Brumi˘
addikt
válasz
viktorov #5285 üzenetére
A 2×2gb kevésbé terheli az északi hidat mint a 4×1, ezáltal a lap kevésbé fog korlátozni tuningba. De saját példa hogy 4×512mb 1066-os ramhoz 1,55V nb feszt kellett pumpálnom már ahhoz is hogy alapon elidnuljon. Szal én a 2×2-t részesítem előnyben. Am a 2×2 ás a 4×1 is ugyanúgy megy dualba.
-
kefizor
tag
Na, ma meg is vettem a ramot. 4096 MB GeIL Ultra Series DDR-2 1066Mhz Dual Kit. Kicsit változtattam a felálláson. 800-hz helyett 1066-os ramot vettem, később egy új lapnál gyorsabb lesz mint egy 800-as. Sokkal gyorsabbak lettek a játékok. Végre nincsenek beszaggatások stb...
Csatoltok néhány képet a kicsikéről
-
viktorov
csendes tag
Sziasztok!
Akkor most a 4x1 g ram vagy a 2x2g a jobb felállás? -
kefizor
tag
Gyorsulást mindenképp jelentene, vagy ha nem is gyorsulást akkor a játékokban lévő megugrásokat. A ramom az szinte mindig 1.89GB kihasználtságon van szóval gondolom az segítene benne. A másik meg hogy cserélem a lapot nem sokára szóval ott is jól jönne majd.
Köszi a linket! -
válasz
kefizor #5279 üzenetére
Passz.
Gondold végig hogy jelent-e neked akkora gyorsulást a jelenlegi rendszerhez képest a +1Gb Mem. Nem tudom mennyit szánsz a műveletre(mire használod a gépet), de lehet máshol nagyobb gyorsulást érnél el a beleforgatott pénzzel.
Ha boltot nézel, előtte érdemes szétnézned ITT. -
kefizor
tag
Sziasztok!
Elvileg holnap veszek új ramokat de nem tudom melyik legyen.
Az egyik
4096 MB DDR2 RAM 800 MHZ GEIL VALUE KIT ( 2X2048MB ) CL6
A másik pedig
Kingston DDR-2 2048Mb /800ValueRAM (2x2048MB ) CL5
A lapom sajna max 667-es ramokat bír és nem tudom hogy ezekkel jobban menne mint a mostani felállásban. Jelenleg így nézki: ( kicsit gagyin)
2x512MB Kingston 667
1x1GB Kingmax 800
A másik kérdésem pedig az lenne hogy melyik időzítés a jobb? CL 5 vagy CL 6 ? -
Picit visszaolvastam, jobb a 4X1 Gb mint a 2X2? Tuning szempontjából. Valahol az ellenkezőjét olvastam...
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Szükségem lenne 8Gb ramra ddr2 /jelenleg/
Tuning nem szempont! /4*2Gb kingmaxba gondolkodtam/
De lehet nemsokára szükségem lesz majd még többre...4 slot van lapomon és nem akarok adni venni cserélni majd később 2*4Gb+valami, hanem most szeretnék 2*4Gb ramot venni és majd veszek hozzá valamit.
Problémám, hogy kiteken kívül nem találtam nativ 4Gb ramot!
Ti tudtok ilyet?!
-
chege
aktív tag
válasz
pablotaxi69 #5271 üzenetére
mit mondott rosszul? sztem teljesen helyén van amit írt, vannak íratlan szabályok amit ha betartasz akkor könnyebben tudunk egymásnak segíteni
-
winfier
senior tag
Ami még megfizethető az mondjuk az ocz ami az 1200mhz-et tudja, de csak is 4x1GB-ba gondolkodjál a 2x2GB ramok nem mennek valami fényesen. Vagy, ha igazi tuning ramok kellenek akkor crucial (a régi 16 chipes), mushkin, cellshock (itt az a baj, hogy már bezártak), vagy a ramok királya a Team Xtreem (de ezt itthon nagyon nehéz beszerezni.)
-
Pepe78
őstag
Sziasztok.
2x1gb Kingmax 1066 ramom van.
2,1 volton 5-5-5-15-n megy 1130-ig stabilan.
Milyen ramot vegyek ami tud ilyen időzítés mellett akár 1200-t is?
Szeretnék 4 gb-ra váltani.
4x1 vagy 2x2?Ha van esetleg pontos tipus ami bevált és bizonyított egy linket megköszönnék róla.
nyálcsorgatás céljából.
Üdv
Pepe
-
RI/OS
addikt
hai.
Nem tudja valaki ezek a ramok közül:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KITMelyik menne 1000mhz cl 4-4-4-12őn?
Szinkronban -
tboy34
csendes tag
Hali.
Beraktam a gépembe 2*2 Gb 1066-os memóriát, hogy kellene beállítani, mert csak 800-on mennek?
Kingmax KLEE88F-B8KO6 -
sgergi
veterán
Sokszor attól függ, hogy milyen programot használsz. Pl. általában 800 cl4 az megegyezik 1066 cl5-el, de vannnak programok ahol az egyik előrébb kerül, mint a másik. Ki kell tapasztalni, de cl5 fölé szerintem nem éri meg menni. de pl. az sem mindegy, hogy cl4-ben mennyit bír a ramod.
-
japy
őstag
Mi hoz többet a konyhára a tuning-nál? A magasabb Mhz vagy a kisebb időtítés?
-
dime27
őstag
Ma délutáni első eredmény a kicsikével most ismerkedünk
-
Sárpac
nagyúr
válasz
pablotaxi69 #5244 üzenetére
Jó lenne ha rendesen kitöltenéd a konfigodat az adatlapodon, nem igazán vagyunk gondolatolvasók!
-
Qru
MODERÁTOR
4gb már több kakót kér, eezkben a lepokban meg csak egy fázisú a ram feszszabályozója... és hát ugye minnél nagyobb a ram annál kisebb az esély, hogy minden chip bírja az adott tuningot. Ha egy nem bírja ugye máris borult az egész mert instabil lesz. Nem véletlenül drágák a 2x2GB-os tuningos kit-ek és azok sem hozzák a 2x1GB-osok eredményeit.
-
budo82
tag
válasz
pablotaxi69 #5254 üzenetére
Ezer éve volt utoljára XP-m. Talán a Vezérlőpult/Energiagazdálkodás alatt akkor...
De inkább kérdezd meg itt. Ez már notebookos téma inkább... -
budo82
tag
válasz
pablotaxi69 #5251 üzenetére
Igen, felesleges volt bele a 800-as (bár gondolom nem volt sokkal drágább a 667-nél)
A 800 MHz azért van, mert energiatakarékos állapotba veszi magát a Turion. Úgy látszik Everest mem.tesztje alatt nem kapcsol vissza 2200 MHz-re, ebben az állapotában kb. jó a 2500 Mb/s.
Állítsd át a jobb alsó sarokban lévő kis akkunál energiatakarékosról teljesítménycentrikusra a profilt (Vistánál emlékeim szerint ezek vannak, XP-nél nem emlékszem az elnevezésekre..)
és akkor nézd meg megint a mem.tesztet -
s1ru2
aktív tag
Jah körültekintően nyúlkáltam és ki is teszteltem mindet. Giga lapok tudom h agresszívak-e tekintetben, ezért engedtem rajtuk ahhoz képest amit a lap akarna adni. Ahogy mindenhol. Gyakorlatilag, játékok és munka alatt nem sok különbség van 5-4-3-8 és 5-4-4-10 között tehát még ezeken is lazítottam neki.5-4-4-10el meg 900Mhz sztem azért gyerekjáték egy ilyen kategóriájú kütyünek. Stabilan meg úgyis 500as FSB körül (+ 5-10) van vége az E8200 amnak. A ramok meg akkor még 1000en gyönyörűen mennek. Azért kár, hogy a 4 gigával így viselkedik a lap. Pedig 2x1 gigával bármelyik párossal megvan az 1200 2.2V-on. ( Bár csak bootot néztem és pár % Memtestet, többre nem volt türelmem
) Efölé még nem mentem.
-
pablotaxi69
csendes tag
Megcsináltam amit mondtál,de csak 2454 Mb/mp jött ki eredményként.Szerintem valami nem működik rendesen rajta.Nem vagyok Sir John Neumann&Bill Gates klónja,de azt írta hogy eredetileg a processor 2200 Mhz-en kell dolgozzon,a mért eredmény pedig 803.7 Mhz.Gondolom ez nem jó.
Help!Help!Help! S.O.S.! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pablotaxi69 #5246 üzenetére
Everestet elindítod és ott van baloldalt a sebbeség teszt legalul.
Ott nézel egy memória olvasás sebességet (ha rákattintottál kattints felül a frissítés gombra akkor kezdi a mérést és egyből vagy csak nyomd meg az F5-billt) kiderül az igazság.
Olvasási értékre kb 5500MB/sec körüli értéket kell kapnod.
mod:
s1ru2: Ettől többet nem nagyon tudsz sztem többet kisajtolni a ST T800-ból. Nekem anno 1170-et már nem ment teljesen stabilan, igaz én csak P35-ben néztem...
Viszont a subtimings-okkal óvatosan kavarj, mert ha nagyon elállítod ki is nyírhatod a ramokat. -
budo82
tag
válasz
Ahogy én olvastam a F3TC-ben lévő Nvidia chipset 400/533/667-es DDR2 RAM-okat támogat. Szóval a te 800-asod valószínű csak 667-en megy benne.
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Még annó Kingmaxokkal írtam ide. Most viszont 2-3 hónapja beszereztem 4x1 GB Supertalent T800-at. Remekül mennek a ramok, semmi gondom, illetve mégis 1. Sehogy sem akar összejönni 4x1 Gigával a 4-4-3-8 as időzítés, csak alapórajelen. Ott viszont bőven elég 1,9V is a ramoknak (a gyári ajánlott 2,2V helyett). 900-on és afölött már ki kell tolnom 5-4-3-8-ra. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy P45 DS4-ben hogyan tudnám ezt a gondot áthidalni ? MCH 1,24-et kap a különböző subtimongokat is kitologattam, mert úgy tudom a Giga lapok e tekintetben igen agresszívak.Eddig ez a max amit sikerült elérnem : ST T800, Sajnos itt már a proci nem bizonyul 100% osan stabilnak
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nézd meg hogy tényleg 800-on megy-e a ram (pl Everest-el). Ha tényleg 800-on megy, akkor az az egy magyarázat marad miszerint nem használsz olyan alkamzásokat amik profitálnának a gyorsabb memóriából.
-
pablotaxi69
csendes tag
Sziasztok!
Azthiszem megtaláltam azt a fórumot ahol tudnak nekem segíteni!
Van egy ASUS F3Tc laptopom,eredetileg 1Gb 667 Mhz ram volt benne,amit lecseréltem 2x1Gb 800 Mhz-es ram-ra.Nem vettem észre semmiféle változást rajta.
Se gyorsabb sem lassabb nem lett.
Valakinek valami ötlete? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #5239 üzenetére
Nincs véletlenül paranoiád?
Ha fut stabilan a megadott órajelen meg időzítésen, akkor kb mindegy mi van ráírva szvsz. Max eladásnál lehet gondod belőle, mert majd Vérpisitke elkezdi verni magát, hogy nem is annyin megy, mert a cpu-z/everest nem azt írja ki amit látniszeretne.
sőt benchben 100kb/sec-el lassabb is. Amit persze a valós életben soha nem vesz majd észre de akkor is!
-
budo82
tag
válasz
old gray #5236 üzenetére
Parancsolj: MUSHKIN-EUROPE - 996663
Most már elhiszed, hogy eredeti? -
old gray
addikt
Ez a "több webshopban is kapható" szöveg nem tud meggyőzni.
És a Mushkin hibásan írná be az SPD-be az infokat....nehezen hihető. Rákerestem google-el: összesen 15 (!) db weboldal van ahol a 996663 széria szerepel...ez nagyon-nagyon kevés (és ebből rengeteg román / török ill. néhány egyéb webshop). Azért egy ilyen gyártónak az egyik ramjáról sehol máshol nem található info...háááát nem tudom mit gondoljak. Asszem írok egy mailt a supportnak.
-
budo82
tag
válasz
old gray #5233 üzenetére
Nem hamisítvány. Az hogy a honlapjukon nincs, inkább csak azt jelzi, hogy nem egy csúcs széria az ES (Essential Series), nem dicsekednek vele. Nem túl jó minőségű cuccokból van összedobva (amit jelez az 5-6-6-18 időzítés is) és ezzel együtt megfelelően olcsó. Több webshopban (magyar, ill. külföldi) is kapható 996663 cikkszámmal.
Az SPD-be meg sokszor hibás adatokat töltenek fel, ennek köszönhető a hiányzó 'h' a Mushkinból..
-
old gray
addikt
Tudom nem tuning-téma, de a másik "nagy" ramos topicban nem igazán van élet, szóval:
Adott 2x2GB 1066MHz Mushkin ES2 blue ram-kit.
Az SPD-jében ez található: Muskin illetve nem nagyon szerepel ilyen megnevezésű és típusú (996663) ram a gyártó oldalánLehet hamisítvány?
-
dokee78
félisten
Melyikkel van több esély tuningra?Mert most 1000MHz 4-4-4-12 és jó lenne,ha váltásnál is így menne.
4x1GB vagy 2x2GB? -
finest
addikt
Szerintetek mi célravezetőbb 800Mhz-en, 4-4-4-10 CR1-el, vagy 3-3-3-8 CR2-vel?
Egy E8400-at hajtok 3600Mhz-en 1:1-ben 2x1GB SuperTalent memóval. -
McBJani
tag
Sziasztok!
Segítenétek egy kis tuningban?
Eddig ezeket sikerült beállítanom, de biztos van jobb megoldás is...
Pl. a ramoknak szeretném az időzítését kisebbre állítani
A procit most 3GHz-en járatom (12x250) alapfeszen, de lehet felveszem 12,5x250-re és így 3125MHz lenne!
Szerintetek az a + 0.5 fsb még belefér fesz emelés nélkül stabilan és milyen mem időzítést állítsak?
Itt mindent megtalálsz, a szöveget ne olvasd csak a képeket nézd! Katt!
Köszi! -
JaniS
senior tag
Nem szinkronban mennek nálam, mert a lap nem valami FSB tuningbajnok, 426MHz-et még bírta 2.5-tel, gondolom feljebb is, de az 500 vagy felette biztosan kizárható. (Úgy látszik a combo volta miatt nem túl OK.) Tényleg csak nagyon naív szinten kérdeztem, hogy mit érdemes csinálni, úgy látom esetemben ha veszek még plusz 2 db 1GB-s modult, az is elfogadható. Köszönöm a válaszodat.
JaniS
-
Hunter2
addikt
válasz
Sziszifeca #5224 üzenetére
az más, kicsit soknak is tünt aza 2,2V.
Majd írd be ide az eredményeidet. -
Hunter2
addikt
válasz
Sziszifeca #5221 üzenetére
Igen ősembernél néztem, igaz az hogy EPP profilban benne van az 1000Mhz/5-5-5-15-ös beállítás is? Megnéznéd hogy mit megy maximum-ra max 2,2V-al?
-
plaszy
őstag
-
JaniS
senior tag
RAM-ot bővítenék 4GB-ra, szerintetek mi a legjobb módja? Adatok a konfigomnál.
Még egy pár 1GB-s Kingston HyperX 1066 CL5, vagy csere 2x2GB valamilyen jobb tuning RAM-ra? Most 5-5-5-16-on 1066-on stabil, tartok tőle, hogy 4 modullal már nem lenne az.JaniS
-
Hunter2
addikt
ezzel a szériás Crucial Ballistixel van valami tunning tapasztalat?
"BL25664AA80A" -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
4*1Gb Kingmax 800mhz-es ramom van.Az lenne a kérdésem, hogy mekkora órajelet bírhat, valamint, hogy a memset-en kívűl nincs más progi amivel esetleg be tudnám állítani az időzítését.
Üdv:Tony -
Sortuk
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek honnan lehet rendelni jó áron most ddr2-es memóriát?
Köszi!
-
Templomegere
senior tag
köszi mindenkinek , végül is ez a ram lett megvéve , de Ősembertől , 22e -ért . OCZ -m volt 1150-.es nem szerette a deszka ...
-
Sárpac
nagyúr
Skacok van 2x2 1000Mhz OCZ Reper kittem, hogy állítsam be úgyhogy a lejjobb teljesítményt kapjam giga p35 lapban?
5.5.5.15-ig vágom utána mikre figyeljek a biosban? -
plaszy
őstag
Tényleg...2x2 GB 1066-os OCZ Reaperről nincs valakinek linkelt tesztje?
(Használtam a keresőt, de nem találtam.) -
zoo8800
veterán
válasz
Templomegere #5207 üzenetére
mindenképp CL5 RAM kell? Ha nem, akkor Kingmax, de ezt alig merem ide írni. 13-ból megvan a 2*2GB
ahogy plaszy is írta, Reaper, de boltban is van 20K alatt.
-
plaszy
őstag
válasz
Templomegere #5207 üzenetére
Üdv.
Szerintem kicsit drága...inkább 2x2 GB OCZ Reaper 1066-os...itt a bazárokban is hirdetik 20k-ért...és azt is fellehet vinni 1100-ra lazán. -
Templomegere
senior tag
-
plaszy
őstag
Köszi.
De gondolom, hogy a hétköznapi használatban nem sok különbség észlelhető a 2 időzítés között, vagy?
(Mert vagy ezen a 2x2 1150-esen vacilálok, vagy a 4x1 1200-ason, csak azt már szinte sehol nem lehet kapni. A 2x2 mellet több érvem lenne, leginkább az, hogy csak 2 modult kellene az alaplapnak kiszolgálnia.) -
plaszy
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek a ramok miért mennek hivatalosan 5-6-6-18-ban? (OCZ Reaper 2x2 GB Kit 1150)
Valakinek van esetleg tapasztalata, hogy 5-5-5-15-ben vagy 5-5-5-18-ban mennek-e? -
chege
aktív tag
válasz
Sziszifeca #5200 üzenetére
sztem amúgy kicsit bugged, ha többször indítod gyorsabb lesz vmivel
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #5198 üzenetére
G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ vagy F2-8500CL5D-4GBPI (előbbi 1000-es utóbbi 1066-os gyárilag de ezek mennek 1100 körül).
Crucial Ballistix BL2KIT25664AA804, ezek is korrektül mennek
Patriot Viper PVS24G6400LLKN - ezek is mennek cefetül.
Ez csak pár példa és ráadásul könnyen beszerezhetőek Ősembertől.
-
thug
tag
Sziasztok!
Hülye kérdésem jön, lehet nem jó helyre:
667mhz-es ddr2-ből létezik 2gb-os modul?
Ha 667mhz-az alaplap ddr2 befogadó képessége, akkor az 800mhz-es modullal meg se nyikkan, vagy 667mhz-en kezeli?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged