Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.Ma megpróbálkoztam a Ramjaim időzítésének a tuningjával de bootolás és vigyorgás helyett csak hangos sípolást és fekete képernyőt kaptam válaszul.A ramjaim 800mhz-es a-data vitesták dualban mennek 789mhz-en a proci tuning miatt.A kérdésem az lenne h fesz emeléssel megoldódna e a problémám vagy win alól tuningoljak vagy hozzam szinkronba a proci fsb-jével????
előre is kössz a segítséget -
Amoroso
aktív tag
Sztem a p5b nem a regi, vagyis tuti nem 2.1 a max.
Igazabol nekem nem az idozites lenne a lenyeg hanem a magas freki, a proci miatt.
Jo lenne a procit vagy 7*450- en megjaratni.
De arra meg nem jottem ra hogy tudom stabilan emelni a memo frekijet.Regi memtest-el tesztelgetem, és azt irja ki ront a memoria. -
válasz
Amoroso #2593 üzenetére
Ha a régebbi P5B-d van, akkor nagyon nem fogod tudni tuningolni a memókat a 2.1V-s max RAM fesz miatt. BIOS-ban tedd manual-ra az időzítéseket, állíts be olyan késleltetéseket, amiket szeretnél, ha tudna, majd menj kb. az SPD szerint órajel közelébe FSB-vel. Adj a moduloknak feszt, boot, majd win alól húzd az FSB-t, ameddig megy. Esetleg a proci szorzóját vedd vissza BIOS-ban, hogy ne kavarjon be.
[Szerkesztve] -
Traky
tag
Sziasztok! Most készülök egy Corsair TWINX2048-8500C5-ös Kit -et venni. Mi a véleményetek erről a memóriáról ? Esetleg tapasztalat ? Persze tuningra kell.
[link] -
Amoroso
aktív tag
Annyira szar lenne a Corsair xms2 hogy ilyen senkinek nincs
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Van valakinek tuningtapasztalata erről a ramról:
Geil DDR2 Ultra 800
[link]
THX
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
thx
és a DHL-es fószernek nem tetszett, mivel nála csak 1200at ment CL3-ban, úgyhogy inkább visszacsomizta?
A hűtő anyaga? Gyanús, hogy csak mezei alu, olyan a tapintása és a hőmérséklete. De majd ma este adok neki extra hűvöset, meg jégbe hűtöm a feteket, a nb-t is. aztán ha az sem hoz sokat, vasárnap megmodolom a lapom. -
Rusher
őstag
na hát grat. az eredményekhez
lesz ez még jobb is
szépek ezek a ramok, milyen anyagból van a hűtőborda rajta? nem egy szimpla aluminium lapkának néz kiaz a csomagolás tényleg úgy néz ki mint ha vki kivette volna belőle érdekes, aztán lehet a dhl-es foszer legnagyobb álma az volt hogy legalább egyszer hagy húzzhasson már rommá egy ilyen ramot
''ezt már nem adom el, megtartom'' hiszi a piszi -
Lalaboy
őstag
Tisztelem es becsulom a CellShock ramokat, de mar leirtam egy par alkalommal, hogy csak kemenyen megfeszelve mutatjak meg igazi tudasukat. A legfelso kategorias ramoknal mar nagyon kicsik az elteresek! Itt jon a kepbe, hogy ''Milyen lapot vegyek a ramomhoz?''
2.7V felett kezdenek teljesiteni, de nemtudni mi a max. fesz, ami adhato nekik! Lehet birja a 3V-3.2V-ot, lehet feldobja a pacskert!Az ''elavult '' TG-imet 2.88V-ig kuldtem meg.
Betett az procim FSB korlatja. jobb procival lehet elerem a 2250-et winrar-ban, lehet siratnam a ramjaimat!
-
beteg
őstag
FirstLook CS1440
Nagyon nagyon hasonlít a volt TeamGroup 1200 asomhoz, de azért valahogy más. Szerintem egy kicsit dinamikusabb. Valahogy jobban siklik. A hőmérséklete is jobb, még így is mindig 30 fok alatt maradt, hogy nem az a brutál hűtőszekrény van rajta, mint a TG1200 ason.
Tök ugyanazokat az értékeket beállítva, mint a TGnél 5-10 ponttal többet hoz a winrar benchmarkjában és kevesebb fesz igénnyel. Pedig igazából annak sem kellett sok, 2,15V az olyan ''kommersz'' értékekhez, mint a 400/1000 CL4 benAnnak a végét simán 2,4ben keresgéltem, ez meg igaz kevesebb a vége egy kicsivel, de azt 0,1 el kevesebb feszen! full semmi különbbség a hajthatóságában 2,3 és 2,4 között! Lehet, hogy az időzítésekkel kéne játszanom, ha nem feszbaja van?
CL3 ban így elsőre 875 a vége, CL4 ben 1050. CL5 ben nem néztem
Szóval akárhogy is, de brutál jó ez a ram, ezt már nem adom el, megtartomde nem egy nagy csoda. nem hoz cl3 ban 1000et, legalábbis az én kezemben. De majd adok neki olyan pofont!!
winrar : [link]
képek a drágaságról: (bocs, még nagyok, majd holnap lekicsinyítem őket)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
beteg
őstag
vagy TeamGroup, G.Skill, CellShock
-
hektor24
aktív tag
Üdv!
Abit AB9 I965-ös alaplapra, Core 2 Duo E6300 1,86GHz-es proci mellé szeretnék majd 1db (pár hónapra rá mégegyet, hogy dualban menjen) 1GB 800MHz-es memóriát venni. A procit max 3GHz-ig fogom húzni. Milyen márkájú memóriát ajánlotok? -
beteg
őstag
Ez a CellShockozás nem indul valami biztatóan. Megjött a ram, de sérült a doboza. Pont akkor a lyuk van rajta, hogy kiférjen rajta a ram
Aztán nézem, hogy mit ír, nem cserélték-e ki, de nem, viszont az van rajta, hogy 2,3V kell neki. Érdekes, mert 2,2 vel árulják, a gyártó weboldalán meg 2,1-2,3 van
Ez lenne a nagy német precizitás?
a többi majd este kiderül. -
Amoroso
aktív tag
Aki tuningol Corsair xms2-t az legyen szives irjon nekem privit, mert lenne néhány kérdésem.
Előre is köszi.
Üdv
UI::Határ a csillagos ég -
ROBERTOH
őstag
Bocsesz az off-ért.
Valaki megtudna dobni egy memtest nero-s linkjével, tehát olyannal, amit nero-val egyből kiírhatnék cd-re, úgy hogy belehessen vele boot-olni. -
beteg
őstag
Ééértem!! köszi!
Akkor viszont szvsz ha van benne egy pár 533 as is és egy pár 667 is, a tuti lap szorzója az alacsonyabb értéket fogja ''szorozni'', és 3,33-on mind a két pár 667es lesz. Mert nincs, hogy egy gépben a különböző ramok különböző frekin menjenek
De így már nem költői a kérdés? Beleteszed és mindjárt kiderül! -
wwhy
veterán
1. koszi
2. a BIOS-ban 1 olyan, h: ''System Memory Multiplier'', ez lehet Auto, 2,00 2,50, 2,66, 3,00, 3,33 stb. Ez alatt van a ''Memory Frequent.'' sor, ahol latszik az alozoben beallitott ertek; szoval ha auto, akkor siman 533-as (gyari ertek); ha 3,33-ra teszem, akkor lesz 667-es. Tehat FSB-t nem is piszkalom, marad a rendes 200, persze neha megy 250-en is -
beteg
őstag
0. szokott működni, a kérdés tényleg az, hogy milyen eredményesen
1. valszeg, de tuti meg kell keresned ''kézzel'', hogy mi az a beállítás, amit még mind a két pár szeret, mert az jóval felette lesz valszeg, mint a gyári, vagy autó.
2. ezt én nem értem igazán, hogy mit kérdezel, de az biztos, hogy nem különböző frekiről indulnak a párok és azokat emelgeted. Szerintem manuálisan állítsd be a 667-et és a CL4 et a biosban, feltéve, ha a 945ös Gigádban lehet. (lehet, hogy ezzel a szorzóval kavarsz meg engem, mert ilyenről én nem tudok. Szorzója a procinak van pl. Meg FSB-je, amit ha megszorzol a szorzóval, megkapod az a 3,2@ritkán4 -et, A Ramok az FSB hez igazodnak, vagy 1:1 arányban, vagy aszinkronban, mondjuk 2:3, vagy 3:4... de ezeket biztos tudod. de milyen szorzó? :
)
-
wwhy
veterán
hali,
egy kis helpet kérnék
1.adott 2x512 geil 533-as, alapfeszen 3,33-as szorzoval 667-et megy (4-4-4-8)
2. lesz egy 2x512 dual kitem, de az alapbol 667-es
Kerdeseim:
0. egyaltalan muxik-e egy ilyen hibrid ?
1. ha auto-ra teszem a szorzot, akkor 533 lesz mindket kit sebessege? (gondolom)
2. ha a szorzot 3,33-ra allitom, az a 667-eseket is megemeli vagy azoknak alapon annyi szorzoja, es mintegy ''auton''-n fognak menni? uis ezek nem geilek, es nem valoszinu, hgy birnak a strapat
koszonom!
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
12 es ventivel..
Az a gaz, hogy az egyik modul csak akkor indul be, ha ~2.2v-t kapUtana ha pl alitok biosba kisebbet, akkor is mux, de ha kikapcsolom a gepet, es default, vagy ~2.2v nel kevesebb fesz van a ramoknak allitva, akkor baszik elindulni
.
Probaltam matatni a SPD vel, hogy auton pl 2.3-2.4 leszt kapjon, de nem megy.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2521 üzenetére
muhahaha
ez durva apám
én 485-ig jutottam 2.75v-n, de majd kipróbálom az uj spd-t..
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
jopofa
-
Rushbácsi
tag
ja én is furcsálltam.
Azt még nem próbáltam, de ki fogom próbálni gondolom nem lehet belőle gond.
Csak annyi van hogy az utolsó időzítést ami a tRAS azt csak 15-ig lehet állítani így azt auto-ra fogom hagyni és kíváncsi leszek mi történik.
ha nem akkor max. sípol gondolom én.
néztem még a CPU-Z-vel de ott is ugyanezek az eredmények. -
válasz
Overlocker #2537 üzenetére
-
beteg
őstag
válasz
Overlocker #2528 üzenetére
''Eladásra is kerül majd belőlük?'' ez engem is érdekelne!
-
-
válasz
Eladásra is kerül majd belőlük? Mert akkor jöhetnének oan eredmények, amit ''emberi'' feszekkel ér el a cucc.
Legalábbis engem érdekelne mit mennek 2.5V-n.
-
M3kk
őstag
válasz
''RD600-al vagy NF680-al még feljebb lehetne menni..'' vagy igen, vagy nem..
-
Remington
őstag
válasz
Overlocker #2525 üzenetére
értem
-
Remington
őstag
válasz
Overlocker #2523 üzenetére
avass be..
látom 2.9v..oda már kell egy kis hűtés nem? erre is rátoltad az ln2-t?
[Szerkesztve] -
Remington
őstag
válasz
ezek az Ősember-féle d9gct-k?
ha igen akkor egyre csábítóbbak..
-
Overlocker
veterán
1000Mhz Xtwinz ES CL3-4-3-4
[link]
még fejlesztés alatt -
Larry303
addikt
(2x1024MB) OCZ Special Ops Edition XTC 2K DDR2-RAM
Ezekről tud nékem vki tapsztalatokat mondani?
950 körül gondolom még menne azért 4es késleltetéssel nem? -
-
Ezek szerint akkor tisztázták, hogy GKX...
Nekem a 1450-es végű van. Mivel a chipek ugyanazok a cl5 és cl4 modulokon, így max a válogatásban lehet különbség. A TG-jeiden is ugyanaz a GKX volt, mint az enyémen, csak azokat gondolom nagyítóval válogatta össze 4 segédmunkás 2 héten keresztül.
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
bár a tg1200 omon is GXK volt és ''alacsony'' 2,4 en 975ben verdeste a 930at cl3 ban
-
beteg
őstag
modjuk úgy árulják, hogy :
CS2221041
2Gb DDR2-800 CL4 low latency kit from CellShock. PC2-6400 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.1-2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GMH chips.
263Euró
CS2221450
2Gb DDR2-1000 CL5 dual channel kit from CellShock. PC2-8000 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.1-2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GKX chips.
325Euro
CS2221440
2Gb DDR2-1000 CL4 low latency kit from CellShock. PC2-8000 memory kit, two matched 1Gb modules with Micron 64Mx8 chips. 8-layer PCB, 2.2V. With CellShocks unique heatspreaders. Micron D9GKX chips.
372Euró
de lehet, hogy CL3 hoz a leg ''olcsóbb'' a legjobb, csak magas feszt kell tudni adni neki!? -
Jepp, nekem a cl5-ös van. Az nem tisztázott, hogy GKX vagy GMH, mindenhol azt írják róla, hogy vagy ez, vagy az.
Anno Lalával és westlake-kel filozófáltunk rajta, hogy mien chipek is lehetnek rajta, de aztán nem igazán jutottunk dűlőre. A többség szerint GKX, mivel magas feszen cl3-on jelentősen többet megy, mint cl5-ben (1200MHz) , vagy cl4-ben (1000MHz). Ezek persze nem rossz eredmények, de ennyit egy kipihent, olcsóbb G.Skill is tud, ellenben 870MHz fölött cl3-at már nem. Szerintem simán menne följebb is cl3-on, olyan 900 közelébe.
-
beteg
őstag
thx. csak azért vaccilálok, mert nem egyértelmű, amiket írnak róla, folyamatosan keverik a 1041 végű GMH és a 1440 végű GXK -t.
A GXK ról meg mondjuk azt is írják, hogy 975-ben nem akar menni, ellenben va egy kép, amin Intel 975XBX2 ben 1050 et megy CL3
-ban! nekem nem világos, hogy most melyik jobb vétel.
szerk: a link azért megérdemli[link]
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
milyen lehet a tuningpotenciálja ennek a CellShocknak?
[link]
ddr2 1000 4-4-4-12 Micros D9GKX 8lyer -
Rushbácsi
tag
Jaja!
ezt mondom én is de képet csak holnap tudok neked hozni
Azért köszi hogy írtál. Szóval holnap megy a kép.
Üdv.
Ja csak még azt mondd meg hogy képet beszúrni hol lehet.
Vagy tegyem fel a kepfeltöltesre? -
beteg
őstag
válasz
Rushbácsi #2504 üzenetére
mondjuk ez tényleg furcsa. mert ok, hogy az msi 965 nem egy kifejezett tuning lap, de azért amit beállítasz neki a biosban, azt illene tudomásul vennie
biztos nem írsz hülyeséget, de lökj már egy képet arról, amit látsz! lehet, hogy feltünne nekünk valami rajta. így sok bölcsességet én legalábbis nem tudok neked rá mondani, hacsak azt nem, hogy 800-on az a cl3 töki! Jobb mint a cl4, amire állítani akarod
[Szerkesztve] -
Rushbácsi
tag
Mire érted hogy mit lát? Melyik részében?
A túlhajtás részén és a lapkakészletnél is azt látja hogy 3-5-5-23 ahelyett hogy 4-4-4-15-öt látna.
vagy másra gondolsz? -
Rushbácsi
tag
Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.
Van egy darab 1 Gb. Kingmax memóm. alap időzítései 5-5-5-18
Ha bios-ban beállítom 4-4-4-15 -re akkor everestben és cpu-z-ben miért írja hogy 3-4-4-23???
Mivel lehet a gond? Egy MSI p965 Neo-f ben megy egyedül 800-on
Válaszokat köszönöm. -
beteg
őstag
most látom, az xtremesystemen tavaly november óta van már 700-as klub!!?
itt valakinek megvan a 700?
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest