Aktív témák
-
kacsa7
őstag
Nekem 2*1GB A-Data Vitesta 800+ EE ramom van. Hát nem megy rosszul az árához képest.
[link]
2.3V-al
1000MHz-en 4-4-4-5-ben míg 1166MHz-en 5-5-5-15-ben elfut.
Majd megnézem 2.4V-al mit megy -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy ABIT Kn9 Ultra lapban 2x1GB Kingston 667-es ram van 5-5-5-15 CR1 késleltetésekkel (gyáilag)
Szerintetek mennyire érdemes kicserélni 800-asra a ramot 4-4-4-12-es késleltetésűre? Alapon jár a gép egy 4200+ X2-vel. -
modflow
veterán
Na kész.
Megrendeltem a RAM-omat zOty-tól, remélem nem fogom megbánni!
Ilyen lesz:
2x1 GB A-Data Extreme Edition DDR2 1066+ (Unbuffered-DIMM Non ECC Memory)
[link] -
Csepe
aktív tag
Leendő gépem:
Intel Pentium D 925
Msi p965 Neo
Galaxy 8600Gt v 7900Gs
400W táp
Eddig egy kék hűtőbordás Veritech 1Gb 667-tel szemezgettem, de most megnéztem a dc-seket is és egy Kingston 2x512 667 kitet aláltam olcsón.
Sajnos ennyi pénz van rá. -
Csepe
aktív tag
Mé nem vettem meg.
Ezért kérdeztelek titeket. -
Csepe
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok valamit írni egy memóriatuning kezdőnek, vagy esetleg adni egy linket a memóriaidőzítésekről és a dual channel (1Gb vs 2x512) jelentőségéről?
Előre is köszönöm. -
MrSealRD
veterán
Szerintem még kicsit megy ez lentebb is...max mire ideérne az áresés addigra már emelkedni kezd az ár megint, az meg mint tudjuk szinte azonnal ideér...
Tavaly is olvastam, hogy kb nyár közepéig esnek a memóriaárak...most is ezt olvastam...tavaly bejött...talán idén is. -
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3984 üzenetére
LoL.. Dühkitörés? XD Nem istenítettem, csak leírtam, hogy mit is ér az a cl3 bitang memkezelése a 3betüsnek
-
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3980 üzenetére
Bocsika te jöttél az amd über memkezelöjével, ha nem tévedek..
-
nyesix
senior tag
szerintetek telejesen egyértelmű, hogy a DDR2 memók ára még kisebb lesz, a kommerszebb (értsd nem színes hűtőbordás
tuning) memók ára tavaly ősz óta kb megfelezősött, én annó kb 20 ért vettem 667es ramot 1G , most ugyanez 9200 ft. tudom, hogy számítástechnika, meg minden, de ha így tolják a DDR3at akkor ez ennél még mehet lejebb?
így értem lehet itt (PH!) is kapni 17 db ezresért 2 G 800 as memót, a külföldi cikkeket olvasgatva, ahol ddr3 al hasonlítják össze nem jobb a ddr3 sokkal, mondjuk anno a ddr1-ddr2 nél is valamiilyen volt, meghát ez a gép teljesítményének kis % át teszi ki mondjuk Crisysközbe, ott inkább proci+vga.
látomlassan meggyőzöm magam, hogy vegyek ost 17 ért 2G-át, aztán nyár végén meg proci meg atom vga, a fenti játék miatt. azoknak az ára ritkábban megy felfelé, mint a ramé.
várom véleményeiteket! -
VaniliásRönk
nagyúr
Kéretik a flame-mel az Intel vagy AMD topikba fáradni.
Csak a RAM-ról volt szó, nem arról hogy melyik platform mire képes.
Egyébként értelmes ember magasról tesz arra hogy melyik benchmark mit hoz ki, tömörítésnél pl. ált. a HDD úgyis megfog, köze nem lesz az eredménynek az elméleti maximumhoz. Kis fájloknál édesmindegy mennyi idő alatt végez, a nagyok meg úgyis széttöredezve leledznek a tányérokon, főleg ha több fájlt akarsz egybecsomagolni.Nameg ha nem 2 HDD között tömörítesz, hanem ugyanarra az meg absz. katasztrófa, csak seekel szerencsétlen fej.
Az meg hogy ''mennyit csináltál'' nem csak nem tartozik ide, de marhára nem is érdekel senkit.
[Szerkesztve] -
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3974 üzenetére
Ja jó a memkezelöje, azt intelé meg szar.. Amdnél max 1500winrar intellel meg 2200! Ez elmond mindent! 2magos procikról beszélek!
Tudja hivatalosan a cl3at csak épp akkora teljesítményt sem ér el, mint egy intel cl4ben!
4maggal 2624et csináltam, de ez nem tartozik ide.
[Szerkesztve] -
Hoffer
őstag
Amugy szerintetek a Corsair TwinX 800 Mhz-es ramok jók?? Mert nekem ilyen van és nagyon király eddig! Kit-et vettem aminek a száma: TWIN2X1024A-6400 És most is vennék egy ilyet és akkor 4*512MB lesz!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zoli329 #3972 üzenetére
Valós körülmények között tényleg nem jön ki a különbség, de pl. WinRAR benchmark meg SuperPI annyira értékelte a 600MHz-et CL3-ban, mint a 800-at CL4-ben... bár valahogy mindig zavart, hogy munka és szórakozás közben sem futtatok benchmarkokat, dehát isten útjai kifürkészhetetlenek, biztosan a szintetikus benchmarkoknak is megvan az ő küldetésük... vala.
RI/OS: Mondom hivatalosan, érted? Annó az AMD PR-osai be is szóltak az Intelnek, hogy milyen tré a memvezérlőjük, a K8 IMC-je bezzeg tudja a CL3-at hivatalosan.
[Szerkesztve] -
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3971 üzenetére
Akkor nézz utánna egy picit
tudja kezelni a 965 a cl3at, csak bugos, ami azt jelenti hogy gyengébb azonos órajelen a cl4nél.
-
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3964 üzenetére
Miért számit a chipset?
Hát azért mert egy 975x kb 5x akkora teljesítményt sajtol ki cl3ban a memókból mint egy 965 wagy egy amd platform...
Amdbe lehet megy cl3 800at csak teljesítmény közelében sem lesz.. -
modflow
veterán
válasz
subaruwrc #3967 üzenetére
Te is ilyet akarsz venni, ha jól láttam ugye?
De akkor ez az a modul, amit linkeltem?
Mert zoty nem válaszol. Te is tőle veszed?
Ez ezek közül melyik?
PC2-8000 Vitesta Extreme Edition (EPP)
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB
PC2-8000 Vitesta Extreme Edition (Non-EPP)
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GKX (B6-25E) Brainpower PCB
PC2-8500 Vitesta Extreme Edition (EPP)
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB
[Szerkesztve] -
modflow
veterán
Na kapaszkodjatok meg! Döntöttem!
Zoty listájában van egy ilyen:
2x1024MB PC1066 DDR II - A-Data 36 144 Ft
Csak azt nem tudom, hogy ez konkrétan ez a modul akar e lenni: [link]
Vagyis A-DATA Extreme Edition DDR2 1066+ (Unbuffered-DIMM Non ECC Memory) ?
Mert ha igen, akkor ilyet veszek. Ez ugye micron -os?
És szerintem elég jónak tűnik, pláne ha ti is ezt mondjátok. -
VaniliásRönk
nagyúr
Most 2.1V-on megy CL3-ban 685-ön, 800-at CL4-ben 2.0V-on is megy. 2.2V-on 850-ig néztem CL4-ben, majd este megnézem megy-e CL3-ban 800-on.
Az meg hogy milyen chipset hova számít? Nekem K8-am van, szóval 1:1 nincs.Egyébként sem értem miért lenne baj ha pl. alap E4300-zal 1:2-ben hajtanám 800-on.
-
RI/OS
addikt
válasz
VaniliásRönk #3940 üzenetére
Azt azért megnézném hogy a 667es value ramok mikor mennek 800cl3at 2,35v 975x 1:1ben...
-
modflow
veterán
válasz
subaruwrc #3952 üzenetére
2,3 V -ot akartam írni csak.
Meg ki az az Ösember kolléga?
De szerintetek mennyiért lehet eladni a mostani ramomat? Még 3 hónapos sincs, és 43.000 HUF -ért vettem. Örökélet garanciás.
Az OCZ, GSkill rohadt drága, 50 felett vannak, így azok kizárva.
Vagyis 3035
Na akkor hogy összefoglaljam, ezek közül mindegyik jók (tuningolható, stb.), ugye:
~ Crucial ballistix 2GB kit (1GBx2) DDR2 PC2-8000 • 5-5-5-15 • UNBUFFERED • NON-ECC • DDR2-1000 • 2.2V • 128Meg x 64
~ A-data 1066+ (Ennek a pontos típusát nem ítrátok)
~ Geil között van olyan, ami árban stimmel és jó?
Na erre a 3 ra már leszűkítettem, köszönhetően nektek.
Viszont az első a crucial id drága, nem?
Na akkor már csak ezekből segítsetek kiválasztani a nyerőt légyszi!
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
modflow #3945 üzenetére
Szia. Ősember kollágától 2*1giga supertalent pc 8000ret.az h a ram az utasításait hány órajel alatt teljesíti.a cl4 pl nem feltétlenül 4-4-4-12 mert az csak az első számot határozza meg mint cl=cas latency.tehát a cl4 mondjuk lehet 4-4-3-8 is.ezért nem megy jól mer promos chippes a ramod és nem bírja a tuningot.az én a-datáim is szarul mennek... ezért cserélem le őket. 2.5volt az bátor volt....örülhetsz h még megvan.szóval ha tuningolni akarsz (márpedig mérne akarnál
) akkor ramcsere.
-
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy most 2*512 MB-os Corsair ramjaim vannak ami nem CL4 és most szeretnék venni még bele 2*512 MB-ot! Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a sima és a CL4 között?? -
modflow
veterán
Meg hol is van az az oldal, ahol megtudom nézni a RAM-omom milyen chip van?
[Szerkesztve] -
modflow
veterán
válasz
subaruwrc #3941 üzenetére
Mint írtad, nemsokárra meglesznek az új RAM -jaid.
Te milyet is veszel?
Meg mi is pontosan ez az időzítés?
Azt oké, hogy a CL5 az 5-5-5-15, a CL4 4-4-4-12. De mit is takar ez pontosan?
Mert nekem a lapomban ASUS P5W DH Deluxe E6600-al 2,9 Ghz-n en a RAM pl. nem volt hajlandó semmilyen fesz (max. 2,5 V ot adtam) elindulni 890 Mhz-n, 1000-en meg igen, de Orthos szerint hibázott.
Most 3,2 Ghz-n van, a RAM meg megy 890 Mhz-n, viszont 940 (940 kb ez a következő lépcső, meg 1000 valamennyi) -en el se indul.
Akkor hogy is van ez? -
Lalaboy
őstag
válasz
Az enyemeim 2.3V-on tulemelegszenek es hibaznak hutes nelkul! De hutessel mennek, mint az allat, 2.88V-ig kuldtem meg oket!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen gondolom, annó találtam egy oldalt ahol 2400+ T-Bred B-ket húztak LN2-vel, 2.2V-on vitték a 3200MHz-et...
Már nem emlékszem hogy SuperPI-ben mennyit mentek, de valószínűleg 30s körül.
24/7-ben szeretném ha bírná még egy-másfél évig, climateprediction is szokott futni, szóval komoly terhelést is kap huzamosabb ideig.
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
válasz
van olyan is hogy 800-as ramot 3.2v-al 1400+mhz
-
subaruwrc
félisten
válasz
pontosan arra.én nem tudnék válaszolni h mikor pirulnak meg egyenletesen és mennyi idő alatt lesznek aranybarnák és ropogósak
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
subaruwrc #3937 üzenetére
Ha jól rémlik az nVidiás cikkre gondolsz, ami lényegében arról szólt, hogy az nVidia megpróbált azzal takarózni, hogy nem az ő hibájuk, hogy megsülnek a méregdrága tuningmemóriák...
Őszintén szólva én sem igazán tudom mennyi sok a DDR2-eseknek, 2.1V-on még nem melegednek a RAM-jaim, 2.2-n már langyosak, többet még nem adtam nekik.
Volt nemrég hír, hogy a Corsair tuning 800-asokat dobott piacra, amik 2.35V-on mennek CL3-ban... könyörgöm, ennyi fesszel a CL5-ös 667-es Value Select moduljaim is mennének 800-on.(mármint CL3-ban
)
Valakinek esetleg van tapasztalata, hogy mennyin sülnek át egyenletesen a DDR2 modulok?
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
szerintem 2.3 2.4 voltnál meglesz az az 1100 mondjuk 4-4-4-8 on.....
-
subaruwrc
félisten
Ha lehet egy kérdésem a szakértőkhöz akkor megmondaná nekem valaki h az intel p965 ös chipset miért nem szereti a cl3as időzítést pontosabban miért nem gyorsabb mint cl4en???
köszönöm -
miccur
aktív tag
Szerintem is A-DATA !
-
Muréna
őstag
-
miccur
aktív tag
válasz
denes242 #3910 üzenetére
Semmi gyanus sincs benne , ha kimész Ausztriába te is megveheted ezeken az árakon! posta kltsg nélkül, benzin költséggel
ja és ott sem adnak garit csak a számlát mert gyártói gar van rá ! Tudom magyarországon elképzelhetetlen hogy bemész a forgalmazohoz és hivatkozol az élettartam garira és becserélik neked, nekem az előző ramjaim igy jártak kiküldtem DHL-l kettő nap mulva itt volt az új úgy hogy még a ramokat megsem kapták
Szal nem mindenhol a magyar példa mérvadó!
-
denes242
aktív tag
nem mondanam, hogy a geil fos. es ha nep ram, nem tudom miert problema? azt tudja amit hirdet magarol, annyiert. nyilvan sokkal jobb ramok is vannak, persze. de azert nem mindenki vesz joszivvel ismeretlen forrasbol beszerzett ramokat szamla es hivatalos garancia nelkul gyanusan olcso aron. Ha esetleg osember nem ervenyesiti a granciat ahogy kell akkor a fogyasztovedelemnel feljelentem, vagy mi?
most nem beszolni akarok, biztos korrekt uzletember Osember, de van akinek szamitanak a kulsosegek is (pl.nekem).
-
Gyuri27
félisten
válasz
denes242 #3907 üzenetére
Adatát legalább az 1000+ tól az már tuti, hogy micron. A 800+ az ára miatt is jó, meg amúgy is. A lényege az egésznek szerintem, hogy igyekezzünk micron chip-es ramot venni, de minimum elpidát. Szerintem. Geil-böl a 6400 u plustól már micron chipek vannak.
Viszont a geillel kettő baj van, drága és nem minden lapban tudsz a ramnak 2.2-2.3v-ot adni. Ellenben az adata 2.1-ével szemben.
MZsoltee: veled ezt már kitárgyaltuk. Sok ''alap'' ram vs. feleannyi tuningram témát. Nem kezdeném újra. Neked sem változik a véleményed, nekem sem.
Muréna: ebben a formában ez nem igaz.
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
Nem fogom soha megérteni, hogy mi a rákért ajánlgattok Geil ramokat mindenkinek amikor egy rakás fos az egész ram.. nép ram lesz már lassan belőle, Ősembernél vannak nagyon durva ramok, olcsón.. Geil közelükbe sincsen..
-
-
denes242
aktív tag
válasz
modflow #3903 üzenetére
mar bocs, de most mondtam, hogy a-data 1066+, az jo is es nem is olyan nehezen beszerezheto. en azt javaslom, vagy ha az draga akkor geil ultra/a-data vitesta extreme edition 800+. g.skill-bol is mondtam, hogy a HZ veguek a jok. pl. F2-8000PHU2-2GBHZ bizonyara eleg jo, vagy a 6400-as HZ. meg ajanlom figyelmedbe az elozoleg beirt cimet.
-
Gyuri27
félisten
válasz
modflow #3903 üzenetére
a ballistát 40k-ért nyomják a ph-n, ott ahova írtál. A G.skill-t is a ph-n találod [link] minden féle árban.
Az OCZ-ből mindenkép 7200-től válassz ramot mert onnan micron chipet használnak.
Ennyit vacillálniŐstag leszel mire veszel valamit.
1024MB XMS2-6400 DDRII 800 CORSAIR 15 063 Ft
1024MB Twinx XM2S-6400 DDRII 800 CORSAIR 17 249 Ft
1024MB Twinx XM2S-6400 DDRII 800 CL4 CORSAIR 18 029 Ft
Tessék. Az árak Z0ty-tól vannak.
(a nagy stersszre egy steffl-t vettem a kezembe)
-
modflow
veterán
válasz
denes242 #3899 üzenetére
Hát igen, azért kérdeztem megint, mert még azóta se kaptam olyan válaszokat, hogy igen itt van ez a gyártó ilyen konkrét típusa ez jó RAM és tuningot is bírja korrekt áron.
Tehát akkor azt mondjátok aezek jók:
~ Crucial Ballistix PC2-8000 2x1 GB
~ G.Skill, na de ebből mi?
És ezek milyen áron vannak? Gondolom árban egyik se veri a Corsair XMS2 PRO -mat, a 35-40 ezer / 1 GB árával?
Vagy esetleg OCZ? Az milyen?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Építő/felújító topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged