- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Home server / házi szerver építése
- Logitech szerviz
- 3D nyomtatás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
Aktív témák
-
Overlocker
veterán
jah, bírták a 3,7-3,8V-t is
, a végén a trimmer nagyon érzékeny(nehezen lehet magas feszt beállítani), többször ennyiről vettem vissza gyorsan...sajnos egy alkalommal 4V-t kapott
, és ezt már nem bírta, szval R.I.P.
Achill3uS: Ha készen lesznek a bordák, valószínűleg holnap. -
válasz
Overlocker #2996 üzenetére
Ez vad...
Köszönöm! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2982 üzenetére
azért érzed
ez XS-en is top3 de top5 tutira
mikor nyitsz topic-ot?
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Mikor lesz már ilyenem?
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi az infókat srácok, akkor megpróbálok a memóimba nem nagy kárt tenni. Pláne a 9V telepekkel
-
válasz
Overlocker #2991 üzenetére
Én sajnos annyit értettem, úgyhogy egyrészt toll a füledbe, másrészt mondj egy feszt!
-
Overlocker
veterán
válasz
1062Mhz-et kell érteni
-
válasz
Salvador20 #2989 üzenetére
Na igen, de azt ne felejtsd el, hogy a te RAM-jaidat igen kíváló D9-es GKX-ekkel szerelik, míg az olcsóbb A-Datákra nem ez a jellemző.
Egyébként a GKX-ek szeretik a magas feszeket, és mennek is szépen. Az én moduljaimon is ienek csücsülnek, és 880MHz fölött is viszik a 3-3-3-4-et 2.6V körüli valós feszen. Ien magas feszt persze csakis tesztek, benchmarkok erejéig kapnak, általánosságban 2.3V-n járnak 800MHz-en 3-3-3-4-ben. -
Salvador20
őstag
válasz
S | AwS #2984 üzenetére
az a-data nagyon is jó, engem is megtévesztet, elfelejtettem feszt emelni, illetve csak 1,9-et adtam neki, és kész volt a káosz, azóta 2,4V-os megy 3-3-3-4 1T-t
Jorus: Hát rtemélem nem 2,7-et ad neki,mert akkor azt jelenti, hogy rekordot állítok fel a-data-ból
[Szerkesztve] -
válasz
Salvador20 #2986 üzenetére
Leginkább arra tudsz hagyatkozni, hogy vki kimérte a lapod dropját idle és load, és aszerint adod neki BIOS-ból.
-
válasz
Salvador20 #2983 üzenetére
És szented azon mien chipek vannak?
2.4V valós feszt egyébként? -
S | AwS
csendes tag
Hy!
Van egy E6300-as procim és csak kipróbálásképp fel szerettem volna húzni, hogy meddig bírja, de 400-nál sehogy sem tudom tovább emelni az fsb-t ugyanis az a-data 800-as ramjaimmal már 850 mhz-en sem képes felállni a gép!
Aki kicsit is tuningloni szeretne annak nagyon nem ajánlom ezt a ramot!!!
Vagy lehet csak én fogtam ki rossz ramokat? (2x512MB)
Van olyan akinek már sikerült 800Mhz felé tornázni ezeket a ramokat? -
Overlocker
veterán
kicsi CL3 teszt,(531Mhz 3-4-3-4) kellene egy sponsor nf680i lap
[link] -
RI/OS
addikt
Na vagyok csak 2 napig tartott mig megcsinálták a netem... hehh
én megvagyok elégedve a 680i-vel 1200at mennek benne a ramjaim
975ön 1000 felett nem bootolt.... -
válasz
Mr.Skynet #2977 üzenetére
60 fok körül hibáznak, és fagyni fog a rendszer, de ez általában nem károsítja a memókat, ha kihűltek, mehet tovább a móka. A magas fesz viszont hőfoktól függetlenül kinyírhatja a modulokat. Az adható fesz egyébként nem a bordától vagy a hűtéstől függ, ahogy FehérHolló is írta, hanem attól, hogy a chip bírja-e. Jobb Micron GKX-eknek, GMH-knak adhatsz tartósan is 2.4V valós fesz körül, tesztekre pedig 2.5V+ is mehet, persze ott már be kell kalkulálni, hogy tartósan megnő a feszigényük, illetve kifekszenek, ahogy erre is volt pár példa.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Mr.Skynet #2977 üzenetére
Rögtön kösd rá egy 9V-os telepre!
A 2.3V-ot csak spéci RAM-ok bírják hosszútávon. Memórián lévő borda azt mondják, nem sokat ér. Különben nálam szoktak olyan 45-50 fokosak is lenni a modulok alapfeszen, de ez normális.
Szerk.: Ha nincs borda a memórián, akkor több feszt tudsz neki adni?
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Salvador20 #2968 üzenetére
THX
Még annyit, hogy meddig szabad hagyni melegedni a ddr2-es memókat kb. ?
Ne törődjek vele csak ne füstöljön, vagy még meg lehesen fogni, vagy kézmelegnél ne legyen melegebb...
Ha van borda a memón akkor nálam a max 2.3V amit tudok adni neki, az még elviselhető vagy amíg tudom hűteni és nem hibázik addig oké? -
Tivi32
aktív tag
válasz
Salvador20 #2967 üzenetére
Én biztos aláírnám mert akkor nekem 256bit en menne az én 4 kis 512/533 as RAM jaim !
-
Salvador20
őstag
válasz
FehérHolló #2974 üzenetére
nincs semmi gond, én sem vettem komolyan nyugi....
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Salvador20 #2973 üzenetére
Én meg már fáradt vagyok, és ilyenkor nem működök rendeltetésszerűen. Peace.
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
válasz
FehérHolló #2972 üzenetére
csak ironizáltam róla, hogy még sok embernek dc-je, meg ddr2-je sincs, de már a határon van mindenféle újítás....nem kell komolyan venni mindent, attól megöregszik az ember
Mod: Meg ha 1X lesz türelmed és érdekel, keresd vissza az akkor beszólásom erről a quad dologról, akkor is csak hülyeség szintjén említettem meg semmi komoly dologra nem gondoltam, és igazad van! Fogalmam sincs, hogy mi áll a háttérben és nem is bírnám átlátni....ezért ülök én végfelhasználóként a gépem előtt és ezért nem egy fejlesztőcégnél vagyok valami nagyokos.....
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Salvador20 #2971 üzenetére
Akkor meg minek gondolkozol rajta, hogy milyen jó lenne egy quad channel???
Különben meg pont ezért kell feladatra venni gépet, és nem mindig a legújabbat. Mert akkor így jár az ember.
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
válasz
FehérHolló #2969 üzenetére
nem is akartam bele gondolni a hátterébe+levélhez is lusta lennék, amugy meg a t*köm tele van az összes fajta új szabvánnyal, mert 2 éve vettem legutóbb gépet, és most jan. amikor újból vettem gépet, azt sem tudtam merre vagyok arcal a szgép piacon, úgy éreztem, hogy majd megoldom az up-ot 150E-ből, és tartok 1 hónap alatt 325E-nél nettóban! Úgyhogy ne legyen csak semmiféle quad, meg ddr3 ram, meg am3, meg pci-express 2.0, mert bekattanok, kidobom a gépet és veszek egy 1,4Ghz-es laptopot.....
-
FehérHolló
veterán
válasz
Salvador20 #2967 üzenetére
Szerintem meg szerezzetek hozzá előbb egy szélesebb adatsínt. Tervezzetek új PCI-okat, satöbbi. Amíg nincs kész, addig meg mondjatok le légyszi erről a baromságról, ha nem tudjátok, hogy mi van a hátterében.
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok! Lehet ezt nem itt kéne kérdeznem, de tuning miatt kérdezem inkább.
Van nekem egy Abit AW8-Max alaplapom, és hozzá A-data Vitesta 533Mhz 2*512Mb ramocskám (többi az adatlapon), nos ezek szépen mennek duálba és a tuning is egész jól megy.
Azzal képben vagyok, hogy a ram mondulok ''nagy'' mennyisége rontja a tuningpotenciált.
- Tehát várhatóan milyen hatással lenne a tuningra ha még vennék 2 pont ilyen ramot, és 4db lenne az alaplapban? (nekem így olcsóbb lenne a bővítés)
- milyen ''párosításban'' képesek menni a ramok? pl. 2*512Mb és 1*1Gb képes pl. dualba menni valahogy vagy hasonlók?
- lehet buta kérdés de ha 2db ram megy dualba akkor 4db nem mehetne pl. quad módban pl vagy ilyen nem létezik, vagy mégis milyen módokban mehet pl. 4 modul?
- alaplapom User Manual-jába van ilyen hogy symetrik / assymetrik módban hajtott ram... ez mégis mit jelent?
Valaki világosítson fel plííz mert ezeket sosem értettem.
Előre is nagy köszönet a válaszokért -
McSzaby
őstag
Szevasztok!
Bocs a hülye kérdésért, de mien ramot vegyek szerintetek?? 1x 512-t szeretnék és maj kb 1 hónap múlva még 1x 512-t de azt szeretném megtudn h miet vegyek....kérlk írjátok le véleményetek...
[Szerkesztve] -
válasz
subaruwrc #2957 üzenetére
Szinkronnál lejjebb nem tudod vinni, vagyis nem tudod visszaosztani a 965-ös chipset miatt. Nem feltétlenül bírja minden RAM, ha szűkíted az időzítéseket. Fesz emeléssel lehet prbóálkozni bizonyos keretek között persze, de egy átlagos, 800-as cl4-es RAM-tól (mondjuk) ne várd, hogy 800-on cl3-ban menjen.
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok.A memók időzítéseit csak szinkronban és nagyobb fesszel lehet lejjebb venni?Pár napja próbálkoztam az időzítések biosból való lejjebb vételére de csak sípolást és sötét képernyőt kaptam válaszul
köszi -
Nortid
aktív tag
Hi!
Ha egy árban van 2x1gb a-data 800 (sima nem bordás) és 2x1gb geil value melyik a megbízhatóbb? -
Mankó
veterán
Jó estét!
2*1Gb A-DATA EE 800+ ramom van és az érdekelne, hogy 400on mekkora fesszel milyen jó időzítéseket értek el az A-DATA tulajok.
Konfig:
P5B (ram feszt lehet tolni 2.5 vagy fölé), c2d 6300 stb.
A válaszokat előre is köszi.
üdv:
Mankó -
wwgolf
csendes tag
Üdv mindenkinek.
2 x 1024 Kingmax 800-as van a gépemben, alapon 5 5 5 18-as időzítéssel.
Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
(5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Kingmax KLDD48F-A8KI5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
(5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
1.Meddíg lehetne levenni az időzítését biztonságosan ?
2.Az alaplapomnál HT állítást nem találtam a bios-ban, így húzásnál-nak ha az fsb-t 200-ról 220-ra emelem az Atlon 64 3800+ 2413Mhz-alapról 2639-en járogat a HT 800-ról 880, a memória szintén 880-on megy 5 5 5 18 időzítéssel, ezt így károsodás nélkül állandónak hagyhatom + igy meddíg vehetném le a memóriák időzítését ???
Tudom messze nem extra alkatrészekből áll a gépem, de nem is várok tőlle csodát, de 1 kis gyorsulást még talán ebből a rendszerből is ki lehetne hozni
THX -
Lalaboy
őstag
Az eddigi (szerencsere nemsok) ramom vigan birta a C3-at 800-on!
Lehet szepen trukkozni a C3-al is, mert ha a tRFC-t magasra allitod (pld. 35-42) es a C3 3-4-4-9, mindjart sokkal kevesebb fesz kell a ramoknak! De ha 3-3-3-4-et, 22-es tRFC-vel allitasz be, brutalisan megno a ramocskak feszigenye azonos FSB-n!
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
ez a ram milyen lehet?
GeIL GX22GB6400PDC 2Gb CL3 800
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
Nyugdíjas #2934 üzenetére
Teljesen igazad van.A következtetés is jó mert két RAM-om van de a thermalright oldalán úgy olvastam h két modul hűtését teszi lehetővé.de utána olvastam és az a thermaltake-re vonatkozott.....
azért így elég húzós akármennyire jól néz ki.szerintem fölösleges.marad a hűtőborda+venti.tényleg ha már itt tartok borda+venti vagy csupasz RAM+venti?a borda javít a hatásfokon?
-
subaruwrc
félisten
Milyen jó kis beszélgetés indult.
pedig csak egy ártatlan hozzászólás volt
tervbe van véve a hűtés és pont ez a kis cucc a kiszemelt de elég borsos az ára.1ébként a thermalright oldalán 4600 ft........
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok fórumtársaim.
Ma szántam egy kis időt a Ramjaim tuningjára és 1.9 volt mellett sikerült elérnem a 900mhz-et.Az alanyok:2*512mb a-data vitesta 800as.hűtőborda nincs rajtuk (pedig kéne gyárilag) de langyosak 40perc orthos és fél óra carbon után.
nem tudom mennyire lehetek büszke rá de kezdő tuningosként az vagyok -
Larry303
addikt
G.Skill 2GB Kit F2-6400CL5D-2GBNQ
És ezek meddig mennek cl5 ben kb? persze cl4 ben is érdekel.... -
beteg
őstag
''és 2 fajta icvel volt szerelve.... '' LOL
mondjuk nekem TG CL4 800 asom volt és nagyon bejött! ment az cl4 ben jóval 820 felett.
adatából volt nekem EE, de nem az 1066-os, hanem a 800 as. az úgy közepesen volt zoral, de az 1066 ost ha jól emlékszem valami jobb chippel szerelik. A 2gbhz ről pedig itt is írtak már sokat, nem sokkal ezelőtt tesztelték is, az elég jónak tűnik!
de milyen lapban használnád? nem lehet, hogy eddig sem a ramokkal volt a baj nálad? -
#gab_
őstag
hi
Tudnátok vmi jó 2*1Gb tuningramot ajánlani?
volt már OCZ titanium VX2-m és Team CL4 800asom is...
az OCZ gyári spdn se ment...
a Team gyári CL4 800 még ment de pl CL4 820on már hibázott
és 2 fajta icvel volt szerelve....
én A-data 1066 EEre gondoltam...
vagy G.skill F2-6400PHU2-2GBHZ -
beteg
őstag
Az OCZ-knél mit jelet az, hoyg ''EVP (Extended Voltage Protection)''. Azt, hogy ha ez adott ramnál mondjuk 2,4V, akkor hiába is ad a lap több feszt, a ram kapujában ott örködik ez a protection és nem enged át többet, mint 2,4? Az ok, hogy nem tud elégni, de hogy lehet így tuningolni az OCZ-ket? vagy nem jóll gondolom?
-
Larry303
addikt
G.Skill 2GB Kit F2-6400CL5D-2GBNQ
tapasztalat vki? -
beteg
őstag
válasz
Achill3uS #2905 üzenetére
köszi fiúk a tanácsokat!
gyorspostával küldeném, de:
This not a normal problem .I recommend that we get OCZ involved in trouble shooting t
he problem. I believe it would be beat if we involve there support team. The main rea
son for this is if the item is fault then you can request an RMA with OCZ directly. T
he return time for OCZ is alot faster than it would be with use. I have a link belwo
to there site for yout to view and use
www.cellshock.eu
Please try OCZ as if the item is faulty then a return for exchange will be quicker wi
th OCZ than use main reason for that is they are the suppliers and always have stock
on had.
Bye -
Soak
veterán
nem gkx ,de lásd Lalaboy példáját ien csak azon a szinten ha nem magasabban helyezkedik el
Abban meg egyet értek Achival ,hogy ne postával küld mert nekem is basztak kiküldeni, viszajött leáztattó cimzéssel, érdekes csak az ázott le....na mind1. Szóval valami futárt kerits
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged