Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2397 üzenetére
nem rossz ram ez sem, Promos ic-k vannak rajta, max 2.2-2.3v-ig lehet neki feszt adni, afölött már visszaesik a teljesitménye. 940 4-4-4-x-et simán menni fog, ezek is elmennek 1000-1100között cl4-et, csak mivel D9-eknél kevésbé birják a feszt kevésbé lehet kihajtani öket. de advanced tuningokhoz nagyon jók.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ehh,le sem merem irni mekkora lámer állat vagyok
Véletlen rossz sort copyztam be,szóval amiről pofáztam itt a napokban hogy kinéztem G.Skill-t az nem HZ,hanem:
F2-6400CL4D-2GBHK
Erről mi a vélemény? Vagy inkább A-Data Vitesta Extreme Edition?
940 a cél,mondjuk jó lenne Cl4-be,de nyilván ami nem megy azt ne erőltessük -
-
Nortid
aktív tag
válasz
Gorneck #2392 üzenetére
Úgy értem hogy a pali amikor rámsózta Geil ultra helyett, azt mondta hogy ezek ilyen jók olyan jók, stb... Megemlítette hogy nincsenek összeválogatva, tehát nem biztos hogy mennek Dc-ben! És az SPD azt írja hogy az egyik a 266mhz-et cl3-ban, a másik meg cl4-ben tudja, az egyik gyorsabb! Nem tom hogy mennek-e DC-ben, nem tom hogy hol nézzem meg, de vszinűleg nem... És tuningban meg egyenesen sz*rok!!
És nem is várok ezektől se többet (ezek a 2gb-osak sincsenek összeválogatva), de csak 2gb és nagyon olcsó! -
Nortid
aktív tag
31k z0ty-nál, borda nélküli... most van ilyenem de csak 2x512mb, és nem dualchannel-es, és 820mhz a felsö határuk
Vagy nem számít annyit a kétszer annyi ram, jobb lenne ennyiért 2x512mb vitesta? -
Nortid
aktív tag
Sziasztok!
Találtam egy ilyet:
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 31 456 Ft .
Ez csak nekem bűzlik? El lehet tőluk várni egy DS4-ben ugy 900-940mhz-et? -
Devdi
aktív tag
A ramnál az efektív órajelet kell nézni vagy a valódi órajelet?? Elixír 256mbos van a gépemben 333Mhzes és az efektív órajele 370MHz ez jó vagy nem jó??
-
Gorneck
legenda
válasz
Nyugdíjas #2372 üzenetére
6400 mellé picit feleslegesnek tartom...de mennyi is amit nem visz.
denes242: 500as fsb mellett is teljesen jól működött a 2*512es és 2*1Gb-os kit is...csak butítani kellett az időzítésen...ami valós felhasználásban sztem nem gond...persze egyéb mem tesztek mást mutatnak... -
denes242
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2348 üzenetére
ahogy gorneck23 mondja
4-4-4-12-ben nalam kb 860-870-ig stabil (910 korul is elindult)
5-5-5-15-ben 950 korul stabil volt (tobbet nem probaltam)
mindez 2.3 volttal, annal tobb mar negativan befolyasolta az eredmenyeket
ui: ezek 4:5-os szorzoval voltak tehat nem 1:1
[Szerkesztve] -
-
Nyugdíjas
nagyúr
Külföldi tesztekben olvastam,hogy közel 1000MHz-en szaladgálnak ezek a G.Skill-ek amiket kinéztem. Valakinek van tapasztalata velük?
G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ -
Dassler
őstag
Szép napot!
Valakinek mond valamit az alábbi számsor? Geil Value PC-6400: PN2253 SN7002570 még oylan van rajta, hogy GX22GB6400DC. -
Nyugdíjas
nagyúr
G.Skill vagy A-Data legyen a szakértő urak szerint?
940MHz környékén kellene neki szaladgáni egy P5B-Deluxe-ban. -
afterburner_
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hali!
Sajnos nagyon úgy néz ki,hogy a RAM-jaim (Geil Ultra 800-asok) szabnak határt a tuningomnak.
Már régebben is tapasztaltam,hogy nem hajlandó bootolni a rendszer,ha 2.1V-nál többet adok nekik. De mivel eddig 3.2-n hajtottam a procit,erre nem is volt szükség. Viszont mostmár,hogy beszerzetem megfelelő hűtést, adnék a procinak,de az a baj,hogy mondjuk 940MHz-hez már kellene a RAM-oknak is adni némi feszt. De továbbra is az a helyzet,hogy nem indulnak 2.1V felett.
Elképzelhető,hogy kifogtam egy szar chip-es darabot?
Ha igen,akkor lecserélem hirtelen,de mire? Mit javasoltok?
G.Skill,vagy A-DATA vitesta között vacillálok. -
Benyoo1
tag
Ez biztosan nem a memória hiba lesz! 667-es ramnak 600on 2V-nál alap időzítéseknél nem szabad hibázni! Vagy a HT szorzóval van valami, állítsd 3ra de sztem 4en is bírnia kell, vagy a proci(szerintem ez) több fesszel próbáld meg, a ram feszt vedd vissza!
A HyperTransportnak adj +0,1V-t meg a chipsetnek isÚgy már jó lesz
-
Alpachino
veterán
válasz
Zoli329 #2311 üzenetére
Szinkronban, vagyis 220FSB/ 733MHz ram. ( 5-5-5-15 2T ) kevesebb pontszámot kap everestben az olasásra 6892-öt, Viszont 245FSB/613MHz ram ( 4-4-4-12 1T ) 7345-öt.
Nem tudom, hogy mennyire mérvadó az everest számolása, de elég meglepő, hogy a kevesebb 613MHz-es beállítást hozta ki győztasnek,igaz kisebb időzítésekkel.
Ennyit számítana az alacsonyabb késleltetés? -
Soak
veterán
válasz
Silencer83 #2317 üzenetére
most se vagyok tul boldog.....
..... ''szerencsére'' csak az egyik kittet szenvedtem el én
-
Soak
veterán
[link]
Drágaszágok....egyik legjobb DDR2-es ramokból 4....közülök 3 halott....szép teljesitmény -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #2314 üzenetére
-
gorgo
őstag
Hollari!
Nos, nem tettek túl boldoggá tuning eredményeim, gondoltam rákérdezek, hogy csak zsengeségem az oka vagy a RAM-ok bírnak ennyit:
Kingston 667MHz 5-5-5-15-21-1T alapból (hogy milyen chip, azt nem t'om és azt sem, hogy mivel lehet megnézni)
Abit KN9 lapban vannak (AM2).
240 FSB-ig stabil a rendszer, utánna hibázik, elhasal a mem-en.:
5-5-5-1-21 2T 600MHz (CPU/8) @2.05V
Várhatok többet más - jobb - beállításokkal, vagy kb. ez a reálisan elérhető max.??
Nem komálom, hogy alacsonyabb órajelen mi a pöcsért nem tud többet...
Ötletek? kösz!
[Szerkesztve] -
Alpachino
veterán
Az aláírásomban szereplő konfiggal a 667-es ramjaim 245-ös FSB vel 613-on mennek. sajnos az FSB tovább már csak 1.5v felett tudom emelni, amit már nem szeretnék.
Szóval, hogyan tudnám legalább a 667-et elérni.
220FSB-ig szinkronban megy a ram.( 733 )
Így jobb, vagy nagyobb FSB( 245 ) ,kisebb ramsebesség( 613 )
Ja! 1T,vagy a 2T a jobb beállítás? -
Overlocker
veterán
-
beteg
őstag
hova dobjam?
Neem, tegnap eldöntöttem, megcsinálom a vmodot. Ha már gyárilag is azt írják, hogy 2,45-ön futja a beígértet, csak kibír 2,5 öt.
Csak még azt nem tudom, hogy mivel fogom megmérni, mennyi is az az annyi fesz. Meg gyakorlati kérdésem van még, amire nem találtam választ. pl. hogy a biosban állítsam mondjuk 2,1-re és akkor az igazából 2,2 lesz vagy valamennyi, de ha 2,2 őt állítok be akkor már 2,3 vagy vmennyi? Vagy a vmod-tól folyamatosan 2,5 lesz és állítani sem lehet? Na meg ilyen és ehhez hasonlókDe ha már úgysem viszi el senki, nyugodtan elégethetem...
-
Rusher
őstag
hi, finomítgatok majd még rajta, meg tesztelgetem ez csak egy próba volt és sikerült
[link]
szerintetek cl4-ben elindulna még, mennyi nb feszt lehetne adni max ennek a lapnak?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen TV-t vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest