Aktív témák
-
Zoli329
addikt
Mit mondjak, ajánlani tudom bárkinek a PQI DDR2-es memóriáit. Már élettartam garisak is.
Alapból 667-es 5-5-5-15. Simán viszi a 840et (de talán többet is, csak nem merek 2V fölé menni vele) 4-4-4-10el mindezt 1T-vel. Igaz közel 75%al felment az áruk25ért vettem 1gigásat most már 40 (legalábbis ahol vettem). Érdekes. Rájöttek, hogy jó??
-
Zoli329
addikt
Röpkérdés:
Memtest86+-al egy óráig vizsgáltam a ramjaim bizonyos mhz-en és időzítéssel. Hibátlan de a win mégis kifagy uazon értéken. Ezek szerint a memtest nem minden?? -
joshua7
veterán
TameMS ramokról van tapasztalat valakinek? Gigás, 667-es modulok érdekelnének.
-
SIKIRIKI
tag
Hali tudom hogy nem ide tartozik de az volna a kérdésem hogy a kétoldalas ramok és a egyolda ramok között gyorsaságban és minöségben van külöbség.mert most felajálotak 2 db 512/400 kingmax super ramot egyoldalast a 1db kingston 2old 1db kingmax 2old-ért
választ elöre is köszi
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Üdv!
Van 2x1 GB PQI 667-es memóriám. Alapból 667-en 5-5-5-15 időzítésű.
Kicsit meghúztam az fsb-t, aminek következtében értelemszerűen már nem 667-en jár, hanem 820-on. Mindezt 4-5-4-14 CR1-el. A 2Volt mennyire sok egy ilyen ''mezei'' ramnak? -
NorDezs
senior tag
Szerintetek ezen a memórián: 1024 Mb /800 MHz GOODRAM PRO 5-5-5-15 milyen chipek lehetnek?
Nincs valami oldal, ahol ahol fel van sorolva, hogy melyik memón, milyen chipek vannak? -
westlake
félisten
vegezte egy kis merest, hogy valtoznak a savszelessegek az idozitesek modositasanak a hatasara.. erdemes elolvasni
[link]
(gigabyte ds4 - allendale e6300 alatt) -
Lalaboy
őstag
Az elso eredmenyek az uj lappal:[link]
-
-=shitty=-
aktív tag
sziasztok!
szerintetek mennyire lehet kihúzni egy ramot? ez úgy értendő hogy nincs rajta semilyen féle hűtés! szal még bordák sem! jelenleg egy 533-as corsairom van infoba látható is! ezt a ramot hibátlanul hajtom 800Mhz-en ment már 830körűl is mind ezt volt emelés nélkűl! szal meddig húzhatom én ezt úgy hogy nincs rajta hűtés? nics véletlenűl valami progi ami kimutatja a hőmérsékletét?és ezeknek a tipusú ramoknak mennyi lehet a max feszkó amit adhatok?
előre is köszi a válaszokat! -
Aryan
senior tag
nekem a ds4-ben Kingmax 1Gb 667mhz ramok nem voltak hajlandóak menni normálisan már memtestben is hibázot és windows sem ment fel pedig alapon ment az az 667mhz-en, 512Mb osok jól mentek, jöttek ezután a Kingmax Pc6400 ramok hát jók voltak de elég anti tuning barátok voltak 830mhz felett meghaltak és végre megjöttek a Geil Ultra Pc6400 ramjaim azzok minden alapbeállitáson szépen muzsikálnak 920Mhz-en
, én lebeszélnélek a Kingmaxról, egyébként jó ramok mert nagyon kevés romlik el belőlük de nem nagyon lehet húzni legalább is az én szerintem habár lehet hogy én voltam a BÉNA
-
air
nagyúr
En sehol nem tudok 800-as ramot szerezni normalis aron. Ugyhogy inkabb egy 6400-ra koltenek tobbet, (+10k) es ahhoz tudnek venni Kingmax 667-eseket, 2x1GB-ot 44-ert.
De sajna sehol nem talaltam semmit arrol, hogy a 667-es, gigas Kingmaxot mit birnak... -
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén megyek kollégámhoz gépet beállítani.
Core2 E6300, P5LD2 rev2., 2x1GB DDR2-667 Hynix.
Core2 FSB-jét jó lenne 266-ról feltúrni minél feljebb, 1:1-be hajtva a ramokkal.
Mennyit kéne bírniuk a Hynix-eknek, mekkora fesz az ajánlott és milyen időzítések?
Core2-nek mekkora max. feszt adjak gyári hűtővel?
Segítséget előre is köszi. -
westlake
félisten
amerikaban vetem, 260$-ert
-
westlake
félisten
olyan sok jot hallottam mar a team 800-as ramjairol, hogy nem tudom megallni, hogy vegyek beloluk egy kit-et
-
Konflikt
addikt
találkozott vki 512/800as Kingmax rammal? mennyit mennek max?
vagy inkábbb adata 512/800as? csak arra várnom kéne... -
Foglalt név
addikt
Hello,
ddr2-ben nem igazán érzem magam otthon. 1 után az 5-ös idézítések nevetségesnek tünnek, valaki volna olyan kedves, hogy felvilágosítana mégis mire számíthatok, ha viszonylag olcsóbban szeretném megúszni a vásárlást? Gondolok itt arra, hogy 533-667-800 közül melyiket, milyen időzítéssel érdemes választani és mekkora a különbség 2*512 és 2*1gb között(árban és időzítésekben). Ha akad valaki, aki rámáldoz 5 percet az életéből, előre is köszönöm nekiEsetleg márka nevekért sem lennék hálátlan.(Mivel láttam akadnak inkompatibilitási problémák egy asus M2NPV-VM-be kerül egy x2 mellé)
-
westlake
félisten
nem, nem azt mondtam, hogy hajtsad p5w dh-ban a ramot 540-en (tudom, hogy nem lehet)
''itt voltam kiváncsi mit megy de ha osztóval megy enyit akkor tuti megy 1:1ben is .''
na pont ebbol latszik, hogy nem vagy tisztaban a dolgokkal.. ez egy rettento nagy baromsag..
nekem meg nem meselt arrol senki, hogy egy ramnak nem csak mhz ''vege'' van, hanem savszelesseg vege is?
''mit megy''? nem, nem megy.. ez a beallitas kozel sem mutatja meg a memoria valos sebesseget..
legyszi, mielott badarsagokat mondotok, nezzektek mar utana a dolgoknak.. ezert vannak a forumok es a tesztek
gondolkoz kcsit ezeken az eredmenyken:
3:5 - 890mhz - r:7784mb/s w:4867mb/s c:5464mb/s l:55.5ns
kivancsivoltam, hogy a 3:5-os beallitasnal elert savszelesseget 1:1-es beallitassal hany mhz-nel lehet elerni
1:1 - 632mhz r:7761mb/s w:5761mb/s c:5078mb/s l:58.7ns
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
elmondtam mar 1000x, de elmondom meg parszor szivesen:
a ramszorzas parasztvakitas biztos nagyon kabito, amikor az ember azt latja, hogy 540mhz*2.. csak eppen kozel sem er annyit.. futtass mar legyszi egy sandra memoria markot.. maris meglatod..
1:1-ben hajtsad 540mhz-en.. akkor azt mondom, hogy oke -
air
nagyúr
válasz
westlake #149 üzenetére
Neked nem 667-es ramjaid mennek 1:1-ben 490-500MHz-et?? Vagy rosszul olvastam??
Es a 800MHz-es ramok kozul melyik birja az ilyen magas frekit??
Apropo, azt mondod, hogy a 965-os chipset miatt nem lehet osztani. Akkor a 975-os mar tudja ezt?? Akkor jobb lenne ha inkabb olyat vennek?? -
westlake
félisten
ha nem akarod tulhuzni, fsb333-on a procit (ddr667), akkor nem kell feltetlenul 800-as ram..
mivel mindekt altalad emlitett lap i965-os, a biosban nem lehet a memoriasebesseget osztani az fsb-hez kepest.. egy e6300 megy feszemelessel kb. 3500mhz-en, ami 7*500mhz..
ezt meg olcso ddr800-as ramokkal sem lehet nagyon birni.. ha mindenfelekeppen magas procisebesseget szeretnel, akkor kenytelen leszel 800-as ramokat venni..
ellenkezo esetben szeritnem a memoria sebessege fogja bekorlatozni a rendszert.. -
Ati007
őstag
megjött az Xtreem ram
és elindult az alaplapomban
.
Az elsö boot 800mhz 4-4-4-10 2.0v OK.
Teszt késöbb. -
air
nagyúr
En azt kerdeznem, hogy ha egy Gigabyte DS3-as vagy egy Asus P5B alaplapot veszek E6300-as procival, es szeretnem egy picit tuningolni, akkor feltetlenul muszaly 800-as ramokat vennem, vagy a 667-esek is huzhatoak??
800-ast nemigen talalok boltban, (illetve 1 helyen van Kingston, aranyarban: 40e/GB) a 667-esek kozul eddig Kingmax, Samsung, Hynix, Veritech es PQI lenne elerheto. Ezek kozul szerintetek melyiket erdemes megvenni?? -
DJ.Gróf
aktív tag
Hello! meliyket ajánljátok MDT vagy Extrememory 2*512 667-es kellene? melyiket lehet jobban húzni? ezek jobbak mint a kingston ramok? kösz
-
Ati007
őstag
válasz
westlake #133 üzenetére
ja a mushkinon is d9 van akkor tulajdonképen senki nem tudja bekapcsolni? szerintem nem lehet általánositani vagy megy vagy nem , mondjuk az Adatáról is csak jót hallottam és tessék nem akart 800nhzn 4-4-4-12 mikor anyit tudot gyárilag.
Team nagyon sok embernek megy 1000mhzen 4-4-3-8. Szóval remélem nem kell majd idegeskednem.
Hameg nem megy majd akkor inkább eladom a lapot és veszek mást! mondjuk nem tudom milyet.
Tényleg akkor minnek rendeltél OCZ hisz azokon is D9 van?
[Szerkesztve] -
Ati007
őstag
én ilyet rendeltem : remélem ez már jól fog menni a p5wdhban :2Gb_Team_DDR2_PC2_6400_Xtreem_Micron_4_4_4_10_Dual_Channel_kit
-
westlake
félisten
hulla jo.. az ocz ramok kozul az egyik gyarilag hibas.. az utolso ic szar a memorian..
kuldhetem vissza amcsiba.. az ocz minosege mostanaban elegge csokkent.. vagy csak szerintem? -
westlake
félisten
megerkezett ket kit 2*1 giga ramcsi.. ocz es patriot 800-asok.. cl4 4 4 12..
kivancsi vagyok, mit mennek -
Mr.Skynet
senior tag
Csövi
Egy szóval se mondtam, hogy fontosde remélem azt az 1,8V 5letedet, nem a foglalatról olvastad le, és nem arra gondolsz, hogy a ddr2 ''mezei'' ramok mind 1,8V-al mennek...
Egyébként, csak azért lennék kíváncsi, mert van egy olyan beállítása a biosomnak, hogy valami: DDR2 ram volt----> auto, low, high és ha beterhelve (2*prime95) auto: 30C ha low: 23-25C high: ott felmegy 35C-re és csak kíváncsi lennék, mégis mennyire változtatja a feszültségeket, bár azt se tudom mi az a határ hőfokba ami már veszélyes, de mind a 3 modba ha semmit nem állítok (no tuning, default minden) és csak ezeket buzerálom, akkor is minden hogyan stabil a 2*prime95 ''ram+proci teszt'' ~6órán át....
És csak érdekel, mennyit kap a 3 féle modba, mert ha a hőfok változik, (a szobába a mérések idelyén 21-22C), 1óránként mértem és átlagoltam így jöttek ki a méréseim...
Egyébként nem túl hidegek a memóimazt hittem, hogy ddr2 meg, hogy borda gyárilag, meg sok-sok mhz majd melegebb lesz, mint a régi sima ddr memóim
vagy ennyit számítanak az időzítések, a melegedésbe
-
Ati007
őstag
itt egy hasznos link memoria választáshoz:[link]
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Figyuzzatok guruk, légyszi mondjatok / linkeljetek nekem olyan progit, ami kiírja, hogy jelen pillanatba, mennyi Voltot kap a meóriája a gépmnek:
Asrock 775dula 880pro, és A-data Vitesta 533Mhz 2x512Mb, dualba megy 4-4-4-12
Előre is köszi -
westlake
félisten
uj ''gyarto'' a piacon.. nemet precizitas
[link] -
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #117 üzenetére
szerintem 3.5 gigaig nem lesz veluk problema..
ami szerintem tuti, az a scythe ninja plus es a tuniq tower.. -
westlake
félisten
válasz
oettinger01 #110 üzenetére
gskill 2*giga ddr800 hz szeria
-
westlake
félisten
válasz
FehérHolló #111 üzenetére
egyeb hozzafuznivalo?
[link] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #108 üzenetére
de nem erted meg, hogy ez egy ''atkuros'' beallitas?? 4:5-os beallitas mellett az 1000mhz az valojaban nem 1000mhz... ezt probalom mar miota elmagyarazni.. a memoriaknak nem feltetlenul csak mhz veguk van (errol is beszeltem mar), hanem savszelesseg veguk is..
a modboxra direkt kiirtam, hogy hogy viszonyul az 1:1-es beallitas a ''ramszorzashoz'' kepest..
nezd csak, mire gondolok:
4:5 - 667mhz - r:6872mb/s w:4867mb/s c:5141mb/s l:64.9ns
1:1 - 632mhz - r:7761mb/s w:5761mb/s c:5078mb/s l:58.7ns
oke, hogy a lapod nem birja az 500-at, de akkor ne rakjal mar be olyan eredmenyeket, amiknek a real world tesztekben nem sok haszna van... megteveszto.. biztos nagyon utos nezni az 1ghz-es memoriasebesseget, csak eppen valodi savszelesseg nincs mogotte!
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
p5w dh delux ala 1001-es biossal szerelt , geil 800-as ramot vehetek?vagy szenvedni fog vele?
2*512 és van pro is belőle.
-
Ati007
őstag
A-Data ddr2 800mhzes ramokról van valami infotok , 4-4-4-12 gyárilag 800on. ja és 266 euro szállitásal együtt.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #109 üzenetére
Oh bocsánat, kicsit továbbgondolkodtam, és rájöttem, hogy lehetséges a dolog. OCZ PC2-8800 Golddal biztos meg lehet pl csinálni.
De akkoris erősen valószínű, hogy a stressz teszt rövid időn belül (= 0-2 óra) hibát dobjon ki.
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #91 üzenetére
nem ertem.. komolyan nem tudom felfogni, hogy miert nem tudsz 1:1-ben tesztelni..
ez a 4:5 egy ''vakitas'' -
westlake
félisten
es en eladtam eladtam ezeket a ramokat
2.147v terhelve, giga ds4, e6300 -
Akinek van 800-as CL5-ös corsair memója írjon tapasztalatokat! Hétfőn kapom a ramokat..
-
Mr.Skynet
senior tag
Áhhh akkor már értem
De én csak azt láttam, hogy FSB csak 18Mhz különbség, és a memód meg már nem is emléxem, de talán majdnem a duplája MHz-n ketyegett hasonló időzítéseken, a procid meg atomra meghúzva, meg faxa alaplap, nem az én Asrock 775DUAL 880pro-m ellenfele pont egy asusés ez mellett még neked kevesebb 200-al és én ezen akadtam fönn
De senki nem tudja egyébként azt, hogy mért van az, ha a procimat, vagy a memómat húznám, mért csökkennek drasztikus lépésben az eredményeim??? -
Dare2Live
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest