- Autós kamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
Aktív témák
-
bossvico
senior tag
Szasztok!
Szeretném megkérdezni mi a tapasztalatotok a kingston ramokról?
Most vettem 2Gb dualkitet, eredetileg 667 esek, de 1,95-el ment 800 on is.
Lehet még tolni? Örök garos -
#gab_
őstag
hi
mi a véleményetek erröl a ramrol?:2Gb OCZ DDR2 PC2-8500 CL5 EPP Platinum
D9GMH van rajta. 1066mhz CL5-5-5-15 2.1v
elég jó áron hozzá tudnék jutni.
csak voltak már problémáim VX2-es OCZal... (spdn is hibázott...)
Zoli329 : pü
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
Sziasztok.Most szeretnék ramot újítani mert a mostaniakat nem tudom eléggé tuningolni.Idáig olvasgattam a hozzászólásokat meg a ramlistet és kikerekedett hogy tuningra csak micron chippel szerelt ramot érdemes venni.Az a kérdésem lenne hogy A-data vitesta ee 800+ vagy geil ultra?Az ocz-kről milyen véleményetek van? Mondjatok egy biztosan jó tuningramot ami nem kerül horror árba.Ja és elég 2*512mb.előre is kössz
-
Boci_83
őstag
Alapból 4-4-4-12 1T re állítja az alaplapom KN9ultra a ddr2 533 a-datámat. Felállítottam 667-re felált a fendszer. 800-on kisipolt a bios. Akkor ez hogy van, ha 200 fsb-n 400 mhz-t megy 1:1-ben akkor nem tök minddegy mire állítom!?? És akkro miért sípolt le. CMSRESET után ismét 4-4-4-12-1T 533 ra állítja. Ez elég jónak mondható!? Adjak több feszt, és az időket vegyem lejjebb és állítsam 667-re!?
[Szerkesztve] -
Remington
őstag
helosztok
az új geil ultrákkal mik a tapasztalatok? olvastam h ratyibbak mint a régiek de mennyivel? 1:1-ben bírják az 1000-et? -
Nortid
aktív tag
Aha, kösz, akkor marad így
-
Nortid
aktív tag
Hali!
Mennyi az esélye annak hogy a Geil Ulrtáim mennek kb. 850mhz-et cl3-ban (tapasztalat, másnak ment-e ennyit etc.) ? Most cl4 860mhz 2,2V-on használom őket, bőven mennek följebb is, de nem kell... -
Boci_83
őstag
Lehet hogy sokszor feltett kérdéd ez, de a visszaolvasott több mint 150 hozzászólásban azért nem találtam a kérdésemra választ, vagy elkerülte figyelmemet,
de most akko hogy is van ez.!? Ha a cpu/mem arányom 1:1 és az fsb-m mondjuk 200 alap esetben, akkor az A-data 533Mhz-es memóriám is csak 200Mhz-n üzemel!?
Kn 9 ultra lap esetében, és 3800+ os lapnál , a fent említett memóriámra milyen kiosztás tűnne jónak, hogy optímális tunningal bírjon. Ja és a ram Vitesta!!
Várom hozzáértő válaszotokat és osszlassátok el hozzánemértésemet! Köszi. -
Memphysto
tag
válasz
FehérHolló #3169 üzenetére
nem nem !
valószínűleg én nem voltam világosde 1 villamosmérnököt interjúvoltam meg, akiknek kell informatikát tanulni!
De ez mindegy a lényeg ugyanaz -
#gab_
őstag
hi
a CellShock CL4 800asokat csak D9el szerelik? -
Memphysto
tag
válasz
FehérHolló #3163 üzenetére
már megkérdeztem 1 et!
De mind egy hiszen ''A DDR már letűnőben van, a két főbb processzorgyártó, az Intel és az AMD mikroprocesszorai is DDR2 memóriákkal működnek együtt.''
Azért gondolom nincs érzékelhető különbség, főleg hogy nana sec-ben mérhető a késleltetés
De azért kösz a választ -
Memphysto
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vágom ezt a ramos témát de lenne 1 kérdédsem.
A DDR 2 jobb mint a sima DDR?
Ha logikusan gondolkadnánk akkor az lenne a válasz hogy persze! De egy informatikát tanuló villanykaros srác aszonta hogy a sima DDR jobb a DDR2-t csak azértvan mert olcsóbb! ez igaz? -
válasz
LordVader80 #3157 üzenetére
Ha van egy 800-as cl5-ös mezei (tehát nem tuning) RAM-od, akkor valószínűtlen, hogy menne eggyel szűkebb cl-en, ettől függetlenül perze egy próbát megér. 2V-ig maximum a Geil Value-knak.
-
válasz
LordVader80 #3155 üzenetére
Először a cl-t, vagyis az első 5-öst célszerű, a többit ráérsz később, a 15-ös tRFC-t pedig a legvégén. És persze először is emelj feszt a RAM-oknak.
-
LordVader80
őstag
Ha 5-5-5-15-ös gyári beállításról szeretném levinni 4-4-4-12-re a ramokat, akkor milyen sorrendben próbálgassam? Először a 15-öt 12-re, aztán a többit?
-
denes242
aktív tag
-
válasz
denes242 #3149 üzenetére
Majd szólok spannak, hogy mázlija van.
Egyetlen kit járt nálam Ultra-ból, 990MHz-en 2.35V-n toltuk a SuperPi-t, és 920-on még blend test is szaladt 4-4-4-12-n. Egyébként itt PH!-n is publikáltak igen szép eredményeket ien memókkal, tehát módosítsuk a ''hatalmas mázli''-t ''szerencsés esetben''-re.
-
subaruwrc
félisten
lazított időzítések és 2.05 volt
[link]
-
mcwolf79
veterán
válasz
Larry303 #3129 üzenetére
1500-1600 között szokott lenni a Winrar.
Nem tudom,hogy miért van ez. A régebbi ''konfigom'' (ASUS P5W DH+6600 C2D+ Corsair XMS2 675) kb. 3,06 Mhz-es procival 850-re állított rammal ment olyan 8000 körül ugyanezzel az Everesttel.
Az Everest verzióját passzolom,fejből nem tudomHa jól rémlik,akkor 3.50-es,de ez nem 100 %.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
Ma érkezik egy Corsair Dominator RAM hűtő.
kiváncsi vagyok hol lesz a RAM vége. Tartok tőle, hogy az AB9-QuadGT nem fogja bírni a 600-at. Majd meglátjuk.
-
mcwolf79
veterán
Hi Everybody!
Az Everest memória olvasási tesztnél a 12000 MB/s az jó eredmény?(képet nem tudok róla,mert most melóhelyen vagyok)
Mondjuk olvasgatom a régebbi hsz-eket,és furcsállom,hogy pl.
[link]
Idéztem,már nem tudom kinek a képe ez,csak példának raktam be. Ezen 4-4-3-5-ön a memória olvasás 9400 MB/s.Egy kicsit furcsállom,hogy Nekem lazább időzítéssel 12000 felett van a memória-olvasás.
Ha felveszem a ram-ot 1000 Mhz re 5-5-5-15-ön 14000 körül van az olvasás.
HOGY IS VAN EZ -
jugeen
addikt
tegnap este belőttem a RAM-jaim 4-4-4-12@1000MHz-re Orthos blend teszt prior 7-en 8 órát futott.
hétfőn jöhet a PI teszt. addig is pihi.
kellemes húsvétot mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
nem az h nem terheli le, hanem, a 965 chipsetet szúrták el ugy ahogy van intelék (westlake már leirta ezt amugy párszor anno), nem hozza a cl3 sávszélességét, sőt, semmivel nem gyorsabb egy 4-4-4-4-es beállítástól.. mint a felosztásnál, szép mhz-eket látsz, csak nincs mögötte semmi..
-
Achill3uS
nagyúr
-
Mikádó
senior tag
Hali!
Egy kis tuning:
[link]
TG 1200mhz cl5 -ös ramokból sikerült ezt kihoznom. 2,45v on.
Üdv -
subaruwrc
félisten
sziasztok.mennyi az a valós fesz ami a ramoknak hosszú távon sem káros és még segít a tuningban.az alanyok 2*512 800as a-data.1.95 ön nem szerettek 900nál továbbb menni.....
egy 80as venti hűti őket tehát max langyosak.
köszi -
-
Larry303
addikt
Straps sajna nem így gondolja...[link]
Ezt emelném ki belőle: What we see here is rather interesting....in this case the E6400 CPU may easily reach the outstanding speed of 3.5Ghz, run memory 1:1 @ DDR-1000 AND achieve an amazing NBCC of 571MHz (overclocked from 266Mhz...an eye-popping ~115% increase!) while the user of the E6600 processor, using otherwise identical components, may find that he cannot reach equivalent FSB speeds. The only difference you ask? The default multiplier....
NBCC = (9/7)*500 = 642MHz <- this NBCC may be unachievable by the NB which would artifically create what would be misdiagnosed as an ''FSB wall''...
Sajna az én tapasztalataim is teljesen ezt mutatják.....
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest