Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Adott a következő ram: 4X512MB Kingmax 667MHZ Dualban. Jelenleg 824MHZ-en megy. FSB : DRAM ratio: 3 : 5. Processzor 247MHZ-en jár 4206MHZ-en (PentiumD 945), ettől feljebb instabil az összeállítás. alaplap: Asus P5LD2 SE.
Jelenlegi időzítések: 5-5-5-14. Csakis a safe mód miatt, mert előbb ki akartam tapasztalni, hogy mennyi az annyi a konfignál. Kérdés: milyen memóriaidőzítéseket javasoltok ehhez a sebességhez (824MHZ)?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
Larry303 #3097 üzenetére
Hogy mi?
Ha a proci szorzóját visszaveszed mondjuk 7-re, akkor a procid nem lesz korlátozó tényező, hiszen 500-as FSB-n is csupán 3.500MHz-en fog futni. Viszont a RAM-ok ezen az FSB-n már 1000MHz-en lesznek, és értelemszerűen tovább is tudod nézni, amíg ismét bele nem futsz a proci végébe, de akkor még mindig visszateheted a szorzót 6-ra. -
Boci_83
őstag
Üdv minden Nagykópénak!!
Kezdő vagyok, segítségre lenne szükségem, vagy olyan irományra a neten ahol bővíteni tudom ismereteimet, a ramok kiosztásával kapcsolatban... valami link jól jönne. Adott nekem 2x 512 adata vitesta ram, ezeket szeretném majd piszkálni. Lentebb olvastam hogy vanakinek 1000 fölött is mocorgott. Én 800-al meg lennék elégedve. Kn 9 ultra lap esetében elképzelhető ez!?? Várom hozzáértő véleményeteket! Köszi!
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
Beraktam a spec opsokat...hát mit mondjak sztem jókis darab....
A tesztnek a prockóm ill a gyári hűtőm vetett véget a ram bírta volna még sztem....
Íme az utolsó mérés amit a procim még bírt a stockkal: [link] -
Larry303
addikt
BIOS
És tényleg nem tuningbajnok most úgy állok, hogy 4-4-4-15 ön megy 900at...
Nemtudom ,mennyit droppolhat a lap amúgy :S
Az a fura, ha 4-4-3-15 re állítom szinte minimális a gyorsulás..és ami a legfurább, hogy cl5 ben szinte ugyanott van a határ mint cl4ben ezt igazán nem is értem .....
Van nálam most egy ocz spec ops urban edition, mindjárt megmérem az mit tud.....
Örömmel veszem minden tanácsod a megfelelő beállításokhoz. -
Egy koma Geil Ultra kit-jét pöcögtettük a lapomban, és meglepően jól teljesített. 2.3V-n 4-4-4-12-n 980MHz-en még lefutott a Pi. Nem gondoltam volna. Igaz, 1000 fölé cl5-ön se ment.
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
OCZ platinum rev2 nek biosból 2,25 V nem fog ártani hosszútávon???
Gyártó 1,9-2,1 ajánlja, de rávan biggyesztve ez a 2,2V EVP logo.....
Sajna ha nem adok neki ennyit akkor elég makacs és így sincs olyan nagy potenciál bent egyenlőre úgynéz ki....
4-4-4-12 őn 860 an a vége :S -
válasz
laceeek #3086 üzenetére
Nanya chipekkel van szerelve, amik alapból 1.8V-t szeretnek, és tuning szempontjából felejtősek. Ha megnézel DDR2-es RAM listákat, a Nanya chipek mindig az alsó szegmensekben szerepelnek, nem a csúcson, de még csak nem is a középkategóriában. Aztán ugye nincs a memón borda sem, tehát túlzottan meg sem tudod feszelni, én személy szerint tartós használatra 1.9V-t adnék neki nyugodt szívvel. Namost, egy gyenge chip, aminek még feszt sem tudsz igazán adni, nem lesz tuningbajnok. Szal, ha szépen, stabilan viszi az 1100-at 5-5-5-18-on, az már nem egy rossz eredmény. Aztán persze lehet eső, lehet hó, mindössze nem valószínű, hogy túlzottan jó eredményeket hozna.
[Szerkesztve] -
laceeek
aktív tag
hy
p5n-e sli
e4300
meg ezek a ramok
ez igy h menne?
(ja és tom h minden csak a szerencsén mulik)
tuning téren pl -
laceeek
aktív tag
hello
ezek mennyire huzhato ramok?
512MB PC1066 DDR-II - Kingmax mert lehet h ebböl lesz 2 -
ROBERTOH
őstag
válasz
juliabrilke #3073 üzenetére
Nincs mit!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
juliabrilke #3070 üzenetére
Ez mi volt?
-
juliabrilke
veterán
Igen.
-
denes242
aktív tag
-
denes242
aktív tag
válasz
hbruce000 #3023 üzenetére
en nem hinnem, hogy jobb lenne a corsair cl5 mint a geil ultra.
szerintem a nevet kell megfizetni, de nem tudom, mert sosem lattam olyan ramot testkozelbol.
szerk: arra sem vennek merget, hogy 800-on megy cl4-ben.
nem tudom miert gondoljak tobben, hogy ha egy ramra ra van irva, hogy cl5, akkor az tuti megy a cl4-en azonos sebessegen, annak ellenere, hogy ugyanabbol a ram tipusbol van cl4-es is csak kicsit dragabban. persze elofordulhat (magasabb arkategoriaban plane), de szerintem nem magatol ertetodo.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
juliabrilke #3046 üzenetére
Olyan 27-33 fok környezettől és terheléstől függően
használd a válasz gombot
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Ez igaz. Több dologra is jó lesz. Egyébként a ramnál mennyi a normális üzem hőmérséklet?
2.0v-on mennek. Bordás OCZ ramok. Kicsi húzással persze. -
juliabrilke
veterán
55000Ft ????
Szegény informatikus vagyok én .....
Ok. De ahogy látom van pár pénztárcabarát megoldás is. Az infrás elég jó lesz...Szerintem azt megveszem. Valakinek esetleg van ilyen cucca? Mennyire mérhet pontosan?
Csak jobb,mint az én kézrátételes módszerem... -
lazydog
addikt
válasz
juliabrilke #3037 üzenetére
Nem kell a két kézzel rátételes módszer. Elegendő egy kézzel maszturbálni.
-
Soak
veterán
válasz
juliabrilke #3038 üzenetére
szerintem jobb lenne egy minőségi multiméter és azon van hőmérő is, szóval két legyet ütsz egy csapásra
-
juliabrilke
veterán
A linken lévő cucc nem is olyan rossz....adtál szerintem egy jó ötletet.... : )
-
juliabrilke
veterán
''célszerszámot, vagy építesz egyet magadnak, írsz neki egy szoftvert, és kész is.''
Programozó nem vagyok.... kilőve...
Barkácsoló nem vagyok....kilőve....
Akkor marad ''kétrátéetles'' módszer. -
ROBERTOH
őstag
válasz
juliabrilke #3033 üzenetére
Esetleg ezzel: [link]
tényleg, nekem sem jönne rosszul egy ilyen -
válasz
juliabrilke #3033 üzenetére
Progi nincs rá, mivel a lapokon általában nincsenek még a környéken se érzékelők, szal vagy hőmérőzől, vagy veszel egy direkt erre szánt célszerszámot, vagy építesz egyet magadnak, írsz neki egy szoftvert, és kész is.
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Hellosztok!
Ramhőmérsékletet tud valamilyen progi mérni? Vagy csak ''kézzel'' lehet? -
beteg
őstag
én most mérem a ramjaimat szigorúan és azt vettem észre, hogy a samuk is és a cs-k is azt szeretik a legjobban, ha 30 foka latt vannak. a 800as samsung is megy még 40 fokosan is, de akkor mintha be lenne lassulva az egész rendszer. (pedig a 40 fok még nem is sok, még simán meg lehet fogni.)
-
válasz
csurdongulos #3028 üzenetére
Nézd meg kézzel, hogy meg tudod-e fogni a memót. Ha tűzforró, az rossz jel, próbáld meg hűteni vmivel, főleg, ha 2V fölé mész fesszel.
-
válasz
csurdongulos #3026 üzenetére
2.1V-nél nem adnék nekik többet tartósan. Egyébként nem valószínű, hogy a magas fesz miatt hibázott, hacsak nem melegedett túl.
-
csurdongulos
tag
sziasztok,
van 2x1gb 667 mhz-es kingmaxom, mennyi feszt érdemes/lehet adni nekik, van valakinek tapasztalata? tegnap futtattam egy 10-11 órás memtestet 800 mhz-en, 1.95 volttal AB9 Pro lapban, egy hibát dobott vissza 700 mega környékén. 5-5-5-15-2T-vel mentek.
ma alap 667-en, 1.8 volton futtatom le ugyanezt, remélem most nem jön elő hiba, mert az már gáz lenne -
Qru
MODERÁTOR
OCZ DDR2 PC2-5400 Gold GX XTC - erről mit lehet tudni tuningban kb mennyit megy cl4-ben?
-
hbruce000
tag
Szerintetek a 2x1gb 800 as ram Cl5 ös corsair xms2 twin2x ből jobb lehet, mint ugyan ez csak Geil ultrából? Gondolom a corsairt simán lehet hozni az ultra szintjére, csak hosszútávon csökken e az élettartam a tuning miatt?
-
Mushroom
tag
Én is azt választanám, csak hát nem tudom, hogy lekezeli-e az alaplap.
Mert a mostani 2gb-osat nem, és eddig még nem találtam olyan embert akinek ilyen alaplapban menne az a ram. -
Mushroom
tag
Ezek közül a ramok közül választhatok:
RAM DDR2 1024MB 667MHz SAMSUNG 36 hó 13 930 Ft
RAM DDR2 1024MB 667MHz VM Örök 14 060 Ft
RAM DDR2 1024MB 667MHz KINGMAX Örök 16 250 Ft
RAM DDR2 1024MB 800MHz PQI 36 hó 15 370 Ft
RAM DDR2 1024MB 800MHz KINGMAX Örök 18 090 Ft
Melyiket ajánljátok az ár figyelembe vételével? -
Nortid
aktív tag
Hi!
BGA az milyen chip? -
beteg
őstag
Ez iiigen! thx CellShock!
Csüt du. adtam postára a gyártónak az elégett ramokat. Tegnap délben kapták meg, erre most kopog az ajtón a sárgaember a kezében az új modulokkal!
nem sokáig vizsgálgatták -
beteg
őstag
válasz
Overlocker #3000 üzenetére
részvétem
-
Temple-Anzan
tag
pls adjatok jó tanácsokat milyen ramba fektessek be....
Asus P5WD2 premium alaplapba lenne...
7800gt
630as 3.0.ghzes P4 HT 64bit....
szóval milyen memóriát érdemes vennem hogy jól kihasználja a gépem....proci húzva lesz majd kb 3.8ghzre...
amúgy ezt néztem ki magamnak.....
2X1024Mb kit 800MHZ GEIL value vagy ultra -
Tivi32
aktív tag
válasz
Őszinte részvétem !
Én még 0,1Voltal sem mertem többet adni a RAM jaimnak !De egyszer kipróbálom... -
Soak
veterán
válasz
AZ komoly , annyit még a régi redlinejaimnak sem adtam volna
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest