- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
Aktív témák
-
slayer006
addikt
válasz
Stalker-2572 #1198 üzenetére
A-Data Vitesta 800 - 26k
-
Stalker-2572
veterán
Szerintetek melyik a jobb vétel:
A-Data Vitesta 800 - 26k
Kingmax Mars 800 - 27,5k -
rob210
nagyúr
GeiL ultra esetén tudtok valami jó eljárást, a borda leszedésére????
Ugy hogylehetőleg működő képes is maradjon a ram?? -
SzlobiG
félisten
Akkor holnap veszek egy ventit azt eléjük rakom.
-
SzlobiG
félisten
2.3 fesz mellett adjak a ramoknak ventit? Mert megfogtam őket és forróak nagyon.
-
westlake
félisten
viszont azt jo tudni, hogy egyik minosegi gyarto bordaja sem teljesen tokeletes.. en mar szetszedtem jonehany modult es lattam rajtuk, hogy nem egyszer kimaradt egy-ket ic a hutesbol.. nagyon jol lehet latni a bordak hovezeto ragasztojan, hogy melyik ic-re mennyire voltak ratapadva.. 2.6 volt felett siman felmelegszik annyira egy ic, hogy hibazzon.. namos a leggengebb lancszem elve alapjan amiatt az egy tulmeleged ic miatt bukjuk azegesz tuningot.. en a jo ramjaimrol ezert szedem le bordakat es ezert ragasztok mindegyik ic-re kulon-kulon egy kis bga bordacskat..
-
rob210
nagyúr
válasz
westlake #1166 üzenetére
Hát nem tudom amdnél anno bevált.
Én bízom benne hogy itt is sikerül csodát alkotnom.
Egyszer kipróbáltam megy 1000Mhz felett a ramom. csak a proci akkor kevés feszt kapott és lefagyott.
Meg a ram iszonyat meleg volt.
Na most ha ráteszem a vízet akkor nem tud 50°C fölé menni.
A procit meg nem fogom elfelejteni fel feszelni
Egyébbként az hogy 3300Mhzet megy a procim 1.35 voltal az jó jel?
vagy tök átlagos? -
Lalaboy
őstag
Nekem is megfordult a fejemben a memoriak ''vizes hutese'', de 2 oka volt, amiert lemondtam rola. Az egyik es fontos ok az volt, hogy ha rajtahagyja az ember a ramon a gyari bordat, akkor a vizhutes hatasfoka erosen lecsokken, igy nem jobb, mint egy jo leghutes! A masodik ok a sokkal magasabb ar, bonyolult uzembentartas miatt szamomra gyorsan kiesett a mezeskosarbol!
Azzal teljesen egyetertek, amit westlake irt, hogy meg 2.8-2.9V-on sem forrosodnak fel a modulok leghutessel a fejuk felett!
(Mar amelyik birja persze!
-
westlake
félisten
sajnos a memorias vizblokk nem sokat er
32 darab sima aluminium bordacsak megtamogatva egy 8 centis ventivel teljesen jo.. en 2.8 volton hajtottam a ramokat, de meg csak kezmelegek sem voltak.. a vizzel nem fog annyival jobban menni a memoria (ha egyaltalan jobban megy) mint amennyivel jobban felmelegiti feleslegesen a hutovizet..
-
rob210
nagyúr
Nah vízblokk megrendelve a ramokra
Így aztán megkapják a maguk kis feszét
Már várom nagyon jól fog muzsikálni -
SzlobiG
félisten
Nah vettem 2Xgiga 800CL4 corsairt van benne ez az epp-is, de most nézem everestbe azt írja, hogy 800MHz 4-4-4-12, 2.1V azt én meg 1.9V-ra raktam. Lehet ezt a profilt változtatni?
-
válasz
Achill3uS #1155 üzenetére
Eszemben sincs az állandó használat ien értékeken!
De ugye az ember tuningol, és tesztel, ha már...
Az instabilitást egészen biztosan a magas hőmérséklet okozza, tehát, ha megoldom a hűtést, a stabilitással sem lesznek gondok 900-on. (Már csak vmi lap kéne, amiben kihajtom a cuccaim.
)
-
Lalaboy
őstag
A ramok meztelen jottek.
Ruha nelkul a felettuk levo Dominator hutovel valos 2.55V-on mar hibaztak! A Maximizer PCB-je miatt nemlehet felrakni rajuk speci hutobordakat, mert nem fernek el, ezert nem aluminium, hanem rezbol keszult komplett bordat tettem rajuk, ami kiegeszitve a felettuk levo hutovel, mar 2.8V-ot is elbirtak. A ventillator nagyon sokat tud segiteni a ramok stabilitasaban magasabb feszeken.
-
válasz
Achill3uS #1148 üzenetére
Enyimek nagyon kényelmesen viszik 2.35V-vel 800MHz-en a 3-3-3-4-et. Langyosak a bordák. Amikor nekiálltam tesztelgetni 900 fölött 3-3-3-4-ben, és kaptak max feszt a laptól (2.65V), akkor már hamar felforrósodtak, és hibáztak. A héten majd megnézem mit javít a helyzeten egy 80-as venti a fejükön, de nem fűzök hozzá vérmes reményeket...
rob210: 2.45V mehet, mert abból még lejön a fesz esés miatt néhány mV. -
Achill3uS
nagyúr
ez ic-től függ, a micron d9-ek birják a legjobban a feszt a ddr2-es ramok közül, a te ramodon d9gmh van, XS-en nyitott valaki egy topicot hogy ki mennyi feszen használja a d9-eket állandóra, átlagban 2.2 és 2.4v között jöttek a válaszok, én azt mondom venti nélkül 2.2-ig, ventivel 2.4-ig lehet elmenni (bár ez a borda minőségétől is függ), fölötte hosszútávon már előjöhet bármi, pl ha sokáig használná vki ezeket extrémebb feszeken, 2.8v fölött, egy idő után megnőne a fesz éhségük, és nem indulnának el 2.5v alatt kb, vagy szimplán behalnának
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
Szép szép
Nem toom lenne-e valaki aki meghajtaná ezt a Yooszágot[link]
-
xlaci
senior tag
Elnezest kell kernem az ocz memoriaimtol, mivel nagyon lemondtam oket mert azt hittem hogy miattuk nem megy a tuning, de eddig ugy nez ki hogy tevedtem
-
rob210
nagyúr
Szerintetek meddig lehet a GeiL ultrákat húzni.
2.3 voltal 960Mhzen megáll.
De 2.45 volt adható neki ugyebár.
/giga DS4/
2.35voltal megy 1000Mhzen.
Merjek adni neki 2.45voltot? -
Achill3uS
nagyúr
az a helyzet, hogy olyan kérdéseid vannak amit már kéne tudnia aki OCZ ramot vesz vagy egyáltalán tuningolni akar.. ami nem baj, csak keveseknek van kedve válaszolni rá..
AM2 rendszerem nem volt még soha, nem is lesz, így az alaplapod beállításaiban leginkább a saját topicjában tudnak neked segíteni, azt pedig hogy a ramod / procid meddig húzható, neked kell kipróbálnod, egy ilyen ddr2 ramnak kb 2.2v a még biztonságos maximum sztem, az hogy a procid mekkora feszt kaphat maximum léghűtéssel szintén az AM2 topicban kérdezd meg, és ha valamit elszúrsz, nem bootol a géped, a cmos clear segit. -
Lalaboy
őstag
Ezt kimaradt veletlenul!
Everest eredmeny 2.8V-on:[link]
-
SzlobiG
félisten
[link] Egy ilyen nem lenne jó core2-höz mi?
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1120 üzenetére
Nem az alaplap adja a feszt a ramoknak, hanem a Maximizer! Ezert is van szukseg egy paranyi sebeszi beavatkozasra a memoriak coil-javal (nemtudom magyarul sajna, egy fekete tekercs rezzel attekerve!
) A doboz a tap felol 2 db betapcsatlakozon kapja a feszultseget es a hozza mellekelt (a 2 modul kozotti szlotba kell rakni) PCB-n keresztul kapjak a ramok a fesz!
Egy teszt (francia) rola:[link]
A honlapjuk:[link] -
Szabi2121
tag
Hi
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy menyi ideig fut egy memtest program?
Én 103,5% ig vártam és még nem hagyta abba, majd kiléptem!!
Türelmetlen voltam,vagy valami más gond van? -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1118 üzenetére
ugy erdekelne, hogybarki ellenorizte-e mar a maximizer altal adott feszultsegek helyesseget..
jo, hogy kiir egy erteket.. kivancsi lennek, hogy az mennyire felel meg a valosagnak.. elvegre nem a maximizer adja a feszultseget a memorianak (tudtommal), hanem csak utasitja az alaplapot, hogy mennyi feszt adjon a memoriaknak.. -
Lalaboy
őstag
Furta az oldalamat, hogy mit mehetnek a ramjaim kulonbozo feszeken. Mivel a ramok szuk idozitesre es alacsony feszre vannak kihegyezve, igy csinaltam 3 tesztet, 3 viszonylag alacsony feszen. A foszerep a Team Xtreem 6400 C3 ramoke, a kivalo (ramgyilkos
) segitseg pedig a DDR Maximizer volt. Ez megfelelo garancia a pontos feszultsegertekekre.
A memoriak stabilitasat, sebesseget a WinRaR-al mertem, kiegeszitve az Everest eredmenyeivel es CPU-Z 1.38 kepekkel. Szamomra meglepetest csak a 2.25V-os teszt okozott.
2.25V WinRaR: [link] Everest:[link]
2.35V WinRaR: [link] Everest:[link]
2.45V WinRaR:[link] Everest:[link]
[Szerkesztve] -
coke
csendes tag
Nos...megvettem az OCZ ramokat! (2x512mb DDR800)
Semmek szó nélkül az Asus AM2-es lapomban
3500+ -os procim van. Mennyire érdemes tunungolni ezt a memóriát tartósan?
900-at elviszi? Ahoz a procimat meddig emeljem? Milyen voltra állítsam hogy ne menjen tönkre?
köszönöm -
rob210
nagyúr
válasz
westlake #1083 üzenetére
Senki nem mondta hogy a 975-öt lenyomja.
Komolyan mondom nem is írok inkább ha senki nem azt olvassa amit írok.
Én azt írtam hogy a 680i sli jobb lesz, mint az rd 600/kifejezetten DFI-vel kapcsolatban!!!!!!!!!/
Ennyi se többet se kevesebbet nem írtam, nem kell ebbe mindent belemagyarázni.
Abban egyet értek, hogy nem ide tartozik -
SzlobiG
félisten
Kicsit akkor legyen vmi ami a témához kapcsolódik:[link]
-
Konflikt
addikt
-
Konflikt
addikt
válasz
Templomegere #1095 üzenetére
Utóbbi 2 hónapban 2 kit a-datám is volt, a mostani is az: 2x512/1000+ EE
-
westlake
félisten
legyszives ne csinaljatok mar ebbol ramajanlo topikot
-
Speed
addikt
válasz
SzlobiG #1101 üzenetére
Pl.:
-2048MB Twinx Dominator DDRII 800 CL4 CORSAIR 76 857 Ft 3 év gari
vagy talán
-OCZ 2GB DDR2-800 Kit(OCZ2G8002GK, XTC Gold, Retail) 73 590 Ft
Bár szerintem jobb választás lehet a Dominátor ha nem sajnálod a +6k-t de vehetsz akármilyet 70k ból má sokminden kijön lehet nézegetni team,g-skill,patriot szal léyneg töbfajta ramot én a kis dominatort venném -
Speed
addikt
válasz
Szabi2121 #1100 üzenetére
Vásárolhatsz itt a Ph-n van minden féle ram pl. Zoty-nál vagy ha bolt akkor Aliencomputers például ott van mind a két álltalad említett márka. Na most Corsair talán nevesebb és jobb márka de nem írtad hogy melyik márkából melyik ramot akarod megvenni mert ha valamilyiknek kisebb az időzítése akko azt, amúgy szerintem corsair
-
westlake
félisten
nekem mar szerencsere kicsereltek a hires-neves mushkin kit-et.. mar igyekszik az amcsi kontakt fele..
-
SzlobiG
félisten
Milyen 2x1giga memót vegyek? 70K-ig. Giga ds4-be lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged