Aktív témák
-
Yushchenko
őstag
Ahoj again!
Nézegettem ezeket a tuningmemókat mostanába és kezdem nem érteni a dolgot
Szóval ha jól vettem észre ezek a D9GMH a legjobb chipek mostanába, vagy nem jól látom? Legalábbis a tuningmemókon ezek a legelterjedtebbekA nagy kérdés... Van valami értelmes RAM 1GB kit Mo-on amit lehet hajtani? Mondjuk 1200-at menne
Mert nézem hogy elvileg a GEIL ultrába is ilyen chip van, de... Valami különbség csak lehet egy GEIL meg egy G-skill között
Ha minden kötél szakad rendelek külföldről, csak azt nem nagyon szeretnék. Még ez az A-data vitesta 1066 van... de elég drága szerintem, bár ha lehet hajtani....
-
DoxaM
aktív tag
sziasztok itt is!
Mint nagy ram szakértőktől kérdezhetnék pár infot?
Sajna nincs sok időm és nem tudtam célirányosan pont ezt a kérdést kikeresni a topikban, de : szal most állnék ram vásárlás előtt és Kingmax DDR2-800-asokat néztem ki.Ezeknek mik az időzítésük?900-at birnak ezek?ha igen akkor gondolom nagyobb időzitésekkel...Vagy van hasonló árban ''minőségibb'' ram esetleg, valahol?
előre is Thx. -
Lalaboy
őstag
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1282 üzenetére
hat szerintem ezert nem lehet egy ramgyartot megdorgalni.. ok azt vallajak, hogy egy elfogadhato feszen dc-ben megy a ram 800-on cl 4 4 4 12-n.. ezt megoldhatjak akar nanya chipekkel is, nem szolhatunk erte.. az igaz, hogy a super talent eddig arrol volt hires, hogy mindig alegjobb ick kozul valogatott.. mindenesetre en megneznem azt az uj ramot.. semmi nem valtozott a ''csomagolasban'', csak hogy mas ict hasznalnak?
-
válasz
Yushchenko #1286 üzenetére
G.Skill-t tudsz z0tytól is rendelni, nézd meg, hogy jössz ki olcsóbban.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Yushchenko #1284 üzenetére
Egyertelmuen a G.Skill!!!
Ha persze pontosan az a tipus! A Patriot-on es a Muhkin-on Elpida csipek vannak, a TG meg jo lenne, de nem minden lap szereti!
-
Yushchenko
őstag
Ide is bekopizom, mert ramos topicból eltűntek a szakemberek
[link] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1276 üzenetére
Hmm.... Talaltam egy erdekesseget! A super talent uj kekbordas 800-as Cl4-es ramjarol van szo. A problema abbol indult ki, hogy az utobbi hetekben megjelent es kaphato ST 800-as ramok 2.3V felett megbolondulnak, ellenben a nehany hettel korabban vasarolt ugyanolyan modell vigan ment 2.4V felett szep idoziteseket produkalva. Felmerult a gyanu, hogy a gyarto az eddig i D9GMH csipeket lecserelte valami ''nem Micron'' csipre! Valaki rakerdezett az ST-tol es valaszt is kapott toluk!
Egy rovid idezet belole:
We work tirelessly to drive our costs down and improve our availability and lead-times for each product, but we need the flexibility to use more than one chip brand to be competitive. Of course our competitors do the same thing -- they use a variety of chip vendors for their 800MHz parts to drive costs down.
For customers who want the exceptional performance of Micron D9, they can buy our top speed grade modules since currently we use only Micron D9 on our 1000MHz kits. Of course these Micron D9 based modules are considerably more expensive and have very long lead times, so it's not a good volume production product. If you're interested in testing our 1000MHz kits I'm sure we can support you.
Errol ennyit! Eddig is szidtam a ramgyartokat, mert azok akik nemtudjak megvenni a draga tuningramokat, de szeretnek magasabb feszen, jobb teljesitmennyel hasznalni ramjukat, egyszeruen felrevannak vezetve! Mielott ebbe valaki belekotne, leirnam, hogy az elso szerias ramok D9GKX csipesek voltak, amik valahogy atvaltoztak elobb GMH-va, kesobb meg valami beazonosithatatlan gyarto csipjeire, mivel a csipeket atszitaztak!Errol a gyarto semmilyen informaciot nemkozolt le!
No igen! Az uzlet az uzlet!
[Szerkesztve] -
válasz
Yushchenko #1279 üzenetére
-
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #1270 üzenetére
Senki nem tud jó kis boltokat?
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
megsem a wintec a legolcsobb...jelenleg 2$-al olcsobb a super talent.. az meg tuti jobb, mint a wintec.. bar ott van meg a patriot is, ami meg 18$-al olocsobb az st-tol is.. jelenleg talan ez lehet a bes buy kit.. mondjuk ott van meg az ocz titan bordas cl4-es kitje is, de szerintem azokon nem gmh van..talan erdemes lenne kiprobalni..
mindegy.. a wintec-et eladom 75k-ert, aztan rendelek valami mast..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #1272 üzenetére
váá új avatar
odabax tesó
-
westlake
félisten
válasz
tureshatar, hibaszazalek.. nevezhetjuk sokfelekeppen.. ebbe nem lehet belekotni, mivel a gyari sebessegen tokeletesen mukodnek! egybkent en pont az ilyen dolgok miatt kezdtem el kulon is tesztelni a modulokat.. az teny, hogy ezek kit-ben arult modulok, de nem helyes szeritnem az, hogy letesztelek egy kit-et es szart mondanak rola.. pedig csak az egyik modul ''beteg''
nagyon gaz az avatarod -
DeadMeat
nagyúr
válasz
nice pic
De hova lett a @kacod?Vagy hule vagyok es nem jol emlexem?
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
igaz, hogy csak 10 percig, de ugye en 3 kit-nek is adtan 3.4 voltot.. azert csak ennyit, mer felette mar lekapcsolt a lap.. az osszes modul tulelte
nem hinnem, hogy a wintec modul icje a 2.7 volt miatt betegedett volna meg.. szerintem olyan volt az mar gyarilag is.. mindegy, legalabb tudom, hogy ezekutan minden uj modult tesztelnem kell #2-es tesztel is.. a wintec a legolcsobb cl4, 800-as ram, amin tutira gmh ic-k vannak..van meg nehany zsakbamacska tipus.. most azokkal szemezgetek.. nagyon izgatja a fantaziamat, hogy kiprobaljak vegre egy geil kitet.. annyira megoszlanak a velemenyek, hogy mar nagyon kivancsi vagyok, milyen is valojaban..
-
Yushchenko
őstag
Dobry rano!
Tudtok nekem modani olyan RAMot, ami megy 1200Mhz-en biztosan. Mind1 milyen késleltetésekkel csak mennyen. Jah és bolt sem ártana2x512 kellene, jó áron
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1268 üzenetére
Akkor tuleltek!
Az elobb nezelodtem utanna a D9-ek ''feszdolgainak''!
ozzimark ocXtreme Forum -ban 3V-on hajtotta a Micron D9GMG csipes memokat! 1.5 ora elteltevel kimultak.Mindenesetre egyforman teljesito Micron csipekkel, nagyon jo lenne az ar/ertek aranya a wintec memoknak!
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1266 üzenetére
megsem ugy all a dolog, mint ahogy gondoltam.. ez a dolog szepsege, amikor valamilyen hibat fel kell deriteni, hogy mitol van.. mint kiderult, a memorianak semmi baja, csak a masodik modulon a 4. ic 2.42 volt felett elkezdhibazni.. akarmilyen sebessegen, akarmilyen idozitesen.. nem rossz ez, csak kerult ra egy olyan ic, ami kurvara nem gmh minoseg, de nem hibas! az elso modul 2.7 volton megy cl 3 3 4 3-on 880mhz-en.. persze ez csak szingli eremdmeny.. egy 240$-osmodultol ez nem rossz.. egy masik kit biztos menne cl3 860-on..
-
Fixer_SH
tag
válasz
Gorneck #1264 üzenetére
Igen, VIA chipset-es lapom van... Asrock775Dual-VSTA.
No.. az lett a megoldas, hogy a 1.40-es BIOS-om volt, es felraktam 1.80-asat.
Everest mostmar mindenhol 667-et ir ahol azt kell irnia, 333-at ahol azt..
667MHz-en 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
ezek most auto-ra vannak allitva BIOS-ban, de van vagy 20-25 ertek amiket be lehet allitani a RAM-oknal a BIOS-ban, de igazabol egyikrol sem tudom, hogy mi... nem jartam meg utana ezeknek a dolgoknak.
Everest az Alaplap/Alaplap/Memoriabusz tulajdonsagai -nal azt irja:
Busz tipus: Dual DDR2 SDRAM
Busz savszelessege: 128bit
DRAMSB arany: 10:6
Valodi orajel: 333MHz (DDR)
Effektiv orajel: 667MHz -
Lalaboy
őstag
-
westlake
félisten
a mushkin kit utan ugy nez ki, hogy kuldhetem vissza amerikaba a wintec kitet is
nem hiszem el, hogy ennyi szar memoria van.. pedig ezeknek nem is adtam tobb feszt, mint 2.7 volt.. de elegem van mar.. raadasul veletlenul is vettem eszre.. 5-os teszt alatt tok jol ment.. csak eppen 2-es tesztnel szanaszejjel hibazza magat...
es ebben csak az a szomoru, hogy en ezzel a kittel teszteltem procikat.. lehet emiatt a szar miatt hibazott a prime.. az a vicces, hogy semmilyen jel nem mutatkozik memtest-en kivul..
eleg erdekes hibara leletem.. ugy latszik.. ezekuten mindenki teszteljen memtest86+ #2-es tesztel is!
[Szerkesztve] -
Fixer_SH
tag
válasz
westlake #1259 üzenetére
hm... hogyhogy nem DDRII-rol?? azt vettem. Dobozan az van, Kingmax oldalan a tipusszam alapjan is DDRII...
az mondjuk lehet, hogy az alaplap BIOS-sza nem tamogatja rendesen.. olvastam rola, hogy kiadtak tobb frissitest is, amiben a DDRII kezelest javitottak..
lehet, hogy erdemes lenne felrakni.. -
westlake
félisten
erdekes dologra lettem figyelmes.. eppen a memtest 86+-al tesztelek egy modult cl 3 3 4 3, ddr 840-en, 2.7 volton.. en mindig az #5-os tesztel tesztelek, mert ha az nem hibazik, akkor altalaban semmi sem hibazik.. de most eszrevettem hogy a #2-es teszben mindig ugyanazon a helyen (de csontra ugyanazon) hibazik a memoria.. ugynabban a pattern-ben.. 00000000 helyett 00080000-at ad.. azon gondolkodom, hogy ez bug-e.. egy sor piros hiba, de megis tobb szaz
-
Fixer_SH
tag
Haho!
No.. kibontottam a masik modul-t is. Beraktam az alaplapba, BIOS egybol dual-ban ismerte fel.
Megy rendesen.. gondoltam adok neki nagyobb frekit. Asrock775-Dual alaplapom van, i915-el.
A BIOS-ban a memoria-frekijet csak 166-200-333-at lehet beallitani, beraktam 333-ra, aztan a proci frekijet 200-rol 230-ra allitottam. Gyorsabb lett egy kicsit gep, viszont Everestben most nem 667MHz-et mutatott a RAM-ra, hanem 530-at, es a proci FSB-re meg nem 230-at mutatott, hanem 260-at.
Ha feltolom 245-re az FSB-t, akkor meg 293MHz-et mutat az everest FSB-nek, es 438-at a memoriara... huhh..
hogy lehet ez??? ja.. es a masodik esetre a DRAMSB arany 6:8 az everest szerint.
-
-
Fixer_SH
tag
[link]
Amelyik ki van bontva, arra ez a tipus van irva: KLCC28F-A8KB5
Gondolom a masik is ilyen...
Amennyire en ertek hozza, a fenti linken irt infok alapjan nem olyan rossz modul ez..
Bar a Geil DDRI-es moduljaimon (amik parban voltak...) 2,5-8-4-4 van irva...
Ez a Kingmax meg 200MHz-en (400-on) 3-3-3-9 (bar a 9-es valszeg a masodik ertek) ezekhez mar nem ertek... -
Fixer_SH
tag
válasz
westlake #1246 üzenetére
Koszi az igazan gyors valaszt!
Nem parban kertem, az arlistaban sem ugy volt, hogy 2x512, hanem az volt, hogy 512.. es ebbol kertem ket darabot.
Kingmax Mars 512Mb 667MHz, de sajnos a dobozon sehol sincs rajta, hogy dual-ban tud menni.. a ''dual'' szo sincs sehol.
Az egyik modul meg mindig a dobozban van, a masikat sajnos mar kibontottam..
Az IC-krol igy nem tudok nyilatkozni, mert csak az egyik modulon levo IC-ket latom, a masik ugye a dobozban van meg -
westlake
félisten
válasz
Fixer_SH #1245 üzenetére
ha kit-et kertel, akkor mar vissza is kellett volna vinned... mivel kibontottad az egyik dobozt, lehet megtagadjak a cseret.. a dual channel nincs kizarva, de mivel nincs parban a ket modul, lehet, hogy csak 600-at mennek majd egyutt.. ki kell probalni.. ha kulonbozo tipusu ick vannak a modulokon, akkor lehet problemas lesz a dolog
-
Fixer_SH
tag
Hello sracok!
Az lenne a kerdesem, hogy vettem ket Kingmax 512Mb-os 667MHz-en futo modult. Ket kulon dobozban voltak, szoval nem parban adtak.. az lenne a kerdesem, hogy akkor felejtos a dual-channel mode?? Az egyik modult meg nem bondottam ki, gondoltam visszaviszem, ha kiderul, hogy nem megy dual-ban.
Koszi a valaszokat!
Fixer -
westlake
félisten
válasz
Konflikt #1243 üzenetére
jo, akkor a kedveder leirom megeszer.. nem, nincs igazad! attol, hogy a bugos p5bd-ben megy cl3-ban a ram, ez nem biztositek semmire.. nem mondom hogy nem fog menni, mert lehet valami ubertuning ramrol beszel eppen valaki.. a ramoknak koztudottan nem csak mhz korlatjuk van, hanem savszelesseg is.. lehet, hogy egy ram i965-el, allendale-el, 6-os szorzoval, asszinkronban megy 1300mhz-et, de normal helyzetben meg 1700kb/s-es savszelesseget sem birna (winrar).. ettol mar csak az a jobb feltetelezes, amikor valaki azt bizonygatta nekem, hogy ha egy ram asszinkronban (felszorozva) megy 1000mhz-et, akkor az siman megy 1:1-ben is..
tolem vitatkozhatunk meg ezekrol a dolgokrol, de nem sok ertelmet latom.. elhiheted, hogy pont eleget foglalkoztam a dologgal ahhoz, hogy biztosan tudjam a dolgokat.. nem szokasom valotlan dolgokat sem allitani..
es azt mar meg sem emlitem, hogy az allendale+i965 paros megintcsak jo sokat elvesz a memoria valodi savszelessegebol (igy meginkabb ugy tunik az avatatlan szemlelodonek, hogy a memoria mennyire jo.. persze, lehet hogy jo, csak eppen tajekoztatni kell a nagyerdemu kozonseget a konfig tobi reszerol is..
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
válasz
westlake #1242 üzenetére
te most tenyleg nem erted meg, hogy a p5bd-nel a cl3 az bugos?? alacsonyabb a savszelesseg, mint cl4-nel..
Kb. 1000x volt róla szó. Viszont attól h bugos - kisebb a sávszél emiatt, de - ugyanugy menne 880Mhz-t cl3-ban bármelyik lapban:
[link]
Adata Vitesta DDR2 1000+ @800 Mhz, 3-3-3 1T, Pi 32M stabil, Epox MF570SLI lapban.
okos dolog, hogy ezzel reklamozol egy ramot..
Nem reklámozok. Tudod nemfizet nekem az a-data. Viszont mintha te nyitottad volna azzal a topicot, h tapasztalatokat osszunk meg egymásközt. Ez az volt. Meglátjuk rob-nak mennyit fog menni ds4-ben, hasonló feszen. -
westlake
félisten
válasz
Konflikt #1238 üzenetére
te most tenyleg nem erted meg, hogy a p5bd-nel a cl3 az bugos?? alacsonyabb a savszelesseg, mint cl4-nel.. okos dolog, hogy ezzel reklamozol egy ramot.. megy p5bd-ben cl3-al ennyit meg ennyit... nem egyszer elmondtam/elmondtuk mar, hogy ez nem osszehasonlitasi alap! ettol fuggetlenul mar latom leleki szemeim elott, hog siman fogsz meg cl3-ra hivatkozo eredmenyeket postolni..
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #1234 üzenetére
800Mhz 6-6-6-18 1.8v ennek mi az értelme? ja h 4GB ok
-
Ribi
nagyúr
válasz
Nekem a taszk menedzserben ottan az a 3G fizikai memoria az nem igazan teccik, nemtom ti hogyvagytok vele. Ja ok tovabb olvastam hogy csak az XP szar.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
[link] Ebbol lehet mazsolazni memoriaugyben!
(Hidegelelem legyen a kozelben!
)
-
westlake
félisten
válasz
nalam az xs eleve nem jon szamitasa, ezert irtam azt, hogy semmifele tesztet nem publikaltak
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1228 üzenetére
evvel az erővel mire nem elég 2*1gb? talán az vesz 2*512-t manapság akinek nincs pénze a 70k körüli 800-as 2gigásokra, de ugyanakkor szeretné a rendszerét rendesen kihajtani.
ja és hogy mire elég? a Carbon 2*512-vel is gyönyörüen elfut 1280-ban high-on egy 7600gt mellett pl ami már bőven szép és játszható, aki meg 1600-ban 16x-os élsimitást akar röccmentesen fizesse meg
és amugy, hogy mennek a 2*2gigások?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1229 üzenetére
a minosegibb cl4-es 800-as ramok siman felveszik a verenyt a cl5-os 500-as ramokkal, de gyakran meg a cl4-esekkel is..
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1222 üzenetére
nem szabad megvenni az 1000-es ramokat.. semmi ertelme.. egy jobb 800-as siman megy annyit, mint egy draga 1000-es
-
rob210
nagyúr
-
rob210
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1214 üzenetére
de itt 3 as az első késleltetés.
Ezek csak gyors tesztek voltak, hogy valamit fel tudjak szórni. -
SzlobiG
félisten
válasz
Stalker-2572 #1214 üzenetére
800, asszinkronba mehet neki 1000-en gondolom.
-
rob210
nagyúr
[link]
És még nincs minden kitesztelve
1000Mhzen megy 4,4,4,12-őt -
rob210
nagyúr
Megvettem az új csodákat 1000Mhz a-data vitesta extrém edition.
De a procim nem akaródzik menni 480-fölé mennyi feszt adhatok még neki vízhűtés mellett? -
válasz
SzlobiG #1204 üzenetére
Attól függ, hogy ien feszen mien melegek a bordák terhelés alatt. Ez változó. A CellShockjaim 2.45V-n, terhelve éppenhogy langyosak, valószínűleg nem is lesz gondjuk, ha huzamosabb ideig így vannak járatva. 2.65V-n vagy afölött viszont már felforrósodnak, ha terhelem a gépet, és előbb-utóbb hibáznak. Tartós 60 fokot szoktak emlegetni, amely fölött hibáznak az IC-k. Más memók viszont már 2.3V-n melegek, 2.45-ön meg tűzforrók, tehát ahány chip, ahány borda (ahány borda-illesztés ugye
) annyi lehetőség. Persze a húzósabb árú tuningramok jobban viselik a plusz feszt.
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Lesz baja a ramnak 2.4V-on? Vagy ha van előtte hűtés akkor nem gond?
-
Konflikt
addikt
válasz
Stalker-2572 #1200 üzenetére
Mert tovább tudod húzni őket kicsivel valszeg
-
slayer006
addikt
válasz
Stalker-2572 #1200 üzenetére
szvsz
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest