Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Érdekes, lehet a lapnak nem tetszik... próbáld ki másik lapba.
Volt nálam 2X1Giga Corsair Dominator 1066-os CL5-be még alap FSB-n se akart menni 1066-on bármekkora feszt adtam neki, CL3-ba még 780-at se ment. Az A-datáim meg Cl3-3-3-3 2.4V-on stabil pedig a corsairon is D9GMH-k voltak.
Hát kell szerencse hozzá na. -
kamumano
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam megfelelő helyet ezért ide irnék.
Élettartam garos ramoknak, hogyan tudom érvényesíteni a garjat, h elkevertem a számlát?
kösz és üdv -
X@b3e
addikt
válasz
SzlobiG #3695 üzenetére
Annyit megy? Éppen ez az, hogy nem megy...Most 5-5-5-15@2,3V mellett hibázgat. És a pláne az, hogy 800-on sem vitte 2,3V-n a 4-4-4-15-öt(amit 1000-en kellene pedig), szal valami nekem nem kerek itt. Kénytelen leszek visszavenni a procit gyári értékre, hogy utánajárjak, de ezt el akartam kerülni, mert a lapom elég nyűgös, ha egyszer be van lőve neki egy beállítás, akkor nagyon patent, viszont sokat kell szarakodni vele...
A gyáriszám vége GK, ezek szerint GKX-nek kell rajta lenni. -
SzlobiG
félisten
-
X@b3e
addikt
válasz
afterburner_ #3686 üzenetére
Hát nemtom, én most 2,52V-nél tartok, és a 970MHz 4-4-4-15 mellett simán kidob a SuperPi 2M teszt 3 kör után
Nem tudom, mit nem állítok be esetleg, amit kellene, de ez így elég gáz. Elvileg az XBX2 pedig nem igazán droopol. 800MHz-n is hibázik 4-4-4-15@2,3V mellett -
skippper
senior tag
válasz
donsergiooo #3690 üzenetére
Csak filózok, h mikor vásároljak be...
-
skippper
senior tag
Sziasztok! A ramguruktól kérdezném, hogy várható-e, hogy a DDR2-es ramok ára a közeljövőben emelkedne?
-
afterburner_
őstag
975-ön miert nem c3-ra gyursz?vagy inkabb a magas ramfrekire gyursz?
en msot nygagatom ujbol a c5-ös corsairjaimat keves sikerrel
cl 3-3-3-8 2.3V-n 756 mhz-ig voltak stabilak most nezem 2.35V-n de az nb ventivela feje felett tuzforro
mekkora ramfeszt lehet gmh-s moduloknak max adni 24/7-ben 10cm-es ventivel fejuk felett?
gprspeter - 975-ös lapra ertette X@b3e.
nekem 975-ös van de droppol annyit mint a fene...meg nem hajtom 1000-en a memokat hanem inkabb c3-ban nyaggatom oket
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
Megjöttek az OCZ 8000 Cl4 Ti Alpha VX2 ramjaim, próbálom belőni őket, de 1000MHz-n a megadott 4-4-4-15@2,3V-n olyan kékhalált dobnak, hogy öröm nézni...
Mintha olvastam volna, hogy 975-ös lapnokál előfordul, hogy lazítani kell az időzítéseken ilyen esetben, de sajnálnám, a Corsairjaim is mentek cl5-ben 1000MHz-t
Viszont ha így van, akkor cl5-ben odateszek neki. Ilyen 1000+ értékekehez mekkora MCH feszt illik adni? Amúgy Micron D9GKX chipes. -
Convex
aktív tag
válasz
whitehand #3678 üzenetére
dqt chipek már kifutott chipek, azokat nem gyártják már... Max, aki régebben vette, azokon talán van ilyen. Szvsz 2006 vége és 2007 elején gyártottakon nem valószinű az ilyen chipek.
modflow: Azon a ramon, promos infineon vagy elipda chip tették, 900mhz viszik 5-5-5-15-ben nagy valószinűséggel, a fölött már szerencse is kell hozzá
[Szerkesztve] -
modflow
veterán
Azt hogy tudom megnézni, hogy az enyémen milyen chip van?
1x1 GB Corsair XMS2 PRO PC 6400 800 Mhz 5-5-5-12? -
Gyuri27
félisten
válasz
afterburner_ #3679 üzenetére
7200-est kell venni az is csak 32k és micron chip-es.
-
whitehand
senior tag
válasz
afterburner_ #3677 üzenetére
már bocs de mi a garancia h gmh-s a 8000-es crucial?
Micron D9DQT (BT-3) ilyen chippel is van ugyanaz -
afterburner_
őstag
válasz
modflow #3676 üzenetére
Z0tynal van crucial ballistix 1000-es ram d9 gmh
2x1gb 1000mhz crucial ballistix CL5 5-5-15 40 000 Ft
bar nekem corsair ramjaim vannak 1066 cl5 , és a ratyi spd ertekek miatt vagy csak alapbol magas fesz indulasa miatt, de kell egy olcsobb ram hogy felcsavarjama ramfeszt elso inditasnal mikor berakom..
en ocz-t nemigen rizikóznék, meg ha mar van normalis aron micron chippes ram, akkor sztem azok kozul valogass
vagy nezz utana itt hogy melyik milyen chippes
[link]
tesztek ,infok utan meg itt
[link]
[Szerkesztve] -
modflow
veterán
Nekem Corsair XMS2 Pro -m van 800 Mhz -s, viszont 43ezer volt 1 GB.
Jelenleg még most is 35000 HUF az 1 Gb.
És jó lenne egy pár a mostani mellé, de ugye ez rohadt drága.
Ennyiért, mármint 30 körül Geil -ből 2 GB-ot lehetne venni.
Az jó ram? Mert lehet inkább kiszedem ezt a Corsairt, és annyiból veszek helyette 2 GB már RAM-ot.
Vagy milyet lenne érdemes?
Vagy inkább várjak tovább, hátha lemegy még az ára jobban?
Mert találtam pl. ilyet is:
OCZ DDR2 Platinum 800 Dual 2GB kit RAM Ár: 35532 Ft
PC2 6400 2GB kit, 2*1024MB, 800MHz DDR2, CL 4-5-4-15, OCZ örökélet garancia, OCZ Platinum XTC hűtőborda
Termékkód: OCZ2P8002GK
Garancia: 60 hónap -
GCsabi
csendes tag
Sziasztok!
A Kingmax 1GB 800MHz-es memória elbírja a 4-4-4-12-es időzítést 2.1volton? -
G.I.JOE
senior tag
Srácok, hűtőbordát a ramokról egy kis hajszárítós melegítéssel lehet leszedni, vagy hogyan? 2 oldalból csak az egyik oldal egyik felét fogja ragasztó az egyik memón. Az csak nem engedi el olyan nehezen... Nem nagyon lesz venti a házban és jobb lenne vízzel hűtenem, úgyis van 4 blokkom, csak itt porosodnak.
-
Convex
aktív tag
válasz
péter007 #3667 üzenetére
az az igazság, nem tudom mennyire akarsz tuningolni, meg milyen gépet akarsz venni. e6300/e6400-hez 800-ast ajánlanék, e4300/e4400-hez meg 667-est ram is elég.
most látom nem vagy pesti, de sztem egy jobb ramért megéri utazni, és ugyanannyi pénzt kiadni, mint egy kingston vagy pqi-ért kényelmesnek lenni.
pqi nem ismerem, de sztem egy fokkal gyengébb kategóriát képvisel, mint a kingston. -
péter007
senior tag
aha
és az a-dataának van a geilhez hasonló cucca?
csak azért kérdezem mert vp-ben nem mindent tudnak ám megszerezni
ja és mi a helyzet a mezei pqi-al mert ezt meg a kingstonet tudják kapásból adni a boltban a többit rendelni kell
jah és azt utólag hozzátenném kérdésként hogy az normáli hogy a jelenlegi konfigommal a kingmax ramok 700-on a winrar bench csak 650Kb/s-ec dob?
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
hy mindenkinek
szeretnék venni 2*1 giga 800-as ramot de nem tom hogy ezek a mezei kingsto ramok mennyit mennek? [link]
később lesz coreduo is a gépbe azért kérdezem a dolgot
ha van valami jobb alternatíva ennyi pénzért akkor azt szívesen fogyadom
előre is köszi a helpet -
mcwolf79
veterán
Üdv Mindenkinek!
A kettő közül melyiket érdemes megvenni?
Geil Ultra 2x1GB 1066 Kit(GX22GB8500P4DC) CL4 4-4-15
vagy
2x1gb 1000mhz crucial ballistix CL5 5-5-15
Nem igazán találtam épkézláb tesztet a neten,így a legjobbakra bízom a döntést
így első ránézésre a GEIL tűnik jobbnak a specifikációk szerint.Minkettő Micron D9GCT (B6-37E) chipes elvileg. -
Lalaboy
őstag
válasz
SzlobiG #3659 üzenetére
Igen, nagy valoszinuseggel GKX-ek. Kivaloak a gyari idoziteseken, es nagyon jok szukitett idoziteseken feszemelessel, de kivancsi lennek mit birnak komolyabb feszekkel, szukitett szubokkal.
Akinek nem fontos a ram legutolso turokepesseget megizlelni, az ne vegye magara!
-
BB3nce
tag
Hello!
Egy ramnak hogy lehet változtatni az időzítéseit?
Bence -
SzlobiG
félisten
[link] A-data próbálkozik.
-
R.Zoli
őstag
válasz
laragirl83 #3612 üzenetére
Ne komolytalakodjunk holmi ventikkel
Természetesen a kép készülte óta be is vannak kötve a rendszerbe
A gond csak az ,hogy a rohadt mocskos Cl3 bug miatt nem tudom őket ilyen órajelen cl3-ban hajtani és a magasabb órajelet nem kedvelik a memok...Lehet vennem kellene egy 975-öst... -
válasz
laragirl83 #3640 üzenetére
Ezt miből gondolod? BIOS feszekről beszélgetünk, a modulok gyári ajánlása pedig valós feszeket takar, tehát ha 2.2 - 2.3V az ajánlott fesz, akkor nyugodtan adhatsz neki BIOS-ból - a drop függvényében - 2.3 - 2.35V-t. Az enyimek tovább sem lépnek BIOS-ból, ha nem kapnak 2.2V-t. Nem csak kommersz modulok vannak.
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Most hogy leestek a ddr2-es árak, gondolkodom egy ramcserén, csak nem tudom mennyire tudnám kihasználni tuning szempontjából. Szerintetek érdemes lecserélni 800mhz-es ramokat 1066mhz-es ramokra???
Többet tudnék kihozni az E6700-es prociból egy P5B deluxeban? -
stfx
aktív tag
Van valakinek tapasztalata 2048MB 800MHz KIT Jetram Transcend rammal? Erdekelne milyen lapba mennyit mennek alapfeszen.
-
Convex
aktív tag
válasz
nekem Stalker-nél csinálta, hogy kilépett játék közben, biztosra tudtam, hogy a ram, mert a procit, nem egyszer teszteltem azon a feszen más játékkal, azóta bedögltt a videókarim, és nem tudtam rájönni, mi volt a hiba.
-
Zoli329
addikt
válasz
Dehogy, ha megfelelő chipek vannak rajta, amik bírják, akkor nem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
ok, de akkor miért ez a recommended voltage a geileken? Azt akarják, hogy kinyírd a ramot? Mch viszi ezeket az értékeket, esetleg a 4 Dimm kavarhatja meg vagy mire gondolsz? Próbáltam úgy hogy külön csatornába dugom a ramokat, meg úgy is hogy keverve, de sehogy se megy. Csak szinkronban van gond, aszinkronban semmi. Ha kiveszem a modulokat, hogy csak egyfajta maradjon bennt, úgy sincs semmi gond egyikkel sem. Most így hirtelen megharagudtak egymásra vagy mi
Nem lehet, hogy valami miatt kevesebb fesz jut egy modulra, ha 4et teszek be, és mondjuk eleinte ez még nem jeletkezett, csak most jött elő( pl valami megolvad, elvetemedik, megváltozik az ellenállása stb..) lehet próbálkoznom kéne 2,55-2,65 V-tal? Naon nem akarom, mert a Geileket féltem, az A-daták már bizonyítottak, de a geil naon forró fejűke
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
Larry303 #3631 üzenetére
külön külön elmennek. A Geilnek az ajánlott feszültség 2,4V ez rá van írva, a beállított fesz 2,45V droppal együtt talán még annyi sincs a valós. Külön külön mennek ezeken a feszeken, sőt az A-datának 2,6ot is adtam ( a valós olyan 2,5-2,55 körül lehet ) és így járattam sokáig amig nem jöttek a geilek, semmi baja nem volt, alig melegedett, rádásul még húzva is volt, + hűtés is volt neki az arcába. Először mentek 830 körül párban 1:1 ben 2,45-tel 3-3-3-11en, aztán kivettem az A-datákat, mert el akarom adni őket, mivel csak 1G-s kit, és nekem még kéne hely +2G-nek, aztán meg vissza kellett tennem, mert kevés volt a 2G a gépben. Amikor visszatettem már nem ment úgy mint annak előtte, szinkronban nem hajlandó elindulni, aszinkronban minden úgyanúgy megy. Mi a túróért nem megy?
-
whitehand
senior tag
válasz
Salvador20 #3636 üzenetére
ezt mire irod?
-
Nortid
aktív tag
válasz
laragirl83 #3627 üzenetére
ezt nekem is csinalta css, procim nem volt stabil
-
laragirl83
őstag
az már bátor
-
Soak
veterán
válasz
laragirl83 #3627 üzenetére
Nyilván valami Cs bug
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Van 2 különböző memkóm, de hasnoló chip, vagy ugyanaz( Micron D9GCT, de lehet a geilen D9GMH ) van a 2őn. :
A-Data EE 800+ ( 4-4-4-12)/2V
Geil Ulra 800+ (3-3-3-11)/2,4V
Az A Daták bírják a 3-3-3-11es időzítést 800on 2,3V-tal. Amikor először járattam 1:1-ben 800on őket, mentek simán 3-3-3-11en 2,45-vtal( ez alatt csak a 2,35 van, az meg a Geil-nek kevés) de csak 4:5ben használtam töbniyre, mivel nem kellett húzni a gépet. A hétvégén betöltöttem az elmentett 1:1 jó kis profilomat a BIOS-ból és nem bootolt vele a gép. Se feszemelésre, se időzítés csökkentésre nem reagált, a memkók nem akrnak szinkronbín menni egyetalán. Mi lehet a baj+ megoldás?
Az A-daták madjnek hogy jobbak a gelieknél, sokkal jobban melegszenek, míg a geil tűzforró, az A-data alig langyos. -
laragirl83
őstag
hmm, vmi nagyon érdekes dologba futottam.
én akárhogy nyúzom gépet, megy rendben. több óra CSS, NFS carbon, TDU, ok.
ment itt hosszú órákon keresztül memtest86+, goldmemory, ok. win alol 2 db orthos, blend test és large fft's, ami RAM-ot kínóz röpke 8 órát úgy, hogy közben rthdribl is futott 1280-ban fullscreen... tehát terheltem emllé VGA-t is rendesen.... minden ok.
erre unokatesóm mikor jáccik, van hogy CSS gondol egyet és csak úgy újra indul gép...
pedig direkt kikapcsoltam auto újraindítást ha vmi hibaüzit lökne, hogy lássam, de semmi. beep, resti...
ez mi a jó rák lehet?!!
ismételten, én accomról nem fordul elő ilyen, bár mind2 admin acc szóval nem értem mi különbség lehet akkor mégis... -
Lalaboy
őstag
válasz
whitehand #3622 üzenetére
A GKX-ek kenyesebbek, mint a GMH-k! Ha nem valogatjak le a csipeket, akkor nem biztos, hogy olyan jo is lessz! (kategorian belul persze!) Az, hogy GKX es GMH takar egy bizonyos szinvonalat, ami a gyartot kiemeli, de ezen belul nagyon fontos a ramokra epitett csipp tipusjelzese! Ezen szepen meglehet csuszni!
-
IxSzDé
csendes tag
Hali!
Lenne itt két típusú memoria kártya /más ár/ más gari/ tudás ua. elvileg/ Melyik érné meg???
1GB, 800MHz/PC2-6400, DDR-II, Kingmax : / 3 év / 13 068 Ft.
1GB, 800MHz/PC2-6400, DDR-II, PQI: Élettartam / 11 484 Ft. -
whitehand
senior tag
válasz
Salvador20 #3619 üzenetére
köszi
ezt a ramot néztem ki:
Kingston PC2-9600 HyperX KHX9600D2K2/2G 9905316-069.A00LF
5.0-5-5-15 @ 2.3 ~ 2.35V Micron D9GKX (B6-25E)
ezt meg tudnám kapni pár ezressel többért Debrecenben több garival mint az adata vélemény? tapasztalat van vele?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Carlo007
tag
válasz
Salvador20 #3618 üzenetére
Kizárolag server lapkákba valók ham eghibásodik egy cella azt vagy lezárja vagy megprobálja javitani ha jol tudom
-
Larry303
addikt
válasz
Salvador20 #3619 üzenetére
ne keverjük...... ecc t bele sem tudsz tenni ezekbe a lapokba.....
(asztali gépekre gondoltam...''workstation'' chipset illesmi...rondán fogalmaztam de tán érthető)
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #3617 üzenetére
[link]nem, tévedtem, vmi mást jelen, vmi hibajavítás.....
[Szerkesztve] -
whitehand
senior tag
melyik a jobb? ez?Micron D9GKX (B6-25E)
v ez?:Micron D9GMH (B6-3)
mert az adatarol letettem...viszont lehet kapni corsairt meg kingstont nem sokkal többért...azok közül lesz vmelyik -
laragirl83
őstag
OCZ XTC ram cooler: [link]
[Szerkesztve] -
Nortid
aktív tag
Geil Ulrtákról hallottam hogy a régieket d9-cel gyártották... Ez a ''régi'' pontosan mennyi időt takar?
-
laragirl83
őstag
nálam most a gép ~ 220-230k között áll.
-
Gyuri27
félisten
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3599 üzenetére
Elnezest kerek! Azt hiszem maskepp ertelmezzuk a ''tuning'' fogalmat! Ha nalam egy proci nemmegy min. 3600-on, az nalam nem johet szamitasba! 3600 felett kezdodik a tuning.
Az E procimat hasznaltam 24/7-be 3600-on!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B360M Pro4 microATX
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest