- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #295 üzenetére
hehe.. ez vicces.. ezt a tesztet nem is ismertem
semmi osszehasonlitasi alapom sincsen... majd otthon kiprobalom, mennyire jo ez a memory benchmark -
Fori23
őstag
válasz
karmester #296 üzenetére
''alaplapok visszaosztják őket DDR 667-nek''
- nem osztják vissza, hanem az SPD-ben 667/5-5-5-nek van feltüntetve, hogy az alaplap biztos elinduljon, és kézzel kell beállítani a biosban 800MHz-et. Ezt azértis teszik, mert a lapok alapból 1.8voltot adnak a memóknak, és ugyebár nem mindegyik megy 800MHz-en ekkora feszültsénél.
Nekem Geil value 800-as van, és még többet is kaptam mint amit ígértek
/1.8V+-0.1V,800MHz, 5-5-5/, ugyanis 1.8V-on 4-4-4-et megy 800MHz-en 1:1-ben is.
Viszont ez nem tekinthető egy biztos dolognak, mert kitudja, hogy a következő szállítmányban, milyen chip-peket rejtenek a hűtőlemezek.
[Szerkesztve] -
gamer2
tag
válasz
karmester #296 üzenetére
''Külföldi fórumokon egyeseknek sikerült megoldani a dolgot, de csak jelentős fesz emeléssel: 1.9 volt helyett 2.1 volttal.''
Igen nekem ia az Asus P5W DH Deluxe 667-nek ismeri fel,a GEIL Ultra 800-at, viszont csak kompitibilitási okokból.Ennek a memnek ennyi (2.1V) feszre van szüksége, ellentétben a mezei DDR2-es ramokkal.Ez fel van tüntetve a memórián található cimkén is.
Még nem volt időm komolyabban tesztelni de nem tudtam megálni, hogy ne nézzem meg mit bír és hirtelen eddig jutottam vele 2.1V-on: 950MHZ 4-4-4-12... -
karmester
senior tag
Olvasgatom a totyikot. Sima DDR 400, 500, 566-os ramok tuningolása terén van némi tapasznyalatom. De lassan itt az ideje váltani. És természetesen az Intel új üdvöskéjére. Olvasgatom, hogy a Geil DDR 800-as Value vagy Ultra ramokat nem nagyon komálják a P965-ös Asus és Gigabyte alaplapok. Tuningról ne is beszéljünk. Ráadásul állítólag a Geil Ultra nagyon melegszik. Nézegettem az alaplapok totyikját is. Egy két embernek mintha menne, a többiek szenvednek vele, mert az alaplapok visszaosztják őket DDR 667-nek. Külföldi fórumokon egyeseknek sikerült megoldani a dolgot, de csak jelentős fesz emeléssel: 1.9 volt helyett 2.1 volttal. Látom, hogy a Westlake úriember ajánlgatja a Geil modulokat. Néztem az Asus oldalán a javasolt memóriagyártók moduljait, természetesen a Corsair a nyerő. Legalábbis azok közül, amelyeket Magyarországon is elérhetők. Aztán a ma közzétett ''A Core 2-es rendszer megmérettetik'' c. irományban az első oldalon a szereplőknél azt olvasni, hogy ''kompatibilitás terén a Corsairrel még sosem volt problémánk, nem véletlenül használunk Corsair memóriákat mindent teszthez (köztük a sokszereplős alaplapbemutatókhoz is)''. Ezek szerint ha tutira akarok menni egy Intel P965 alaplap + tuning terén, CSAK CORSAIR a befutó ?
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #294 üzenetére
1068Mhz-en RMMA
[link] -
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #282 üzenetére
-
westlake
félisten
válasz
AMD The Best #292 üzenetére
semmi olyan sebessegre, aminek mar kezdene ertelme lenni.. komolyan.. minimum egy 667-es ram kell ahhoz, hogy barmilyen tuning veghezviheto legyen
-
AMD The Best
tag
sziasztok érdeklödnék, hogy ddr2/400 samsungokat meddig lehet húzzni???
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #290 üzenetére
vegyel mar egy p5bd-t.. akkor se mond, hogy nem lehetne egy akarmilyen tesztprogi eredmenyet odarakni.. laptol fuggetlenul.. (a kepen pl. nem szerepelt a lap tipusa)
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #288 üzenetére
esetleg vehetned a faradtsagot, hogy elkerd fiery-tol a javitott bench.dll-t (ahogy en is megtettem).. ''én most elsődlegesen a ramra vagyok kíváncsi,mit tud.'' pont ezt mondom en is.. nem az mutatja meg egy memoria tudasat, hogy mekkora frekvencian uzemel.. foleg nem ugy, hogy valamilyen kamuszorzoval a gyartok felszorozzak a mukodesi frekit.. te is jol tudod, hogy egy memoria tudasat a savszelesseg meresek mutatjak meg.. everest, sandra, winrar...
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
iagazan nem ertelek..
miert nem tudsz odarakni egy everest merest? ne mond mar, hogy olyan nagy megterheles
szerintem nem csak en vagyok ra kivancsi, hogy ilyen beallitasok mellett mekkora savszelessegre kepesek a memok
[Szerkesztve] -
B@dsector
aktív tag
Igényeseken: 2GB CellShock PC6400 DDR2 800 CL4,0-4-4-12 [link]
-
B@dsector
aktív tag
válasz
Ilyent szándékozok venni 1,5 hét múlva
, remélem P5W64-WS -el elmegy
-
Overlocker
veterán
2GB Team Xtreem 800C4
1065Mhz 4-4-4-12 2,48-2,49v
[link] -
Kenny88
tag
MI a velemenyetek az OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum XTC Serie 1 Gb PC Memory 800 MHz ramrol mert ilyet tervezek venni es erdemes-e? Fontos lenne! Koszi!
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #276 üzenetére
jah, kicsit elkurtak a sracok
-
westlake
félisten
egy uj versenyzo
[link] -
MrKentsfield
tag
válasz
westlake #273 üzenetére
Köszi az iránymutatást.
Kipróbáltam es bejött 240 FSB 8:6 helyett 256 1:1 megy és még mindíg stabil.
Prime eddíg ment két órát hiba nuku.
everest ill memteszt kb 10% memória gyorsulást mutat.
az idözítések is jobbak lettek autón 8-8-8-16-ot adott most meg 4-4-4-11
Az egyetlen amit nem értek a biosban fixált mem 512 -es freki ellenére miért mutat az everest még mindíg 8:6 ot?az már 682 lenne szegény samunak ami eddíg 640 felett el sem indult.
-
westlake
félisten
válasz
MrKentsfield #272 üzenetére
ezekre a dolgokra nincs altalanos megoldas..
meg kell keresni, hogy hol van a proci (esetleg lap) vege.. ha a memoriad meg menne feljebb, akkor kell feszorozni! tesztelj 1:1-ben, aztan nezd meg, hogy a memoriak, vagy a proci nem birja tovabb.. -
MrKentsfield
tag
Hali,
Végigolvastam és megpróbáltam leszürni a jelenlegi konfigomra alkalmazható tanulságot.
(procit, memót (PC2-4200U-444-12-D3 M378T6553CZ3-CD5 )örököltem és még marad egy darabig)
Egy pár kétségem azért mardt.
Az 1:1 álltalános érvényű igazság vagy FSB tartomány függö?
Az én esetem-ben is jobban járok teljesítmény szempontjából ha 240 FSB nél 1:1 re rakom mint ha hagyom az automatikus 8:6-ot? -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #263 üzenetére
apropo.. ha mar memoriat tuningolunk, akkor tegyunk mar ki egy nyamvadt everest, vagy sandra eredmenyt.. elvegre az mutatja meg a valodi sebesseget a memorianak.. (nem a mhz)
-
TaMat
csendes tag
Hi! Elég erős gépet rakok össze, de nem tudok választani 2 memóriapáros közül. Az egyik 2*1024MB-os GEIL Ultra 800-MHz-es modul CL-4-4-4-12-es időzítéssel, a másik egy Corsair XMS2 Twin2X, szintén 2*1024MB, 800 MHz nem tudom pontosan milyen időzítéssel (vagy CL-4-4-4-12, vagy CL-5-5-5-12).
Azt hallottam, hogy a Corsairek elég válogatósak és nem minden alaplappal hajlandóak együttműködni. Egy Gigabyte P965-DS3-asom van, abbe mennének bele.
Tuning szempontjából melyik ütősebb? Szerintem mind2 olyan minőséget képvisel, hogy bőven elegendőek egy átlagembernek, aki nem szénné tuningolja a rendszert, ha nem egy stabil, gyors, kicsit felhúzott rendszert szeretne. Azért a szakértőket megkérdem, hátha tudnak tanácsot adni a ''melyiket vegyem'' kérdésben. Az árkülömbség minimális.
Szóval mi a Ti véleményetek? Melyiket vegyem?
Mellékesen egy Core 2 DUO E6400-ast, vagy egy E6600-ast teszek mellé, az még majd kiderül.
Bye -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #263 üzenetére
jo-jo... eredmenyeket akarunk, nem igereteket
-
Ribi
nagyúr
A ramoknal csak a ram csippeket kell huteni vagy van meg valami kis alkatresz ami melegszik. Csak hogy eleg ha egy rez lapot rafogatok, vagy valami elbuheralt kialakitast kell neki csinalni?
-
mafla
tag
válasz
westlake #259 üzenetére
hali
volna egy olyan gondom,hogy abit kn9 ultra deszkába 2x1gb-os 667 samsung memória van !
külön külön nem akarnak menni vagy azonnal ujraindul a gép vagy lefagy.
együtt még rosszabb a helyzet de ha különböző slotba rakom akkor megy de nem dualba!!
minden megoldást kipróbáltam már de csak így megy!!
ja ha visszaveszem 400 ra akkor megy duálba de azzal mit kezdjek.
segítsetek! -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #254 üzenetére
apropo.. az alairasod mar nem allja meg a helyet
-
westlake
félisten
válasz
na varjal.. ezt a normal cl3-as ramok is tudjak 2.2 volton.. mutass mar valami igazan erdekeset is
-
attika80
aktív tag
válasz
Ejj jo gagyi ramok
-
Overlocker
veterán
2*1GB Teamgroup 800MHzC4@810Mhz 3-3-3-8 2,43v
[link]
Yushchenko: nincs
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Overlocker #251 üzenetére
De neked nincs macskád
-
Overlocker
veterán
válasz
Yushchenko #247 üzenetére
Én így használom a gépet a mindennapokban
-
#gab_
őstag
válasz
''mod: #gab_ te is gonosz vagy''
nemis -
westlake
félisten
válasz
jol is neznenk ki, ha a kaszas nem lenne gonosz
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #244 üzenetére
gagyi kep, gagyi feher optical drive, gagyi vidkari, gagyi csiftek, gagyi vedofolia a vga kabelen
-
Yushchenko
őstag
[link]
őstuningos
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #239 üzenetére
én 2 oldalu ragasztoval
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #239 üzenetére
mint igazi ostuningosnak (hahaha) asztalra kipakolt gepem van.. igy a memoriakra siman ra lehet tenni egy ventit.. nem megy sehova, marad a helyen
-
westlake
félisten
tok furcsa, hogy a micron oldalan semmifele informaciot nem lehet talalni a d9 chipekrol
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #216 üzenetére
2.4 volton 1:1-ben 1060mhz ment a patriot es a gskill is.. hangsulyozom.. 1:1-ben
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #216 üzenetére
-
Overlocker
veterán
2*1GB Teamgroup 800Mhz C4 (D9GMH) megérkezett Thx memoryX
1040Mhz 4-4-4-5 2,42v Superpi 32M stabil.
1075Mhz 4-4-4-5 2,44v Superpi 1M stabil.
2:3-as osztóval p5w dh-ban. P5B Deluxe-ban sztem jobban fog menni.
Ma tesztelem 1:1-be cl3-ba ha lesz egy kis időm!
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
most nézem a brutál Mushkin Xp8000 Redlineon is olyan micron van
-
#gab_
őstag
hi
a GEIL ULTRA 800mhz CL 4-4-4-12n Micron D9GMH (B6-3) van igaz ? -
Lalaboy
őstag
Egy kis segitseg memoriaugyben:[link]
Sokan hasznat fogjak venni!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest