Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
Koszonom a multkori tippet!
A P5B Dlx-emben a 0614-es biosz kulonosen komalta a ramjaimat! Atvettem az akkori memset ''subtimings''-bol nehany beallitast es vegre a 32M is vegigfut 3800 felett. Az abit biosza sokkal szukebbre vett nehany erteket es emiatt kenyszerult a ram nagyobb feszre. Meg azert kitesztelem a sebessegre, akkor kiderul, hogy nyertem-e, vagy veszitettem-e.
-
rollins
őstag
Van valakinek tapasztalata a tuningot, teljesítményt illetően 1gb -os 533MHz-es Samsung ramokkal kapcsolatban am2-ben?
-
rob210
nagyúr
válasz
westlake #685 üzenetére
5,6,6,15
Ezen megy 900Mhzet de mindegy neki mennyi feszt kap, meg hova állítom az időzítést /sok lehetőségem nincs is/ennél többet nem megy.
A proci nem lehet kipróbáltuk GeiL Ultrával mai vitte az 1000Mhzet és azon simán ketyegett 3500Mhzen a gép. /7X500Mhz ugyebár/
A lap bírta új bios van rajta, a proci bírta 48°C fölé nem ment sp2004 után sem.
A Kingmax meg leöli 3157Mhzen 3150Mhzen még megy.
Nem viccelek ha 3157Mhzre rakom már nem indul. -
Zoli329
addikt
válasz
westlake #685 üzenetére
5-6-6-18-nál gyengébb időzítés?
az már elég ciki.
Egyébként az lenne a kérdésem, hogy nekem a 4-4-4-8 és az 5-5-5-18-as időzítés ugyanazt a max mhz-et jelenti (900 és 1000 között). Vajon miért? Alaplapra gondolok... És persze 1.8V-al2.1V sem segít semmit és CL3-ra sem tudok lemenni. Talán új bios segít a problémán.
[Szerkesztve] -
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #681 üzenetére
mar irtam, hogy az nf 680 memkezelese egy gagyi.. alacsonyabb savszelesseghez jo, hogy nem kell olyan magas feszt.. gondolkozz, hogy i975 alatt miert megy a winrar 1800kb/s felett, 680-al meg miert nem eri el meg az 1300kb/s-et sem..
nekem sem kell annyira megeroltetnem magam, ha a felemelendo doboz csak papirral van tele, nem pedig vassal.. -
PaleeGy
tag
válasz
westlake #679 üzenetére
Köszönöm a választ!
Lehet hogy ujjab hülye kérdéssel állok elő... De meg kell kérdeznem.
Van egy Asus P5B -as alaplapom és abba készülök ramokat vásárolni és nem tudom hogy 1 gb kingmax 800mhz-et vegyek vagy 2*512 kingmax 800mhz-est?
Arra akarok kitérni hogy számít az hogy dual-channel-be működnek a ramok vagy ilyesmi?
A választ előre is köszönöm! -
Overlocker
veterán
válasz
westlake #678 üzenetére
Kunaak alaposan tesztelte az Asus P5N32-E-t és az alábbit írta:
on my P5B Deluxe, I use to need 2.8 volts to run 1200 mhz stable with my Mushkin PC6400, cas 5-4-4-12.
on the Asus 680i, I am doing the same thing... at 2.45 volts now.
I dont know why...
Azért elég durva a különbség.. -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #676 üzenetére
ezt honnan szedted?
evga-ban 2.5 voltal nem ment a 2 tg ram 1t-ben cl 4 4 4 4 800-on..
eleg vicces, foleg ugy, hogy barmilyen azonos sebessegen joval elmarad az i975-ben elert teljesitemnyektol
ha meglenne az a kuva progi, akkor mar reg publikus lenne az osszes teszt
[Szerkesztve] -
PaleeGy
tag
Helló!
Azt szeretném megtudni hogy a procim (INTEL PENTIUM D820) támogatja-e a Kingstone Mars 512/800 mhz-es ramot?
Lehet hogy hülye kérdésnek tűnik de az Intel hivatalos oldalán azt irja hogy csak 667 mhz-ig támogatja a ramokat!
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!! -
Lalaboy
őstag
Elkepzelheto az, hogy mas-mas alaplapban ugyanaz a memoria (975-re ertem) agyanazzal az idozitessel, ugyanazon az FSB-n magasabb feszultseget igenyel? Osszehasonlitottam az DH-val es az abit-al keszult SP1M eredmenyeket. A DH-ban ugyanazon feszen joval jobban mentek a ramjaim. Lehet az alaplap a ludas, vagy netan a BIOS? Az eddig megjelent abit bioszokkal egyforman magasabb feszt kell adnom azonos memoriasebesseg eleresehez, mint a DH-ban.
-
nyesix
senior tag
hi tudna valaki segíteni abban hogy mekkora különbség van ugyanazon ram modul sebességei között a különböző beállításoknál (cas, ras stb )
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
ugyanazon proci mellet, nem húzva azt! (feltéve ha ennek egyáltalán van értelme, mármint a procira vonatkozóan)
ja és nem a megahertzekre gondolok...
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #664 üzenetére
Mért, előző bios(okk)al mennyi lett cl3ban neked?
-
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #662 üzenetére
0903
-
Konflikt
addikt
Na megcsináltam a cl3-at:
880Mhz@3-3-3-4
2,43v-on(kimérve)
[link]
Itt stabil még. 910nél még win boot is, de 1-2 perc alatt kifagyott.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Erdekes dolgokat tapasztaltam! A memoria fesztuningja hasonloan mukodik, mint a procie. Egy darabig alig kell feszt emelni. De ha szukiteni akarom az idoziteseket egy adott FSB-n, kemenyen odakell pakolni feszzel neki. Igaz erre szamitottam, de akkor is gyorsan ellehet erni a ''potmeter'' veget!
Megkerdeztem hypro5-ot, hogy mit kell csinalnom, hogy a dobozka 2.85V fole engedjen es szepen reszletesen leirta. Kivancsi vagyok a 3V kornyeki teljesitmenyre.
A memoriak felett a Dominator memhutoje csucsul, meg 2.8V-on sem melegek kulonosebben a ramok. Ez pozotiv dolog az elkovetkezendo 3V kornyeki tesztek szempontjabol.
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #653 üzenetére
pedig elhiheted, hogy ennyire egyszeru.. miert, szerinted akkor hogy mukodik? mindig van egy leggyengebb ''lancszem''.. aztan szepen sorban javul a tuning.. a vegen meg ott a legjobb chip.. lehet, hogy a 16 ic-bol 12 ugyanolyan jo (max. 2-3mhz elteres)..
-
westlake
félisten
team group 2.7 volton cl 3 3 4 3 844mhz-ig stabil.. utana notoriusan egy ic hibazik.. mindig 718.2meganal dobja a hibat..
azon gondolkodom, hogy siman tudok ilyen ic-ket cserelegetni a nyakon.. nem gyenge tuningramot ossze lehetne hozni 3-4 memoriabol -
arpi6k
addikt
Durva hogy miket műveltek itt. Mindenesetre grat hozzá!
-
rob210
nagyúr
én meg 2 voltot nem mertem adni a ramjaimnak
-
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #642 üzenetére
Ez durva. mennyi idő után, meg mekkora mértékben nő meg az igénye, lehet azt tudni?
-
Zull
senior tag
válasz
LOL! Nem is tudtam hogy letezik ien...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Koszonom!
Mikor eloszor olvastam rola, nemhittem el. Mikor masodjara, akkor mar elgondolkodtam, harmadjara mar elhittem! Nem akarom, hogy a ramjaim csak (Pld.) 2.6V-tol mukodjenek!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #638 üzenetére
Igen, atkapcsolva DDR1 uzzemmodra 2.85V-al indit es onnan lehet menni felfele, akar 4V fole is. A bajom az, hogy 2.85V akkor az alap.
Talan 3.1V-ig elmernek vele menni, de mivel a celomat elertem (westlake eredmenyet tulszarnyaltam egy csoppnyit), igy kesobbre halasztom a dolgot.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #634 üzenetére
Koszonom!
A dobozka vege DDR2 modban 2.85V. Engedi egy kicsit tovabb is tekerni, de ekkor mar hiaba ir 2.88V-ot nemkap annyit. Igy a magasabb eredmenyhez a 2.85V a realis. Ezt a joszagot kulon kikell ismerni! 2 orat kinlodtam vele es a biosszal, mire sikerult 447-en 2.8V ramfeszen bebutolnom. A laprol lekellett muteni a ramok fesztekercset, de ezt nemtartom moddingnak, mivel az eredmenye az, hogy az alaplap felol csak 1.8V maxot kap a memoria.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Erre vartam majd egy honapot! [link]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #619 üzenetére
attól még nem lesz Teamgroup
-
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #609 üzenetére
Mintha teljesen ugyanilyen chipek lennének a Teamon is
Ezek vannak az 1066+os EPP-s adatán
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
válasz
Azért ez nemjó, h 2,65v-on ilyen kicsit lehet továbbhúzni 2,36 (2,45)höz képest.. nemértem
Nézek vas. énis cl3-at!
-
Konflikt
addikt
ADATA EE van egypár féle:
Csak a nagyobbakat említsem: 1000, és 1066+, mindkettőből EPP, és NON-EPP-s változat is.
Amit te olvastál (ha a hicookie thread-jára gondolsz) az 1066+, EPP, 2x1GB.
Nekem meg 1000+ EPP 2x512, szval valszeg az jobban megy ugyanazon a feszen, mint az enyém. Az is bizonyítja, h ő az 5-5-5-15ben 1200-at már 2,3v on elérte (32M pi stabilan)
Nekem ahhoz 2,49v kellett pencilmoddal.
Esetleg Corsair?
modjuk ezt megvetnéd: [link] 4-4-4-12 1111Mhz-n -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #611 üzenetére
2.75v-n
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
nekem már megvolt a 900 3-3-3-8 1M-re is
de majd megnézem a CL5-öt.. csak most nemsok idöm van..
-
#gab_
őstag
egy arcnak XSen a 2*1 gigás A-data EE megy CL3 800on 2.35vn
2.2vn CL4 1000...
ez hand picked?
mert akarok vmi normális ramot... G.skill HZra nem lehet kicserélni azt a sz@r VX2t...
se Team,Patriot,supertalent..
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged